Anladm cnm ben aynı zamanda çocuk istiyorum o yüzden doğum kontrol hapı içemem ayrıca hiç kimseye dd tavsiye etmem hep zararlı çünküMerhaba benim 6 yıldır var, kronik bir kasık ağrısı hep var ama ilişkide ağrı ve adet ağrılarım doğum kontrol hapı kullanarak çok azaldı. Ama doğum kontrol hapı kullanmak kalp damar hastalıkları veya genetik pıhtılaşma sorunu varsa bilmediğiniz hayati risk taşıyabilir kontrolsüz kullanmamanız gerekir.
Ben çok faydasını gördüm gittiğim bütün doktorlar bu konuda hemfikir. Ben de memnundum açıkçası. Tabi ki doktor kontrolünde kullanılması gerekiyor.Anladm cnm ben aynı zamanda çocuk istiyorum o yüzden doğum kontrol hapı içemem ayrıca hiç kimseye dd tavsiye etmem hep zararlı çünkü
Bilgilerin için teşekkür ederim cnm ben vajinal sülük yaptım 10 gün önce masajda yapıyorum inaşallh biz kazanacaz :)Selam, benim sağ yumurtamda 2,5cm’lik endometriozis yani çik. kistim var. Yıllardır ne tür bir ağrı çektiğimi anlatamam...
Ağrı kesicileri kullanmayıp son çare olarak görüyorum zira vücuda her ay o kadar kimyasalın elbet bir gün acı bir sonuç vereceğine inanıyorum.
Doğum kontrol hapları kisti küçültmez sadece baskılar. Yani doğum kontrol hapını bırakırsınız sonra her şey başa döner. Genel olarak bunu yaşadım. Doktorum da bunu söylüyor zaten.
Doğal yöntemler araştırıyorum. Öncelikle yumurtalık ve karın bölgesi masajı. Bunu hint yağı ile yapmak iyi. Yöntemi google ile bulabilirsiniz.
Bunun yanında yurtdışında yaygınlaşmaya başlayan vaginal/yoni steaming. Vajinal buhar banyoları. Instagram’da bununla ilgili sayfalar var ve buhar banyosu için gerekli bitkisel karışımı yapan ve satışını yapan kişiler de var.
Bir de rahime yönelik meditasyon yani rahim farkındalığı çok önemli.
Beslenme alışkanlığı çok önemli bir konu. Endometriozis ağrılarınız yaşam kalitenizi etkiliyorsa beslenme şeklinizin rolü büyük.
Paketli gıdaları kesin. Ev yemekleri tercih edin. Süt ürünlerini azaltın.
Bu konularda kadınların yaşadığı bir çok probleme dair en iyi bilgiler
Dr. Christiane Northrup’ın
Kadının Bedeni, Kadının Bilgeliği kitabında tüm bilgileri bulabilirsiniz.
Geçmiş olsun
O tadavileri ezberledim artık sadece yerimde saydım ameliyatlar neler neler yaptım boş bakalım sülükten şifa bekliyorm inşallahBen de visanne kullanıyorum kistimi küçültmek için. Regl olamıyorum ilaç kullandığım süre boyunca. Adaçayı ağrılara çok iyi geliyor.
Visanne tedavim bir ay sonra bitecek doktorum doğum kontrol hapı kullanıcaksın sonrasında demişti. Gerçekten işe yarıyor mu doğum kontrol hapları? Boşu boşuna kimyasal yüklemek istemiyorum vücuduma
Çocuğunuz oldu mu peki? Ben de anne olamazsam diye korkuyorumO tadavileri ezberledim artık sadece yerimde saydım ameliyatlar neler neler yaptım boş bakalım sülükten şifa bekliyorm inşallah
Çikolata kistiyle doğal yolla mı hamile kaldınız?Bana da çok sancı yapardı ama tedavi olmadan geçer mı bilmiyorum Allah şifa verir inşallah en kısa zamanda
Merhaba nerde ameliyat oldunuz? Bende de çikolata kisti var 4yıldır kurtulamadım ve şuanda 11 cm oldu ameliyat olmak zorundayım ama hangi hastanede hangi doktora gitmeliyim bilmiyorum kararsızımBenim 7 cm oldu ve aldırmak zorunda kaldım. Bagirsaklarima yapışmış artık.. iyi ki aldırmışım.. her ay çok ağrı cekiyordum bayılmışlığım bile var yani... şuan da da tüp bebek surecindeyim. Bu hastalığı hiç bisey geçirmiyor inanın. Visanne, d.kontrol bitkisel çaylar soğan suyu... naptiysam olmadı. Keşke öğrenir öğrenmez aldırsaydım. Laparoskopiyle aldı doktorum. Allah razı olsun ondan rahme zarar vermeden kurtardı beni
Birde doktorum kapalı ameliyatı yani laparoskopi türkiye getiren doktorlardan birisi. Yaşı bayağı var ama çok iyi yapıyor işini. Allah uzun ömürler versinMerhaba nerde ameliyat oldunuz? Bende de çikolata kisti var 4yıldır kurtulamadım ve şuanda 11 cm oldu ameliyat olmak zorundayım ama hangi hastanede hangi doktora gitmeliyim bilmiyorum kararsızım
Ben istanbul'da oturuyorum. Evet benimde çocugım yok o yüzden endişeliyim 2defa düşük yaptım kürtaj oldum. Sevindim sizin adınıza inşallah isteyen herkese nasip olsunAnkara Ufuk üni recai pabuccu da oldum. Çocuğum olmadığı için çok tiyiz çalıştı doktorum. Kesinlikle tavsiye ederim.. tam adet günümde adet oldum. Akşamında ayağa kalktım
Ağrılardan kurtulamıyoruz maalesef sadece hafifletmek için egzersiz yapıyorum, bi dönem Ahmet Maranki'den hayıt tohumlu karışık bitki çayı alıp içmiştim oda iyi gelmişti. Birde endometriozisderneği.org sayfasındaki doktorlar bu kistle alakalı önemli paylaşımlar yapıyolar. Ben ordan ögrendim beslenme şeklimizde değişiklik yapmamız gerektiğini çünkü asla tüketmememiz gereken besinler var ve onların tavsiyeleriyle biraz düzelttim gercekten faydası oluyor adet dönemini rahat geçirmek adınaKızlar çikolata kisti olup ağrı çekenler ağrıyı kesmek için neler yaptınız
Asla tüketmememiz gereken besinler neler? Ben siteye baktım fakat çok anlayamadım bulamadım yani söylediğinizi bize de yardımcı olursanız bu konuda çok sevinirimAğrılardan kurtulamıyoruz maalesef sadece hafifletmek için egzersiz yapıyorum, bi dönem Ahmet Maranki'den hayıt tohumlu karışık bitki çayı alıp içmiştim oda iyi gelmişti. Birde endometriozisderneği.org sayfasındaki doktorlar bu kistle alakalı önemli paylaşımlar yapıyolar. Ben ordan ögrendim beslenme şeklimizde değişiklik yapmamız gerektiğini çünkü asla tüketmememiz gereken besinler var ve onların tavsiyeleriyle biraz düzelttim gercekten faydası oluyor adet dönemini rahat geçirmek adına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?