çikolata kisti başımızın belası :(

bunu sizlerle de paylaşmak istiyorum çünkü endometriozis im olduğunu ilk öğrendiğimde netten çok araştırmıştım.forumda da yazılanları hep takip ettim.
ben 21 yaşındayım. iki yıl önce şiddetli kasık ağrılarıyla başladı herşey...başta doktora gitmedim ilaç içerek bastırıyordum ağrıyı. yada acile gidip iğne attırıyordum..sonraları neredeyse hergün ağrı çekmekten gittim kadın hastalıklarına muayeneye ancak başlarda anlaşılmadı, ya da henüz kist oluşumu yoktu bilmiyorum, sürekli enfeksiyon falan dendi..en sonunda 7 ay önce çok iyi bir uzman doktor sayesinde anlaşıldı çikolata kistim olduğu.zaten her kadın hastalıkları doktoru ultrasondan anlayamıyor bu aklınızda bulunsun ( doktorum poliklinikteki diğer doktorlara anlattı ultrasonda bana bakarken, neyin ne olduğunu, buradan biliyorum hepsinin anlayamadığını)...o günden beri düzenli kontrollerim oldu ve yazz 24 kullandım beş ay boyunca. bir ay ara verdim ve bugün kontrole gittim tekrar. doktorum kistlerimin yok olduğunu söyledi çok şükür:) yazz 24 ü kullanırken gitgide ağrılarımda azalma olmuştu zaten sadece adet döneminde oluyordu biraz ve ayaklarımı çok üşütürsem..bunlara dikkat ettim ve iyileştim Allahıma bin şükür.. hiç geçmeyecek sanmıştım açıkçası hatta doktor doğum kontrol hapıyla erime ihtimali olduğunu ama erimezse, ameliyat olabileceğimi söylemişti çok huzursuz günler geçirdim bu yüzden..ama anladım ki herşeyin çaresi varmış. size de bunları anlattım ki benim gibi yaşayan varsa umudunu kaybetmesin!...

merhaba, geçmiş olsun karemela. öncelikle şunu söylemeliyim sen tedaviye çabuk başlamışsın tebrik ederim. ben 27 yaşındayım.neredeyse bildim bileli adet sancısı çekerim. evlendikten sonra gittim doktora, cahillik etmişim... doktor çok kızdı, neden genç kızlar hemen gelmezler sancıları olduğunda anlamıyorum, dedi. sonra yerleşiyor iş zorlaşıyor, dedi. tabi senin dediğin gibi her şeyin çaresi var, derdi veren Allah dermanı da verir elbet.

slm kızlar benimde 5,9cmlik çikolata kistimi çarşamba günü laparoskopi ile aldılar.doktorum ameliyatın iyi geçtiğini söyledi bağırsaklara ve yumurtalıklara yapışmadığı için kolay temizlemişler kistim havada kalmış onlara bulaşmamış o yüzden de kolay almışlar.kistim sağ overimdeydi.sol overimde de kist olmamasına rağmen yapışıklık yapmış biraz,onla çok oynamamış biraz aralarını açmış.ameliyatımın kısa özeti.bir ay korunma verdi 6 ay denememi istedi.ardından olmazsa aşılama ve tüp bebeğe geçileceğini söyledi.
kistimden kurtulduğum için şuan çok mutluyum bu 6 ay bizim için altın değerinde olcak herşeyin hayırlısı diyorum.doktor kist dışında herşeyi de muayene etti başka sorunlar var mı diye,eşimi muayene etti test istedi,benden genel pek çok test ve rahim filmi istedi.yumurta rezervmin iyi olduğunu söyledi.sizlerinde yararlanacağını şeyler olur diye paylaştım Allahım herkese sağlıklı bebişler nasip etsin...

Selam mayaserif.Sana özelden de yazdım ama bana yaşadığın süreci,doktora gittiğinde hangi tahlilleri istediği konusunda beni bilgilendiri misin.Bebişin hayırlı olsun,sağlıkla dünyaya gelmesi dileğimle...

selam arkadaşlar 3. tüp bebekten de negatif sonuç alıp 2,5 cm de bi çikolata kistiyle başbaşa kalınca moral olsun diye internette çikolata kisti ile hamile kalanları araştırırken çikolata kisti çözüm kulübü diye bi site buldum.Orda bi bitkisel karışımı kullanıp kistten tamamen kurtulanlar,,kisti olup yine bu karışımı kullanıp hamile kalanlar falan var ve olumsuz bi şey yazan hiç kimseye rastlamadım.bu karışımı uğur bey diye biri hazırlıyomuş biraz onu araştırdım sonra kendisiyle görüştüm.6 ay içinde kistinden büyük ihtimalle kurtulcaksın diyo çok paracı biri değil yazanlar da öyle diyo..ne biliyim bi de bunu deniycem galiba..sadece adet süresinde kullanılıyomuş.adet boyunca bunu kullanıp sonrasında soğan suyu kullanayım diyorum.Rabbim bunu sebep gösterir de kavuşuruz inşallah bebişlerimize..

