- 30 Haziran 2022
- 139
- 183
- 34
-
- Konu Sahibi Purelife35
Hayır onceair 4 mg kullanıyoruzIlac ismi vermek istemem ama L ile başlayan bir çiğneme tableti var,onu mu kullanıyor?
Anladım,doktorunuza danışıp Lev... adlı ilacı isteyebilirsiniz,uygun goirurse değiştirebilir ayni islevi goruyor.Yan etki konusunda pek birsey duymadim o ilaçla ilgili.Guvenli olduğunu söylemişti dr bize de.Hayır onceair 4 mg kullanıyoruz
Montelukast etken maddeli ilaçlar çocuklarda gece terörü yapabiliyor maalesef. En sık bildirilen yan etkilerinden biridir hatta.5 yaşında oğlum var ve alerjik astım hastası 1 yaşından beri onceair gece tozu kullanıyor 4 yaşından beride çiğneme tabletine geçtik ama son günlerde yan etki yapmaya başladı gece terörü yaşıyor her gün yatmadan 1 tane vermek zorundayım bu durumu yaşayan var mı versem bir türlü vermesem 1 türlü
Merhaba çok geçmiş olsun.5 yaşında oğlum var ve alerjik astım hastası 1 yaşından beri onceair gece tozu kullanıyor 4 yaşından beride çiğneme tabletine geçtik ama son günlerde yan etki yapmaya başladı gece terörü yaşıyor her gün yatmadan 1 tane vermek zorundayım bu durumu yaşayan var mı versem bir türlü vermesem 1 türlü
Aynen ya hiç duymamıştım. A.. mı o tozun adı?Aaa simdi korktum. Biz de ayni ilacin tozunu kullaniyoruz, tum kis kullansin dedi doktorumuz. Boyle bir yan etkisi oldugunu bilmiyordum.
Onceair kullaniyoruz.Aynen ya hiç duymamıştım. A.. mı o tozun adı?
Herkeste yan etki yapmayabilir siz kullanın doktorunuz verdiyse. Gece terörüne internetten bakın eğer o tarz belirtiler farkederseniz doktorunuza söyleyin hemenGünaydın kızlar bizde yeni başladık . Doktor bize de söylemedi yan etkisini sadece uyku yapar dendi . Kafam karıştı benimde şu an da. Gece terörü dediğinizde neler oluyor peki. Kalıcı bi sıkıntıya da sebep olurmuymus
Gece terörü nasıl geçti. Valla ben hiç bişey kullanmadım halde bebem nerdeyse 2 aydır bu olayı yasıyo. Son 10 gundur uyuduktan 2 saat sonra uyandırıp çişe götürüyoruz sonra uyumaya devam ediyor yoksa her gece apartmanı inletiyor ağlaması . Gözler kapalı bilinc yerinde değil. Duymuyo o an bizi sadece ağlıyor.Merhaba çok geçmiş olsun.
Oğlum 6 yaşında bizde geçen sene anaokuluna başladığında çok hastalanıyordu.
Çocukluk çağı astımı teşhisiyle çiğneme tabletine başladık ama bir süre sonra halüsinasyonlar görmeye başladı.
Gece uykusundan bağırarak uyanıyordu.
Doktorumuz bıraktırdı hemen.
Şurup (Zy) ve inhaler ile devam ediyoruz.
Bahsi geçen ilacın yan etkisini yaşadık.Gece terörü nasıl geçti. Valla ben hiç bişey kullanmadım halde bebem nerdeyse 2 aydır bu olayı yasıyo. Son 10 gundur uyuduktan 2 saat sonra uyandırıp çişe götürüyoruz sonra uyumaya devam ediyor yoksa her gece apartmanı inletiyor ağlaması . Gözler kapalı bilinc yerinde değil. Duymuyo o an bizi sadece ağlıyor.
Ay ne güzel cok sevindim geçmesine nerdeyse 2 ay oldu geçmiyor. 10 gundur uyandırıp çiş yaptırıp uyutup rahat ettik dün deneyelim uyandırmayalım dedik. 4 e kadar dön dur kac kez uyandı etti illa kalktık yıne. Çiş olayı mı sebeb bilmiyorumBahsi geçen ilacın yan etkisini yaşadık.
İlacı kesince gece terörü de bıraktığımız an geçti.
Ay kıyamam ben ona.Ay ne güzel cok sevindim geçmesine nerdeyse 2 ay oldu geçmiyor. 10 gundur uyandırıp çiş yaptırıp uyutup rahat ettik dün deneyelim uyandırmayalım dedik. 4 e kadar dön dur kac kez uyandı etti illa kalktık yıne. Çiş olayı mı sebeb bilmiyorum
Wc eğitiminden sonra ki 1 gunde kendi bıraktı 3 4 kere yataga yaptı. Güzelce söyledik aradan zaman geçti Dısarda eğlendiği zamanlar topun kacması vs bunları rüyasında gorup konusuyordu Rüya oğlum vs diyip sakinlestiriyordum devam ediyorduk. Sonra hergün hergün olmaya başladı. Bi kac kez uykuya döndürdüm ama 10 dk da bir uyandı yıne sonu wc ye gitmek oldu. Bende hamileyim. Ve oğlumla beraber yatıyorum babası ile yatmıyor tek asla yatmaz . Ne yapcaz bilemedim. Gecer dediler ilk okula kadar oluyormus Boyle seyler uyandırma yada konusarak o anı atlat denilen bu ama geçmiyor malesef.Ay kıyamam ben ona.
Oğlumun hiç öyle bir sorunu yoktu sonra baya bir hastalandıktan sonra o ilaca başladık bir süre sonra gece ağlamalar başladı biz ilk başta anlamadık komşumuz çocuk doktoru o söyledi bu ilaçtadır diye hemen bıraktık ve geçti.
Hiç bilmiyorum ki bir uzmana danışın isterseniz ne tetikliyor olabilir.
Stres mi yaptı acaba altıma yapmamalıyım gibi?
Ah kıyamam ben ona inşallah hemen geçer.Wc eğitiminden sonra ki 1 gunde kendi bıraktı 3 4 kere yataga yaptı. Güzelce söyledik aradan zaman geçti Dısarda eğlendiği zamanlar topun kacması vs bunları rüyasında gorup konusuyordu Rüya oğlum vs diyip sakinlestiriyordum devam ediyorduk. Sonra hergün hergün olmaya başladı. Bi kac kez uykuya döndürdüm ama 10 dk da bir uyandı yıne sonu wc ye gitmek oldu. Bende hamileyim. Ve oğlumla beraber yatıyorum babası ile yatmıyor tek asla yatmaz . Ne yapcaz bilemedim. Gecer dediler ilk okula kadar oluyormus Boyle seyler uyandırma yada konusarak o anı atlat denilen bu ama geçmiyor malesef.