Çikolata kisti hakkında bilgisi olanlaaarrrrrr (endometriyosiz)

arkadaşım biz eşimle işi nedeniyle bazen 15- 20 gün görüşemiyoruz. görüşünce de tahmin edebilirsin ilişki sıklığını vs. iki yumurtalığımda da kistler var,sağdaki daha büyük olmasına rağmen soldaki minicik iki tane çok nadiren sızlama yapıyor. sanırım kistlerin konumu ve yayılım yolu bu kona önemli. bence hiç endişelenme,madem yeni evleniyorsun,ağrısada yokmuş gibi davran. kiiiii cinsel hayatınız baştan yara almasın.
patlamaz korkma,inan patlasa benimki patlardı:)

Eveettt..gene başımın belası çikolata kisti...
3 senedir endometriozis hastayım..daha önce başka topiklerdede bu konuyla ilgili yazılar yazdım..
En doğru bilgiyi kendi doktorunuzdan alırsınız tabiki ama ben bildiklerimi paylaşmak istiyorum...Siz ne kadar çok soru sorarsanız doktorunuza o kadar çok bilgilendirir sizi..

Öncelikle çikolata kisti basit bir kist değil illet bir HASTALIKTIR..Kistler ameliyatla lınsa bile tekrarlama olasılığı çok yüksektir...Hamile kalmaya engeldir, tümör sınıfında olduğu için kanser yapma ihtimalide vardır...Ve hamile kalmaya engel olduğu gibi tedaviside hamileliktir...Hamilelikte adet olunmadığı için...

İlk adet olduğumdan beri adetlerim korkunç sancılı geçerdi..kimseye ne kadar çok sancı çektiğimi anlatamazdım..Herkes olur böyle, adet sancısıdır derlerdi..Ama öyle değilmiş..

2005 senesinde adetimin 2.günü parmağımı bile kıpırdatamayacak kadar çok şiddetli kramplar,sancılar, aynı anda kusma ve ishal baş dönmesi üzerine doktora gittim..
Doğum kontrol uzmanı muayene etti bizle ilgili değil dedi..hastaneye yattım bekledim, bekledim hafif hafif devam etti sancılar..ve apandisit teşhisiyle ameliyata alındım..

Meğer apandisit değilmiş kist patlamış...Boşu boşuna apandistim alındı..Yani kist patlamasını anlarsınız, öle belirti vermeyen bişi değildir..

Sonra doktor doktor gezdim ve kimi doktor çikolata kisti olabilir dedi, kimisi olmaz anlaşılmaz dedi..Bu arada kistim 5 cm boyutuna ulaştı ve en son doktor ameliyat dedi..Ameliyat tarihi alındı,testler yapıldı..Meğer doktor aileme demişki; bi terslik olursa yumurtalığı alırız demiş..BAabm bunu duyunca asla izin vermem ameliyat olmasına dedi ve gene başka bir doktora gittim..

Ve sonunda Doktorum Kocaeli Üniversitesi Profesörü Semih Özeren oldu.. 3 yıldır doktorum çok şükürki o..

Önce tedavi dedi sonraki çare ameliyat dedi..Daha çok küçüksün dedi..(18 yaşındaydım ozaman).
1 seneye yakın hiç ara vermeden doğum kontrol hapı kullandım ve kistim 2,5 cm ye düştü...

Tedaviyi bıraktık ve doktorum bana hep biran önce evlen tavsiyesinde bulundu..(Ama nerdee)..Arada geçen sürelerde gene ağrılı adetler falan(ama o günkü kadar şiddetli olmayan) ve düzensiz adetler..

2008 yani bu sene Nisana ayında gene çok ama çok şiddetli kramplar, sancılar, kusma bi yandan ishal bi yandan, bayılma evresi ve kıpırdayamama..ben tabiki anladım kistimin patladığını yani büyüdüğünü...
Gene doktor yolları ve kan testi..Bu sefer kanser değerlerim olması gerekenden çok fazla çıktı..gene kist 5cm boyutlarına ulaştı..
2 ay bekleme süresi dedi doktor, eğer büyüme devam ederse, kanser değeri artarsa derhal ameliyat dedi..

Doktorum ameliyat yumurtalıkların kalitesini düşüreceği için, nekadar sonra olursa ameliyat o kadar iyi diyor..

2 ay sonra gene kontrol..değerlerim biraz düşmüş ve kist çok hızlı büyümüyor..
Büyük bir rahatlama ve gene doğum kontrol hapı.Doktorum iğnelerle menopoza sokmayıda düşündü ama çok sıkıntılı olur diye ilaç tedavisine devam dedi...şu an ilaç kullanıyorum..20 günlük garip adetler görsemde çok şükür iyiyim...