slm canım zorlu bir süreç yaşamışsın inş işe yarar bende duymuştum denemedim facebooktada sitesi vardı.senin çikolata kistiyle maceranı merak ettim gebe kalmanı zorlaştıran sadece kistinmiydi,kist ameliyatı faaln geçirdin mi paylaşmak isterseniz eğer.inş bu kürler işe yarar denemekte fayda var

malesef sadece ç.kisti bize engel..ama büyük bi engel..4 cm bi kisti laparoskopi ile aldırdım.ameliyattan sonra tüm ağrılardan kurtulmuştum 2 yıl boyunca korunmadık ama yine de olmadı bebiş.. tekrar 3. tüp deneyelim dedik maalesef o da olmadı bir de ilaçlardan dolayı yine kist oluştu..bu karışım inşallah bi çare olur, bana baya inandırıcı geldi ve çok fazla insan var kullanıp sonuç alan..bi daha ameliyat olmak istemiyorum o da çok zor bi süreçti.artık anne olmak istiyorum gerçekten çok yoruldum..

Son düzenleme:
merhabalar.
ben bu konuyla ilgili talihsizlikler yaşadım ve sizin de başınıza gelmemesi için paylaşıyorum.
6 yıl önce siddetli kasık ağrılarım oluyordu. doktoro gittim. önceleri anlaşılmadı. böbrek ağrısı sanıldı falan. sonunda karnımda 10 cm büyüklüğünde bir kist olduğu ortaya çıktı. ulturasonda doktor kistimi ilk önce mesanem sanmıştı...
hangi doktora gittiysem direk ameliyat dediler. sonra uzman bir doktor ilaç tedavisini deneyelim eritebiliriz dedi. 1 ay kadar doğum kontrol hapı kullandım. az da olsa erime oldu. fakat bir gece çok şiddetli kasık ağrım oldu. yerimde duramıyorum deli gibi kıvranıyordum. acilen doktora gittik. kistin beslenemeyip sıkıştığını hemen alınması gerektiğini söyledi. acil ameliyata girdim. açık ameliyat oldum. kistim alındı fakat yumurtalığımı kurtaramadılar kist tamamen kaplamıştı. yani kistimle birlikte yumurtalığımı da aldılar.
şimdi hamile kalmamda sıkıntı çıkar,erken menopoz olurum diye korkuyorum.
ilaç teadivisini denemeyip direk amelyat olsaydım daha mı iyiydi bilmiyorum. belki yumurtalığım kurutlurdu ya da açık ameliyat olmazdım. şuan karnımda kocaman bir dikiş izi var. sırf bu yüzden de sezeryan olmak zorunda kalmak cabası.
şunu belirtmek istiyorum. doktor bana fazla hareketli olmamamı hoplayıp zıplamamı söylemişti. ben ise uymadım. voleybol oynadım,ip atladım,dans ettim... bunların etkisi oldu mu bilmiyorum.
ama siz siz olun iyi araştırmadan birşey yapmayın. doktorunuzun tavsiyesine uyun. ve dikkatlı olun.
sağlıklı günler dilerim

kardeşimin rahim arkasında var ç.kisti ve doktor hamile kalman mucize dedi.....çok şükür 5 haftalık hamile ama şunu çok merak ediyoruz : şimdi bu kist gebeliği boyunca problem olacak mı ? bebeğe zarar verir mi?
tecrübesi olanlar cevaplarsa sevinirim

buna cevabı doktor verir canım ama korkmayın bir tanıdığımız 6 aylık hamile iken aldırdı kistini ve hiç bir sorun yaşamadı, zamanı gelince de doğurdu maşallah. sizin kardeşinize de sağlıklı ve zamanında doğum dilerim.

Merhaba arkadaslar kist Yazisini okuyunca kendi yasadiklarimi yazmadan gecemedim...

