Çıkmayan leke

HaticeTurgut

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2022
18
2
36
Arkadaşlar merhaba.Benim gümüş önü açık topuklu ayakkabım var.Ön tarafına parmak izlerim geçmiş çıkar mı?Nasıl çıkar? Bu hafta sonu giyicem.Lütfen bir fikriniz varsa yazar mısınız?

Evet, gümüş ya da metalik ayakkabılarda özellikle parlak yüzeyli olanlarda parmak izleri, el yağı gibi lekeler kolayca iz bırakabiliyor ama çoğu zaman çıkarmak da kolaydır. İşte adım adım yapabileceklerin:

Parmak izi ve yağ lekesini çıkarmak için:

1. Yumuşak mikrofiber bez kullan: Kuru bir mikrofiber bezle önce hafifçe sil, bu bazen yeterli olabiliyor.

2. Nemli bez + sabun (çok az):

Ilık suyla hafif nemlendirilmiş yumuşak bir bezin ucuna çok az sıvı sabun (şeffaf olanlardan, renksiz) sürerek sil. Sonra sabunsuz nemli bir bezle tekrar silip kurula.

3. Beyaz sirke (hafif yöntem):

1 ölçü beyaz sirke + 1 ölçü su karışımıyla hafif nemli bezle sil. Bu hem yağ lekesini alır hem parlaklığını korur.

4. Cam sil ya da metal parlatıcı (son çare):

Ayakkabının materyaline zarar vermeyecekse çok az cam sil spreyleyip hemen kurulamak da işe yarayabilir. Ama önce görünmeyen bir noktada dene.

Ekstra parlaklık için:

• Gümüş rengi ayakkabına zarar vermeyen bir ayakkabı parlatıcı sünger ya da renksiz cila kullanabilirsin. (Sadece metalik deri uyumlu olanlardan)

Back