Cikolata kisti sartmi endimetriosis hastaligin olmasi icin? Over kistle o hastalik olurmu

genckiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2010
1.255
201
123
selam arkadaslar
Dusune dusune piskolojim bozulmak uzere oturup agliyorum bebegim olmayacak diye. Daha net kesin birsey olmadigi halde. Benim 3 senedir sol kisimde yumurta ve bagirsak bolgesinde agrim var hep ayni bolgede ve bastirjnca sanki gaz cikarcakmisim gibi oluyorz. Ayrica sol kisim belde agrim var. Agrilarim batma seklinde picak batar gibi. Kabizligimda var ve iliski sirasinda agrim oluyor arada bir sanki makat kisimina baski oluyomus gibi. Kontrole gittim ve iki over kisti buldular biri 6 cm biri ise 2 cm ikiside sol yumtanin orda. Ama doktor ameliyata hic gerek yok bu tur kistler kendigilinden yok olur dedi. Ilk basta bana sordugu sorularla sikayetlerimk ogrendi ve once endometrios hastaligindsn suphelendi. Fakat ben diyince agrim sirf solda diye ozaman kabizligindan bagirsaklarin doldugu icin batma yapiyordur dedi. Ama ben emin degilim belkide gercekten endometrios hastaligi avr ama bilmiyorum. Bunj dadece karnimi acip bakarlarsa ogrenebilirlermis ama daha genc ve bebek bekleyen birinde pek uygun gormediklerini soyledi. Ben korkuyorum acaba bende o hastalik varmi diye? O hastaligin olmasiivin cikolata kistinin olmasimi geekiyo? Doktor gorurmuydu eger cikolata kistimolsaydi yada cokmu zor gorunen kist bu? Ltfn bana cevap verin nolur ne yapacagimi bilmiyorum....

Ben çikolata kistlerinden ameliyat olmuş biri olarak söylüyorum ultrasonda görülüyor senin doktorun bi ilginçmiş bence başka bir doktora daha görün çünkü şikayetlerin benimkiyle aynı Allah şifa versin canım

Hepsi aynimi sendede endometriosis hastaligi vardi? Yada sadece kistmi? Ameliyat olduktan sonra tekrsrladimi tamamen gittimi? Benim kistler normal over kistlermis hatta renkki dopplerle bakti orda daha net gorunuyo benim bildigim

Hepsi aynimi sendede endometriosis hastaligi vardi? Yada sadece kistmi? Ameliyat olduktan sonra tekrsrladimi tamamen gittimi? Benim kistler normal over kistlermis hatta renkki dopplerle bakti orda daha net gorunuyo benim bildigim

Bende hem over kist vardı hem polikist vardı hemde çikolata kisti vardı sırf tekrarlamasın diye açık ameliyat oldum ama 6 ay sonra tekrarladı maalesef ve evet canım belirtiler aynıydı ben zaten diger kistlerden degil çikolata kistinden şikayetçiydim çok sancısı vardı hatta agrıdan bayılırdım yatardım hastanelerde adetlerim hep kabustu çok zordu şimdi çok daha iyiyim tabi tekrarladıgı için yine agrım var ama eskisi gibi degil

Benim de çok kistim 5 cm di ve bagirsak ve sol yumurtaya yapışık ...yapışık olduğu için baskı oluyordu popo kısmına cinsellikte ağrı vs başka Dr gitsen .

Benim de çok kistim 5 cm di ve bagirsak ve sol yumurtaya yapışık ...yapışık olduğu için baskı oluyordu popo kısmına cinsellikte ağrı vs başka Dr gitsen .
Slm canm senin agrilarin benimkine benziyo simdi de gaz basladi cok gaz oluyor sendede varmiydi? Aldirdinmi kisti? Hamile kaldinmi hic? Ben anne olmak istiyorum o yuzden birsn once kalksin hastalik var ise ortadsn diye dusunuyorum

Yok benim agrilarim bayilacak veya hastaneye gidecek kadar degil. Adet agrilarimda oluyor hap aliyorum geciyir ama bazen cok asiri oluyor ama yinede dayanikabikecej sekilde. Bendrki over kistlerde alinacsk eger kucukmezse kendiliginden... over kist dedi doktor baska kist yok bende cikolata vs.

Slm canm senin agrilarin benimkine benziyo simdi de gaz basladi cok gaz oluyor sendede varmiydi? Aldirdinmi kisti? Hamile kaldinmi hic? Ben anne olmak istiyorum o yuzden birsn once kalksin hastalik var ise ortadsn diye dusunuyorum
o gaz sancisi var ya popom yerinden çıkacakmis gibi olurdu kivranirdim kistim 5 cm iken ..ameliyat dediler ama Dr hastanelik olmana rağmen geçmiyorsa ozaman ameliyat ederim dedi rezervi azalır ameliyatla demişti o uyzdem ameliyat olmadim bu rada korunmayı bıraktım 2.ayı hamileydim ama kalbi durdu kürtaj oldum.ama o iki aylık hamilelik kisti 4 cm e düşürdü o ağrılar falan çok azaldı ..suan 4.5.cm olmus yine. ..

Hamilelige zararimi oluyor yani? Dusuk nedeni ondanmi? Sendedemi endometriosis hastaligi var Canim? Belin agriyormuydu? Benim surekli batmam var su kac gundur birde cok hava dolu karnim anlamadim gitti kist kuculmuyor sanirim... batiyor hala ama hep sol tarafta sende neredeydi? Birde adet sancin cokmu agir olur? Bende adet sancim bazen hic olmuyo bazen agir oluyo ama agri kesici alinca yine diniyor. Ama surekli almam gerekiyor ilk iki gun. Agrilarimi durdurmak icin. Kanamam ise hep normal 6 gün suruyor.

