Allah yardımcın olsun arkadaşım. benim de çikolata kistim var, ilk gittiğim doktor bana hormon testi yapmadı. kistlerimin ayrıntılarıyla ilgilendi. onu bıraktım içime sinmedi. daha iyi olduğunu düşündüğüm bir doktora gittim. ilk iş tiroidlerime baktı ve ailemle olup olmadığını sordu. annem de zamanında tedavi oldu deyince hemen tahlilleri istedi. velhasıl tsh 3,3 çıktı, prolaktin de 44. bir yandan kistlerim için yasmin verdi. az da olsa küçülme olmuş bu ay da kullanıcam bu yüzden. ilk iş kistlerin küçülmesi, diyor. bir yandan da tiroid tedavisi işte. en kısa sürede hamile kalmalısın dedi. yasmin engel şu anda tabi. ben sana şunu sorcam, dün doktorum dedi ki, bu ay da yasmin kullan, tedavini ol, sonra seni tüp bebek merkesine konsültasyon için göndercem, dedi. orada bakılıp kistler alınmalı mı, yumurta takibine mi geçilmeli yoksa direk tüp bebek mi ona bakılcak, dedi. biz 1 yıllık evliyiz ama başta korunduk, gerçek anlamda bebek demesi 2-3 ay oldu diyebilirim. sence tüp bebek lafı için erken değil mi? 2,5cm lik kist tüp bebek yolu mu gerekir? ve haklısın gerçekten insanın sinirleri laçka oluyor... hakkımızda hayırlısını versin Rabbim, ve hayırlısına sabretmeyi nasip etsin. bu arada sen soğan kürü yaptın mı? :)