• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çift Rahim Sorunu Olanlar acil yardımm

Kızlar ben septum ve çift rahim ayrımı için bugün muayene oldum giriş tek ama biraz çifte yakın uzun bolmeli dedi çift rahim varmış doktor rahim yapısını değerlendirdi her iki rahimde gebeliğe elverişli yeterli boyuttaymis gebeliğe engel bir durumumun olmadığını bu sorunumun infertiliteye neden olmadigini gebe kalsam dahi sağlıklı bi bebekse büyük ihtimal düşük yaşamayacağımi rahimlerin boyutunun iyi oldugunu sadece erken doğum acısından yakın takip edilmem gerektiğini söyledi hamile kalamamak için bir sebep yok yumurta takibi yapacağız normal yolla hamile kalabilirsin eğer ovulasyonun oluyorsa ki oluyordur hormon testlerin normal dedi yinede bi takip edelim bir süre sonra aşılama düşünebiliriz belki ama şuan gerek yok dedi aşılama ya rağmen hamile kalamazsan tüp bebek yapabiliriz ama öncesinde güvenli ellerde laparoskopi yapılmalı ve rahim içi tüp lerin durumunu degerlendirmeliyiz bu şart çünkü tüp bebek için başarısızlığa uğratacak bir durum var mi bakmaliyim boşuna masraf yaptırmak istemem tup bebege gerek olacağını çok düşünmüyorum ama buda ihtimaller dahilinde dedi

Haklısın canım birde birşey soracağım perdeyle çift rahimi sadece usg ile birbirinden ayıramıyorlar seninkinin ayırımı nasıl yapıldı usg tek başıma yeterli değil mr hsg laparoskopi 4 boyutlu usg bunlarda yapilmaliymis senin nasil anlasildi
Canm bna rahim filmi çektirme dedi doktor cektrmedim dogumumda gördü doktor rahmimi iki tane ayrı rahimmiş sen ewlimisin peki
Ca

Canm bna rahim filmi çektirme dedi doktor cektrmedim dogumumda gördü doktor rahmimi iki tane ayrı rahimmiş sen ewlimisin peki
Ca
Hı bide gebe kalmadan önce zaten alttan muayeneyle iki ayrı rahmin war dediler yani film çektirme iyi dil DİE duydum canm .bde ortada perde olduğu bebek yaşamı düşüo DİE duydum onu küçük bi operasyonla alıolarmş iki rahim genelde skntı olmuomuş canm çocuk olmasnda

Hı bide gebe kalmadan önce zaten alttan muayeneyle iki ayrı rahmin war dediler yani film çektirme iyi dil DİE duydum canm .bde ortada perde olduğu bebek yaşamı düşüo DİE duydum onu küçük bi operasyonla alıolarmş iki rahim genelde skntı olmuomuş canm çocuk olmasnda
Evet canim ama teşhis için çekilmesi gerekiyor ultrasonda anlaşılmıyor 4 boyutlu ise anlaşılıyor benim borde tüpler açıkmı onu görmek istedi doktor ben uzun süredir hamile kalamıyorum o yüzden ama engel bir durum yokmuş hatta çift rahim olduğu için düşükte yaşamazsın rahim boyutların yeterli büyüklükte dedi

Evet canim ama teşhis için çekilmesi gerekiyor ultrasonda anlaşılmıyor 4 boyutlu ise anlaşılıyor benim borde tüpler açıkmı onu görmek istedi doktor ben uzun süredir hamile kalamıyorum o yüzden ama engel bir durum yokmuş hatta çift rahim olduğu için düşükte yaşamazsın rahim boyutların yeterli büyüklükte dedi
Canm sen rahim filmi çift rahim için çektirme ama çocuğun olmuosa o ayrı tüplere bakmak için cekıodur tabi doktor bilemem ama çift Rahimi kafana takma bndede war çok şükür oldu Allahn sanada nasip eder inşallah ..kaç yıllık ewlisin

