Çİkolata kisti,sizde neleri değiştirdi?

milkabeyaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2006
388
4
96
Hatay
bu rahatsızlığı yaşamış herkesin fikrine ihtiyacım var arkadaşlar.kistten önce kistten sonranızla ilgili...mesela benim şuan adetime 1 hafta hatta 10 gibi bir süre varken dün açıkkahve-kırmızı karışımı bir akıntı geldi..artık günlük akıntılarım da beyaz değil koyu sarı gibi...kist böyle şeyler yapıyor mu sizde de...acaba benimki büyümeye mi başladı? kistim en son 3 ay önce 2.5 cm ebatındaydı.sanırım şuanda 4 cm gibidir.bu şikayetler kistten dolayı mı?yoksa iltihabın enfeksiyonun mu belirtisi?normalde kist olduğundan beri adetlerimde 2-3 gün önceden kahve bir akıntı geliyordu.ama şimdi 1 hafta kala bunun olması beni korkuttu :(

bu rahatsızlığı yaşamış herkesin fikrine ihtiyacım var arkadaşlar.kistten önce kistten sonranızla ilgili...mesela benim şuan adetime 1 hafta hatta 10 gibi bir süre varken dün açıkkahve-kırmızı karışımı bir akıntı geldi..artık günlük akıntılarım da beyaz değil koyu sarı gibi...kist böyle şeyler yapıyor mu sizde de...acaba benimki büyümeye mi başladı? kistim en son 3 ay önce 2.5 cm ebatındaydı.sanırım şuanda 4 cm gibidir.bu şikayetler kistten dolayı mı?yoksa iltihabın enfeksiyonun mu belirtisi?normalde kist olduğundan beri adetlerimde 2-3 gün önceden kahve bir akıntı geliyordu.ama şimdi 1 hafta kala bunun olması beni korkuttu :(

canım ben varım ben...

aynı belirtiler olmasa da benzerleri bende vardı.. ben doktora gittigimde 6 cmlikmis bi tanesi onu kesfetti, ha 2 tane daha da vardı biri 3 biri 2 cm....
oysa 6 ay evvel gittigimde tertemizdi... hicbir sey yoktu..

ben senin yerinde olsam direkt doktora giderim tatlim.. vakit kaybetme tedavisini ol bence...

ben laparoskopi yaptırdım ve 4. ayımıza girdik.. 3. deneme de tutmayinca doktorum bana klomen verdi.. bakalım hayırlısı!

canım ben varım ben...

aynı belirtiler olmasa da benzerleri bende vardı.. ben doktora gittigimde 6 cmlikmis bi tanesi onu kesfetti, ha 2 tane daha da vardı biri 3 biri 2 cm....
oysa 6 ay evvel gittigimde tertemizdi... hicbir sey yoktu..

ben senin yerinde olsam direkt doktora giderim tatlim.. vakit kaybetme tedavisini ol bence...

ben laparoskopi yaptırdım ve 4. ayımıza girdik.. 3. deneme de tutmayinca doktorum bana klomen verdi.. bakalım hayırlısı!

canım öncelikle cevapladığın için teşekkür ederim.ben zaten endo hastasıyım.6 ay önce çıktı bu lanet şey bence.ilk çıktığında 1.8cmdi.sonra 2.5. oldu.sanırım şu sıralar 4 cm civarındadır.bu ayın sonu gibi laparoskopi olacağım zaten.sadece şu akıntılar sinirlerimi bozuyor,kistten dolayı mı diye merak edip yazmıştım.adet olmadan 1 hafta önce 2-3 damla bordo renkli bi akıntı geldi.kesildi.daha adet olmama 4-5 gün var.kistten dolayı mı diye merak ettim.bilgin var mı bu konuda?

kistten olabilir.bendede çikolata kisti vardı 6 tane.en büyüğü 6cm di.2 sene önce ameliyat oldum.çocuk için uğraştım ama olmadı.1 ay öncede laparoskopi oldum.bu endometriozis sadece kist şeklinde olmuyo.iç organlarında siyah içi kan dolu haldede olabiliyo.sonradan kiste dönüyo.mesela benim laparoskopide 2-3 tane o siyahlıklardan vardı temizlendi.yani ameliyattan 2 sene sonra yavaş yavaş tekrarlamaya başlamış bile.şimdi bu iki ay kolomenle deniycem olmazsa aşılama yaptırıcam.mutlaka hamile kalmak gerekiyormuş bunun tekrarlamaması için.bende ameliyat olmadan önce sürekli ara kanamalarım oluyodu.yani kanama değilde kahverengi akıntılar hatta bazen zift gibi gelirdi.son zamanlarda artık sürekli adetli geziyomuş gibiydim.hep kahverengi lekelenmeler vardı.çok şükür ameliyattan sonra onlar tamamen kesildi.bidahada olmadı.sende laparoskopi olduğunda kesilir merak etme.

