Çiğ tavuk

Almuma

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2012
337
23
118
Merhabalar,

Daha önce et ürünleri almak için alışveriş yapmadığım Ş..... marketinden tavuk aldım. Yalnız butların ilik yerinden butları kesmeye çalıştığımda normalden çok çok fazla kan aktı. Sanki bir insanın parmağı kesilir de kan akar ya aynı onun gibi. Şimdiye kadar hiç böyle bir şeye rastlamadım. Butları kızgın yağda kızartayım dedim, etler pişti ama gene tavuktan kan aktı. Bu sefer diğer butları haşladım ve haşladıktan sonra butlardan birini kesince gördüm ki butun içi koyu kahverengi. Kan etin üstünde haşlanınca koyu bir renk alır ya öyle.

Kızartılan tavuklardan azıcık yedim gerisini attım. Şimdi acaba diyorum tavuklar hastalıklı mıydı ya da şoklanarak öldüler de ondan mı kanları kaldı ya da taze oldukları için normal mi bu durum?

Son düzenleme:
ben hep göğüs yerim hiç but kanat almam ama mangallık falan aldığımızda kanlı oluyor normaldir herhalde.kanlı görürseem iğrenirim de zaten oyüzden göğüs alırım hep daha doğrusu alırdım.son haberlerden sonra canlı alıp kesip dondurucuya atmaya karar verdim ya da sadece kırmızı et ve balık giricek evime.tavuk çok çok tehlikeli olmaya başladı.onları bu hale getirip sağlığımızla oynayanlara da lanet olsun

Evet kanat but her zaman biraz daha kanı olur ama bu normal değildi emin olun. Korktum resmen. Ben de artık köy tavuğu alıp dondurucuya atmayı düşünüyorum.

normal değil bu yaaa...
kemiğin içinden kan akarmı, ilik olur
kan damardan akar ki zaten tavugunda damarları gorunur, ayırırım ben hep
ben artık tavuk yemıyorum, balık yıyorum bıde kırmızı et, o da nadir yani... tavukları antıbıyotıklı yemlerle beslıyorlar da danalar organık mı beslenıyor sankı, onlarda hormonlu hep.
balık en temızı sımdılık... cok uzun zamandır dısarda kebap dürüm falan bıle yemıyorum... ne etı oldugu belli değil.
kırmızı et yerıne kuru fasulye, nohut ve mercımek tuketılebilir. hayvansal proteın yerıne bıtkısel proteın alınır.
artık daha dıkkatlıyım beslenme konusunda.
Allah korusun, kanser vakaları cok arttı..
bizim tavuklarımız var, beslıyoruz. 2 tane horozu kestık ama tadını begenmedım. oyle alısmısız kı markettekılere. nasıl diyim yavan mı kart mı sevmedım işte... haslanmasını yapmıstım belki soslu falan fırında yapılırsa lezzetli olabılır

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…