Burdaki bu bas belasi kisle ugrasa herkeze gecmis olsun!! Ben 2002 senesinde sol yumurtaligin yarisi kist yuzunden alinmisti. O zamandan baslayarak 2008-kadar her ay agliyordum kist olusuyordu sanki benim bir parcam gibi ayrilamiyordum.. 5- 6-senedir kotu bir arkadasim olmustu.. 2-aya bazen her ay adetten sonra patliyor hastaneye kaldiriliyordum (bu arada kanama geciriyordum) oyle zamanlar oldu ki kendimden geciyordum. Serum igne v.s yapildiktan 3-4 saattan sonra az agrili bazen sanki hicbirsey olmamais gibi eve donuyorduk... Bu bas belasindan kurtulmak icin neler-neler kullanmadik sayisini bile hatirlamiyorum... Daha ilginci mumkun olmayan seyleri yasadim. Kist fayda oluyor hemen 3-gun icerisinde boyut olarak buyuyor Dr bile sasirmisti... Dr herseyi yaptik ilaclar igneler hicbirseyin faydasi olmuyor diyordu. Oyle durumlar olmustu asilama icin hazirlaniyruz sabah yumurtalar normal gozukuyor ogleden sonra kiste donmus durumda oluyordu... Sonraki senelerde artik ide ilaclari kaldiramiyordu.... Kistin boyutlarini suan hatirlamiyrum ama ultrasyon cekimleri hala var atmadim...

2002-2008 seneler araliginda neler cektim anlatamam/ heray regl olunca korkuyrum agliyordum benim hayatim boyle mi gecer diye...Suan ki bu kafam olsaydi bir Dr takilip kalmadan hemen Dr degistirirdim.. sonuc olarak 6-seneden sonra gec olsa bile o Dr gittim.

Sonra Allah razi olsun annecigimin zorluklari uzerine dogal tedavi yontemlerine bas vurdum son olarak sogan kurun ictim ...Yaklasik hatirladigima gore 4- ay boyunca massaj ozel vajina icin masaj ve suluk sogan kuru v.s. ozel dogal tedavi yontemlerini kullanan merkezde tedavilerimi surdurdum. 5-6-senedir kaybolmayan kotu arkadasimdan 4-ay icerisinde bin sukurler olsun Rabbima kurtuldum. hidrosalpenks gitti....Bundan sonra 2010 kucuk bouyutta kist oldu ama hemen kayboldu Allahima bin sukur o senelerde yasadiklarim tekrarlanmasin...

Anladigim Dr anlettigi vucut yorulmus her ay ayni ilaclar olunca artik etkisi bile olmuyyordu boyle devam edersen sonucu nasil olurdu bilemem cunku karaciger/ bebreklerine etki aypmis dedi...Sasirmadim yaklasik 5-seneden fazla zaman her ay ilac kullaninca ne beklerdim?????

Kist deyince amelayttan once dogal tedavileri deneyin diyecegim cunku geciyor tabii insan vucuduna da bagli....Hepinize gecmis olsun!!! Bana suan kist geciyor derse ben yasadiklarimdan dolayi hafife almak istemiyrum cunku cekmistim o kist diyen beladan...

Allah yardımcımız olsun hepimizin. doktorum bende ilk teşhisi yaptığında, bu ciddiye alınması gereken bir durum, zamanla vücudu yorar, demişti. ben de uğraşıyorum bakalım. 15 gün kadar soğan kaynatıp içtim kontrolüm var haftaya inşallah gitmiştir ya da küçülmüştür. kist acayip bişey. ilaçla baskılanıyor ancak bence geçmiyor. soğan pek çok kişide işe yaramış. inşallah bana da yarar. peki sen bebek sahibi oldun mu bu yaşadıklarından sonra? yumurtanın alınması engel değil bildiğim kadarıyla yani tek yumurtalık ile hamile kalan akrabam var ondan biliyorum.

Son düzenleme:
bende endometriozis hastasıydım arkadaşlar.. taki evlenip 2 yılçocuğum olmayana kadar bende bilmiyodum şiddetli ağrılarımın sebebinin bu olduğunu.. bebek için tedaviye gittiğimde öğrendim.. hsg filmi çektirdim.. 4-5 cm boyundaydı.. ameliyat oldum kistim alındı.. 6 ay kadar sonra hamile kaldım, düşük yaptım.. bundan 6 ay kadar sonra yine ameliyat dediler tam ameliyat olacaktımki yeniden hamile kaldım, şimdi çok şükür 6 aylık bir oğlum var.. kist deyip geçmeyin, hem ağrılara ve bizim genel sağlığımız için kötü şeylere yol açıyor hemde hamile kalmayı engelliyor.. ben bunun için 3 doktor değiştirdim sonuç iyi oldu çok şükür.. şimdi tekrarlamasından korkuyorum, inşallah olmaz öyle bişey zor gerçekten.Allah hepinize şifa versin..

