- 4 Haziran 2020
- 267
- 106
- 32
Çok ıyimis canım.yani önce baskılar sonra mi tedavi uygulayıp 'yumurta toplanıyorAmh değerimi hatırlamıyorum bir kez bakılmıştı uzun zaman geçti ama yüksekti bir sıkıntı yoktu onda. 18 yumurta toplanmıştı 10 tanesi olgundu toplam.
7 tane 5. Gün embriyom vardı. Bana tüp bebek tedavisine başlanmadan önce doktorum bir iğne yaptı menapoz iğnesi diye geçiyor adını hatırlamıyorum o iğneyle baskılama yaptık adet görmedim 2 ay kadar dinlendim sonra ilk adetle tedaviye başladık bu yumurtalar elde edildi.
Benim doktorum bu yolu izledi canım herkes farklı mu olur bilemiyorum. Ben İstanbul Brüksel Tüp Bebek Merkezi Prof.dr. Yücel Karaman da tedavi gördüm çok iyi bir doktor ve ekipÇok ıyimis canım.yani önce baskılar sonra mi tedavi uygulayıp 'yumurta toplanıyor
Benim doktorum bu yolu izledi canım herkes farklı mu olur bilemiyorum. Ben İstanbul Brüksel Tüp Bebek Merkezi Prof.dr. Yücel Karaman da tedavi gördüm çok iyi bir doktor ve ekip
İnşallah bebeğiniz tutunur Allah gönlünuze göre versin çok iyi anlıyorum sizi. Tam olarak hatırlayamamakla birlikte 20.000 TL civarı diye hatırlıyorum ilaçlar falan ama 2017 de tedavi oldum ben şimdi farklıdır fiyatları. Malesef maddi olarakta çok yoruyor insanı bu süreç. Ben ilk transferden sonra kimyasal gebelik yaşayınca. Doktorum histereskopi yapalim hem içeriye bakalım hemde rahime çizik atalım bebeğin tutunması kolaylaşır dedi onu olduktan sonra 2.transferim yapıldı ve tutundu.Toplamda tedavi ücreti ne kadar ödediniz peki? Bu arada Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Benimde çikolata kistim var sadece 1.5 cm ama yumurta rezervimi yemiş bitirmiş resmen 0.62 AMH. Üstelik yumurtalarımın kalitesini de düşürmüş şu an bende tüp bebek sürecindeyim eylül ayında transfer olacak ama benim sadece 3 yumurtam toplandı ve 1 tanesi kaldı elimizde o da 5. gün orta kalite embriyo doktorum havuz yöntemini sundu ama biz tekrar iğnelere ve toplamaya para veremeyeceğiz maalesef maddiyat olarak zorlayacak bizi bu yüzden bu yumurtayı transfer istedik umarım tutar ve başka doktorlara da para harcamak zorunda kalmayız :/
20.000 TL icinde histereskopi ilaçlar vs gördüğüm tum işlemler var.İnşallah bebeğiniz tutunur Allah gönlünuze göre versin çok iyi anlıyorum sizi. Tam olarak hatırlayamamakla birlikte 20.000 TL civarı diye hatırlıyorum ilaçlar falan ama 2017 de tedavi oldum ben şimdi farklıdır fiyatları. Malesef maddi olarakta çok yoruyor insanı bu süreç. Ben ilk transferden sonra kimyasal gebelik yaşayınca. Doktorum histereskopi yapalim hem içeriye bakalım hemde rahime çizik atalım bebeğin tutunması kolaylaşır dedi onu olduktan sonra 2.transferim yapıldı ve tutundu.
Anladım canım fiyat ne tuttuBenim doktorum bu yolu izledi canım herkes farklı mu olur bilemiyorum. Ben İstanbul Brüksel Tüp Bebek Merkezi Prof.dr. Yücel Karaman da tedavi gördüm çok iyi bir doktor ve ekip
İnşallah bebeğiniz tutunur Allah gönlünuze göre versin çok iyi anlıyorum sizi. Tam olarak hatırlayamamakla birlikte 20.000 TL civarı diye hatırlıyorum ilaçlar falan ama 2017 de tedavi oldum ben şimdi farklıdır fiyatları. Malesef maddi olarakta çok yoruyor insanı bu süreç. Ben ilk transferden sonra kimyasal gebelik yaşayınca. Doktorum histereskopi yapalim hem içeriye bakalım hemde rahime çizik atalım bebeğin tutunması kolaylaşır dedi onu olduktan sonra 2.transferim yapıldı ve tutundu.
