- 13 Haziran 2018
- 1.239
- 4.986
- 133
- Konu Sahibi damlacross
-
Kesinlikle alışkanlık çok çok kötü değiliz ama çokta iyi değiliz vallahi katı gıdayı yese çorba yemiyor diye asla kafama takmam yemeyiversinAlıştırmadiginiz icin oyle bence. Terapi yontemleriyle belki ogretirler ama zamanla da alisabilir gibi duruyor, endise edilecek birsey veya bir gelisim bozukluğu gibi gelmedi bana. Benimki de tam tersi. 4-5 ayliktan beri her seyi eline alip kendisi kemirme yontemiyle yedigi icin, bizden kaşıkla bir sey yemeyi hicbir zaman kabul etmedi. Kaşık kullanmayi da yeni yeni öğrendi, öğreniyor sayilir. Su an 19 aylik ve neredeyse hic kaşıkla yenecek mama püre corba tarzi seyleri yemedi yemiyor. Sadece tane tane eliyle alabilecegi seyleri yiyor. Sivi olarak bardaktan su, meyve suyu iciyor, anne sütü aliyor. Ama sivi yemek yiyecek yok yani. Simdi yeni yeni kasigi tamamen dokmeden agzina goturmeyi ogrendi. Corba koyunca onune her yerini batirmak pahasina da olsa biraz yiyor, o da cok açsa tabi. Kivamina hic alismadigi icin püre ve mama asla yemiyor.
Bizim yedirmemizi tamamen reddettigi sadece kendi cabasiyla yiyebildiklerini yedigi, hatta zaman zaman sadece anne sütünü istedigi icin beslenme acisindan cok yetersiz kaldi. 7 aydan 18 aya kadar hic kilo almamisti. Son 1 aydir artik kasik tutmayi yemek yemeyi ogrendi ve yemeklere tepki gostermekten biraz vazgevti. Hemen kilo almaya basladi uzun zaman sonra Neyse buna da şükür ama bu da benim alistirmanla ilgili oldu. Bir daha çocuğum olursa dikkat edecegim bir konu bu meselaKesinlikle alışkanlık çok çok kötü değiliz ama çokta iyi değiliz vallahi katı gıdayı yese çorba yemiyor diye asla kafama takmam yemeyiversinİnşallah terapilerle zamanla düzelir diye umut ediyorum.Annelik delilikmiş meğer.
İyi durumda herhangi bir çürüme yok ısırmaya bile korkuyor bazen sanırım duyusal alanda sıkıntımız varDişleri iyi durumda mı? Benim bebeninkiler çürüyo mesela hep yandan ısırmaya çalışıyo.
Dokunmuyor mu peki?İyi durumda herhangi bir çürüme yok ısırmaya bile korkuyor bazen sanırım duyusal alanda sıkıntımız var
Benim oğlumda böyleydi duzeldi. Cignemeyi bilmese o dedikleriniz de yiyemez, çiğneyip attığına göre tadını sevmemis, benimkide böyle yapardi eskidenHanımlar kafayı sıyırmak üzereyim 20 aylık kızıma blender yapmadım hep çatalla ezdim besin alerjimiz olduğu için temkinli gitmek zorundaydım ek gıda sürecini genelde çorba tarzı beslenmeyi seviyor çok sıvı olarak değil taneli ve katı olarak tüketiyor çorbayı.Sabahları omlet yer domates kaşar peyniri yer makarna yer ama mıy mıy yer kriz geçiririm içten içe,kuruyemiş yiyemiyor çiğneyip hemen agzından çıkarıyor tavuk et yiyemez elma bir kaç ısırık alır bırakır muz şeftali üzüm tüketir yani sert gıdaları tüketemiyor büyük parçaları hemen çıkarıyor anlatıyorum gösteriyorum olmuyor Ergoterapiden randevu aldım artık.Çiğnemeyi bilmese onları nasıl yiyorAcaba sert besinlere karşı ağız içi hassasiyeti mi var bilmiyorum çözemedim uzmandan destek almaya karar verdim.Canım çok sıkkın böyle olup .düzelen var mı tecrübeli annelerden büyüklerimden teselli bekliyorum
Dokunuyor ama ağzına götürüp dilini değdiriyor ve irrite oluyor kendi kendineDokunmuyor mu peki?
Kaç yaşında düzeldi ? İnşallah benim kızım da düzelcekBenim oğlumda böyleydi duzeldi. Cignemeyi bilmese o dedikleriniz de yiyemez, çiğneyip attığına göre tadını sevmemis, benimkide böyle yapardi eskiden
3 yaştan sonra düzeldi benimki . İns duzeliyorlar.Kaç yaşında düzeldi ? İnşallah benim kızım da düzelcek
Baya okuma yaptım genel olarak 3 yaştan sonra düzelmişler bir sene daha sabır çekmem lazım3 yaştan sonra düzeldi benimki . İns duzeliyorlar.
