Çocuk Hastalıkları Cigerlerde tutulum

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

nessel89

Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2022
130
479
23
35
Arkadaşlar merhaba. 4 yaşında çocuğum var kreşe gidiyor. Okulların açılmasıyla hastalık süreci de başlamış oldu. Hastalık doktor maalesef antibiyotik tekrar hastalık tekrar antibiyotik iyice canım sıkıldı. Uzak mesafedeki eğitim araştırma hastanesi acil bölümüne götürdüm bugün ve akciğerlerde tutulum gördüğünü söyledi. Ağır ilaçlar verdi sadece 3 gün kullanacak sonra tekrar getirin dedi. İnternetten baktığımda çok kötü şeyler yazıyor maalesef. Var mi yasayan nedir ne değildir bilgisi olan?

Zaturee olmus oglumda olmustu gunluk takip istemisti bizim doktorumuz hava yoluyla ilaclar verdik igne oldu hatta o zaman 3 - 4 yasinda falandı antibiyotik igne verilmisti agir dozda yuruyemezdi yavrum ayaklarinin agrisindan tek doktorla kalmayin muhakkak asistan olmayan bir doktorla gorusun sifa diliyorum

Neden internette hastalık ya da ilaç adı araştırıyorsunuz. Internette en kötü senaryo yazılıyor. Baş ağrısı yazana iki gün ömür biçiliyor, parol ağrı kesici içene kalp krizi teşhisi konuluyor.

Çocukken annemden 30 tane penisilin iğne yemiştim ben de boğaz hastalığı için.
Şu an sağlıklıyım domuz gibiyim .

Illaki içim rahat etsin derseniz başka bir doktora daha götürürsunüz, o ayrı. Ama internette bi şey aramayın.

Geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun geçen sene oğlumda sürekli hasta oluyordu ilk defa gitmişti anaokuluna.
Ama artık antibiyotik kullanmaktan perişan durumdaydık.
Hatta doktorumuz zatürre oldu hastanede yattı göndermeyin dedi 3 ay hiç gitmedi.
Sonra 3 gün gitti covid oldu sonra yine gitmedi 2 ay derken yıl bitti.
Bu sene maşallah diyeyim devam ediyor 1. sınıf zaten.
Hava verilmiştir ihmal etmeyin.
Ama bence bir uzmana da görünün.
Çok geçmiş olsun.

Daha sonra tamamen geçti mi peki? Yoksa en ufacık hastalık belirtisinde aynı noktaya mi geleceğiz? Antibiyotiksiz geçirdiği hastalık yoktu çok üzülüyordum. İki gün sonra tekrar çağırdı bakalım inşallah kolay atlatırız

3 günlük verdiği ilaç bi antibiyotik çeşidi muhtemelen. A ile başlayan...
Genel itibariyle solunum yollarıyla ilgili sorunlarda hızlı çözüme ulaştırır. Korktuğunuz kadar bir durum olsa hastaneye yatış yapılırdı. Şifalar diliyorum
.

tutulum lafından korktunuz herhalde de korkmayın o kötü bir şey değil
ciğerler etkilenmiş demek sadece

sadece boğazı etkilenmiş olsa laranjit faranjit vs. olacaktı ciğere inmişse pnömoni olmuş gibi, mesela.

Evet a ile başlayan antibiyotik

Evet galiba. Hiç bir bilgim de yok. Çok da hasta olunca korktum acikcasi

Geçmiş olsun korkmayın ilacı kullanıp götürün kontrole.

Gecti tabiki kreş okul grubunda cok yasanir ilk hastaliklar boyle cigere inebilir. Koruyucu antibiyotik yazmistir doktorunuz lutfen bu konuyu görüşün gecmis olsun besinlerine dikkat edin . Soluk hizi fazla olursa lutfen hemen doktora goturun saturasyon bakilsin

Çok teşekkür ederim içimi ferahlattiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…