Canm sen rahim filmi çift rahim için çektirme ama çocuğun olmuosa o ayrı tüplere bakmak için cekıodur tabi doktor bilemem ama çift Rahimi kafana takma bndede war çok şükür oldu Allahn sanada nasip eder inşallah ..kaç yıllık ewlisin
Çektirdim canım 2 3 ay oluyor zaten 2.5 yıl olacak 2 ay sonra canım evleneli evet doktorlarda oyle soyluyor hamile kalmama engel degilmis dusuk riski de bebek sağlıklıysa olmazmış rahim boyutları yeterli buyuklukteymis ama ben sebepsiz hala hamile kalamadım 10 aydır uğraşıyorum canım o yüzden arastirdim

Çektirdim canım 2 3 ay oluyor zaten 2.5 yıl VV(v((66v 2 ay sonra canım evleneli evet doktorlarda oyle soyluyor hamile kalmama engel degilmis dusuk riski de bebek sağlıklıysa olmazmış rahim boyutları yeterli buyuklukteymis ama ben sebepsiz hala hamile kalamadım 10 aydır uğraşıyorum canım o yüzden arastirdim
Tüplerin ne durumda canm esinede bi baksnlar ona göre yol çiz gerçi daha gencsnz Rabbim szede werr inşallah

Tüplerin ne durumda canm esinede bi baksnlar ona göre yol çiz gerçi daha gencsnz Rabbim szede werr inşallah
Tüplerim açık esimin de gayet iyi sonucları hic bir problemi yokmus sukur canım sebebi yok hormonlarım ve yumurtalıklarım da normal mis o yüzden ilaçsız yumurta takibi ve progesteron tahlili isteyecek yumurtlama oluyor mu ona bakacak mis bu ay adet olmayı bekliyorum 30. Günümdeyim bakalım hayırlısı canım yumurtlamanda normaldir dedi doktor ama yinede takip edecekmis

Tüplerim açık esimin de gayet iyi sonucları hic bir problemi yokmus sukur canım sebebi yok hormonlarım ve yumurtalıklarım da normal mis o yüzden ilaçsız yumurta takibi ve progesteron tahlili isteyecek yumurtlama oluyor mu ona bakacak mis bu ay adet olmayı bekliyorum 30. Günümdeyim bakalım hayırlısı canım yumurtlamanda normaldir dedi doktor ama yinede takip edecekmis
Anladm canm hayrlısı inşallah olur... rahimle alakalı olurmuki gebe kalamaman:KK64:doktorun ne dıo

Anladm canm hayrlısı inşallah olur... rahimle alakalı olurmuki gebe kalamaman:KK64:doktorun ne dıo
Rahim yapın engel değil dedi sebebi yokmuş hamile kalamamamin canım doktorda sorun yok yumurtlamam da normaldir yüksek ihtimal yumurtalıkların gayet güzel dedi ama yinede bi yumurtlama testi yapacak mis sorun gözükmüyor canım bende anlayamadım

Allah kimsenin kucagnı bos koymasn sanada nasip etsin inşlah.. Bn bişe soracam canm dewamlı akıntı oluo bnde çift rahimden dolayı galiba çok doktora gttim herşeye baktı bulamadılar çift rahimden dolayı dedi biri bitip biri baslıo dedi doktor sende de warmı akıntı kahwerengi

Allah kimsenin kucagnı bos koymasn sanada nasip etsin inşlah.. Bn bişe soracam canm dewamlı akıntı oluo bnde çift rahimden dolayı galiba çok doktora gttim herşeye baktı bulamadılar çift rahimden dolayı dedi biri bitip biri baslıo dedi doktor sende de warmı akıntı kahwerengi
Canim adet oluyorum 6. Gün kanama azalıyor bitiyor ama lekeleme 8. 9. Güne kadar devam ediyor peşinde zaten ovulasyon günü geliyor yine bi akıntı başlıyor o bitiyor adete yakın yine başlıyor hic bitmeyen bi akintim benimde var canim sebebi onu bilmiyorum benim şeffaf kokusuz kaşıntım falan yok yinede yoğunluğundan dedim enfeksiyon mu var ama yokmuş oda baktirdim öyle oluyor yani

