- Konu Sahibi CathyJamison
Merhaba. Bu konu hakkında bir sürü başlık var esasında ama ben de kendi sorunum için bir tane açmak istedim.
Yaşım 23. Bekarım.
Kasım ayında şiddetli sancı ve ağrı ile doktora gittim. Bana kistim olduğu söylendi. Önemli değil dendi. Pek önemsemedim.
Mart başında 2 hafta süren reglim sırasında tekrar başka doktora gittim.
Kan alındı; regl iken alınan kanda CA 125 195,6 çıktı.
Regl bittikten sonra alınan kanda CA 125 169,7 çıktı.
Çikolata kisti var dedi. Anlattı da anlattı. Kötü bir şey mi dediğimde hep geçiştirildi.
3 Kere randevu almıştım. Üçünde de bir nevi oyalandırdılar. Son gidişimde kendi doktorum diğer kadın doğum doktoru ile inceledi raporlarımı ve doktorlar konseyi için tarih almamı istedi.
Bu arada kistimin çikolata kisti olduğunu söyledi, başka da bir şey demedi.
Dün başka yerden başka doktordan randevu aldım.
Yine ultrason ile muayane etti. Sonrasında CA 125 değerlerimin yüksek olduğunu, bu nedenle MR istediğini söyledi.
Düne kadar CA125 nedir, çikolata kisti nedir diye araştırma zahmetinde bulunmamıştım. Ne de olsa önemli olsa doktor açıklar diyordum.
Ta ki internette bakana kadar. Mahvoldum bunlarla ilgili şeyleri okuyunca.
Soruma gelirsek; durumum çok mu vahim görünüyor? Lütfen benimle aşağı yukarı aynı durumda olmuş olanlar paylaşsın.
Geceden beri ağlamaktan helak oldum yazılanları okudukça.
Yaşım 23. Bekarım.
Kasım ayında şiddetli sancı ve ağrı ile doktora gittim. Bana kistim olduğu söylendi. Önemli değil dendi. Pek önemsemedim.
Mart başında 2 hafta süren reglim sırasında tekrar başka doktora gittim.
Kan alındı; regl iken alınan kanda CA 125 195,6 çıktı.
Regl bittikten sonra alınan kanda CA 125 169,7 çıktı.
Çikolata kisti var dedi. Anlattı da anlattı. Kötü bir şey mi dediğimde hep geçiştirildi.
3 Kere randevu almıştım. Üçünde de bir nevi oyalandırdılar. Son gidişimde kendi doktorum diğer kadın doğum doktoru ile inceledi raporlarımı ve doktorlar konseyi için tarih almamı istedi.
Bu arada kistimin çikolata kisti olduğunu söyledi, başka da bir şey demedi.
Dün başka yerden başka doktordan randevu aldım.
Yine ultrason ile muayane etti. Sonrasında CA 125 değerlerimin yüksek olduğunu, bu nedenle MR istediğini söyledi.
Düne kadar CA125 nedir, çikolata kisti nedir diye araştırma zahmetinde bulunmamıştım. Ne de olsa önemli olsa doktor açıklar diyordum.
Ta ki internette bakana kadar. Mahvoldum bunlarla ilgili şeyleri okuyunca.
Soruma gelirsek; durumum çok mu vahim görünüyor? Lütfen benimle aşağı yukarı aynı durumda olmuş olanlar paylaşsın.
Geceden beri ağlamaktan helak oldum yazılanları okudukça.