Çikolata kisti tuvaletinizi biraz tutsanız ağrı yapar..hapşursanız ağrı yapar..kahkahalarla gülseniz ağrı yapar..

Amacım kimseyi korkutmak değil...
Ama çok dikkatli olun ...bu kontrol altında tutulması gereken bir hastalıktır...Kesin kurtulma yolu olmadığı için menepoza girene kadar kontrol..kontrol..kontrol..
Doktorunuzu iyi seçin..hastalığınızı iyi araştırın ve moralinizi yüksek tutun..

Son düzenleme:
nehircim ne yalan söyleyeyim hep kendimi korkutmamak için teselli veriyorum,nekadar korksam o kadar hastalanıyorum,yaşadıların beni epeyce gerdi.kanser yapma ihtimalini hiç duymamıştım,yazından sonra araştırdım. şuanda kayınpederim kanser olduğu ve artık son günlerini yaşadığı için çok gerginiz,annemde de kansere çevirme riski olan tümörlerden var.dün gece sabaha kadar annemi ve kayınpederimi düşündüm bugün kü araştırmamda endometirozisinde aynı sınıfa girebildiğini okudum. canım çok sıkkın,annemde yatkınlık var,baba tarafımda da çok kişi de var.çok riskteyim sanırım. bebek yapmama kararı almıştım ama şuan çok korkuyorum gerekirse 5 çocuk bile yaparım. zaten ilk gebeliğin 30 dan önce olması rahim kanseri riskini azaltıyormuş,şu sıralar gebe kalsam anca 30dan önce doğum yaparım.
arkadaşımızı üzmeyelim,evlenmeden korkmasın diye bişey yazmak istemedim ama herkesin herşeyi bilmek hakkı.
sana da hayırlı iş ve eş diliyorum canım ve bebişler...

nehircim bilgilerini paylaştığın için gerçekten çok teşekkür ederim. geçmiş olsun. en çok da yok yere apandisitin alınmasına canım sıkıldı. Türk doktorları dünyada en iyi doktorlardır buna yürekten inanıyorum. ama bazıları nasıl böyle yapabiliyorlar aklım ermiyor. gişe görevlisi değillerki "ah pardon yanlış yere bilet kesmişim hemen düzelteyim" diyemezzzz... insan sağlığı bu!
inşallah doğumla birlikte geçer gider... benim düşük ameliyatından sonra ağrılarım epey azaldı. gerçi dr çikolata kisti teşhisi koymadı ama ben artık iyice şüpheleniyorum..

aşılamanın basit vakkalarda işe yarayabileceği söyleniyor.bu arada ben de açık ameliyat olanlardanım.gerçekten bela ötesi bir kist bu.ancak dr um kanser riskinden falan bahsetmedi.öldürmeyen ancak ömür boyu süründüren bir kist bu.şimdi 3 cm dolaylarında iki adet kistim var.bir de hamile kalmak için kullandığım yumurta uyarıcıdan dolayı 5 cm lik bir kistim var.ama bu 5 cm lik endo da olabilir dedi dr um.önümüzdeki ay netleşecek.yine dogum kontrol hapı içiyorum.bebek istiyoruz ama ben mecburen d.kontrol hapı içiyorum.biraz küçülürse ve 5 cmlik olan giderse tekrar yumurta takibi gitmez ise tekrar ameliyat yada tüp bebek.hiç bir şey belli değil.allah hepimize sağlık şifa versin.

bu arada menapoz iğnelerinin ateş basması ve gece uyandırması dışında bi yan etkisi yok.6 ayın sonunda ise kemiklerinin ağrıdığını hissedebiliyorsun eğer kalsiyum takviyesini sistemli yapmazsan.kısacası vurulacaksanız kışa getirin.karda bile önünüz açık dolaşabiliyorsunuzsırnaşık şey

cinsel illişkiyle kistlerin patlaması pek mümkün değil.fakat karına uygulanan baskıdan dolayı patlayabilir.mesela benim kistim doktor ultrason bakarken patladı.ameliyat olmadım fakat 3 gün yattım hastanede.doktor on gün ilişkiye girmememizi söyledi

benimki açık ameliyattı.ağrılarım azalmıştı benim.daha önceki adetlere göre.yeniden çıkınca yine arttı tabi.