Bendede ozaman yapisik olabilir ama bunu ultrasyondan goruyorlarmi? Ben iki hastaneye birde kadin doktoruna gittim. Hepside vajinal ultrasyon yapti. Bakti goremiyolar sanirim endometriosis olup olmadigini ama yumurta ve bagirsaka yapisik olup olmadigi gorunurmu ultrasyonda? Seninkini nasil tehsis ettiler? Sende endometriosis yoktu ozaman sadece kistten geliyordu agrin anladigim kadariyla? Ayrica benim agrim 2 senedir var yaklasik. Sende nkadar surdu?

Bende endometrioma(çikolata kisti) var yıllardır 7 yıl önce Doğum yaptım yok oldu ve tekrar büyüdü suan 4.5 cm sol tarafımda.... teşhis 4 5 Dr gittim ayrı hastanelere transvajinal muayene ve batin usg ile yapışıklik olduğu anlaşıldı ...zaten az çok çikolata kistini görüntüden anlayabiliyor drlar.. adet dönemleri ağrılı cinsellik ağrılı Karnım şişiyor ..hele ki 5 cm iken çok fenaydi Karnımin sisi wc ihtiyacım gelince popo sancim çok fazla olurdu hatta yere egilip kalkinca batma oluyirdu ama bu aralar azaldı ...dediğim gibi suan 4.5 cm Dr a gittim cuma günü ve Dr sol kist kısmında bir yumurtam büyümüş çikolata kistinin hemen yanında büyümeye çalışıyordu bilmem çatladı mi ?sağda 2 taneydi yunrta bakalım nasip hamile olmayi istiyorum.

Bende ultrasyon yaptilar renkli doplarla orda over kisti zarasiz dediler kendi gider dediler ama hala agrilarim var bence kendigitmicdk gibi. Gitmez ise aliriz dediler ameliyatla. Kabizlik cok bende gaz cok karnim sisiyo. Sol tarafta hep batma 2 senedir. Sen cikolata kistine ragmenmi dogum yaptin? Yani hamilr kalinir oylede? Doktor dedi ameliyat olabilirsin yani gôbek deliginden giriyorlarmis ama pek tavfsiye etmiedi bebek istedigimi duyunca. Acaba beklesemmi 3,5 aydir korunmuyoruz bebek istedigimizden ama simdilik hicbirsey yok malesef. Ama eger dusuk tehlikesi oluyorsa genelde bu hastaligin oldugunda bilmiyorum ameliyat olsammi yoksa denemeye devammi etsem? Boylede hamile kalinmiyor diyorlar ama. O hastalik mani oluyormus diye duydum...

Çikolata kistiyle evet hamile kalinir canım ben kistim varken hamile kaldım ve kizim şu an 7 yasinda. Geçen şubatta 5 cm çikolata kistiyle 2.kez hamileydim ama kalbi durdu...yani hamile kalinir hatta kalınirsa ciko kisti yok oluyor ya da kuculuyor cİko kistinin tek ilaci gebelik..benim bildiğim miyom olan larda bebek dusebiliuor..eğer çikolata kistin varsa ameliyati hayatını altüst eden agrilarin yoksa olma çünkü yumurya rezervini azaltıyor aslında olmazsan da azalıyor rezerv ve ameliyat olsna da tekrarliyor genelde ciko kisti ...sen biraz dene 3.5 ay çok kısa zaman

evet canım oluyordu

Ama doktor bana cikolata kisti demedi over ksiti dedi 6 cmlik simdi ise 4 cm kuculdu. Cikolata olsaydi gormezmiydi renkli ultrasyonda? Renkli doplarla ultrasyon yapilirsa ozaman hangi kist olsugunu daha iyi goruyorlar Saniyordum. Over kistimi aldirirsam dami ayni risk var acaba ? Yada bendeki over degilde cikolatami acaba? Doktor anlamamis desem olmaz cunku hastanede bas doktor...

Sende kistle hamile kalman ne kadar sürdü? Sol yumurtada kist oldugu icin yumurtalama olmuyorsada Sonuca sag yumurtamda birsey yok onunla yumurtalama olursa hamile kalma imkanim var...

Kozlenmiş patates hayatım sen çok şanslıymışsın ben 2 tüp bebek bile yaptırdım yine tutmadı normal yolla yıllarca denedim olmadı 10 yıl direndim en sonunda aldırdım o makat agrıları bendede olurdu hatta anal fissür oldum çok zor valla Allah hepimize yardım etsin

evet canım oluyordu

Canim tekrardan geldim. Benim doktor renkli doplarla bakmisti over kist demisti benim soldaki kistlere ikiside adetten sonra kaybolmus göremedi yok olmuslar dedi. Agrilarimda yok oldu sayilir ama hala belimde agri var ve hafif batma. Acaba endometriosis adet yaklasincami daha cok batmaya basliyor? Ayrica cikolata kisti olsa renkli doplarla ayirt edebilirdi herhalde degilmi? Bende öyle birsey var demedi ssadece o iki kist vardi onlarda yok oldu. Sikayetlerimi sayincada endometriosisden süphelendi simdide. Onuda ancak göbekten girip bakarlarsa kesin tehsis koyabilirlermis. Sen nekadar bir süre denedin hamile kalmak icin? Doktor bana hamile kalmak en iyii tedavidir dedi 1-2 sene deneyin dedi. Ben 30 olcam yakinda okadar süre bekleyemem ki....almanlar icin hava hos.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…