- 2 Haziran 2022
- 13
- 3
- 37
- Konu Sahibi Ayparcasi66
İyi günler değerli arkadaşlar. Bundan yaklaşık 2 sene önce gece ani ve şiddetli ağrı ile acile gitmemle öğrencim çikolata kistinin varlığını. İki taraflı çikolata kistim öğrendiğimde solda 4,5 cm sağda 3 cm civarıydı. İlk başta kabullenemedim doğal yolla olmayınca direk tüp bebek denemeyi düşündük. Tabi çikolata kistinin varlığı yumurta kalitesini ve rezervi de etkiliyormuş. İlk etapta 3 tane yumurta toplanabildi 2 si döllendi. Ama kimyasal gebelikle sonuçlandı. Bu aşamada hormonların etkisiyle galiba kistlerim büyüdü sağ 6 cm sol 5 cm e oldu. İkinci tüp bebek tedavisinde yine 3 yumurta toplandı ama sadece 1 i döllenebildi. Doktorum havuz sistemine girmemizi sonra ameliyat olup transfer yapmanın daha mantıklı olabileceğini söyledi ve dondurduk o 1 embriyoyu. Bu ikinci işlem sonucu 9 cm ye çıktı kistin büyüklüğü. Şimdi tekrarda yumurta toplatma işlemine başladık ve kistimin 14 cm lere kadar çıktığını öğrenmiş bulunmaktayım. artık ameliyat olmak istiyorum ağrılarım da çok. Ankara , konya ve civarında hangi doktorları öneririsiniz lütfen yardımcı olun.