nehircim ne yalan söyleyeyim hep kendimi korkutmamak için teselli veriyorum,nekadar korksam o kadar hastalanıyorum,yaşadıların beni epeyce gerdi.kanser yapma ihtimalini hiç duymamıştım,yazından sonra araştırdım. şuanda kayınpederim kanser olduğu ve artık son günlerini yaşadığı için çok gerginiz,annemde de kansere çevirme riski olan tümörlerden var.dün gece sabaha kadar annemi ve kayınpederimi düşündüm bugün kü araştırmamda endometirozisinde aynı sınıfa girebildiğini okudum. canım çok sıkkın,annemde yatkınlık var,baba tarafımda da çok kişi de var.çok riskteyim sanırım. bebek yapmama kararı almıştım ama şuan çok korkuyorum gerekirse 5 çocuk bile yaparım. zaten ilk gebeliğin 30 dan önce olması rahim kanseri riskini azaltıyormuş,şu sıralar gebe kalsam anca 30dan önce doğum yaparım.
arkadaşımızı üzmeyelim,evlenmeden korkmasın diye bişey yazmak istemedim ama herkesin herşeyi bilmek hakkı.
sana da hayırlı iş ve eş diliyorum canım ve bebişler...

Çook teşekkür ederim..
Bende kimseyi korkutmak için söylemedim tabiki..
Ama bunun ciddi bir hastalık olduğunu bilsinler..
Tedavi olayının pek olmadığını..Çok iyi bir doktor bulmalı ve devamlı kontrol altında olunmalı..Asla ihmal edilmemeli..
İllaki kanser oluncak diye birşey yok..yalnızca risk grubundayız..Zaten araştırdığınızda endometriozisi kistler arasında değildir..tümörler arasındadır..
Hepimize Allah şifalar versin..Ben artık düşünmüyorum...
Ama bende bebek pek düşünmeyenlerdendim...
Ama şimdiki düşüncem evleneyim hemen...
Çünkü zaten çocuk yapmayla değil Allah-uTeala ne zaman izin verirse o zaman..bide bu hastalık var..Hemen çalışmalara...

ben bu kisti öğrendiğimde bekardım.ağrıdan ve şişkinlikten bıktığım için hemen ameliyat dedim.ameliyatımdan kısa bi süre önce de eşimle tanıştım.evlenmeyi düşünmüyorum.çocukta tabiki olmazsa olmasın modundaydım.eşim biliyordu baştan beri sorunumu.o da çocuk mutluluk için şart değil dedi.evleneli bir sene oldu ,olmadı da.evlenmeden çocuk istemiyorsun,daha doğrusu uzak bir fikir gibi geliyor.evlendikten sonra da sarıyorsun bu ay da olmadı diye.ama artık ben d epek kafaya takmıyorum.diyorum allah bizi bununla deniyor heralde.bekleyelim neylerse güzel eyler.
bekar arkadaşlar eşlerinizi iyi seçin.bu hastalık için anlayışlı eşler gerekiyor.çünkü ağrıdan başımızı kaldırmadan yattığımız zamanlar oluyor.ve çocuk olayı için baskı yapmayan insanlar olması lazım.evlenmeden önce durumunuzu iyice bilsinler.
hepinize sevgiler,ayrıca kandiliiz mübarek,dualarınız kabul olsun

Benimde aslında ameliyat olmam gerekiyor..
Çünkü her an varlığını bana hissettiriyor..
Helede bu aralar şiddetli birbiçimde..
Adet ağrısıyla değil üstelik...Durduk yere sancılar, eğilip kalkarken,özellike hapşururken(ki ben çok hapşururum)
Ama doktorum benim dayanabileceğim kadar bekletiyor...Ameliyat yumurtalıkların kalitesini düşürür diyor ve evlen 1 sene korunmadıktan sonra çocuğun olmazsa o zaman ameliyat diyor...
Zaten ameliyattan sonrada normal gebelik olmazsa..hiç uğraşmadan tüp bebek...
Hakkımızda hayırlısı olsun...
Bu gece Berat Kandili..Defterler değişecek ve önümüzdeki 1 sene yaşayacaklarımız yazılacak...doğumlar evlilikler,ölümler...
İnşallah sizde hayırlısıyla tez zamanda evlat sahibi olursunuz..
Ama eşiniz çok şükür anlayışlıymış...Dediğiniz gibi gerçekten çok önemli bu...