Nukun ağız içi fırçasını alıp iç damaklara dile masaj yapin ve yiyeceği tam diş üzerine koyunHanımlar kafayı sıyırmak üzereyim 20 aylık kızıma blender yapmadım hep çatalla ezdim besin alerjimiz olduğu için temkinli gitmek zorundaydım ek gıda sürecini genelde çorba tarzı beslenmeyi seviyor çok sıvı olarak değil taneli ve katı olarak tüketiyor çorbayı.Sabahları omlet yer domates kaşar peyniri yer makarna yer ama mıy mıy yer kriz geçiririm içten içe,kuruyemiş yiyemiyor çiğneyip hemen agzından çıkarıyor tavuk et yiyemez elma bir kaç ısırık alır bırakır muz şeftali üzüm tüketir yani sert gıdaları tüketemiyor büyük parçaları hemen çıkarıyor anlatıyorum gösteriyorum olmuyor Ergoterapiden randevu aldım artık.Çiğnemeyi bilmese onları nasıl yiyorAcaba sert besinlere karşı ağız içi hassasiyeti mi var bilmiyorum çözemedim uzmandan destek almaya karar verdim.Canım çok sıkkın böyle olup düzelen var mı tecrübeli annelerden büyüklerimden teselli bekliyorum
Deneyeceğim teşekkür ederimNukun ağız içi fırçasını alıp iç damaklara dile masaj yapin ve yiyeceği tam diş üzerine koyun
Gelişimde kritik zamanlar vardır,o zamanlarda istenilen beceriyi geliştiremeyen çocuk sonrasında o beceriyi zor geliştiriyor.İyi durumda herhangi bir çürüme yok ısırmaya bile korkuyor bazen sanırım duyusal alanda sıkıntımız var
Annem aynı sizin gibiymiş. Hatta 10 yaşlarında bile tabak elimde senin peşinde dolanırdım ki sen yemek ye diye. Ama bilseydim ki böyle sağlıklı boylu poslu bir kız olacaksın hiç üzülmezdim der. Yani üzülmeyin Allah büyüsün derse her şekilde büyüyor. Ben oğlumda da o problemleri yaşadım şu an 2. Sınıfa gidiyor elhamdülillah boylu poslu kilosu yerinde. O yüzden sıkmayın canınızı, sağlığı yerinde olsun yeterli.Hanımlar kafayı sıyırmak üzereyim 20 aylık kızıma blender yapmadım hep çatalla ezdim besin alerjimiz olduğu için temkinli gitmek zorundaydım ek gıda sürecini genelde çorba tarzı beslenmeyi seviyor çok sıvı olarak değil taneli ve katı olarak tüketiyor çorbayı.Sabahları omlet yer domates kaşar peyniri yer makarna yer ama mıy mıy yer kriz geçiririm içten içe,kuruyemiş yiyemiyor çiğneyip hemen agzından çıkarıyor tavuk et yiyemez elma bir kaç ısırık alır bırakır muz şeftali üzüm tüketir yani sert gıdaları tüketemiyor büyük parçaları hemen çıkarıyor anlatıyorum gösteriyorum olmuyor Ergoterapiden randevu aldım artık.Çiğnemeyi bilmese onları nasıl yiyorAcaba sert besinlere karşı ağız içi hassasiyeti mi var bilmiyorum çözemedim uzmandan destek almaya karar verdim.Canım çok sıkkın böyle olup düzelen var mı tecrübeli annelerden büyüklerimden teselli bekliyorum
Oğlunuz düzeldi mi peki yiyebiliyor mu sorunsuz artık ? Tabiki Allah can sağlığı versin ama ona özel şeyler hazırlamak sürekli can sıkıcı oluyor ne varsa onu yemiyorAnnem aynı sizin gibiymiş. Hatta 10 yaşlarında bile tabak elimde senin peşinde dolanırdım ki sen yemek ye diye. Ama bilseydim ki böyle sağlıklı boylu poslu bir kız olacaksın hiç üzülmezdim der. Yani üzülmeyin Allah büyüsün derse her şekilde büyüyor. Ben oğlumda da o problemleri yaşadım şu an 2. Sınıfa gidiyor elhamdülillah boylu poslu kilosu yerinde. O yüzden sıkmayın canınızı, sağlığı yerinde olsun yeterli.
Bende hiç blender yapmadım ama yine hatalı olduğum yerler var demekki inşallah terapiyle daha iyi olurGelişimde kritik zamanlar vardır,o zamanlarda istenilen beceriyi geliştiremeyen çocuk sonrasında o beceriyi zor geliştiriyor.
7.8. Ayda yutma refleksi iyice gelişir.
Ben hiç blendır yapmadım,iki çocuk büyüttüm,bu konuda hiç zorluk yaşamadım.
Ergoterapi iyi gelecektir,endişe etmeyin..
2.çocuk düşünürseniz eğer onu büyütürken daha dikkat edersiniz.
Bence çok yanlış düşünüyorsunuz sürekli katı gıda ile beslenmek bağırsak açısından çok sağlıksızKesinlikle alışkanlık çok çok kötü değiliz ama çokta iyi değiliz vallahi katı gıdayı yese çorba yemiyor diye asla kafama takmam yemeyiversinİnşallah terapilerle zamanla düzelir diye umut ediyorum.Annelik delilikmiş meğer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?