- 31 Aralık 2017
- 12.133
- 32.162
- 36
- Konu Sahibi Kirmizi pabuc
Merhaba kk
Yaz aylarının en soğuk pastası parfe ile aranızdayım
Bu parfe kıvamıyla ve tarifiyle farklı ve çok güzel çikolatalı dondurma mı desem pasta mı desem öyle güzel işte
Gelelim çipçikolatalı parfenin yapımına ;
2 yumurta
1 vanilya
120 gr bitter çikolata
2 paket kepekli kakaolu 1 paket kakaolu bisküvi
2 paket kremşanti (krema kullanırsanız şeker ilave etmelisiniz)
2 yk kakao
2 sb soğuk süt
süslemek için çikolata ve istediğimiz malzemeler
2 yumurta benmari usulü pişirirlir.Aslında çiğ de koyuluyor ama ben çiğ yumurta yemediğim için benmari pişirme yaptım.İki yumurtayı kaseye kırıp çırpıyoruz altına sıcak su koyup tencereye oturtuyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz.
Pişen yumurtaları başka kaseye alıp çırpıyoruz içine sırasıyla bir vanilya 2 paket kremşanti 2 sb süt 2 yk kakao katıp mikser ile çırpıyoruz.
Koyu krema kovamı alınca eritilmiş 120 gr yani 2 paket çikolatayı içine döküp tekrar karıştırıyoruz.
Bisküvilerin büyük kısmını elimizle kırıp az bir kısmını da taban için un haline getiriyoruz.
Kırılmış bisküvileri kremanın içine döküp kaşıkla karıştırıyoruz.
Un haline getirilmiş büsküvileri çok az sütle ıslatıp tabana bastırıyoruz.(Ben kelepçeli kalıp kullandığım için streç kullanmadım dilerseniz streç serebilirsiniz kalıba )
Bisküvilerin üstüne parfeyi döküp üstünü düzeltiyoruz.
Buzluğa kaldırıp en az 6saat bekletiyoruz.
Süsleyip servis yapıyoruz.
Yaz aylarının en soğuk pastası parfe ile aranızdayım
Bu parfe kıvamıyla ve tarifiyle farklı ve çok güzel çikolatalı dondurma mı desem pasta mı desem öyle güzel işte
Gelelim çipçikolatalı parfenin yapımına ;
2 yumurta
1 vanilya
120 gr bitter çikolata
2 paket kepekli kakaolu 1 paket kakaolu bisküvi
2 paket kremşanti (krema kullanırsanız şeker ilave etmelisiniz)
2 yk kakao
2 sb soğuk süt
süslemek için çikolata ve istediğimiz malzemeler
2 yumurta benmari usulü pişirirlir.Aslında çiğ de koyuluyor ama ben çiğ yumurta yemediğim için benmari pişirme yaptım.İki yumurtayı kaseye kırıp çırpıyoruz altına sıcak su koyup tencereye oturtuyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz.
Pişen yumurtaları başka kaseye alıp çırpıyoruz içine sırasıyla bir vanilya 2 paket kremşanti 2 sb süt 2 yk kakao katıp mikser ile çırpıyoruz.
Koyu krema kovamı alınca eritilmiş 120 gr yani 2 paket çikolatayı içine döküp tekrar karıştırıyoruz.
Bisküvilerin büyük kısmını elimizle kırıp az bir kısmını da taban için un haline getiriyoruz.
Kırılmış bisküvileri kremanın içine döküp kaşıkla karıştırıyoruz.
Un haline getirilmiş büsküvileri çok az sütle ıslatıp tabana bastırıyoruz.(Ben kelepçeli kalıp kullandığım için streç kullanmadım dilerseniz streç serebilirsiniz kalıba )
Bisküvilerin üstüne parfeyi döküp üstünü düzeltiyoruz.
Buzluğa kaldırıp en az 6saat bekletiyoruz.
Süsleyip servis yapıyoruz.
Son düzenleyen: Moderatör: