• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÇİKOLATA KİSTİ OLUP HAMİLE KALANLAR

evet baya büyük o yüzden acaba hamileyken baskı flan yapıp paylatırmı die düşünüyorum doktor da emin değil amiyattan
Bana oyle bi sey denmedi zaten hamilelikte de küçülüyor şuana kadar patlamadiysa bendeki artık kuculmeye baslamistir bu saatten sonrada patlamaz diye dusunuyorum bu kistin tedavisi hamilelik demisti bana doktor yumurtalik rezerviniz iyiyse dusunulebilir ameliyat o da 10 cm oldugu icin soyluyorum yoksa hic tavsiye etmem

Bana oyle bi sey denmedi zaten hamilelikte de küçülüyor şuana kadar patlamadiysa bendeki artık kuculmeye baslamistir bu saatten sonrada patlamaz diye dusunuyorum bu kistin tedavisi hamilelik demisti bana doktor yumurtalik rezerviniz iyiyse dusunulebilir ameliyat o da 10 cm oldugu icin soyluyorum yoksa hic tavsiye etmem
bende
evet hamileyken küçüldüğünü hatta bazılarının yok oluduğunu duydum bende korkuyorum ameliyattan çünkü embriyoları alır önce dondururuz flan dedi ya yanlış giden birşey olursa riskli sonuçta siz şuan hamilemisiniz

bende
evet hamileyken küçüldüğünü hatta bazılarının yok oluduğunu duydum bende korkuyorum ameliyattan çünkü embriyoları alır önce dondururuz flan dedi ya yanlış giden birşey olursa riskli sonuçta siz şuan hamilemisiniz
Bence de cok mantikli once embriyo dondurup sonra ameliyat olmak ama tabi siz yine de baska doktorlardan da fikir alın isterseniz ben hamileyim suan

aşılama ilaçları sonrasında kaç yumurta gelişmişti sizde? benimde 4,5-5 cm değişiyor hep.
3 yumurtam gelişti ama 1 tanesi kist olan taraftaydı o büyümedi bende dedim ki demek ki kendi kendime denediğim zamanlar kist olan tarafta büyüyen yumurtam yeterli buyukluge gelip çatlayamıyormuş kist engel oluyomus

Merhaba kızlar, Ben 18 haziranda laparoskopik kistektomi oldum yani çikolata kistimi aldırdım. Ayrıca endometriozis cikti patolojimde. Hemen hamile kalmamı soyledi doktorum. Ameliyattan sonra 2 regl geçirdim. Bugün evde hamilelik testi yaptim silik ikinci çizgiyi gördüm. 😊 yarın kan sabah kan testi yaptircam.. mens e daha 4 gün var ondan silik çıktığını düşünüyorum henüz 3 haftalık olacak çünkü.. test yapmamın amaci kendimi hamile hissetmem. Arasira mide bulantısı ve soğuk algınlığı geçirmiyormuşum gibi halsizlik,yorgunluk ve uyku isteği. Üstelik bugün akintimdaufak bi leke geldi o yuzden yaptırayım dedim. Ben eminim gibi. Çikolata kisti yenilemeden inşallah her şey yolunda gider hamileyimdir.

Merhaba kızlar, Ben 18 haziranda laparoskopik kistektomi oldum yani çikolata kistimi aldırdım. Ayrıca endometriozis cikti patolojimde. Hemen hamile kalmamı soyledi doktorum. Ameliyattan sonra 2 regl geçirdim. Bugün evde hamilelik testi yaptim silik ikinci çizgiyi gördüm. 😊 yarın kan sabah kan testi yaptircam.. mens e daha 4 gün var ondan silik çıktığını düşünüyorum henüz 3 haftalık olacak çünkü.. test yapmamın amaci kendimi hamile hissetmem. Arasira mide bulantısı ve soğuk algınlığı geçirmiyormuşum gibi halsizlik,yorgunluk ve uyku isteği. Üstelik bugün akintimdaufak bi leke geldi o yuzden yaptırayım dedim. Ben eminim gibi. Çikolata kisti yenilemeden inşallah her şey yolunda gider hamileyimdir.
Çok güzel bir haber inşallah 🥰🥰🥰 hamilesindir inşallah canım . Kaç cm di canım senin birde şehir olarak hangi hastane hangi doktora gittin .

Çok güzel bir haber inşallah 🥰🥰🥰 hamilesindir inşallah canım . Kaç cm di canım senin birde şehir olarak hangi hastane hangi doktora gittin .

Hamileymişim hcgb 26.8 geldi.. Sanırım 3 haftalık. Çok erken öğrenmişim. Radyasyonla çalıştığım için erken öğrenmem iyi oldu. Sali günü yine test yapip yükselmesine bakıcaz. Ben antalya da yaşıyorum. Doktorum da medstar antalya hastanesinde görev yapıyor, prof.dr Mehmet Karaca.

