- Konu Sahibi poncikellazey
-
zaten suclu sizsiniz. İnsan elin adami icin ailesine sirt doner mi? Hem de 2 kezşimdi yine suçlu ben oldum..
Kadın sığınma evleri var acaba oraya mı geçseÇok doğru dediniz ama meslegi de yokmuş :/
Şimdi şu devirde iki maaşla bile ev geçinmezken bu kadın nasıl nerde çalışıp geçinsin
Böyle durumlarda kadinlara ( evet sadece kadinlara ) devlet bakmalı
Geçim kira fatura vs gibi tüm ihtiyaclarini karşılamalı
Tabi öyle bir güçlü devletimizde yok orası ayrı
3 ay oldu.."şuan şu durumdan kastım şu..sizi kiraya çıkaralım burda yaşayın bi is bulalım çocukta iyi kötü olur gider diyolar..en azından uzakta değil,gözümüzün önünde olursun bakimindanYa özür dilediniz diye her şey geçti gitti mi, unutsunlar mı tüm yaşananları? Acaba siz bu adamla evlenecem diye babanıza, abinize neler dediniz, kendi dediklerinizi şuan onların dedikleri ile karşılaştırdığınızda ne düşünüyorsunuz?
Ayrıca “Şuan şu durum” dediğiniz tam olarak nedir?
Ne kadar oldu eve döneli? İnsanların olayları sindirip, normalleştirmesi için zamana ihtiyaç var.
Alkol aldığı zaman kötü oluyodu yani haftada 1-2 kez içiyodu...Zor tabi zor olmaz mı? Bu ataerkil toplumda, hele sizin durumunuzda maalesef kadınlarımız baba evine döndüğünde irdeleniyor. Doğru olduğundan veya desteklediğimden değil ama en ufak bir şeyde bile tepenize kakılacak. Çocuğunuzla hele baba evine sığmak daha zor.
Eşinizin alkol problemi ne seviyede? İçip içip size şiddet uyguluyor mu?
Babamda bu yaşımızda tam mutlu olacağımız zaman bunları yasiyoruz diyo..kendi torununa elin cocugu muamelesi yapan bir Babam var..nasıl emanet edeyim ki nasil bırakayımAslında babanızın nasıl tepki verdiğinden ziyade annenizin nasıl tepki verdigi önemli. Küçük bı bebek var, anneniz bebeğe bakarım diyorsa az maaşla da olsa hemen çalışmaya başlayın, eve katkıda bulunun. Babanız da bi müddet sonra susacaktir. Yeni ev ortamına alisacaktir. Ama anneniz bakmam derse mecbur sabredeceksin yapacak bir şey yok
Tekrar dönersem eğer, bir daha asla gelemem babaevine gelemem değil onlar kabul etse de ben gelmem ..çocuğa mutsuz bir evlilik ortamında büyüyünce yazık olmuyor muymuş? ailenizle bin bir türlü kavgaya girerek evlenmişsiniz, ister istemez biraz üstünüze gelirler. doğrusu bu mu? tabi ki değil. bunu demeyi hiç ama hiç sevmiyorum fakat 3 aylık evlilikte baba evine dönmüşsünüz keşke çocuk konusunda biraz daha dikkatli davranıyor olmuş olsaydınız. benim için koşa koşa baba evine dönmek demek başından beri ciddi problemler var demektir. eğer anneniz çocuğa bakacaksa çalışıp para biriktirmeye başlayın, bu ekonomide çocuk masrafıyla para biriktirmek nasıl oluyor bilemiyorum ama en doğru yol bu gibi geldi. uzaklaştırma almışsınız, konular basit değil bunu anlıyorum buradan, o yüzden eşinize dönerseniz tekrar aynı şeyleri yaşayıp yine babanızın evine dönme olasılığınız çok yüksek ve eminim tepkileri bu sefer daha da dayanılmaz olur
İmkansız gibi birsey ayri eve cikMmi istemiyorlar tek başıma ki oraya gitmeme izin vermezler ..Kadın sığınma evleri var acaba oraya mı geçse
Yukarıda da belirttim ..cocuk kazara oldu ve sonrasında kiyipta aldiramadim ..siz olsanız kıyabilir mıydınız? Üstelik ilk çocuğunuz..Herşeye tamam ama gider gitmez neden hamile kaldın? Bilmiyor musun ki daha Yunan sağlam değil, olan zavallı bebeğine olmuş, geçmiş olsun.
Ne annesinde iş var ne babasinda
Ben de bekarım, bu yüzden asla oluruna bırakmadan çift taraflı korunuyorum.Yukarıda da belirttim ..cocuk kazara oldu ve sonrasında kiyipta aldiramadim ..siz olsanız kıyabilir mıydınız? Üstelik ilk çocuğunuz..
Daha önce- üstelik çok daha gençken aileni dinlemeden bir yola girmişsin. Şimdi de eğer istersen girebilirsin. Ama kadın sığınma evi senin için iyi bir seçenek mi emin değilim, en azından dırdır yapsalar da sana da çocuğuna da bakıyor ailenİmkansız gibi birsey ayri eve cikMmi istemiyorlar tek başıma ki oraya gitmeme izin vermezler ..
Kendi torununa "ver çocuğu babasına,elin cocugu" muamelesi yapan bir ortamda cocugumu nasil emanet edip bir işe gireyim ben..kaldı ki iş teklifini daha önce konuştum ama biraz zaman geçsin dediler ..Yani işe girmem imkansız şuan içinBen de bekarım, bu yüzden asla oluruna bırakmadan çift taraflı korunuyorum.
