Çıkmazdayım, tanıdık hisler yeniden

Yukka-

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2021
709
1.528
33
31
Selamlar hanımlar. Geçtiğimiz günlerde yaşanan deprem sebebiyle herkes gibi ben de çok üzgünüm. Aklım çok karışık, umarım düzgün bir şekilde anlatabilirim.
Gebe olduğumu ve aynı zamanda safra taşım olduğunu öğrendim. Gebelik henüz çok yeni, kese bile görünmüyor o kadar minik. Safra taşlarım büyümüş, en az 2-3 senelik dedi doktor. Yıllardır hazımsızlık sandığım şey safra taşının sebep olduğu bulantı durumları imiş. Safra taşının tek çözümü ameliyatmış. Ancak ilk 3 ayda bebeğin düşme riski varmış. Safra taşı, kesede kaldığı sürece sorun yok ama yerinden oynar, kanala düşerse sarılıktan, zehirlenmeye kadar ölümcül sonuçları olabiliyormuş.
Öncelikli olarak bebek sağlıklı mı ve tutunacak mı diye bakacağız. Aklım şimdiden çok karıştı ve gebeliğe sevinemedim bile. Taş yerinden oynarsa zehirlenirsem diye çok korkuyorum, ameliyata girdiğimde anesteziden ölürsem diye çok korkuyorum. Geçen yaz ölümcül sonucu olabilecek bir rahatsızlık yaşamıştım, yine aynı girdaptayım. Ben ne yapacağım? Bebekten mi vazgeçip ameliyat olmalıyım, bilmiyorum. Yaşım 32 bu arada. Siz olsanız ne yapardınız lütfen bir şeyler yazarsanız çok sevinirim

Selamlar hanımlar. Geçtiğimiz günlerde yaşanan deprem sebebiyle herkes gibi ben de çok üzgünüm. Aklım çok karışık, umarım düzgün bir şekilde anlatabilirim.
Gebe olduğumu ve aynı zamanda safra taşım olduğunu öğrendim. Gebelik henüz çok yeni, kese bile görünmüyor o kadar minik. Safra taşlarım büyümüş, en az 2-3 senelik dedi doktor. Yıllardır hazımsızlık sandığım şey safra taşının sebep olduğu bulantı durumları imiş. Safra taşının tek çözümü ameliyatmış. Ancak ilk 3 ayda bebeğin düşme riski varmış. Safra taşı, kesede kaldığı sürece sorun yok ama yerinden oynar, kanala düşerse sarılıktan, zehirlenmeye kadar ölümcül sonuçları olabiliyormuş.
Öncelikli olarak bebek sağlıklı mı ve tutunacak mı diye bakacağız. Aklım şimdiden çok karıştı ve gebeliğe sevinemedim bile. Taş yerinden oynarsa zehirlenirsem diye çok korkuyorum, ameliyata girdiğimde anesteziden ölürsem diye çok korkuyorum. Geçen yaz ölümcül sonucu olabilecek bir rahatsızlık yaşamıştım, yine aynı girdaptayım. Ben ne yapacağım? Bebekten mi vazgeçip ameliyat olmalıyım, bilmiyorum. Yaşım 32 bu arada. Siz olsanız ne yapardınız lütfen bir şeyler yazarsanız çok sevinirim
Tabiki önce kendi sagliginizi düşünmeniz gerekiyor ne yapılması gerekiyorsa doktorlar onu yapacaktir zaten . Ölmek zehirlenmek gibi düşünceleri aklınızdan çıkarın . Tedbirinizi alın önce taktir Allah'tan

Bu konuyu doktorunuzla görüşseniz daha iyi değil mi? Kimse bilemez ki ameliyat olunca çocuğun düşme riski nedir, 3 ay dayanabilir misiniz safra taşıyla. Doktor zaten size soylemis 3 ay tutunmasını bekleyebilirsiniz, umarım bu sürede taşla ilgili bir şey yaşamazsınız 🙏 dualarım sizinle..

Gebelikten hemen sonra safra kesesinden dolayı çok ciddi ağrılar yaşadım. Doğumdan 2,5 ay sonra ameliyat oldum.
Yıllarca midem rahatsız diye gezdim, gebelik boyunca safra kustum. Doğumdan sonra başka rahatsızlıklarım olmuştu ilaçlar mideme ağır geldi ondan böyle ağrı hissediyorum dedim. Ki defalarca acile genel cerrahide dahiliyeye gittim. Sonrasında acil de bir doktor farketti.
Ki epeydir yaşıyormuşum enfeksiyon vs illa ki olabilir ama doktorlar bize riskleri söylerler. Ben öğrenmeden önce yaşamışım öğrendikten sonrada bir süre yaşadım ağrılar tetiklemese biraz daha beklerdim. Yine sizin ve doktorunuzun vereceği karar. Dizin yerinizde olsam ne yapardım ağrılarım yoksa beklerdim.

Back