çikolata kisti başımızın belası :(

kizlar 2 cm olan cikolata kistim tup bebekten sonra maalesef 3 cm olmus. laparaskopi dedi doktor. ama ben bu ay sogan yapmayi dusunuyorum. sorum ise;
cikolata kisti olan kizlar diskilama yaparken agriniz oluyor mu? benim oluyor. eger herkeste oluyorsa normal kabul edecem kendiminkini.

Allah rizasi icin yazimi okuyanlar cevap versin.

Son düzenleme:

bende olmuyor. kistim 2,6 cm.

bende oluyor 3 cm kistim var benimde

hımm anladım kızlar. benim 2 cm iken olmuyordu. 3 cm ye çıkınca ağrım olmaya başladı.o zaman belki 3 cm ve üstü ağrı yapabiliyo olabilir.

Benim 5 cmdi. yürürken ağrı acı vardı.öksürmeye bile korkuyodum. sık idrara çıkıyodum.kistin yerine bağlı değişiyo şikayetler. ben yasmini mecburen bıraktım,yazz kullandım.
şu an en az yan etkisi olan ilaç. yasmin meme ağrısı yaptığı için bıraktım. yazz kullanırken gittiğimde 1.5 cme düşmüştü kist. dr. rahat rahat hamile kalabilirsin dedi

slm arkadaşlar 3 yıllık evliyim ilk sene bebiş düşünmediğimiz için 1sene korunduk ve bu benim için kötü oldu 2.5cmle başlayan kistim 3 ay içinde 9 cme ulaştı özel hastaneye gittim tabika para kırmak için doktorum ilaç tedavisi bi işe yaramaz ameliyat hemen dedi beynimden vuruldum uykularım kaçtı artık umudum bitti kendimi ameliyata hazırlıyordum müthiş ağrı,sık sık idrara çıkartıyor ve idrarda yanma yapıyordu. annemim arkadaşından duydum onada aynı şeyleri sölemişler soğan suyu içmiş başta terettüd ettim ama araştırdım ve kuralları aksatmadan aynen yaptım. içmeye başladım tadı iğrenç ama önemli olan sonuç adetim artık 2 ayda bir oluyordu adet olduğum zamanda parça kan pıhtıları geliyordu korunmadığımız için düşükmü yapıyorum diye korkuyordum meğer kist parçalanıyormuş:d tekrar kontrole gittiğimde doktor şaşırdı kistim 1 cm kalmış şimdi 1 aylık gebeyim kistim sıfır hiç kalmamış kesinlikle deneyin arkadaşlar ama gebe olmadığınızdan emin olun bebişi zehirleme tehlikesi var,onun dışında hiç bir zararı yok başkası söylese inanmam ama canlı şahit kendim olduğum için kesinlikle tavsiye ederim..

İki bardak klorsuz suyu (yaklaşık 250-300 ml) kaynatınız.

Orta boy yemeklik kuru soğanın en dış açık kahverengi ince kabuğunu soyduktan sonra dörde veya altıya bölüp kaynamakta olan suyun içerisine atınız. Ağzı kapalı olarak beş dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirip ılımaya bırakınız. Ilıyınca, süzülür ve ılık olarak bir su bardağı öğle yemeğinden on dakika önce içilir. Aynı şekilde akşam yemeğinden önce tekrar taze olarak hazırlanıp on dakika önce içilir.

Bu küre onbeş gün devam edilir ve kür sonlandırılır.

Dikkat: Kırmızı veya mor soğan amaca uygun değildir. Uygulanacak olan soğan kürünün taze hazırlanması ve ılık olarak içilmesi şarttır. Soğuk olarak veya beklemiş haşlama suyu içilmemelidir. İbrahim SARAÇOĞLU'nun Diğer Kuru

tebrik ederim. canim sen adetten kac gun sonra basladin icmeye. ve sabah aksam mi,aksam oglen mi ictin? anlatabilir misin? insallah bizde faydasini goruruz.

canım tabi ki oluyor en azından benim öyle idi.kist bağırsaga baskı yapıyordu.ben bir kez ameliyat oldum sonra yine tekrarladı malesef.gecen ay aşılama yaptırdm tutmadı.sogan suyu kürüne basladım eşimde keçiboynuzu kürüne başlattım bakalım hayırlısı.

tebrik ederim. canim sen adetten kac gun sonra basladin icmeye. ve sabah aksam mi,aksam oglen mi ictin? anlatabilir misin? insallah bizde faydasini goruruz.

sağol canım inşallah sizde faydasını görürsünüz denemkte fayda var. adetten 7 gün sonra içtim ve adetime 7 gün kala bıraktım 15 gün ara vermek iyi geliyormuş zaten adetim düzene girdi çok ii oldu. aynen soğan küründe yazdığı gibi öğlen ve akşam öğünlerinden 10 dk önce içtim ılık içiniz diyo ama o şekilde çok kokuyor sıcak içebilirsen daha ii ayrıca kiloda verdim zayıflatmaözelliği var..

tekrarlamasi ne kadar can sikici. sagol canim cevap icin.

