beni her çikolata kist adı altında açılan konularda görebilmen mümkün
endometriozis danışmanlık hattı kuracağım neredeyse.
1. Çok geçmiş olsun
2. Doktor ilk ameliyat önermemesi çok mantıklı ama testleri 6.ay sonrasına atması mantıksız (zaman kaybı)
3. Amh durumun çok iyi ama kist başa beladır, herhangi tedavisi yoktur. Ameliyat sonrasnda 5 yıl içinde tekrarlıyor.Bu yüzden ameliyat çözüm değildir. Asla olma!
4. Neden ameliyat olunmamalı ? Amh (yumurta rezervi) bir kere düşecek, yumurta kaliten bozulacak , hatta yapışıklığa sebep de olabilir. Bu sebeplerden tüp bebeğe yönlendirecekler.
5. Ameliyat olmadan tüp bebek tedavisi yapman senin yararına olur, önce yumurtalarını toplatırsın , bol bol embriyoların olur diye düşünüyorum . Daha sonra ya geçici menepoz yöntemiyle kist baskılanır yada ameliyat olursun. Ama önceliğin kaliteli yumurtalarını toplatmak olmalı...
6. Üzüm çekirdeğinin içinde bulunan resveratrol bileşeni kist , tümör gibi şeyleri baskılamada etkili ve yumurta kalitesini arttırıyor. Muhakkak resveratrol vitaminini kullanmalısın. Ayrıca yumurta kalitesi açısından içeriği bolca zengin ek vitaminler almanı tavsiye ederim . Kesinlikle etkili ... Örn; prowomen , maxijuno , ımpryl , promotil woman, biesteron gibi... markalar var , içeriklerini araştır . Gerek yok diyen doktorları önemseme. Çünkü gerekli ve etkili...
7. Endometriozis konusunda her doktor donanımlı değildir. Önemli olan doğru doktor ile bir an önce başlaman... Sana direkt ameliyat diyenden uzak dur, küçültmek için dğum kontrol diyeden uzak dur. Tüpe başlarsanda anlattığım şekilde protokol önermeyenden uzak dur.
Dip not; resveratrol muhakkak kullan. Benimde kistim çok hızlı büyüyor. 1 yıldır resveratrol kullanıyorum hızlı gelişimini yavaşlattı. Ben teatrio markasını alıyorum içinde coenzimde mevcut. Ayrıca 5 yıl önce 10cm kist ameliyatı oldum ve yine tekrarladı , amh çok düşük , tüpe başladım. 1 embriyo elde edebildim. 2. kez yumurta toplatıcam ocak ayında. 2,5 amh ile sen daha şanslısın ameliyat ile bunu bozma derim.