• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cikolata bagimliligi

Kk merhaba benim problemim cok baska iki cocuk annesiyim kizimi dogurali 2 ay oluyo herkes tatli ye sut yapar dedikce ben kendimi cikolataya vurdum bu yasima kadar agzima nutella surmemistim esim getirmis dogum yaptigim ilk zamanlar kasikla bi kere attim agzima bidaha kendimi durduramadim aciktigimda aklima ilk gelen sey nutella koca kavanozu 3 gunde bitirdim gece mesela emzirdigim icin uyuyamiyorum uykumda gelmiyo zaten elimde nutella hem televizyon izliyorum hem yiyorum dun yine aldirdim az once bitirdim nutella olmasin mesela evi didik didik ariyorum belki biyerlerden cikolata cikar diye yemedigim zaman sinirleniyorum aklimdan cikmiyo napicagimi sasirdim benim gibi olan varmi acaba nasil birakicam ben bunu cok fazla yedigimden 3 gun mide agrisi cektim ama gecince yine basladim durduramiyorum kendimii

çikolata ıvır zıvırın süt yapacağını sanmam, hatta bebeklere zararlı bile olabilir bu kadar katkı maddesi sütüne de geçiyordur, nasıl emzirirken sigara alkol içilmeyecekse bu kadar ıvır zıvırda yenmemeli bence
herşey alışkanlıkla alakalı, çikolatanın yerine başka bişey koy, ya da yapacak başka bişey bul, oyalan, iki hafta sonra aramazsın
bağımlı olmanın nedeni bunların bağımlılık yapması gerçekten, beyni o derece etkiliyor yani

ben gün içinde evde olmadığım halde sadece geceleri yiyerek 1 kavanozu 1 haftada bitiriyordum hem de böyle sade değil bisküvi,cookie ne bulursam üstüne sürerek. çikolata bağımlısı oldum resmen çantamda mini nutella go'lardan taşıyordum.

şimdi bırakmaya çalışıyorum kilo almasam da sağlıksız olduğumu hissediyorum. bu hafta almadım mesela ve annemin yaptığı bir şeyi deniyorum tarçınlı ılık su içiyorum. tatlı isteğini kısa süreli geçiriyor tavsiye ederim.

Kk merhaba benim problemim cok baska iki cocuk annesiyim kizimi dogurali 2 ay oluyo herkes tatli ye sut yapar dedikce ben kendimi cikolataya vurdum bu yasima kadar agzima nutella surmemistim esim getirmis dogum yaptigim ilk zamanlar kasikla bi kere attim agzima bidaha kendimi durduramadim aciktigimda aklima ilk gelen sey nutella koca kavanozu 3 gunde bitirdim gece mesela emzirdigim icin uyuyamiyorum uykumda gelmiyo zaten elimde nutella hem televizyon izliyorum hem yiyorum dun yine aldirdim az once bitirdim nutella olmasin mesela evi didik didik ariyorum belki biyerlerden cikolata cikar diye yemedigim zaman sinirleniyorum aklimdan cikmiyo napicagimi sasirdim benim gibi olan varmi acaba nasil birakicam ben bunu cok fazla yedigimden 3 gun mide agrisi cektim ama gecince yine basladim durduramiyorum kendimii
Ya ben de nutella yiyorum, her markete gittiğimde çikolatasız çıkmıyorum, dolap abur cubur dolu. Çocuk büyüyünce mecburen bırakacağım diye düşünüyorum. Ona ''yeme'' deyip aynı evde yemek saçma olacak.

Ben bunları sorgulamadım da, gece emzirdiğin için nasıl uykun gelmiyor, ne zaman uyuyorsun? Ben de gece emziriyorum, sabah en geç 6 da kalkıyor benim dana. Uykusuz kalmayayım diye 20-21 arası uyuyorum. 7 buçuk aydır böyle. Nasıl başarıyorsun dinç kalmayı?

Çikolatacıyım, çocukluğumdan beri yerim, sizin 3 günde bitirdiğiniz nutellayı çorba kaşığıyla kavanoza dalıp 1 günde bitiriyorum maalesef, bağımlıyım evet ama sağlığım elverdiği sürece çikolatadan vazgeçmeye niyetim yok, siz bu durumdan rahatsızsınız sanırım, o zaman süte tarçın koyup için, tatlı krizini bastırdığı söyleniyor.

Ya ben de nutella yiyorum, her markete gittiğimde çikolatasız çıkmıyorum, dolap abur cubur dolu. Çocuk büyüyünce mecburen bırakacağım diye düşünüyorum. Ona ''yeme'' deyip aynı evde yemek saçma olacak.

Ben bunları sorgulamadım da, gece emzirdiğin için nasıl uykun gelmiyor, ne zaman uyuyorsun? Ben de gece emziriyorum, sabah en geç 6 da kalkıyor benim dana. Uykusuz kalmayayım diye 20-21 arası uyuyorum. 7 buçuk aydır böyle. Nasıl başarıyorsun dinç kalmayı?
Ilk zamanlar kizim gazli oldugu icin sabaha kadar uyumuyodum sabaha karsi 6 da yatabiliyodum 7 8 gibi kalkiyodym alistim uykusuzluga uykum gelmiyor cok geldigi zaman uyuyakaliyorum en fazla 2 saat oda kesintili kesintili bilmiyorum bende nasil dinc oldugumu

Cok tesekkur ediyorum herkese hepinizin mesajlarini ayri ayri cevaplamaya vaktim yok hepinizin dediklerini yapmaya calisicam bugunden sonra nutella yok insallah

Back
X