Çikolata kisti (endometrioma) doğal yolla hamile kalanlar var mı?

Mordus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2020
727
748
Merhabalar, 1 hafta önce sol tarafta çikolata kisti olduğunu öğrendim araştırmalarıma göre baya zor bir kist olduğunu anladım. 4 yaşında bir kızım var artık kardeş düşünelim dedik ve adetimin üçüncü günü hormonlarıma baktırdım.
TSH 3,65
Prolaktin 21,28
FSH 10,46
Estrodiol 56,47
LH 7,52
Şeklinde çıktı. Devlet hastanesine gitmiştim. Ne altan ne üstten muayene etmedi sadece fsh yüksek dedi yaşıma göre. Yaşım 30. Daha sonra özele gittim altan baktı ve sol tarafta 4 cm kist olduğunu sağ tarafta 14 mm olan 1 tane yumurtam olduğunu söyledi (adetimin 10.günüydü) kist olduğu yerde hiç yumurta yoktu ve kistin içinde birşeyler olduğunu söyledi. Ben tekrar adetimin 12.gününde başka özel hastaneye gittim ve çikolata kistine benzediğini ama ilaçlı mr ve ca 125 istedi. İlaçlı mr sonucunda sol overde 43x28 mm yazan bir çikolata kisti raporu verdiler elime.
Ca 125 sonucu :18 çıktı.
Doktor bir dahaki adetinden sonra Rahim filmi çektir dedi. Kafam o kadar karışık ki. Kızıma hamile kalmadan önce süt hormonun yüksekti ilaç içtiğim ay hamile kalmıştım tekrar süt hormonum yüksek midir diye gittim fakat çikolata kisti ile karşılaştım bu daha zor sanırım.
yine de sormak istiyorum tedavisiz hamile kalan var mı tek Yumurtalık ve çikolata kisti olup da.

Her şey bizim planladığımız gibi olmuyor maalesef. Lütfen bilgilerinizi paylaşabilir misiniz yardımcı olabilir misiniz

Bu arada 4 5 gündür civan perçemi içiyorum sabah akşam faydası olur mu bilmiyorum

Benim 7cmlik cikolata kistim vardi diena35kullandim 2bucuga dustu yumurtalarimda cok azdi tup bebek denedik 2defa ama olumsuz sonuclandi sonra kendiliginden hamile kaldim yani Allah ol diyince oluyor bizim durumumuz daha zordu sizinkinden insallah olur yani kalbinizi ferah tutun :)

Allah bağışlasın diena dediğiniz geçici menepoz galiba. Beslenmede çok önemliymiş bu hastalık da çok da sağlıklı beslenen biri değilimdir ama çok dikkat ediyorum brokoli ıspanak pırasa vs. kış sebzelerinden faydalanıyorum şimdilik inşallah ameliyat gerekmeden bende kalırım doğal yoldan. Bu hastalığı çeken herkese sabır diliyorum şifa diliyorum inşallah başka doğal yolla kür vs uygulayıp hamile kalan varsa yazın lütfen benim gibilere umut olun

Ben 2 çocuğuma da çikolata kisti varken hamile kaldım.Hala da var gitmiyor bir yere bildiğiniz üzere.İkincide soğan kürü de yapmıştım faydası oldu mu bilmiyorum.Drlar öyle diyor ama bence kist çok büyük bir engel değil olsaydı bende olurdu ikisine de tüp bebek dediler çok şükür kendiliğinden oldu.
İçinizi ferah tutun olacak inş

Maşallah Allah bağışlasın bekliyorum inşallah bende de kendiliğinden olur. Sizin de tek taraflı mıydı kaç cm di

Sol yumurtalıkta 4.5cm benim de. Yıllarca gebe kalamayıp hayıt kullandığım ilk ay gebe kalmıştım. Fakat 8. Haftada kalp durmasıyla kürtajla alındı. Bir sene gecti üstünden hala bir gebelik yok.

Sol yumurtalıkta 4.5cm benim de. Yıllarca gebe kalamayıp hayıt kullandığım ilk ay gebe kalmıştım. Fakat 8. Haftada kalp durmasıyla kürtajla alındı. Bir sene gecti üstünden hala bir gebelik yok.
İnşallah tekrar olur çok zor bir durum bende şuan civan perçemi içiyorum bilmiyorum adetime 10 gün var hsg çekilmemi söyledi doktor. Siz çektirdiniz mi?

İnşallah ağzınız bal yesin benimde sol tarafta aynıyız. Denemeye başladıktan kaç ay sonra oldu soğan kürü denediğiniz dönemde mi oldu
İki 15 gün üst üste yapmıştım ikincisi bittikten kısa bir süre sonra oldu.Aynı zamanda eşim de keçi boynuzu kürü yapmıştı onda da sıkıntı vardı hem de ciddi boyutta
Ama hiç dert etmeyin inanın benim ikisine de bu sebeplerden tüp bebek dendi ikisi de doğal yoldan oldu.Olacak hiç merak etmeyin

Olur canım denemelere devam edin kist bi yumurtalığına zarar verse bile diğeri sapasağlam o yeter sana

İnşallah tekrar olur çok zor bir durum bende şuan civan perçemi içiyorum bilmiyorum adetime 10 gün var hsg çekilmemi söyledi doktor. Siz çektirdiniz mi?
Aaaa şunu da yazayım iki gebeliğimde hsg çektirdikten kısa süre sonra oldu.Hsg tüplerdeki ufak yapışıklıkları da açıyormuş.Hep şüphelenirim ondan.Kesinlikle çektirin acılı bi işlem ama belki şifa oradan gelecek kim bilir

Çok teşekkür ederim inşallah bende çektircem adetimden sonra inşallah hayırlısıyla çok bekletmeden gelir kızımın kardeşi

Merhaba kızlar bu benim ovulasyon testim sizce pik mi
Bu arada pcosum o yüzden kafam karışık gerçekten yumurtlama mu diye

Eklentiler

• 8633EE33-9EDA-44BE-AF79-4291127C8EB5.png
    276,2 KB · Görüntüleme: 97
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…