Bu sayfalarda çok umut aradım umarım hepinize Umut olur benim gibi çift rahimli olup da doğum yapmak isteyen hamile kalmak isteyen herkese Umut olsun istiyorum İlk bebeğimi 3,5 aylıkken kaybettim anne karnında kalbi durdu hiçbir sebep yokken daha sonra rahim filmi genetik testler yapıldı . Çift rahimde olduğunu öğrendim uterus arkuat uterus bicornis... Dünyam başıma yıkılmıştı bir daha asla anne olamayacağım diye düşünüyordum. Daha sonra doktor bu şekilde doğum yapanların oldukça fazla olduğunu ameliyat önermediğini çünkü rahim birleştirme ameliyatı sırasında rahim kaslarının çok fazla kesildiğini çift rahmin gebeliğe engel olmadığını söyledi ve tekrarlayan düşüklerim olabileceğini söyledi ben umudumu kaybetmedim Rabbim ol derse olur dedim. Ve düşükten 7 ay sonra kızıma hamile kaldım hamilelimi sürekli yatarak geçirdim sorunsuz bir şekilde 36 + 3 de kızımı kucağıma aldım kilosu falan iyi olduğu için küveza girmedi. Kızımdan sonra tekrar bebek istedik bu defa tiroid problemi m oldu . Tiroidlerim çok yavaş çalışıyordu hatta hiç işlev yapmıyordu eutrox 150 miligram kullandım dahiliye takipliydim. Adet düzensizliğim oluyordu yumurtalarım çatlamıyordu yumurtlama bazen hiç olmuyordu daha sonra yumurta çatlatma iğnesi yumurta geliştirici ilaçla kullandım hamile kaldım ve düşükle sonuçlandı. 2 aylık bebeğimi kaybettim . Dedim ki umudumu kaybetmiyorum daha sonra doktora gittik doktor bize aşılama önerdi aşılama oldum sonuç negatif. Tekrar aşılama yapılacaktı ama ben hamile olduğumu öğrendim. Haftasına göre gelişimi bir hafta geriden geliyordu. Normalde 12 haftalık hamile olmam gerekirken ben 11 haftalık hamileydim. Doktor bebeğin sağlıklı olduğunu kesenin iyi olduğunu söyledi ve geç döllenmeymiş. Gebeliğimde çok fazla sorun yaşadım gebelik şekerim çok aşırıydı. Plasenta previa sorunum oldu. 5 ay olana kadar her gün kanama geçirdim serumlar hastane.... Her gün insülin kullandım. Daha sonra gebelik şekerimden dolayı bebeğimin kesesinde suyu fazlaydı. Bebeğin kilosu önden gidiyordu. O 9 ay bana 9 yıl gibi geçti. Doktorum 38 haftaya kadar bekleyebiliriz daha fazlasını bekleyemeyiz dedi gebelik şekerimden dolayı. 38 + 0'da diğer kızımı da kucağıma aldım. Çift rahimi öğrendiğimde gitmediğim hastane gezmediğim doktor kalmadı ben umutsuz şekilde ağlarken Rabbim bana iki güzel kız evladı nasip etti. Son gebeliğimde birçok sorun yaşadım tiroid sorunu plasenta previa sorunu gebelik şekeri sorunu tansiyon yükselmesi sorunu. Aile ve sorunlarım. Sonuç şu an kızımı emziriyorum. Ve benim gibi umutsuz olan annelere Umut olsun diye bu yazıyı yazıyorum çift rahim asla gebeliğe engel değil. Erken doğum olabiliyor düşükler olabiliyor ama sonunda kucağımız doluyor. Rabbime hamdolsun. Rabbim isterse her şey olur lütfen umudunuzu kaybetmeyin.