amin insallah canim.bende aynen boyle uygulayim. darisi basimiza olsun.

bende de 12 cm.di ağrı yoktu, yalnız mesanede cok baskı vardı

ameliyat mı oldun? vardı demişsin de merak ettim. soğan kürü yaptın mı? acil şifalar versin Rabbim

evet ameliyat oldum 3 sene önce, son 2 senedir yasmin kullanıyorum tekrar nüksetmedi şimdilik, soğan kürünü denemedim henüz denemeyi istiyorum ama, cok teşekkürler hepimize Allah bol bol şifalar versin.

kızlar moralim çok bozuk 5.5cm olan çikolata kistim 5.9 cm e çıkmış.doktor doğum kontrol hapı fayda etmemiş git gide de büyüyor dedi.Biran önce ameliyat olmalısın dedi.soğan suyu falan da içmiştim olmayınca olmuyor demek ki.ameliyat olmaya karar verdim git gide büyüyen bir canavarım var ve de baş edilemiyor artık:))Kayseri de ameliyat olcam ama doktor tanımıyorum daha,yardımcı olan arkadaşlar olursa sevinirim.iyi bir doktor seçmeliyim doktor seçiminin çok önemli olduğunu biliyorum.

Selam kızlar.Ben bu kistlerle 2007 yılında tanıştım.O günden beri de uğraşıyorum.İstanbul'daki bütün proflara gittim desem yalan söylememiş olurum.Çoğu ameliyat olmamdan yanaydı.Ben de uzun düşünmelerden sonra 2011 aralık ayında sağda 4 cm solda 4.5 cmlik kistlerimi laporskopik ameliyatla aldırdım.4 ay sonrası sağ taraf tekrarladı.Hatta bu uzun dönem içinde genetik olan tiroidit hastalığım farkedilmedi,yumurtalarımın büyümediğinden dolayı karnımdan az iğne yemedim.Bu iğneler de kistlerimi büyütüyordu.Şimdi doktorlar tüp bebek diyor.Mayısta yaptırmayı düşünüyoruz kısmetse.
Size tavsiyem öncelikle kan testi yaptırıp tiroid hormonlarınızı kontrol ettirin.Çünkü yumurta gelişmemesi ve tutunmamasını tek nedeni bu.Kistlerin büyümesini engellemek için doğum kontrol hapı kullanmak vücudun dengesini bozuyor.En kısa yoldan hamile kalmayı düşünün(evli olanlar için)Bekar olanlar doğum kontrol hapına devam...Ardından sorun sadece bende deyip düşünmeyin,erkekler spermiyogram testi yaptırmaya.Sorun yoksa çalışmalara devam edin.Aşılama şansınız %25 olduğunu unutmayın.Moralinizi bozmaktansa doktora harcayacağınız paraları biriktirip tüp bebek yapmaya karar verin.
Benim 5 senedir sinirlerim tavan yapmış durumda.Çok sıkıldım bu durumdan.Gerçi herşeyde bir hayır vardır.

Allah yardımcın olsun arkadaşım. benim de çikolata kistim var, ilk gittiğim doktor bana hormon testi yapmadı. kistlerimin ayrıntılarıyla ilgilendi. onu bıraktım içime sinmedi. daha iyi olduğunu düşündüğüm bir doktora gittim. ilk iş tiroidlerime baktı ve ailemle olup olmadığını sordu. annem de zamanında tedavi oldu deyince hemen tahlilleri istedi. velhasıl tsh 3,3 çıktı, prolaktin de 44. bir yandan kistlerim için yasmin verdi. az da olsa küçülme olmuş bu ay da kullanıcam bu yüzden. ilk iş kistlerin küçülmesi, diyor. bir yandan da tiroid tedavisi işte. en kısa sürede hamile kalmalısın dedi. yasmin engel şu anda tabi. ben sana şunu sorcam, dün doktorum dedi ki, bu ay da yasmin kullan, tedavini ol, sonra seni tüp bebek merkesine konsültasyon için göndercem, dedi. orada bakılıp kistler alınmalı mı, yumurta takibine mi geçilmeli yoksa direk tüp bebek mi ona bakılcak, dedi. biz 1 yıllık evliyiz ama başta korunduk, gerçek anlamda bebek demesi 2-3 ay oldu diyebilirim. sence tüp bebek lafı için erken değil mi? 2,5cm lik kist tüp bebek yolu mu gerekir? ve haklısın gerçekten insanın sinirleri laçka oluyor... hakkımızda hayırlısını versin Rabbim, ve hayırlısına sabretmeyi nasip etsin. bu arada sen soğan kürü yaptın mı? :)