Kistim de 4.5 cm di. Bana doktorum telefonundaki takvim uygulamalarını sil dedi mesela, sen hamile kalacaksın öyle yada böyle demişti.. doktor da çok önemli cidden.. sizi rahatlatmasi lazim. Lütfen umudumuzu yitirmeyin çok zor biliyorum ama sakin kalın.

Kistim de 4.5 cm di. Bana doktorum telefonundaki takvim uygulamalarını sil dedi mesela, sen hamile kalacaksın öyle yada böyle demişti.. doktor da çok önemli cidden.. sizi rahatlatmasi lazim. Lütfen umudumuzu yitirmeyin çok zor biliyorum ama sakin kalın.
Gerçekten çok çok sevindim maşalllah 🥰🥰 ALLAH herkese hayırlı vakitte nasip etsin , aynen doktor çok önemli bende buna çok inanıyorum 🙈 darısı bizlerin başına

Kızlar çikolata kisti olup hamile kalanlar bilgilerini paylaşabilirmi acaba ? Ameliyat mı oldunuz ? İlaç tedavisi mi aşılama mı ?
Ah bitmeyen serüvenim ..
Yeni üye oldum 10 yıllık evliyim vajinismus çikolata kisti gibi evreler sonucu Allah'a şükür 2 tane çocuğum var.Nasıl hamile kaldığıma gelirsek aşılama yapıldı ilk 2 yıl birlikte olamadık zatenn vajinismus tedavisi gördüm daha sonra hamile kalamadım.Pko tanısı kondu kist ölçüldü sonra aşılama 3 kez tekrarlandı Allah yüzüme güldü ilk evladımı kucağıma aldım ardından 1 buçuk yıl geçti.İkizlerime hamile kaldım.Birini kaybettik ama diğeri hayata tutundu aşılamadan sonra gelen ikizler doğal yöntemlerle oldu.İlk doğum olduktan sonra ikinci çocuk için tedaviye gerek kalmıyor genelde yumurta kalitesizliği veya sperm sayı düşüklüğü yoksa biz 2. çocukta hiç doktora başvurmadık ki beklemediğimiz zamanda geldi.Siz bir tedavi yöntemine başladınız mı ?

Olumsuz cevaplara pek takılma canım o olumsuz cevaplari verenler de en kotu tüp bebekle hamile kaliyorlar yani eninde sonunda bi yolu var ama peşini birakma ben cok arastirdim bi suru hastane gezdim kendim bi seyler denedim derken ugraslarim cevabini verdi ama pes etme ben cok agladim zor gunler gecirdim ama bi sey oluyo ve tüm yaşadiklarini bi anda unutuyosun seninde oyle olcak emin ol ama geç kalma zaman bizim aleyhimize çünku bu kist rezervlerimizi azaltiyor maalesef
Bende 2 yildir istiyorum ama olmadi dr hep yüzde bes bilinmeyen nedenler dedi gonalf kullandim klomen catlatma ignesi bir sonuc alamadik asilama oldum tutmadi de tül dedi ama biseyin yok diyor ayni zamanda kafayi yicektim dr degistirdim bana pcos dedi ama pcosun hocbir belirtisini tasimiyorum duzenli adet oluyorum hormonlar dengede klomen arti takviye verdi yumurta takibim oldu tam bugun ogrendim ki cikolata kostim varmis 4 cm nolcak ne yapicam hoc bilmiyorum sogan kuru dedi de bide bi ilac verdi 1 ay sonra yine gel dedi sen neler izledin aydinlatir misin bizi

