• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi çiğnemeye nasl alışacak

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

elma xsxekeri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2007
563
4
96
44
Edirne
slm kızlar ben merak ediyorum bu bebişler çiğnemeye katı gıdalara nasıl alışacak tam çorbalarına bebe ekmeği doğramaya başlamıştımki dişlerimiz problem yaratmaya başladı dayandık blender'a hadi geçiyo dedik grip olduk yediğimiz herşeyi kusmaya başlayınca yine vazgeçtik yine blender geçenlerde kuzenimle gezmeye gittik 2 yaşında oğlu söylemesi ayıp börek vardı oğlu bir parça yedi diye kızcağız ağladı resmen çünkü çiğnemeyi bilmiyodu oğlu inşallah çıkarmaz diye dua etti bende korktum blender fazla kullanıyoruz meyve yese rendeliycem ama meyve yemiyo oğlum çorba sebze püresi biberon maması muhallebi anne sütü alıyoruz şimdilik ne zamana kadar katı gıdalara alıştırmamız gerekiyo ben geçmi kaldım yoksa eline ekmek versem boğazına takılacak diye korkuyorum siz galeta felan veriyomusunuz ver diyolar ama ben korkuyorum:a015:

biraz cesaret.
ekmeğin dış kısmını veriyorum bazen,kemirmek hoşuna gidiyor.
böreğin yumuşak iç kısmndan bi kaç parça verdim geçen,dolandırdı ağzında.yumurtasını çay kaşığıyla veriyorum az az.
Bi arkadaşım ne rende ne blendr kullandım dedi geçen gün.meyveyi vermiş eline.insan korkuyor ama,elma verdik diyelim büyük parça gelir ve takılır boğazına .Nasıl alışacaklar hakkaten,kıyma bile boğazına takılıyor veremiyorum.

Valla ben olabildiğince pütürlü vermeye çalışıyorum. Yumurtanın sarısını minicik parçalara ayırıp veriyorum. Çünkü annem benden çooookkk çekmiş. 5 yaşında yutmayı bilmiyormuşum ben. Hala daha çok pürtüklü şeyler boğazımda kalır. Birde tat memecikleri söner diye korkuyorum. Hangi kaynaktan okuduğumu hatırlamıyorum ama çok net hatırladığım, damaklar üzerinde tat memecikleri olduğu ve pütürlü gıdalar ile bebeğin tatları aldığı, çok püre verildiği taktirde tat memeciklerinin söndüğü idi.

ben ekmek veriyorum eline çok seviyor
ilk başlarda kabuk veriyordum birsüredir içinide veriyorum ağzında çevirip damağıyla ezmeyi öğrendi.
haşlanmış tavuk göğüsünden kalınca şerit olarak da veriyorum bayılıyor. liflif olduğu için kolay da kopartamıyor.

bir tek kıymaya alışamadı kusacak gibi oluyor. benim bile boğazıma takılıyor.
bende kavrulan kıymayı tel süzgeçte iyice eziyorum alttan çıkanların yanında içinde kalanlarda iyice ufaldığı için karıştırabiliyorum o zaman yiyor.

ufff ben de aynı dertten muzdaribim kızlar ya gece sütünü içerken bile diken üstündeyim sanki boğazına kaçacakmış gibi geliyor bugün şeytanın bacağını kırdım ve patates yemeği yiyordum o da atıldı ben de patatesin ucundan biraz kaşığın ucuyla verdim önce öğürdü korktum sonra 2-3 denemeden sonra damağıyla çiyneyip yemeye başladı çok komik görünüyordu sanki ağzında kocaman lokma varmış gibi çiğniyor her seferinde 1 çay kaşığı da su verdim ve karar verdim bundan sonra yemeğini yedirdikten sonra 6-7 kaşık da bu şekilde her öğünde yedireceğim sonra yavaş yavaş 10-11 kaşık falan derken bu şekilde yemeye alıştıracağım inşallah

benım oglumda aynı o kadar pıtırlı vermeme ragman kıyma tel arpa sehrıye yıyemıyoruz elıne elma verıodum sureklı sımdı dıslerı var koparıyo kac kere genzıne gıttı nefes alamadı buskıvı verııyorum onu yıyor yemek yedıgımız zaman hersey verıoruz agzına umarım kısa surede alısır cok kotu oluyo boyle hele bıyere gıdınce karısmaları yokmu yok alıstır bılmemne sankı bız ıstemıoruz yemelerını sınır oluyorm

merhaba benım oglumda suan 6 aylık ve olabıldıgınce puturlu gıdalar vermeye calısıyorum.cobasını tel suzgecten gecırıyorum blandırı asla kullanmadım.cunku bu tarz yemege alısması gerek.sonradan cok zorluk cekılıyor.ılk baslarda oguruyorlar ama sonradan alısıyorlar.ben elıne ekmegın kenarınıda verıyorum bebe bıskıvusude verıyorum gayet guzel kemırıyor.sız yanınında oldugunuz surece elıne yıcek bır sey vermekten korkmayın.

ya sizin bebekler küçükmüş benim ki bir buçuk yaşına geldi hala bilmiyo yemek yemeyi sürekli emmek istiyo ben de emzirmeyi kesmeye karar verdim çünkü bu gidişle yemek yemeyi öğrenemeyecek ben de küçükken çok korktum vermeye hatta 1 yaşından sonra başladım diyebilirim ama şimdi çok zorlanıyo bilmiyo yemek yemeyi ya hepsini birden ağzına tıkıyo geri çıkarıyo yani azar azar ısırmayı bile bilmiyo o dereceyiz yani..aynı yaşta olan çocuklar çok güzel yiyorlar ama biz çok geç kaldık umarım yakında alışır

benimkide pütürlü yemezdi blendır kullanırdım zaten çok iştahsız ve zayıf yesinde nasılyerse yesin derdim korkardım blendırdan sonra tel süzgece geçtim başta zorlandı yemedi az yedi kalanını balendırladım gitgide daha çok pütürlü yemeye başladı
sıra çatalla ezilmişe geldi ondada başta zorlandı çatalla iyi ezilebilecek patates gibi şeylerle onda alıştı sonra sıra parç halinde ağzına yada eline vermeye geldi

tüm bunlar 1.5 ay içerisinde oldu

aşama aşama blendırlanmış yiyen bebeğin eline direk verirseniz yiyemez aşama aşama pütüre alışmalı

boğazına kçarsada sırtına sertçe vurmaya başlayın

boğazına kaçınca kusar hala ama alışmalı yoksa dilini ve çiğneme kaslarını öğrenemez hatta konuşmasında bile sorun olabilir.

ek gıdaya başladığımda dr kesinlikle blendır kulanma demişti bende çok mecbur olmadığım sürece kullanmadım ve şimdi kızım pütürlü yiyeceklerden çok hoşlanıyor blendrı hayatımızdan çıkardık.çatalla ezip veriyorum.

Back