Çift Rahimde fetüs ölümü . Lütfen Yardım edin :(

okyanus22

Serra'm
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2013
137
102
53
Benim ilk hamileliğimde blighted ovum teşhisi kondu, dünyam başıma yıkıldı. 10+5 iken çiftli taramaya gittiğimde öğrendim. Ancak benim bebeğim 5 haftalıkken görünüyordu ve kalp atışı vardı. herşeyi normaldi. Düşük tehdidiyle hastanede 3 gün yatmıstım. ilk başta fetüsü bulamadılar ertesi gün bakıldığında minnacık o şirin seyi gördüm kalp atışlarını duydum ve yasadığım mutluluğu kelimelerle anlatamam. Ve çift rahimli olduğumu öğrendim. Ancak araştırdığım kadarıyla çift rahim sadece bebeğin düşük riskini arttırıyormuş. kalbinin durmasıyla bir alakası yokmuş. Bir sonraki hamileliğimde aynı seyleri yasamaktan çok korkuyorum. Fiziksel ve psikolojik olarak çok yıprandım kürtajdan sonra.
Bu durumu yaşayan varsa lütfen söylesin sonraki hamileliğimde takrar bebeğimin kalp atışı durur mu, aynı seyler olur mu ?

bende aynı şeyleri yaşadım. ikinciside aynı şekilde oldu.ikiside kalbi durarak öldü. bendede çift rahim var.

bende araştırdığımda banada çift rahimden dolayı böyle oluyor diyemiyorlar. çift rahimde sadece erken doğum riski var denildi.

Banada aynı şeyi söylediler. İkinci hamileliğimde de kalp durursa kan sulandırıcıya başlanacakmıs. Bu nasıl bi saçmalık tekrar aynı şeyi yaşarsam tedaviye başlayacaklarmıs.

Benim ilk hamileliğimde blighted ovum teşhisi kondu, dünyam başıma yıkıldı. 10+5 iken çiftli taramaya gittiğimde öğrendim. Ancak benim bebeğim 5 haftalıkken görünüyordu ve kalp atışı vardı. herşeyi normaldi. Düşük tehdidiyle hastanede 3 gün yatmıstım. ilk başta fetüsü bulamadılar ertesi gün bakıldığında minnacık o şirin seyi gördüm kalp atışlarını duydum ve yasadığım mutluluğu kelimelerle anlatamam. Ve çift rahimli olduğumu öğrendim. Ancak araştırdığım kadarıyla çift rahim sadece bebeğin düşük riskini arttırıyormuş. kalbinin durmasıyla bir alakası yokmuş. Bir sonraki hamileliğimde aynı seyleri yasamaktan çok korkuyorum. Fiziksel ve psikolojik olarak çok yıprandım kürtajdan sonra.
Bu durumu yaşayan varsa lütfen söylesin sonraki hamileliğimde takrar bebeğimin kalp atışı durur mu, aynı seyler olur mu ?

bana da aynı şeyi söyledi doktorum 2 tane rahmin var. ilk bebeğim düşüktü ama operasyonu yapan doktor muayene ve kürtajda bişey demedi şuan ikinci gebeliğim doktorum iki tane rahim var dedi peki sakıncalımı dedim . kontrol altında olunca sorun değil iki tane rahmi olan ve bunu bilmeden normal doğum yapan binlerce kadın var dedi rahatladım biraz

yanlız benim rahmin biri çok küçük içinde bebek büyüyemeyecek kadar . şimdiki bebeğim büyük olana yerleşmiş :)

Çocuğunuz var mı peki? size neler söylendi

Hayır çocuğum yok iki kez hamilelik geçirdim.ikisini de kalp atışları durduğu için kaybettim.bana da çift rahimden dolayı düşük olur kalbi durmaz denildi ama iki kez başıma geldi netice de başka bir sorun da bulamadılar.hatta ben ikinci hamileliğimde kan sulandırıcı kullandığım halde yine de bebğimi kaybettim

yanlız benim rahmin biri çok küçük içinde bebek büyüyemeyecek kadar . şimdiki bebeğim büyük olana yerleşmiş :)

Peki çift rahim derken tek rahim ağzımı var yoksa iki tane rahim ağzımı var.çünkü banada çift rahim dediler ama rahim ağzı bir tane yani bikornis rahim teşhisi konuldu.sende de öylemi yoksa iki rahim ağzımı var...

Peki çift rahim derken tek rahim ağzımı var yoksa iki tane rahim ağzımı var.çünkü banada çift rahim dediler ama rahim ağzı bir tane yani bikornis rahim teşhisi konuldu.sende de öylemi yoksa iki rahim ağzımı var..

RAHİM AĞZI TEK ULTRASONDA FARKETTİ DOKTORUM SORUN OLURMU DEDİM HAYIR DEDİ NORMAL ARMUT ŞEKLİNDE RAHİM ONUNN BİTİŞİĞİNDE DE KÜÇÜK Bİ BÖLÜM BOYUTU AYNI SADECE DAHA KÜÇÜK DİĞERİN 5-6 DA BİRİ BÜYÜKLÜKTE.
AMA DOKTORUM BUNU BİLMEDEN DOĞUM YAPAN BİNLERCE KADIN VAR KORKMA DEDİ ..

Orası öyle fakat her kadında aynı şey olmuyor ne yazıkki.. Çok korkuyorum gerçekten.. Lütfen Bizimle hamilelik sürecini paylaş. İnşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın canim.. Belki bana da cesaret verir bu durum. eşim çok istiyor bebek sahibi olmamızı. Bende çok istiyorum fakat korkuyorum ikinci kere aynı seyi kaldıramam dıye.. Lütfen bizimle paylaş.. 8. haftadasın sanırım

Ekiim01;
canım mesaj sayım 50den az olduğu için özel mesaj olarak yazamıyorum cevabı buraya aktardım ;
Ben herhangi bi film çektirmedim canım. Hamileyken ilk ulturasonumda söylendi çift rahim olduğu. Hamileliğimde bebeğimin karnımda ölmesiyle sonlandırıldı. Şuanda hamilelik falan düşünmüyorum ama ilerisi için Cem demirel diye bir doktorla mailleşiyorum. ona durumumu anlattım bendekinin rahim içinde perde olabileceği çift rahmin bununla karıştırıldığını söyledi ona muayene olmaya gideceğim ilerde. Histeroskopi adlı bir operasyon ile o perdenin kolayca ortadan kaldırılabileceğini söylüyor. Rahim filmi çektirmeme gerek olmadığınıda söyledi. İşinin ehli bir doktor adını çok duymustum. Sende ona mail atabilirsin sorunlarını yaz cevap veriyor. cemdemirel@hotmail.com mail adresi. Bendeki durum biraz farklı sanırım.

Bende de çift rahim var .uterus bicornis .ilk gebeliğim düşükle sonuçlandı. 7 Ay sonra tekrar hamile kaldım. Sorun yaşamadım. Her ihtimale karşı progestan vermişti. 36+3 de sağlıklı doğumum oldu.. troidlerim yavaş çalışıyordu. Sekerim vardi .Ama çok şükür kızım 3.350 kilo olarak doğdu . Çift rahim erken doğuma yol açıyor ama asla olumsuz düşünme. Benim dar olan rahme yerleşmesine rağmen bebeğim dünya ya geldi. Sakin umudunu kaybetme .annem de çift rahim lı ama 5 kardeşiz. Sabir dua ve zaman .Ama araştırma hastanesine gidip bütün tahlillerini yaptır. Hamile kalınca da mutlaka perinatoloji uzmanına git .riskli gebelik çünkü bizimkiler .rabbim kucağını doldursun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…