Çok sevindim sizin adınıza. Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah.benimde kistim aynı boyda uzun süredir büyümesi yok.kist hamileliği zorlaştırdığı gibi düşük yapmaya da sebep oluyor diye düşünüyorumBenim 4.5 cm çikolata kistim vardı 1 yıl korumasız ilişki denedik hamile kalamadim benim kistimin boyutu hiç değişmedi ne küçüldü ne büyüdü. 2 aşılama denedik olmadı en son tüp bebeğe karar verdik ilki kimyasal gebelik oldu ama bunun kistle alakası yoktu ikinci denememizde hamile kaldim kızımı dünyaya getirdim adet görmediginiz takdirde kist baskılanmış oluyor büyümesi engelleniyor hamileyken hiçbir zararı olmadı doğumum sezaryendi kistimide aldılar çok şükür tekrarlamadı. Kist hamile kalmayı engellemez ama zorlaşır demişti doktorlar banada vakit kaybetmek istemedik biz.
Benimki de doğumda alınacak büyük ihtimal genel anestezi ile mi doğum yaptınız acaba ?Benim 4.5 cm çikolata kistim vardı 1 yıl korumasız ilişki denedik hamile kalamadim benim kistimin boyutu hiç değişmedi ne küçüldü ne büyüdü. 2 aşılama denedik olmadı en son tüp bebeğe karar verdik ilki kimyasal gebelik oldu ama bunun kistle alakası yoktu ikinci denememizde hamile kaldim kızımı dünyaya getirdim adet görmediginiz takdirde kist baskılanmış oluyor büyümesi engelleniyor hamileyken hiçbir zararı olmadı doğumum sezaryendi kistimide aldılar çok şükür tekrarlamadı. Kist hamile kalmayı engellemez ama zorlaşır demişti doktorlar banada vakit kaybetmek istemedik biz.
Nedenini tam olarak aciklayamiyorlar sağlıksızdı demekki demişlerdi çünkü kist özellikle bulunduğu tüpteki yumurta kalitesini etkiliyor benim mesela kist olmayan tarafımda daha çok yumurta oluşmuştu tüp bebek tedavisi sırasında çünkü iğne kullanmaya başlayınca sürekli kontrole gidiyorsunuz ve yumurta boyutları sayıları hep söyleniyor takip ediliyor ona göre günlük alacağınız ilaç dozu ayarlanıyor ordan biliyorumÇok sevindim sizin adınıza. Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah.benimde kistim aynı boyda uzun süredir büyümesi yok.kist hamileliği zorlaştırdığı gibi düşük yapmaya da sebep oluyor diye düşünüyorumKimyasal gebeliğimin sebebi kist değildi dediniz acaba neden oldu
Evet genel anestezi ile doğum yaptım kist temizlenecek diye değildi bu ben kalp hastasıyım i nedenle mecburi olarak genel anestezi ile sezaryen doğum yaptım. Kist alındıktan sonra tekrarlar diye çok korktum ama olmadı şuan kendiliğinden hamile kaldımBenimki de doğumda alınacak büyük ihtimal genel anestezi ile mi doğum yaptınız acaba ?
Çok sevindim sizin adınıza geçmiş gitmiş olsun .Nedenini tam olarak aciklayamiyorlar sağlıksızdı demekki demişlerdi çünkü kist özellikle bulunduğu tüpteki yumurta kalitesini etkiliyor benim mesela kist olmayan tarafımda daha çok yumurta oluşmuştu tüp bebek tedavisi sırasında çünkü iğne kullanmaya başlayınca sürekli kontrole gidiyorsunuz ve yumurta boyutları sayıları hep söyleniyor takip ediliyor ona göre günlük alacağınız ilaç dozu ayarlanıyor ordan biliyorum
Evet genel anestezi ile doğum yaptım kist temizlenecek diye değildi bu ben kalp hastasıyım i nedenle mecburi olarak genel anestezi ile sezaryen doğum yaptım. Kist alındıktan sonra tekrarlar diye çok korktum ama olmadı şuan kendiliğinden hamile kaldım❤
Teşekkür ederim Allah isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin ben çok çektim bu hastalıktan çok da dua ettim tedavi gördüğüm zamanlar hem kendim için hemde evlat hasretiyle yanıp tutuşanlar içinÇok sevindim sizin adınıza geçmiş gitmiş olsun .
