• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çift rahim..yardım!!!

TOPRAK AYDIN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
69
0
86
Kütahya
merhaba arkadaşlar sitenize yeni üye oldum.adete kendimi buldum.öğretmenim ve boş vakitlerimi nasıl değerlendiricem derken ilaç gibi geldi.bazı konularda yardıma ihtiyacım var .bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlara ihtiyacım var.:teytey:
2 yıllık evliyim.3 ay öncesine kadar çocuk düşünmüyorduk.karar verdiğimizde önce her şekilde hamileliğe hazır olup olmadığımı öğrenmek için doktora gittim ve bende tek rahim ağzına bağlı iki ayrı rahmin olduğunu öğrendim.Doktorum bu durumun hamileliğe engel olmadığını ancak düşük veya erken doğum riskinin diğerlerine göre daha yüksek olduğunu söyledi.ameliyatla biri alınabiliyormuş.Hemen ameliyat olmak istemediğimden hsg sonuçlarını ankaraya gönderdim.Orda ki doktorum önce hamile kalmamı kalmamam yada kötü sonuçlanması durumunda en son şans olarak ameliyatı önerdi.Kusura bak mayın uzattım ama durumu açık açık anlatmak ve aynı durumda olanlarla paylaşmak istediğimden böyle yazıyorum.Sonuç olarak Korunmayı bıraktık.Çok heveslenmiştim ama bu ay hamile kalamadım.Ve Ağustos ayında ankaradaki doktoruma gidicem.Eşimde gelecek yıl askere gideceğinden bu sene çocuk sahibi olmak istiyorum.Bu durumda olan varmı. Çocuğunuz oldu mu.Ameliyat mı olayım yoksa sabırla hamile kalmayı mı bekleyeyim.Lütfen beni aydınlatın .Buna gerçekten ihtiyacım var.Teşekkürler

Son düzenleme:
canım ben bu durumda değilim ve bu durumda olan kimseyide tanımıyorum ama senin yerinde olsam doktorlarında dediği gibi önce hamile kalmaya çalışırdım hıı tekrarlayan düşüklerim olursada belki ameliyata sıcak bakabilirdim.Yani bence önce dene bakarsın hiçbir sorun olmadan doğurursun inşallah.Nacizana fikrimi belirtemek istedim .Geçmiş olsun

bencede canım bu arada yaşın kaç?
parıla katılıyorum ameliyat olmayı son çare olarak gör bencede öncelikle hamile kalmayı dene eğer olmazsa o zaman ameliyat olmayı tercih edersin..
birde önerim tek doktorla kalma bir kaç uzmana daha danış derim :)
inşallah yakın zamanda bebişini kucağına alırsın :)

teşekkürler arkadaşlar.yaşım 22.sanırım bende dediğiniz gibi yapacağım.ama yine de benim durumumda olan birilerinden de fikirlerini almak istiyorum.29 temmuzu sabırsızlıkla bekliyorum.bu ay olmadı bu da normaldir herhalde.hepimizin hakkında hayırlısı.iyi akşamlar

teşekkürler arkadaşlar.yaşım 22.sanırım bende dediğiniz gibi yapacağım.ama yine de benim durumumda olan birilerinden de fikirlerini almak istiyorum.29 temmuzu sabırsızlıkla bekliyorum.bu ay olmadı bu da normaldir herhalde.hepimizin hakkında hayırlısı.iyi akşamlar

tek rahim ağzına bağlı çift rahim varsa,büyük ihtimalle arada septum(perde) da vardır..doktorun öyle bişey söyledi mi?

merhaba arkadaşlar sitenize yeni üye oldum.adete kendimi buldum.öğretmenim ve boş vakitlerimi nasıl değerlendiricem derken ilaç gibi geldi.bazı konularda yardıma ihtiyacım var .bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlara ihtiyacım var.:teytey:
2 yıllık evliyim.3 ay öncesine kadar çocuk düşünmüyorduk.karar verdiğimizde önce her şekilde hamileliğe hazır olup olmadığımı öğrenmek için doktora gittim ve bende tek rahim ağzına bağlı iki ayrı rahmin olduğunu öğrendim.Doktorum bu durumun hamileliğe engel olmadığını ancak düşük veya erken doğum riskinin diğerlerine göre daha yüksek olduğunu söyledi.ameliyatla biri alınabiliyormuş.Hemen ameliyat olmak istemediğimden hsg sonuçlarını ankaraya gönderdim.Orda ki doktorum önce hamile kalmamı kalmamam yada kötü sonuçlanması durumunda en son şans olarak ameliyatı önerdi.Kusura bak mayın uzattım ama durumu açık açık anlatmak ve aynı durumda olanlarla paylaşmak istediğimden böyle yazıyorum.Sonuç olarak Korunmayı bıraktık.Çok heveslenmiştim ama bu ay hamile kalamadım.Ve Ağustos ayında ankaradaki doktoruma gidicem.Eşimde gelecek yıl askere gideceğinden bu sene çocuk sahibi olmak istiyorum.Bu durumda olan varmı. Çocuğunuz oldu mu.Ameliyat mı olayım yoksa sabırla hamile kalmayı mı bekleyeyim.Lütfen beni aydınlatın .Buna gerçekten ihtiyacım var.Teşekkürler

