Selamlar.
7 Mayıs'ta anneannemi kaybettim. Hala toparlanmış değilim.
Çalışıyorum, tez ödev vs hazırlıyorum. Geçimimizi böyle sağlıyoruz.
Ve ben cenaze gününde bile çalışmak zorundaydım. Şu anda bunları yazarken de aslında çalışıyor olmam gerekiyor.
Çok yoruluyorum. Yorgunluktan baygınlık geçiriyorum hatta.
Ama en kötüsü finallerin yaklaşıyor olması. 2.90 ortalamam var. İngilizce derslerim vs mükemmel. Akademik kariyerim harika olacak, şimdiden hocalarım makalelerimi istiyor ama 1 haziranda başlayan finallerime bir saat olsun çalışamadım iş yüzünden.
Yarın çok çok sevdiğim bir arkadaşım şehir dışından geliyor, bende kalacak. akşam gelecek gerçi, ertesi gün akşama kadar burada olacak ama ders çalışmama engel değil. aksine yardımcı dahi olur. 1 hazirana yetiştirmem gereken çalışmalar (iş) için toplamda 20 saat süre ayırmam gerek.
Benim sizden istediğim organize etme konusunda yetenekli olduğunu düşünen arkadaşların bana bir program hazırlaması.
Hem işi yetiştireyim, hem ortalamayı yerle bir etmeden şu sınavlardan en azından ortalama notlar alıp 2.50 nin üstünde kalayım. sınav tarihlerimi ve 10 üzerinden zorluk derecelerini yazıyorum. bana bir program yapsak, bi şeyler yapsak. uykusuzluğa dayanırım bu arada.
1 haziran 09.30 ceza hukuku (4/10)
2 haziran 09.30 environmental policy (8/10)
3 haziran 09.30 mahalli idareler (10/10)
4 haziran 13.30 civilization history (7/10)
9 haziran 13.30 insan kaynakları yönetimi (3/10)
11 haziran 12.30 kıymetli evrak hukuku (4/10)
Not: Bu konuyu biraz da ne yapacağımı bilmediğim için ve bir şeyler yapmaya başlayamadığım için açtım. Ne yapacağım ben? Yardım edin bana
siyasetHangi bolumdesin?
1 gece yetmez yaöncelikle başın sağolsun.
bence önce işlerini halletmeye bak.
sınavlara gelirsek 9 ve 11 hazirandaki sınavlara her türlü çalışırsın zamanın var.
2-3 ve 4 hazirandaki sınavlara hepsine 1 gün önce uyumadan çalışırsın. ezber dersler diye düşünüyorum ezber yeteneğin iyiyse yetişir.
1 hazirandakine zor değil demişsin. işlerinden fırsat bulup biraz çalışmaya çalış derim.
artık olduğu kadar. başarılar dilerim.
1 gece yetmez yaçok pis kalcam di mi?
vizelerim şöyleen önemli, çıkması yüksek olasılık yerlerden çalışmaya başla. vizelerin nasıl? umarım kalmazsın.
vizelerim şöyle
ceza 80
env pol 60
kıymetli 55
iky 75
civil. h. 75
mahalli 80
Kanun yokBence kıymetli evrak kas ilk önce ki aradan cıksın. O ciro zinciri koptu mu kopmadı mı dıye ben finallerde kayışı koparıyordum. Mantığını oturttuktan sonra son gece de bır saat pratik cozersin yeter. Matematik gibi zaten. Ceza icin de önce konu özeti oku sonra kendine not cıkar. Sonra da pratiklerden not cıkar. Son gece genel pratıklerı okur bır de özetlerden calısırsın. Kanun acık mi bu arada?
Çok teşekkürlerBasın sag olsun bu arada
Çok teşekkürler1 hazirana kadar yetişmesi gereken işinizi bir an önce aradan çıkarın bence. Ki derslere odaklanabilesiniz.
Uykunuzu iyi alın. Performansınız artsın.
Ceza genel mi özel mi bilmiyorum. Ama genelse kanunun genel hükümler kısmını okuyup ekstralari kitaptan telafi edebilirsiniz.
Mahalli idarelere bir gece yetmez bence ama illa ki birikiminiz vardır ve bir hazirana kadar bir ya da iki gece ayirirsaniz halledersiniz.
Açıkçası bana en zoru kıymetli evrak gibi geldi ama siz kolay olduğunu belirtmissiniz. kaldı ki son iki derse en az üçer gün çalışma fırsatınız olur. O yüzden onları dert etmeye gerek yok.
Başarılar dilerim.
Teşekkür ederim çookben sondan başa doğru çalışırdım hep çünkü en son konuların çıkması daha yüksek ve yüzde olarak da daha fazla.
bence işlerini bitir uykusuz kal gerekirse sınavlar başlamadan işlerden kurtul sınavların başlamasına 4 günün var.
cumaya kadar işleri halledersen cuma sabahına kadar işini hallet
cuma cumartesi ilk sınavı ceza hukukuna çalış
pazar pazartesi environmental policy ye çalış
salı çarşamba diğerine çalış bu şekilde sınavlarına iki gün dolu çalışmış olursun .ve sınava bir gün kala akşam o günkü sınavı kısa bir tekrar yaparsın
Başın sağolsun öncelikle
Allah yardımcın olsun zihin açıklığı versin canım.İlerde bu emeklerinin karşılığını alırsın bugünleri hatırlar tebessüm edersin
İşi tamamen unutuyorum o zamanO zaman işi boşver
Korktuğun deslere başla
Parayı son gün verirse işi de hemen alamaz kendini paralama
Bir iki gün karışık çalış önce son günlerde de sınavı olan dersi çalış
Başarılar
Teşekkür ederim çook
İşi yapamıyorum çünkü işi veren kişi parayı ayarlayabilir miyim bilmiyorum yazmaya ara ver dedi
Yazarsam iş boşa gidecek eğer ödeme yapmazsa
Mahalliden ve env.den kalıcam gibi bi his var içimde
Çok korkuyorum
Çok teşekkürler
kıymetliyi test yaptığı için kasmıyorum. vizeye çalışamadığımdan 55 almıştım çalışsam 80 çıkardı ordan
son 2 sınavı zaten şu an tamamen yok sayıyorum
Benim bazı arkadaşlarım daha fazla vakit kalsın, hepsi sıkışmasın diye bazı derslerini büte bırakırdı. Atıyorum 5 ders varsa 3ünü finalde, 2sini bütte geçerlerdi.
Ama büte bırakmak riskli tabii.
Not yok, hoca girip muhabbet esnasında ders anlatan biri, kitap önermedi. Napacağım bilmiyorum vizeden de şansa 80 aldım. Kopya falan çekmedim de ezberlediğim birkaç yerden çıktı bi de sağlam yorum kattım falan
Test ise sorun yok. Klasik sınav zor olurdu çünkü.
Mahalli idarelere nereden çalışacaksınız. Sizi korkutan ne?
[QUOTE="]Öyle yapıcam bağlantılı olmayan derslerde
Çan eğrisi var zaten
Finalden de şöyle notlar alsam ortalama uçacak inşallah