Bende 2 yildir istiyorum ama olmadi dr hep yüzde bes bilinmeyen nedenler dedi gonalf kullandim klomen catlatma ignesi bir sonuc alamadik asilama oldum tutmadi de tül dedi ama biseyin yok diyor ayni zamanda kafayi yicektim dr degistirdim bana pcos dedi ama pcosun hocbir belirtisini tasimiyorum duzenli adet oluyorum hormonlar dengede klomen arti takviye verdi yumurta takibim oldu tam bugun ogrendim ki cikolata kostim varmis 4 cm nolcak ne yapicam hoc bilmiyorum sogan kuru dedi de bide bi ilac verdi 1 ay sonra yine gel dedi sen neler izledin aydinlatir misin bizi
Ama 4cmlik bi kist 1 cmken bile gözden kaçamaz nasil bu zamana kadar farkedilmedi cok garip sogan kurünü doktor mu dedi 😕 cok da faydali degil ben denedim de bi kuculme falan olmadi bilmem belki sende işe yarar ama verdigi ilac kisti kucultmeye yonelikse ikisini ayni anda kullanma bence canim ben neler yaptim anlatiyim baslarda kistim 2 3 cm falandi doktor dene dedi zaten de yeni evliydim o zamanlar biraz aceleciydim cocuk istedigim icin de ilac falan hicbi sey vermedi kendi kendine olur dedi ama olmadi ben bu arada sogan kürü ovulasyon testleri macunlar falan denedim yok olmadi bi turlu sonra arastirdim ve rahim filmini cektirmemin gerekli oldugunu dusunup aradim gun aldim ozel bi hastaneden devlette bu kadar kolay ilerlemiyodu cunku ve cekindim tuplerim acikti rahmim kalp seklinde cikti bi de bu geldi basıma derken 1 ay sonra hamile oldugumu ogrendim filmin boyle guzel bi etkisi oldugunu okumustum zaten internetten ama maalesef 8 haftalikken kalp atisi durdu kurtaj oldum aradan 6 ay gecti baktim yine olmuyo kistte buyuyo bu arada yine gittim doktora doktorda bana aşılama onerdi denedik ve şans sanirim ilk denemede tuttu ben bu arada rejime girmistim kilolu olmamama ragmen saglikli beslendim her sabah yuruyus yaptim gittim kan degerlerime baktirdim eksik bi seyler var mi diye demir depom boşmuş onun icin ilac falan kullandim d vitamini cok onemli gebe kalmaya calisirken bu sekilde asilamaya gittim vucudu hazirladim bi nevi eşimde asilama ayi da dahil bi kac ay duzenli keciboynuzu pekmezi yedi ve balın icine findik karistirdik her gun onu yedi onun spermlei de biraz harekete gecirdik sanirim bu arada eşin de bi gidip sperm testi vermistir insallah benim eşim verdi kafamda soru işareti kalmasin diye bi sorun cıkmamıştı eşlerde cok onemli bu durumda sadece biz degil biraz uzun oldu insallah faydasi olur

Merhaba arkadaşlar, bende de 3 cm çik kistim var. Geçen yıl Mart ayında kendiğimden hamile kaldım fakat düştü bebeğim 😞 sonra 1bucuk yıldır gebe kalamadım geçen ay soğan suyu içtim şuan 5 haftalık gebeyim ama bebeğime bişey olacak diye çok çok korkuyorum çikolata kisti zarar verir bebeğime diye 😞 Allah isteyen herkese sağlıklısında ömürlüsünden nasip etsin mevlam 🙏

Ah bitmeyen serüvenim ..
Yeni üye oldum 10 yıllık evliyim vajinismus çikolata kisti gibi evreler sonucu Allah'a şükür 2 tane çocuğum var.Nasıl hamile kaldığıma gelirsek aşılama yapıldı ilk 2 yıl birlikte olamadık zatenn vajinismus tedavisi gördüm daha sonra hamile kalamadım.Pko tanısı kondu kist ölçüldü sonra aşılama 3 kez tekrarlandı Allah yüzüme güldü ilk evladımı kucağıma aldım ardından 1 buçuk yıl geçti.İkizlerime hamile kaldım.Birini kaybettik ama diğeri hayata tutundu aşılamadan sonra gelen ikizler doğal yöntemlerle oldu.İlk doğum olduktan sonra ikinci çocuk için tedaviye gerek kalmıyor genelde yumurta kalitesizliği veya sperm sayı düşüklüğü yoksa biz 2. çocukta hiç doktora başvurmadık ki beklemediğimiz zamanda geldi.Siz bir tedavi yöntemine başladınız mı ?
Ben çayla iğneleri denedim yumurta takipleri ve bir aşılama yaptırdım fakat olmadı ,bir doktor beni tüp bebek yapılması gerekiyor size dedi bizde tüp bebek merkezi ile görüştük fakat doktor tahlillere bakarak gerek Yok dedi ama muayene etmem lazım sonra karar verelim dedi . Muayene oldum tekrar rahim filmi istedi şüphelendiği bişeyler var sanırım bakalım Cumartesi film çekileceğim sonrası nasip 😔 ama bu çikolata kisti ne kadar illlet bişey . İnsanlar hiç anlamıyorlar sorunun boyutunu enfeksiyon yaptığını kanallara zarar verdiğini normal hayatta bile işleyişi bozuyor resmen .

Merhaba arkadaşlar, bende de 3 cm çik kistim var. Geçen yıl Mart ayında kendiğimden hamile kaldım fakat düştü bebeğim 😞 sonra 1bucuk yıldır gebe kalamadım geçen ay soğan suyu içtim şuan 5 haftalık gebeyim ama bebeğime bişey olacak diye çok çok korkuyorum çikolata kisti zarar verir bebeğime diye 😞 Allah isteyen herkese sağlıklısında ömürlüsünden nasip etsin mevlam 🙏
Maşalllah sağlıklı bir şekilde rabbim kucağınıza almayı nasip etsin 🤗 bünyeden bünye ye kullanılan şeyler o kadar fark ediyor ki , bende soğan kürü yaptım mesela işe hiç yaramadı 😔 bizede nasip olur inşallah 😔 ama şakın şakın korkmayın inşallah herşey güzel olacak stres yapmayın 💞

Back