• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cikolata bagimliligi

Kuzeymasal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2016
560
208
103
Kk merhaba benim problemim cok baska iki cocuk annesiyim kizimi dogurali 2 ay oluyo herkes tatli ye sut yapar dedikce ben kendimi cikolataya vurdum bu yasima kadar agzima nutella surmemistim esim getirmis dogum yaptigim ilk zamanlar kasikla bi kere attim agzima bidaha kendimi durduramadim aciktigimda aklima ilk gelen sey nutella koca kavanozu 3 gunde bitirdim gece mesela emzirdigim icin uyuyamiyorum uykumda gelmiyo zaten elimde nutella hem televizyon izliyorum hem yiyorum dun yine aldirdim az once bitirdim nutella olmasin mesela evi didik didik ariyorum belki biyerlerden cikolata cikar diye yemedigim zaman sinirleniyorum aklimdan cikmiyo napicagimi sasirdim benim gibi olan varmi acaba nasil birakicam ben bunu cok fazla yedigimden 3 gun mide agrisi cektim ama gecince yine basladim durduramiyorum kendimii

Bir ara bende yiyordum.. şimdik eskisi kadar kalmadı.. elimde, çantamda, çikolata.. valla çaresini bulamadım.. takipteyim..

Kk merhaba benim problemim cok baska iki cocuk annesiyim kizimi dogurali 2 ay oluyo herkes tatli ye sut yapar dedikce ben kendimi cikolataya vurdum bu yasima kadar agzima nutella surmemistim esim getirmis dogum yaptigim ilk zamanlar kasikla bi kere attim agzima bidaha kendimi durduramadim aciktigimda aklima ilk gelen sey nutella koca kavanozu 3 gunde bitirdim gece mesela emzirdigim icin uyuyamiyorum uykumda gelmiyo zaten elimde nutella hem televizyon izliyorum hem yiyorum dun yine aldirdim az once bitirdim nutella olmasin mesela evi didik didik ariyorum belki biyerlerden cikolata cikar diye yemedigim zaman sinirleniyorum aklimdan cikmiyo napicagimi sasirdim benim gibi olan varmi acaba nasil birakicam ben bunu cok fazla yedigimden 3 gun mide agrisi cektim ama gecince yine basladim durduramiyorum kendimii
aynı hatayı ben yaptım emzirirkrn 25 kilo aldm kimse tanımıyor beni sağlıklı şeyler tüket anne sütün de bebeğe yarasın meyve kuru yemiş süt

Şeker bağımlılığı için azmedin 10-15 gün gibi bir süre tüketmeyin görün bakın eskisi kadar canınız çekmeyecek HoppaTatlı isteğini ben tarçınlı suyla geçirmiştim mesela elma limon tarçın az kaynatın sonra dolaba kaldırın soğuk soğuk tüketin mis gibi :KK50:Nutella o büyük kavanoz biz alırız mesela 1 sene gider şaka gibi :KK53:aldıkça alası gelir insanın bir yere kaldırın ve unutun:deli:Aşırı canımız çikolata istediğinde bitterli çikolatalı tercih ediyoruz hemen kesiyor öneririm:dondurma:

Çikolata gerçek anlamda bağımlılık yapar. Nutellanin tadı nefis ama almayın. Evde olmazsa yemezsiniz. Süt yapması için nutella değil su, protein, yeşillik tüketmeniz gerekiyor. Hem zararlı hem de çok kilo alırsınız.

Şöyle bi yazı okumuştum;düzenli çikolata yiyenler ara sıra yiyenlere göre daha az kilo alıyorlar.
Bunu felsefe haline getirdim ve hergün yiyorum :KK53::KK53:
Ama gerçekten zayıfım.

Valla ben kendimi bildim bileli cikolata manyagiyim gunde en az 5 6 tane yemezsem geciremem o gunu su anda 28gunluk bebegim var sabah aksam cikolata yer oldum bi de stres de cok olunca hayatmda..

O hatayi yapmayin... Dogum kilolarimi ne guzel vermistim. Uyumayan bebek ve cikolatali gecelerimin sonucu 16 kg..
Ki ben normalde de tatli seven bir insandim. Suan oglum 2 yasina girecek hala kilo vermeye calisiyorum.. Zararli oldugunu bile bile sistigimi bile bile yedim. Ben de nutella delisiydim yapma...
Vucut istiyor cunku bagimlilik yapiyor.
Sekersiz 21 gun diyetini yapiyorum.. Gerci 1 ay oldu devam ediyorum hala ilk basta zorlandim ama sunu anladim vucut arininca yemeyince istemiyor... Evet saka gibi o krizlerim yok... Hurma yiyiyorum ya da sekersiz tarifler var onlarla tatli ihtiyacimi yine karsiliyorum...
Instagramda vs bu diyetle ilgili sayfa var takip et..
Yolun basindasin sakin hatana devam etme ..
Cikolata sut yapmaz... Su tuket bol bol..uyu dinlen..bunlar sut yapiyor.
Kendini kandirma. Inan sonra cok zor oluyor..

That sugar diye bi film var isterseniz onu araştırıp bi izleyin derim. Bende aşırı tatlı düşkünü bi insanım ama kendime verdiğim zararı görünce engel oluyorum artık isteğime. Bugün şekersiz 4. Günüm,ben yaptıysam sizde yaparsınız

Benim eve nutella gibi bir sey girmesin dusman basina asla bitirmeden duramiyorum .gecen sene yemin etmistim almayacagim diye bu sene yine giris yapti :halay:yeminimi bozdum iki gunde bitirdim sanirim iki kasikmis yenebilecek miktar aman Allah im neredeee benim elime gecmesin cocuk olsa laf gecer bana asla :(

Ben inanılmaz severdim çikolata, bisküvi, kek türü hazır gıdaları. Geçenlerde bir test yaptırdım ona göre eksik vitaminleri filan takviye etmeye başladım. İştahım gayet açık ev yemeği, meyve, ekmek filan yerken sıkıntı yok ama son 1 haftadır çok tuhaf birşekilde abur cubur yiyemiyorum. Mesela nutelladan sadece aşırı şeker tadı alıyorum. Eti burçak çok severdim sütle beraber bir paketini yerdim tek seferde, geçen yemek için oturdum inanılmaz sentetik bir yağ tadı geldi ağzıma 1 tanesini bile bitiremedim . Ayrı ayrı 3 farklı cins abur bucur açtım birşeyler atıştırayım diye üçüne de bir kusur buldum, ya aromaları keskin geldi ya başka birşey oldu. Yiyemiyorum yani artık tamamen zorunlu bir şekilde hazır gıdayı kestim.

Belki normalde çok düşkün değilseniz böyle şeylere, sizde de doğumla birlikte bir vitaminde ya da mineralde eksiklikler başlamış olabilir, şeker yorgunluğu hızlı geçirir ondan şekere düşmeye başlamışsınızdır.

Hurma kayısı kurumiş ve kakao yu blendir ile çekip kendinize tatlı yapın. Kakao tadı bir miktar köreltir isteğinizi.

Durdurnak zorundasınız. Almayın eve bir süre canınız tatlı isterse de kurutulmuş tatlı meyveler yiyin.
Süt açısından işe yaramaz size de vermesi zor kilolar bırakır.

Bende torku hastasıyım nutellayı begenmedım evde var kasık kasık yıyıyorum şimdi yarıya ınmıs duruyor:KK53:

Back
X