kistten olabilir.bendede çikolata kisti vardı 6 tane.en büyüğü 6cm di.2 sene önce ameliyat oldum.çocuk için uğraştım ama olmadı.1 ay öncede laparoskopi oldum.bu endometriozis sadece kist şeklinde olmuyo.iç organlarında siyah içi kan dolu haldede olabiliyo.sonradan kiste dönüyo.mesela benim laparoskopide 2-3 tane o siyahlıklardan vardı temizlendi.yani ameliyattan 2 sene sonra yavaş yavaş tekrarlamaya başlamış bile.şimdi bu iki ay kolomenle deniycem olmazsa aşılama yaptırıcam.mutlaka hamile kalmak gerekiyormuş bunun tekrarlamaması için.bende ameliyat olmadan önce sürekli ara kanamalarım oluyodu.yani kanama değilde kahverengi akıntılar hatta bazen zift gibi gelirdi.son zamanlarda artık sürekli adetli geziyomuş gibiydim.hep kahverengi lekelenmeler vardı.çok şükür ameliyattan sonra onlar tamamen kesildi.bidahada olmadı.sende laparoskopi olduğunda kesilir merak etme.

anladım canım.teşekkürler bilgi verdiğin için.kimileri yerleşme kanaması diye birşeyden söz ediyorlardı.ben de psikolojik olarak acaba?dedim.ama değildir,biliyorum..hayırlısı artık

canım öncelikle cevapladığın için teşekkür ederim.ben zaten endo hastasıyım.6 ay önce çıktı bu lanet şey bence.ilk çıktığında 1.8cmdi.sonra 2.5. oldu.sanırım şu sıralar 4 cm civarındadır.bu ayın sonu gibi laparoskopi olacağım zaten.sadece şu akıntılar sinirlerimi bozuyor,kistten dolayı mı diye merak edip yazmıştım.adet olmadan 1 hafta önce 2-3 damla bordo renkli bi akıntı geldi.kesildi.daha adet olmama 4-5 gün var.kistten dolayı mı diye merak ettim.bilgin var mı bu konuda?

arkadasin da asagida anlattigi gibi bu akıntılar kistten dolayı bence tatlımm sıkıntı yapma.. benim en sikayet ettigim sey iliski esnasında agrım oluyordu e bir de cocuk denemelerindeydik, regl aralarım 36 gune cıkınca (normalde 29 gundur) bi gideyim dedim.. bi gittim pir gittim..
kolay gelsin tatlim sana canını sıkma , ameliyattan sonra bol bol rezene cayı iç ertesi gun inanılmaz gaz sancın oluyo omuzlarına kadar vuruyor.. onun dısında baska bir sıkıntı yok , 4 tane delik o kadar... azıcık da kanama yapıyo ama regl nin son gunleri gibi.. benim 4. aya girdik simdiden agrılarım azaldı kanamam da azaldı ama kansızlıgım maalesef devam ediyor...

canım sana da gecmis olsun.. benim danısacagım bir konu var sana tatlim.. ben gecenlerde kontrole gittim tekrarlama yok dedi doktor bana (4. ayima girdik laparoskopi sonrası) ve klomene basla dedi.. bana 4 ay kullan dedi ama sen neden 2. ayda da olmazsa doktora gideceksin? ozel bir sebep mi var? bir de asılama yaptırıcam demissin, ole kafana gore yapabiliyo musun asılamayı? doktor itiraz etmiyo mu ?

