Çikolata kisti ve ameliyat sonrası müzemi paylaşıyorum

Sanem101

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2014
58
14
288
merhaba ben 33 ben 2012 yılında dış gebelikten sol tüpümü aldırmak zorunda kaldım sonra çok çocuk istememe rağmen bir türlü olmadı ve mayıs 2015 de 10 gün günüm geçti 4 tane test yaptım ve sonuç hüsran ve birden kanamam başladı hastaneye gittik acaba düşükmü yapıyorum dedim ve o gün sağ yumurtalıta 8 cm çikolata kisti çıktı dünyam başıma yıkıldı normal polikliniğe gelin dediler ve Bn randevu aldım gittim ameliyat dedi burada olursan yumurtalıklarını almak zorunda kalırız dedi doktor ve açık ameliyat yapıyoruz biz dedi eğer imkanın varsa git özelde kapalı ameliyat ol dedi doktor sonra kendi doktorumu aradım ve randevu aldım doktor Mehmet Faruk Köse çok iyi bir doktordur gel gittim ve ameliyat etti kapalı ameliyat sonrası ağır bir endomitrist hastası olmuşsun dedi bağırsaklara kadar sarmış bu çikolata kisti tek tüpüm olan sol tüpümüde kaplamış hepsini temizledim tüp bebek uzmanlarını çağırmış ben masadayken ve mavi sıvı heryeri gezmiş kendime geldiğimde odamdaydım doktorum herşey çok güzel geçti gebeliğin için hiç bir engel kalmadı dedi 1 yıl içinde hamile kalmaya bak dedi bugüne kadar her ay bekledim olmuyordu ama bu ay tutunmuş meleğim Yani olamaz artık diyenlere inat rabbim verdi çok şükür sizlere umut olsun die bunları anlattım umarım umut olur kimse ameliyattan Korkmasın

Eklentiler

• image.jpeg
    80,2 KB · Görüntüleme: 319
Âllah doğumuna kadar sana ve bebeğine sağlık versin ins doğumun çok kolay olsun bebegin çok sağlıklı olsun gözün aydin insallah çok sevindim tanımıyorum sizi ama böyle guzel haberler duymak iyi geliyor kendimize ve karninizdaki yavrunuza iyi bakın Allah korusun sizi

Allah razı olsun rabbim hiç kimsenin kucağını boş bırakmasın çok zor günler yaşadım ve bugün çok mutluyum

Allah sağlıkla kucağınıza versin, Rabbim sağlık versin.Umut oldunuz bana. ben de ağır emdometriozis hastasıyım, bağırsaklarıma sıçramış, kistlerim fazla, çok endişeliyim, b,r gün anne olabilir miyim, kafamda sorular var, benim doktorum şuan lucrin depot yazdı, 3 ay kullanıp regly olmayacağım ve kistleri baskılayacak.Sonra yumurta toplama olacak, daha sonra ameliyat olacak, çok endişeliyim.Çok zor bir süreç seni bekliyor dedi doktor.Lucrin ağrılarımı geçirir mi, çok fazla ağrım var.

Öncelikle allah razı olsun hiç kimsenin kucağını boş bırakmasın rabbim benimde bağırsaklara kadar sarmıştı hiç kolay bir karar olmadı ameliyat sana önerim kapalı ameliyat ol ben ilaç falan kullanmadım Can'ım 3 gün içinde ameliyat odum 5. Ayda ameliyatım bu ay hamile kaldım doktorumdan allah razı olsun Benim çocuk istediğimi bildiği için çok destekledi beni ben istanbuldaydım siz neredesiniz ve doktorunuzu çok iyi araştırın kafanıza takılan birşey olursa mesaj atın ben hertürlü cevaplarım seve seve inşallah en kısa sürede sende Bebek sahibi olursun ağır olarak gördüğün kist BM'm tek tüpümü bile doldurmuştu temizlendi ameliyatta çok korktum eskisi gibi çalışmassa die tek tüplüyüm Bn düşün çok dua et Bn hep ettim birinden biri kabul saatine denk gelir Allah'a emenet et kendini

Allah sağlıkla bebeğini kucağına almayi nasip etsin inşallah bende 6 ve 5 cm çikolata kisti var benim gittiğim doktorda kapalı ameliyati yapan en iyi doktorlardan biri bana iki seçeneğm oldugunu ya laparoskopi yda tüp bebek demişti bende ilk tercihimi tüp bebekten kullandm ve başladım fakat bana rahim filmi cekmediler acaba baska sorun varmi bebeğim olurmu kafam karışık tüp bebek yaptrdigim yer uludağ Üniversitesi doktora sordugumda gerek duymadigini söyledi ama hala kafam karışık

Ne kadar oldu başlayalı tüp bebeğe ve Yaşın kaç inşallah hayırlısı olsun belkide bu hayırlısı dır zaten hamilelik yok ediyor bu hastalığı die biliyorum ben bugün kontrol oldun 2 adet kist var dedi doktor ama sorun teşkil etmiyor dedi daha küçük olduğu için hamile kalmışım ve ikiz gebelik bile olabilir dedi çok yükseliyor değerler bakalım kısmet rabbim Hakkı'nda hayrlısı neyse onu versin üzülme bir Zaman'ı var Bebek için rabbim sana en uygun Zaman'da verecektir.