Çünkü biliyorum ki böyle bir 'kaza' yaşarsam bu hayatımı mahveder :/
Daha önce- üstelik çok daha gençken aileni dinlemeden bir yola girmişsin. Şimdi de eğer istersen girebilirsin. Ama kadın sığınma evi senin için iyi bir seçenek mi emin değilim, en azından dırdır yapsalar da sana da çocuğuna da bakıyor ailen
Bence bebeği annene birakip bir işe gir,aldığın parayla da (göz boyamak için) eve bir seyler al, faturaları falan öde. Bakarsın para tatlı gelir, onlar seni göndermek istemez.
Çünkü işin toplumsal boyutu olduğu gibi ekonomik boyutu da var. Bir bebeğin masrafı onu heyecanla bekleyen ,orta gelirli çiftler için bile bunalticiyken çoktan ununu elemis , elegini aşmış insanlara - hem de bu şekilde piyangodan gelen bir bebek için çok daha bunaltıcı olabilir. Tek çocuk da değil, annesi olan sizin de masrafıniz var. Sonuçta telefon faturası bile dünya para, hiç fuzuli harcama yapmasan bile elbette eve masrafsin.
O yüzden saygı görmek istiyorsan bir işe gir derim. Bakarsın durumun düzelir, nafaka da aldıktan sonra daha yakinda bir eve geçersin...
Seni anlıyorum bazen yaptığımız yanlışı bize her ne kadar gösterselerde hataya düşmeden farkına varamıyoruz. Öncelikle yaşadıkların için çok üzgünüm. Ailen acımasız davranmış sonuçta sen onların evladısın. Benim tavsiyem ne baban ne eşin kendi ayaklarının üzerinde dur gerekirse başka şehre taşın numaranı değiştir. Ama eşine elbet bir gün o çocuğu göstermelisin. Bu durumda çok güçlü olman gerekiyor. Allah yardımcın olsun.Merhabalar yine ben..önceki konularimi yazmicam tekrardan ama şunu soylicem, boşanma asamasindayim1 yaşında evladımlaa..
Şimdi arkadaşlar ben bu adamla seviyorum diye ailemi zamanında kırdım doktum..Babam olmaz yapma dedi dinlemedim ..abimle defalarca kez aram açıldı..bqbamla defalarca kez kavga ettim..annemle abimle falan filan..evlendim olaylar 3 ay sonra patlak verdi babaevine döndüm..geçmişte yaşananlar yüzüme vuruldu ailem tarafından "bizi attın noldu gördün mü" diye ..ardından olaydan 25 gün sonra çıktı geldi, yeni evli olduğumuz için sevgi vardı bnde seviyorum diye geri gittim ..ardından 1 bucuk yıl sonra yine aynı şekilde babaevinegeldim bu defa kucağımda çocukla..Babam ilk başlarda ne olursaolsun arkandayız diyordu destek çıkıyordu..şimdi yine suçlu ben oldum..boşanma aşamasında oldugum esim hala mesaj atiyomus bbma bizi ayırmayın,ben seviyorum,herseye tövbe ettim (alkol konusunda) diye ..Babam onun hakkında yine de saygısını yitirmiyo hala senin arkana düşmüş yuvasını kurtarmanın peşinde diyo ve hala geçmişi yüzüme vuruyor ..kucağında çocukla geldin diyo ..bugün çok büyük kavga ettik ailemle .."sen bu çocuğu dusunmuyosun,bu çocuğa yazık değil mi babasız büyüyecekcocuk geldiğinden beri baba diyo"dediler .3 aydır görüşmüyorum cocuguda göremiyor esim (uzaklastirma vR) ..Bununla ilgili de Babam "ben olsaydım benim çocuğumu siz kimsiniz de göstermiyorsunuz der evi basardim, adam hala mesajda bana yalvRiyo hala baba diyo "dedi ..benim yerimde başkası ols senin gecmiste bana yaptıklarına rağmen senin arkanda durmazdı dedi.evi buraya taşıyın bir iş bulalım size dediler bir düşün kararını ver dediler ..tamam dersem "bizi yine ezdin" diyecekler..babamın dili başka konuşsa da içinin ne söylediğinin farkına vRabiliyorum .."ben bu çocuğun vebaline giremem" diyo ..
Yani sorum şu siz olsanız babaevinde bile bu şekilde geçmiş yüzünuze vurulRak yaşayabilir mıydınız? Benim çok ağırıma gidiyo..hatalarımın bedelini ödüyorum şuan çok kötü durumdayım..cikmazdayim yardım edin ..?
Kesinlikle.Çok doğru dediniz ama meslegi de yokmuş :/
Şimdi şu devirde iki maaşla bile ev geçinmezken bu kadın nasıl nerde çalışıp geçinsin
Böyle durumlarda kadinlara ( evet sadece kadinlara ) devlet bakmalı
Geçim kira fatura vs gibi tüm ihtiyaclarini karşılamalı
Tabi öyle bir güçlü devletimizde yok orası ayrı
Kiyardi ya da kiyamazdi ama siz kiymadiniz da simdi noldu, cok mu iyi oldu, o cocuk akli sarinca cok mu mutlu olcak?Yukarıda da belirttim ..cocuk kazara oldu ve sonrasında kiyipta aldiramadim ..siz olsanız kıyabilir mıydınız? Üstelik ilk çocuğunuz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?