çok teşekkür ederim canım,verdiğin bilgiler için.umarım benim ameliyat sonram da seninki gibi kolay geçer.zaman daraldı için heyecan basmaya başladı.hayırlısıyla bi atlatsak :( herkes şifa bulsa...

canım sana da gecmis olsun.. benim danısacagım bir konu var sana tatlim.. ben gecenlerde kontrole gittim tekrarlama yok dedi doktor bana (4. ayima girdik laparoskopi sonrası) ve klomene basla dedi.. bana 4 ay kullan dedi ama sen neden 2. ayda da olmazsa doktora gideceksin? ozel bir sebep mi var? bir de asılama yaptırıcam demissin, ole kafana gore yapabiliyo musun asılamayı? doktor itiraz etmiyo mu ?[/QUOTE]

canım ben çocuk isteyeli 5 sene oldu yaşımda 30.artık beklemeye tahammülüm kalmadı da ondan bu kadar acele ediyorum :) ama tabi bide şu var ben 2 sene öncede bu çikolata kistinden açık ameliyat oldum 1 ay öncede laparoskopi oldum.laparoskopide endometriozisin tekrarladığı görüldü.dediğim gibi bunlar kistleşmese bile siyah noktalar halinde tekrarlayabiliyo bunlarda normal muayenede görülmüyo anca ameliyat esnasında görülüyo.bunlarda biliyorsunki yapışıklık yapıyo ve içine çok fazla hasar veriyo özellikle tüplere.doktorum bana en kısa zamanda hamile kalman lazım dedi elimizi çabuk tutmalıyız dedi.çünkü 3-5 ay sonra tekrarlamayacak diye bişey yok dedi.özellikle ameliyat yada laparoskopiden 1 sene sonrası çok önemliymiş hamile kalmak için.1 seneden sonra yine şansın azalıyormuş.aşılamayı ben kafama göre istemedim doktorum öyle dedi.2 ay klomen ve ovulasyon testiyle dene bakalım olacakmı dedi.eğer olmazsa aşılama deneriz dedi.eğer 1 sene içindede hamile kalamazsan tüp bebek deneriz dedi.işte bu sebeplerden dolayı bende bir an önce hamile kalmak istiyorum çünkü yeteri kadar acı çektim aynı şeyleri ameliyat ve sonrasında yaşadıklarımı tekrar yaşamak istemiyorum.

canım ben çocuk isteyeli 5 sene oldu yaşımda 30.artık beklemeye tahammülüm kalmadı da ondan bu kadar acele ediyorum :) ama tabi bide şu var ben 2 sene öncede bu çikolata kistinden açık ameliyat oldum 1 ay öncede laparoskopi oldum.laparoskopide endometriozisin tekrarladığı görüldü.dediğim gibi bunlar kistleşmese bile siyah noktalar halinde tekrarlayabiliyo bunlarda normal muayenede görülmüyo anca ameliyat esnasında görülüyo.bunlarda biliyorsunki yapışıklık yapıyo ve içine çok fazla hasar veriyo özellikle tüplere.doktorum bana en kısa zamanda hamile kalman lazım dedi elimizi çabuk tutmalıyız dedi.çünkü 3-5 ay sonra tekrarlamayacak diye bişey yok dedi.özellikle ameliyat yada laparoskopiden 1 sene sonrası çok önemliymiş hamile kalmak için.1 seneden sonra yine şansın azalıyormuş.aşılamayı ben kafama göre istemedim doktorum öyle dedi.2 ay klomen ve ovulasyon testiyle dene bakalım olacakmı dedi.eğer olmazsa aşılama deneriz dedi.eğer 1 sene içindede hamile kalamazsan tüp bebek deneriz dedi.işte bu sebeplerden dolayı bende bir an önce hamile kalmak istiyorum çünkü yeteri kadar acı çektim aynı şeyleri ameliyat ve sonrasında yaşadıklarımı tekrar yaşamak istemiyorum.[/QUOTE]

anlıyorum tatlım Allah bebişlerimizi hayırlısı oldugunda yollayacak benim inancım sonsuz :Saruboceq::Saruboceq:
bana da bi an evvel hamile kal dedi.. sanki kolaymıs gibihihoyyythihoyyyt
ama bana 4 ay verdi takipsiz bi sekilde..

benim hikayem de su ben 1 senedir deniyorum,olmayınca doktora tekrar gittim cikolata kistlerimden iste laparoskopi gecirdim.. 3 ay gecince yine olmayınca da doktor klomen verdi o kadar... ama bana aşılama falan bi sey demedi.. zaten ben o gun aşılama niyetiyle gittim oraya hani baslayalım diye bana daha dur once klomen dedi.. cok korkuyorum kist yapmasa su salak klomen.. topic de hemen hemen herkeste kist olusmus .. yani biz zaten endo hastasıyız herhalde riske atmaz di mi doktorlar bizi ? sende cikolata kisti dısında bi kist cıktı mı peki?