canım arkadaşım sen bu şekilde vakit kaybedersin anca çünki bendede perde vardı oda seninki gibi hemen hemen bu gibi durumlar hamile kalmayı ya geciktirir ya hiç olmaz die bilirim.bana kalırsa bebek felan yapma hemen git ameliyatını ol dr.demesi şuki hani nasrettin hocanın bi fırasında olduğu gibi demiştir "ya tutarsa"bence bunlara ihtimal verme canın yanar en fazla hem hayal kırıklığı yaşarsın hemde tedavin uzar.ben ameliyat oldum ama keşke daha önce olsaydım diyorum şimdi...

Rahim anomolileri diye bir başlık var hepimiz ordayız.Ben de seninki gibi bir problem yok ama başlığımızdan faydalanabilirsin.Senin durumunda olan arkadaşlar yardımcı olacaktır.

öyle hemen hop deyince hamile kalamazsın yumurtlama günlerini takip edip eşinle ilişkiye gireceksin ve bunu biraz dene bu arada çok stresli gibi geldin bana herşeyin hayırlısı sen eşin askere gitmeden hamile kalayım diyorsun ama deneyimli biri olarak söylüyorum bebek ne zaman isterse ozaman geliyor senin en istemediğin zamanda pat hamilesin iki rahimli olmak çok kötü bir şey degil hamileliğe engel degil ögretmenim hamile kalınca alırsın raporunu yatasın televizyonun karşısına stres yokkkkkk unutma eger sıkıntı yaparsan bebegin gelmesi geçikir hem niye ameliyat olacaksınki

Benimde rahmimde sorun vardı. Hsg de anlaşılmadı. Çift rahim yada septumdu. Lap. yapıldı anlaşıldı. Bana bir doktor hamileliği dene sonra ameliayat ama düşük ihitimalin var dedi. Bunun üzerine balka bir doktora giitim. Kendisi çok iyi bir doktor. Bana dediği şey hamile kalabilirsin ama sen hamilemi kalmak istiyorsun doğum yapmakmı istiyorsun dedi. O gün ameliayata karar verdim. Ben hassas bir insanı 6 aylıkken bebeğimi düşürsem huzursuz olurdum. Çünkü 6 ay taşırsın ondan sonrası tehlikeli dediler. O yüzden önce ameliyat oldum. Şimdi gönül rahatlığıyla zamanı gelince hamile kalacağım. Ameliyat olmaktan korkmayın emin elelrde yapılırsa faydasını öreceksin. Bu arada bridenin dediği gibi seni rahaim anomalileri topiğine bekleriz orda daha iyi fikirler edinebilirsin.

Benimde rahmimde sorun vardı. Hsg de anlaşılmadı. Çift rahim yada septumdu. Lap. yapıldı anlaşıldı. Bana bir doktor hamileliği dene sonra ameliayat ama düşük ihitimalin var dedi. Bunun üzerine balka bir doktora giitim. Kendisi çok iyi bir doktor. Bana dediği şey hamile kalabilirsin ama sen hamilemi kalmak istiyorsun doğum yapmakmı istiyorsun dedi. O gün ameliayata karar verdim. Ben hassas bir insanı 6 aylıkken bebeğimi düşürsem huzursuz olurdum. Çünkü 6 ay taşırsın ondan sonrası tehlikeli dediler. O yüzden önce ameliyat oldum. Şimdi gönül rahatlığıyla zamanı gelince hamile kalacağım. Ameliyat olmaktan korkmayın emin elelrde yapılırsa faydasını öreceksin. Bu arada bridenin dediği gibi seni rahaim anomalileri topiğine bekleriz orda daha iyi fikirler edinebilirsin.