Selam arkadaşım.1 yıllık evli olman ve 2-3 aylık denemiş olman bence de tüp bebek denmesi için erken geldi bana.Bana ameliyattan sonra 1 yıllık bir süreç vermişlerdi.Bence hemen çocuk düşünmüyorsan, en azından bir yıl boyunca doğum kontrol hapı kullanma.Zaten bu kistler kendiliğinden geçmiyor,belki kendiliğinden hamile kalırsın.Benim arkadaşım kistlerle kaldı.Kişiye göre değişiyor.Baktın olmadı ameliyat deneme en kısa yoldan tüp bebek.Çünkü kistler normal yolla hamile kalmasına engel ama tüp bebek yapılmasına değil.Tek kötü tarafı tüp bebekte kullanılacak ilaçlar,kistleri de büyütüyor.Eşin de spermiyogram yaptırsın bu arada.Allah vermesin ama belki sorun onda da var?
Bugün hsg çektirdim.Önümüzdeki ay başında eşimin testleri yapılacak.Aynı ay içinde tüp bebek için görüşmeye gitmeyi planlıyoruz.İnan dışardan bakıldığında hiç kafama takmadığım düşünülse de içimde neler yaşadığımı eşim bile bilmiyor.Vücudumda stresten gül hastalığı çıktı (deride kaşıntı ve kırmızı kabarıklıklar var).Bir de bunun için doktora gitmeliyim.Offf.Soğan suyunu denemedim,nedense?
Allah bizi inşallah sadece bununla sınar,başka dert vermesin hiçbirimize.İnşallah hepsi geçecek ve dileklerimiz kabul olup bebişlerimize kavuşacağız...

Son düzenleme:

arkadaşlığını kabul ettim :) becerebildim mi bilmiyorum eklememiştim daha önce. eşim de test yaptırdı onda sorun yok. yani var da bebeğe engel değil. hipofizde mikroadenom çıktı. tedavi görüyor. biz çocuk istiyoruz. ikimiz de 28 yaşındayız zamanı geldi diye düşünüyoruz. eski doktorum hsg istedi ama ben korktum açıkçası sen nerede çektirdin? bana fındıkzade radyomar ı önermişti doktor. zor oldu mu? bence soğan kürünü denemelisin, çok var şifa bulup bebek sahibi olan. kistleri önemli ölçüde küçültüyormuş. ben haftaya başlıcam kısmetse. dün doktorum lafı direk tüp bebeğe getirince kötü oldum. ne biliyim galiba hazır değilim bunu duymaya. doktordan çıktım herşey normaldi eve geldim ailemle konuştum telefonda, yine normaldim. eşim geldi akşam tıkandım konuşamıyorum. akıyor gözyaşlarım. çocuk da kötü bir şey var sandı. ne biliyim hassaslaşıyoruz galiba. hiç kolay değil. kadınlık zor. oramıza buramıza bakıyorlar, tahliller falan. zaten bi ağlamak geldi gitmiyor. galiba yasmin yaparmış. öyle okudum. kan alınan yerler var ya morarır hani biraz. onu görünce bile ağlamak geliyor içimden, deliriyorum galiba ufak ufak :)) aslında yanlış yapıyoruz böyle kafaya takanların olmuyor zaten. hep okuduğum şey ne zaman bu konuyu kenara bi yere atabiliyorsun kafanda o zaman oluyormuş. bak sen de takıyorsun demek ki gül hastalığın olmuş. gördüğüm kadarıyla yaşın 29. ne kadar süredir deniyorsunuz gerçek anlamda? yaşın tüp bebek için erken değil mi?

bence de hassaslaşmak anlamında haklısın.Sinirlerimiz zamanla yıpranıyor.Kendimiz için kötü haberleri almanın ardı arkası kesilmeyince ağlayıp içimizi dökmekten başka birşey yapmak gelmiyor sanırım.Yaşım tüp bebek için erken olabilir ama sonuçta bunun şart olduğunu gittiğim tüm doktorlar söyleyince inanmak zorunda kaldım.Dün hatta rahim filmini doktora gösterirken,tüp bebek dedi o da,kendim için tek sefer tüp bebek deneme şansı verdim dedim,çünkü sonuç negatif olursa buna tahammülüm olmaz,daha da olmaz der bırakırım dedim.Şaşırdı,neden öyle söylüyormuşum efendim.Onun için kolay tabi,parayı almak için kırk kere de yapar.Bazen tutmayanlar için, özellikle doktorların yapmış olduğu birşey mi diye düşünmeden edemiyorum kendimi.
Yanımda biri olsun diye hsg filmimi kuzenimin çalıştığı GOP hastanesinde çektirdim.Radyomar için herkes öneride bulunuyordu.Ben de oraya gidecektim hatta.Çok iyi diyorlar.
Ben 2007 de öğrendim.18 ay doğum kontrol hapıyla korundum,kistler küçülsün diye.2 yılı geçiyor bebek düşüncelerimiz.Hakkımızda hayaırlsı.Arkadaş listeme bakmadım.Eklenmişsen ordan yazışırız.

Kızlar kayseri de ameliyat olmayı düşünüyordum vazgeçtim,güvenemedim.istanbul da olmayı düşünüyorum.istanbul tüp merkezindeki aret kamar ı düşündük ama hala kararsızım.ona ameliyat olan,bu doktor hakkında bilgisi olan arkadaşlar ya da yeni doktor önerileri olan arkadaşlar yardımcı olursanız çok mutlu olucam:)Bu arada kistim 5.9cm sürekli de büyümeye devam ediyor biran önce ameliyat olmam gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…