bi de bu arada benim regl akıntım ve gunlerim azaldı ameliyattan sonra, sana da oldu mu? bi de yumurtlamam cok erken olmaya basladı?:uhm:

adet günümde siyahımsı akıntı geliyor :( 3 gündür sürüyor.nolacak bizim halimiz bilmiyorum.daha adet başlamadı

canım sıkıntı yapma ameliyattan sonra hepsi gececek.. bu arada hic gebelik testi yapmak geldi mi aklina? bence bi yap tatlım aynısı bir arkadasıma oldu bir kac gun siyahımsı akıntı geldi tam adet sokturucu icecekti ki test yaptı ve :ecrin_bebek::ecrin_bebek:

merhaba çikolata kisti teşhisi konulanı 5 sene oldu. evliliğim 1 senesinde ameliyat oldum. 2 tane kist alındı. ondan sonra bu zamana kadar oluşmadı. bu kahverengi akıntıyı buda yapıyor olabilir. ama rahimde yara varsa buda yapıyor olabilir. çünkü bende de vardı. giderek artıyordu. meğersem rahim ağzımda polip vardı. o yapıyormuş. sarı kahrengi akıntı olayıda mantar yada üşütmeden dolayı gelebilir. herşeyi çikolata kistine bağlama bence. bu hastalıkta sakin ve stressiz olmayı 4 sonra öğrendim. çünkü bende herşeyi buna bağlıyordum. insan vücudunu tanıdıkça neden dolayı olduğunu öğreniyorsun. ve sana tavsiyem aklına takılan herşeyi doktoruna sor. böylelikle vücudunu tanırsın. mesela beni adetimde çok ağrım oluyordu. hiç bir doktorun aklına gelmedi bana tiroid(hormon testi)yapmak şans eseri hormon testi yaptım. tiroid yetmezliği çıktı. adetimi etkileyen bir unsur daha yani. morelini yüksek tut. sevgiler

canım sıkıntı yapma ameliyattan sonra hepsi gececek.. bu arada hic gebelik testi yapmak geldi mi aklina? bence bi yap tatlım aynısı bir arkadasıma oldu bir kac gun siyahımsı akıntı geldi tam adet sokturucu icecekti ki test yaptı ve :ecrin_bebek::ecrin_bebek:

yaptım canım,negatif..zaten 4 gün siyah akıntı geldi,5.gün adetim başladı malesef :(

merhaba çikolata kisti teşhisi konulanı 5 sene oldu. evliliğim 1 senesinde ameliyat oldum. 2 tane kist alındı. ondan sonra bu zamana kadar oluşmadı. bu kahverengi akıntıyı buda yapıyor olabilir. ama rahimde yara varsa buda yapıyor olabilir. çünkü bende de vardı. giderek artıyordu. meğersem rahim ağzımda polip vardı. o yapıyormuş. sarı kahrengi akıntı olayıda mantar yada üşütmeden dolayı gelebilir. herşeyi çikolata kistine bağlama bence. bu hastalıkta sakin ve stressiz olmayı 4 sonra öğrendim. çünkü bende herşeyi buna bağlıyordum. insan vücudunu tanıdıkça neden dolayı olduğunu öğreniyorsun. ve sana tavsiyem aklına takılan herşeyi doktoruna sor. böylelikle vücudunu tanırsın. mesela beni adetimde çok ağrım oluyordu. hiç bir doktorun aklına gelmedi bana tiroid(hormon testi)yapmak şans eseri hormon testi yaptım. tiroid yetmezliği çıktı. adetimi etkileyen bir unsur daha yani. morelini yüksek tut. sevgiler

haklısın canım,ben de herşeyi kiste bağlıyorum.ama haksız da sayılmam ki,sonuçta kistten önce hiç böyle sıkıntılarım yoktu benim.kist sonrası hayatım değişti.adet günümde kahve siyah akıntı başlıyor,adetim 3-4 gün sonrasında geliyor.ve otomatikmen normalde 4 -5 gün süren adetim 8 güne çıkıyor..cuma günü doktora gideceğim,umarım kötü sonuçlar elde etmem

Back
X