Geçmiş olsun canım şuanki durumun nedir?merak ettim.Varmı gebelik?yerimseniben

Aynı Sorun bende de var Ne yapmamı tavsiye eder siniz? 3 yıldır tedavi görmeme rağmen hamile kalamıyorum. Acaba bu yüzden mi? bana yardımcı olabilir misiniz acil lütfen

arkadaşım benim de çift rahim varmış ben bunu anca hamile kaldıktan ve hamileliğim dış gebelikle sonuçlandıktan sonra öğrendim ve ameliyatla alındığında rahmin çift olduğu ve birinin fazla gelişemediğini çocuğun buraya yerleştiğini ameliyattan sonra öğrenebildim geçen hafta ameliyat oldum ve o gelişmeyen rahimde 2 aylık bbeğimde alındı doktor tekrar hamile kalabileceğimmi fakat düşük riskinin normale göre fazla olduğunu söyledi bunu şükür diyorum şimdi senin rahminin ikiside normalmiymiş peki mesela benimki biri gelişmemiş senin ikiside normalse belki bi sorun olmayabilir bunu sor bence böyle bişeyi başıma gelmeden duymamıştım gerçekten

İnanırmısınız TOPRAK AYDIN kullanıcısına mesaj yazmak için üye oldum umarım beni okur gerçi mesajı yazalı baya olmuş şimdi ne durumda merak ediyorum doğrusu,

Şimdi ben 19 yaşımda evlendim ve farkında bile olmadan hamile kalmışım kanamayla uyandım bir gün ve ilk düşüğümü bu şekilde yaparak aynı zamanda çift rahimli olduğumuda öğrenmiş oldum. O günlerinden üstünden çok zaman geçti şimdi 34 yaşındayım ve bir erkek çocuğum var son derece sağlıklı 11 yaşında, sizi sıkmak istemiyorum ama kısaca öykümü anlatıcam ve aslında bende ne yapacağımı şu anda bilemiyorum belki beyin fırtınası yaparak birşeylere çözüm bulabiliriz.
Ben oğlumu dünyaya getirene kadar 6 düşük yaptım hatta bir keresinde iki rahimde döllendiğinden ikiz düşürdüm, sonra oğluma hamile kaldım sıkı bir doktor kontrolündeydim kanamam sürekli vardı 4 ay hep yattım doktor sadece tuvalete izin var dedi. 4 aydan sonra yavaş yavaş kalktım hatta kimse görmeden iş güç bile yaptım ama 30 uncu haftada suyumun geldiğini farkettim biraz geç olsada hemen hastaneye yatırdılar tansiyon çok yüksekti çocuk susuz durumdaydı 4 gün yoğun bakımda yattım, sonraki gün bebeğin nabzı gitti ve hemen ameliyata aldılar ve böylelikle 31 haftada oğlum dünyaya geldi Prematüre bebeklerin yaşadığı herşeyi yaşadık tabi 1 ay hastanede yattık zor günlerdi.

Şimdi aslına bakarsanız bütün bunları yaşadıktan sonra ikinci bir çocuk asla düşünmüyorum ama eşim çok istiyor ve sanırım çocuk yapıcaz doktora gittim her şeye bakıldı bir anormallik yok ama doktorum TOPRAK’ın doktorunun tersine ameliyat olmam konusunda bana ısrar ediyor bu konuda onunla hemfikir olamadık. Çünkü bu kadar düşük yapmış bir kadın olarak yüz de yüz çift rahmim olduğu için düşük yapıyorum diye bir şeyi kimse söyleyemez, belki ameliyat olucam ve düşüklerim yine devam edicek bunun bir garantisi yok ki; ameliyat dediğinde meşakkatli ameliyattan 1 yıl sonra çocuk yapabiliyorsun zaten o kadar kolay olmayan bir ameliyat aşağıdan değil karnı keserek yapılan bir ameliyat (yani sezeryandan daha ağır bir ameliyat)
Kısacası ben bütün bunları yaşamama rağmen ameliyat olmadan bir kez daha denicem şansımı inancın her şeyi yeniceğini düşünüyorum kesin olacağına inanırsam bebeğimin olur diye düşünüyorum.
Ve son olarak sana da bana da başarılar diliyorum...

biraz bekle canım herşey Allahtan ameliyat için acele etme son çare olarak düşün ameliyatı...eşinde askere gidecekmiş bak bence dönünce düşün derim çocuğuki hem askerde evlat hasreti çekmesin hemde hamileliğinden itibaren oda senle bebeğinin her anını yaşayabilsin derim ben siz bilirsiniz tabide allah gönlünüze göre versin :)

yukarıda cevabım

bende çift rahimliyim.4 yaşında bi oğlum ver.bide 3 ay önce 4,5 aylık düşük yaptım.ilk bebeğimde çift rahimli olduğumu dr um göremedi çünkü doğumla belli oluyormuş.ilk zamanlarda çok az kanamam oldu ve hamileliğim rahat geçti.doğum yaklaşınca dr um bebeğin başı dönmediği için sezeryan yaptı.İşte o zaman çift rahimli olduğumu görmüş.yani belli olmuyor ne olacağı.bi problem çıkmadan da busüreci atlatabilirsin.düşüklede sonuçlanabilir.Allah herkesin yardımcısıolsun

benımde cıft rahım hemde ıler derecede
ılk seferde dusuk olmustu
ama sukur su an 29 haftayı bıtırdık
darısı sızlere:nazar:

Back