Amin ya darısı başıma ben 25 yaşındayım Kasım ayında basladm tedaviye 3 ay gobekten iğne vurulcm

Amin ya darısı başıma ben 25 yaşındayım Kasım ayında basladm tedaviye 3 ay gobekten iğne vurulcm
daha çok gençsin benim yaşım 33 birde inşallah en kısa zamanda emeğinin meyvesini alırsın. Ben hiç başlamadım tüp bebeğe onun işe ilgili bir bilgim yok mayıs ayına kadar olmasaydı bende tüp bebek deneyecektim ama rabbim buna gerek bırakmadı .

B bebegim-gel senin göbeğinden yaptığın iğne seni geçici menopoza sokup kistlerini küçültücek arkadaşım, henüz yumurta takibin başlamamış, doktoruna danış tekrar bence, bu kistler tüplerde gözle görülmeyen tıkanıklığa sebep olabiliyor, rahim filmi ile bu tıkanıklık açılıp normal hamile kalanlar olabiliyor, rahim filmi çekmeden direk tüp bebeği tavsiye etmesi garip geldi bana, sen doktorunu iyi araştır ve doktoruna sor mutlaka.Neden gerek olmadığını, tüplerine nasıl güvendiğini merak ettim.

Ben sordugumda doktor bana türlerin tıkalı dahil olsa sorun olm cnku embriyoyu direk rahime bırakıyoruz demisti fakat rahime akan bi sıvı olrsa bebeğin rahimde tutnmasi imkansiz oluyormuş onuda rahim filmiyle anlarlar anca tekrr gittigimde sorucam doktora perşembe günü

Evet canım, fakat benim anlatmak istediğim şu; sağlıklı biri olsa bile bebeği olmayan herkese önce rahim filmi çekiliyor, kisti olmayanlarda da rahim filmi çekiliyor, eğer tüplerin tıkalı olmasından gebe kalamıyorsan rahim filmi ile tüplerin açılınca normal gebelik şansın oluyor, bu şekilde hamile kalan bir sürü insan var, kisti olupta rahim filimden sonra hamile kalan arkadaşım var, kisti mandalin büyüklüğündeydi, bir kaç doktor acil ameliyat dedi, kendi doktoru bir rahim filmi çekelim önce dedi doktoru, sonra bir kaç deneme yapın dedi, daha sonra tekrar sonuca göre bakarız dedi, arkadaşım bir sonraki ay hamile kaldı, rahim filmi çekmeden kist ten hamile kalamıyorsun demesi çok yanlış, rahim filimin amacı hep tüpleri hem rahimi görmek, tüpler ve yumurtalık kötü durumdaysa rahim sağlamsa eğer rahatlıkla tüp bebek yapabilir, rahimin durumunu da sorgulaması gerekir, rahim de polip gibi bebeğin tutunmasını engel olacak bişey var mı bakması gerekir. hem tüplerden hem rahim içinden emin olması gerekir, rahim de polip ya da uygun olmayan bişey varsa bebek tutunamaz.tüplerinde sıvı varsa dediğin gibi buna önce çare bulması gerekir, tüp bebek süreci zor bir süreç, hem manevi olarak beklenti içine giriyorsun, bir sürü ilaç kullanıyorsun, kistin büyüye bilir,doktorlar hemen hormonları kullandırıyorlar, kisti büyümesi kaçınılmaz son..manevi olarak ta sonuç alamayınca üzülüyorsun, rahim filmi çekmeden hiç bir doktor tüp bebeğe başlamaz.mutlaka sor, bu rahim filmini çekerek bişey kaybetmez doktor.Benim çikolata kistim vardı, doktor rahim filmi ile bakalım dedi, rahim filmimde polip çıktı, haberimiz yoktu, önce polibi aldı doktor sonra tedavi uyguladı, hangi doktora gitsem önce polip alınmalı dedi, bunları okuyup panik yapma sakın, üzülme dert edinme, sadece doktoruna odaklan ama doktorunun yaklaşımı çok önemli, doktorunu araştır ve iyi seç arkadaşım.Maddi ve manevi yıpranıyoruz ama doktorların umurunda değil.Doktorlar deneme yapıyorlar üzerimizde.Güzel haberler alacağız umarım senden.Bol şans.

Tüp bebek konusunda genel bilgilendirme olan video buldum, biliyor olmamam rağmen izliyorum yeniden:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…