merhaba arkadaşlar,iki gündür nette araştırmalar yapıyorum.diğer forumları da okudum.bazı bilgiler yazmak istiyorum sizlere.
öncelikle öströjen içeren ilaçlar ve gıdalardan uzak durmak lazımmış.bunların başında soya,adaçayı,civanperçemi(buna çok şaşırdım),anason,maydanoz,keten tohumu geliyor
ve bazı bitkisel ilaçlar var.hayıtın tablet formunda olan bir ilaçtan bahsediyorlar adı agnucaston.doğal klomen tarzı bir ilaç.yumurta geliştirmeye ve kalitesini arttırmaya yardımcı.bunu dr uma soracağım gittiğimde.
evening primerose(çuha çiçeği yağı) die bir şey var.çeşitli ünlü vitamin firmalarının bu tabletinden mevcut(gnc,solgar vs) östrejen etkisini yapıyor,adet ağrılarını gideriyor,şişkinliği azaltıyor ama östrejen içermiyor
köpek balığı kıkırdağı bu da aynı şekilde tablet olarak var.tümörlerin gerilemesini sağlıyormuş.çikolata kisti de tümör sınıfında olduğu için iyi geldiği düşünüyorlar
omega 3 tümörlere karşı direnç arttırıyormuş ve enoant(üzüm ekstresi) de anti oksidan ve kan yapıcı.bizim kan değerlerimizi kötü etkilediği için bunları da öneriyorlar.
ayrıca kırmızı etten uzak durmak gerekiyormuş.sebebi de hayvanların beslendiği otlardan yada yemlerden bir kimyasalın tümör arttırıcı etkisi olması.tavuk da pek yenmemeliymiş.
adet dönemlerinde yüzü koyun atmanın da iyi olacağı söyleniyor.bitkilerden çok bu şekilde bilindik tabletlerin kullanılması öneriliyor.hem bitkilerin kalitesi ve tazeliği tam olarak bilinmediği için.hem etken maddelerin tabletlerde eşit kullanıldığı için.
umarım faydalı olabilmişimdir.hepinize sağlıklı günler dilerim

malesef benimde sorunum aynı 4 yıldır endometriozisle mücadele ediyorum.Bu çok zor bir hastalık arkadaşlar malesef tam olarak tedavisi mümkün degil laparoskopiyle aldırdım tekrar çıktı 2 kez tüp bebek yaptırdım biri düştü digeri tutmadı 2 ay önce açık ameliyat oldum ve tüplerimi aldırdım yapışıklıktan dolayı bayramdan sonra tekrar deneyecegim inşallah

merhaba arkadaşlar,iki gündür nette araştırmalar yapıyorum.diğer forumları da okudum.bazı bilgiler yazmak istiyorum sizlere.
öncelikle öströjen içeren ilaçlar ve gıdalardan uzak durmak lazımmış.bunların başında soya,adaçayı,civanperçemi(buna çok şaşırdım),anason,maydanoz,keten tohumu geliyor
ve bazı bitkisel ilaçlar var.hayıtın tablet formunda olan bir ilaçtan bahsediyorlar adı agnucaston.doğal klomen tarzı bir ilaç.yumurta geliştirmeye ve kalitesini arttırmaya yardımcı.bunu dr uma soracağım gittiğimde....

tatlım şimdi inan şok oldum,ben devamlı adaçayı içiyordum,bir aydırda civanperçemi içiyorum. korktum şimdi..

vallahi bunlar netten bulduklarım.ben gene de bir deneyeceğim.bu ilaçları bugün almayı düşünüyorum.kıkırdakla omega 3 ü yani belki işe yarar belli mi olur?umarım bir an önce şifa buluruz ama bizim şifa menopoza kadar zor görünüyor:)

arkadaşlar adet öncesi sizinde birkaç gün kahve rengi akıntınız oluyor mu? benim geçen ayım rahat geçti ama bu ay kistlerim ağrıyor rahmim kasılıyor.geçen ayın23 ünde olmuştum daha olmadı ama 4 gündür akıntım ve ağrım var. ağrıyı kesecek doğal bir yol var mı?

merhabalar herkese
ben 1.5 ay önce laparoskopi oldum ve 7cm çapındaki çikolata kistinden kurtuldum.Ağrılarım çok olurdu ayda 8 gün yaşamıyordum sanki ama çok şükür PROF.DR.ALİ AYHAN kurtardı beni çok şükür merak edenler yazarsa cevaplarım.
herkese acil şifa....

kızlar nolur banada biey söyleyin..9 cm kist belirlediler sol overde ama çikolata kisti falan demediler kistin adını bilmiyorum yani..cok ağrım var korkuyorm

Back