Amin! senelerce kistle ugrasan biri olarak gercekten hafife alinmamalidir.... Allaha sonsuz sukurler olsun ictigim yaptigim seylerin faydasini gordum. Sana gecmis olsun! insallah faydasini gorursun bana etkisi olmustu....Allah sifasini versin!

Canim evet tek yumurtalik ile hamile kalabiliyor ama tuplerin ve ikinci yumurtalik saaglam kaliteli yumurta uretince...Bende yumurta rezervi o kadar az degil ama saag tarafim 2002-2010 kadar hipirti olmadi...Ciddi ve agir durumlar olmasa yumurtaligin yarisi yada tamami evli olmayan ve cocugu henuz olmayan bayanlarda kaldirilmaliymis...

Suan kolay anlatiyorum o amelyattan sonra karin kisiminda yaklasik 6-7 senedir sert birsey hissediyordum/fazla oturamiyorum / Arka kisimina surekli agri vs./ Dr temiz diyorladi/ Bagirsaklar bir sorun yok hemoroid degil jenekolojik birsey gozukmuyyordu...

ben 39-yasindayim amelyat 29-yasimda yapilmisti cocuk sahibi olmak icin neler cekiyrum o ayri bir konu... Allah buyuktur insallah ozlemini ceken senelerce anne olsam diyen umitle tedavilere devam etmekteyim..Basak caresi de yok...Rabbim kucagimizi bos birakmasin

teşekkür ederim deryaf, sana da geçmiş olsun..bende de adet ağrısı oluyor genel olarak. bu yaşıma kadar her adet döneminde ilaç içmişimdir mutlaka..ama vücudunu, ayaklarını sıcak tutmanın, dikkat etmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. beni çok çabuk etkiliyor bu gibi durumlar..kurtuldum ama inşallah tekrar oluşmaz kist, temmuzda kontrole gideceğim bakalım bir sorun çıkmaz artık inşallah.. sen de yasmin kullandığını yazmışsın inşallah sende de ilaç etkili olur..

bu hastalığı yenmişsin Allah sana bu aşamada ve bu yolda da yardım elini uzatır inşallah.

evet haklısın kendimi üşüttüğümde ağrılarım daha çok oluyor benim de. yasmin i hiç sevmedim ama inşallah şifa olur...

herkese merhabalar arkadaşlar.1,5 yıldır evliyim ve artık cocuk sahibi olmak istediğim için doktora gittim.bundan oncede doktora gittiğimde çikolata kistim olduğu soylenmişti bu bahsettiğim donem tam 1,5 yıl önce hemen ilaç tedavisine baslamıştı doktorum ben ama o ilaç yerine soğan suyu kürü uyguladım ve doktora tekrar gittiğimde kalmadığını tamamen geçtiğini söyledi.bende şimdi tekrar o küre başladım rabbim inş tekrardan bana etkisini gösterir.suan kistim 5 cm.suanda tek korkum diğer yumurtalığımın sağlam olmaması ya tupler kapalıysa diye endişeleniyorum haliyle tek bir tarafın yumurtası işe yarıyor.allah hepimizin gonlune gore versin.bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar lütfen cvp yazarsanız çok sevinirim.

geçmiş olsun canım sana da ,ben kendi yorumlarımı söyleyim canım benim ablamda da çikolata kisti vardı o ilkinde ameliyat olmuştu ikincisinde tekrar çıktı onu soğan suyu içerek yok etti(boyutu küçüktü ama). 3 yıldır da çıkmıyor onda artık maşallah diyelim.benimki 5.5 cm di soğan suyu bende işe yaramadı büyük kistlere pek fayda etmediği duymuştum zaten.laparoskopi oldum ben, işin ilginç tarafı kistimin olduğu sağ tarafı çok kolay temizlemişler yapışıklıkda yokmuş sol tarafımda kistim olmamasına rağmen orda yapışıklık yapmış.şimdi durum tam tersine döndü sağ overim daha temiz olmuş şuan.bu kist işi çok değişik içerisine bakılmadan anlaşılmıyo.

siz çocuk denediniz mii eğer hiç denemediğiyseniz bir süre içebilirsiniz inş yok eder de kurtulursunuz.

canım anladığım kadarıyla, okuduğum yorumlar ve netteki takiplerime göre, her zaman kontrol isteyen bir hastalık bu. Allah beterinden saklasın, insanlar nelerle uğraşıyor. Rabbim dermansız dert vermesin. benim de kistim var ve tahminimce hamile kalmayı başarıp doğurursam da ilerde tekrarlama durumu var. en iyisi belirli aralıklarla soğan kürünü yapmak. hem bünyemizi de kuvvetlendiririz. sen de içini daraltma inşallah her şey yolunda gider ve bebeğine kavuşursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…