Benimde çikolata kistim var bikaç doktora gittim hepsi direk ameliyat dedi hemde sadece ultrasonla baktıktan sonra test felan yapılmadı en son gittiğim doktor hsg çekelim dedi çekilecegim ay alet bozulmuş daha düzelmedi bende simdi pandemi de tereddüt ediyorum gitmeye ama bakıyorum yorumu okuyunca ümit verici şeyler de oluyormuş 5 aydır deniyoruz ama korkuyorumda patlama riski felan oluyormu diye yada boşa mı bekliyorum diye üzülüyorum birde gebelik kisti yok ediyor diyorlar doğru mudurMerhaba;
Ben ilk gebeliğimi kimyasal geçirdim ve o zaman öğrendim çikolata kistim olduğunu. Doktorum yumurta rezerviminin çok etkilendiğini sınırda olduğunu ve acilen çocuk yapmam gerektiğini söyledi. Hatta acilen tüp bebek yapalım dedi. O ara pandemi karantina derken, bir gece ağrıma apandistten şüphelenip hastaneye gittiğimde hamile olduğumu öğrendik. Ve şuan 25. hafta içindeyim, gayet sağlıklı ilerliyor, umutsuz olmayın, sadece sağlıklı beslenip moralinizi yüksek tutun.
Merhaba 2sene once kasim ayinda sag yumurtaligimda 4,5 cm buyuklugunde kistim oldugunu ogrendim gecen sene kasim ayinda kistim 5cm olmus soldada baska bir kist buyumekteydi. Cok doktor gezdim. Bazi doktorlarla gelen agri ataklarinda karsilastim bazilarini ben buldum istanbulda yasiyorum izmire bile gitmeye kalktim :) Bir kismi direk ameliyat diyor bir kismi ilac veriyor bir kismi %50 ihtimalin var dene diyordu. Psikolojisi berbat bir sey ve ben aylarca hangi doktora guvenicem diye kendimi yedim bitirdim. Sonunda sunu kabullendim. İhtimal var hamile kalabilirim. Amh (yumurtlama sayisi) dusuk olsa, bi yumurtami kistim kaplamis olsa bile hamile kalabilir miyim? Evet bunu soyleyen doktorlar var mi var. Bende denemeye karar verdim. Tabi bu surede birde vajinusmus belasi gelmisti. Nisanliyken cikan kistlerim canimi cok sıkmisti sanirim hersey bu kadar ust uste gelmisken dusunun halimi. Her neyse evliligimizin 1. Sene doluyorken vajinusmusuda az biraz aşmayi basarmisken denemeler yapmaya karar verdik. Deneme dediysem ayda 4 kere iliskiye girebilmek bizim icin mucizeydi. O sira ovulasyon testleriyle tanistim sansimi denemek istedim. Ama bu sirada esimde bende su kafadaydik ve cok rahattik. Evet kalabilirim ama kalamayadabilirim ihtimal var ama olmazsada 2020 kasimda tup bebek yapariz bir sekilde aliriz evladimizi kucagimiza her sey yeterki saglikla olsun diyorduk ve asla kasmadık. Rahattik yani hemde cok. Cunku en buyuk dusman psikolojimiz bana inanin. Sanirim ovulasyonu kullandigim 2. Ya da 3. Ayin sonunda hamile kaldigimi ogrendim. Ustelik testleri dogru duzgun uygulayip uygulamadigmdan da emin degildim cunku o testi asla kipkirmizi goremedim hep silik cikiyordu. Hatta hamile kaldigim ay o kadar silikti ki sanirim sag yumurtaligim bu ay yumurtuluyor, bu ay olmaz zaten diyordum. Ama olmustu iste hamileydim. Doktorumda bende cok sevindik. Cok uzattim ama dicegim o ki caninizi sıkmayın. Kafanizi rahat tutun siz kendinizi kastıkca her sey okadar zorlasiyor ki. Ama ihtimallerden de korkmayin. Vajinusmus, sagli sollu kistler, yumurta sayisi dusuklugu ne badireler atlattik ama suan 5,5 aylik hamileyim. Bugune kadarda kistler bir sorun yaratmadi. Doktorum bana unut onlari dedi bende unuttum. Her sey guzel olacak inanin.Herkese merhaba... 8,9 senedir çikolata kistim var 5cm boyutunda. Korkudan ameliyatla aldırmak istemedim. İlk öğrendiğimde Doktorum dopum kntrol hapı vermişti ama herkes zararlı olduğunu söyledi kafam karıştı ve kullanmak istemedim. Şimdi ise 1,5 yıl önce evlendim. Hamile kalmak istiyorum ilk muayenemi oldum,dr um çocuk deneyebileceğimizi hamile kalabilrsem eğer hamileliğim boyunca bu kistin bana milyonda bir ihtimal zararı olabileceğini ki bu ihtimalle karşılaşsak bile hamile ikende müdahale edebileceğini ama gerek kalmayacağını söyledi. Anladığım kadarıyla bu çikolata kisti hamile kalmaya engel ama diyelimki hamile kaldım düşük riski varmı sorun yaratırmı emin değilim. Aranızda çikolta kisti olup ona rağmen hamile kalıp sorunsuz hamilelik yaşayan varmı?