Canim adet oluyorum 6. Gün kanama azalıyor bitiyor ama lekeleme 8. 9. Güne kadar devam ediyor peşinde zaten ovulasyon günü geliyor yine bi akıntı başlıyor o bitiyor adete yakın yine başlıyor hic bitmeyen bi akintim benimde var canim sebebi onu bilmiyorum benim şeffaf kokusuz kaşıntım falan yok yinede yoğunluğundan dedim enfeksiyon mu var ama yokmuş oda baktirdim öyle oluyor yani
Ayy benmkide adetim bitiyor akıntı dewam edıo ama kahverengi çok koyu kan gbide oluo hatta adet olmaya yakın bi hafta öncesinde duruorr akıntı..bekarlgmda da çok doktora gttim hormon testinden tut herşeyi yaptılar bişe çıkmadı en son gittiğim doktora çift rahimde olur rahmin biri bitip biri başlıo dedi..bu arada nerde oturuosun cnm

Ayy benmkide adetim bitiyor akıntı dewam edıo ama kahverengi çok koyu kan gbide oluo hatta adet olmaya yakın bi hafta öncesinde duruorr akıntı..bekarlgmda da çok doktora gttim hormon testinden tut herşeyi yaptılar bişe çıkmadı en son gittiğim doktora çift rahimde olur rahmin biri bitip biri başlıo dedi..bu arada nerde oturuosun cnm
Evet canim 6. Günden sonra lekeleme gibi devam ediyor işte ondandır heralde sebebini sormadim ben bursadayim canım sen nerde oturuyorsun

Adanadayım canm Bn aceba hamileyken ikinci rahimede gece kalma durumu olurmu sence
Yok canım şöyle normal rahimde de olabilir yumurta dollenince doğurganlık baskilaniyor hormonlarla tekrar bi yumurtlama gerçekleşmiyor o dediğin normal rahimlı insanlarda da görülebilir nadir olarak farkli bi durum çift rahimle alakası yok sanırım farklı bir durum iki rahimde aynı anda kanıyor bizde aslında ikiside farklı zamanlarda başlamıyor döngüye sadece yapı farkı olduğu için uzun sürüyor lekelenme seklinde gec temizleniyor sadece boşluk çift öyle düşün bi fonksiyonu yok yani farklı olarak mekanizma tek rahimde olduğu gibi çalışıyor

Yok canım şöyle normal rahimde de olabilir yumurta dollenince doğurganlık baskilaniyor hormonlarla tekrar bi yumurtlama gerçekleşmiyor o dediğin normal rahimlı insanlarda da görülebilir nadir olarak farkli bi durum çift rahimle alakası yok sanırım farklı bir durum iki rahimde aynı anda kanıyor bizde aslında ikiside farklı zamanlarda başlamıyor döngüye sadece yapı farkı olduğu için uzun sürüyor lekelenme seklinde gec temizleniyor sadece boşluk çift öyle düşün bi fonksiyonu yok yani farklı olarak mekanizma tek rahimde olduğu gibi çalışıyor
Allah bizi böyle yaratmş çok ilginçya ama şükredıorum bi kolumuz bi bacagmz olmayabilirdi ki Bn bde tek böbrek çift rahimliyim doguştan:KK64:

Adanadayım canm Bn aceba hamileyken ikinci rahimede gece kalma durumu olurmu sence

Kizlar bana doktorum diger rahimdede ayri bir hamilelik olabilecegini soylemisti. Ama yine soyluyorum benim girisleri farkli iki ayri rahimdi. Sezaryen ameliyatim yapilirken doktor detayli incelemis ve rahimlerden birinin girisi tamamen kapaliymis tam detayi bu hafta ogrenicem ama o rahimden hamile kalma sansim yokmus bende hatta doktora madem oyle keske onu alsaydiniz dedim :)

Size şunu da söylemek isterim bugün 40ımız çıktı arkama dönüp baktığımda aslında zor bi hamilelik geçirdiğimi görüyorum. Sürekli diken üstünde düştümü düşmedimi neden çok hareket ediyo neden etmiyo erkenmi doğacak bebeğime bişey olursa suçlusu benim diye diye yiyip bitirmişim kendimi. Ve bi taraftan eksik hissettiğimden sanırım kimseye bu sorundan bahsetmedim harika bi hamilelik geçirdim diye bilir herkes. Eşimden bile gizli kaç kere farklı farklı doktorlara gittim iyi mi kötü mü diye. Nasıl yıprandığımı şimdi farkediyorum. Eğer elinizdeyse hiç bişey için kendinizi üzmeyin. İyi düşünün iyi olsun dualarım tüm bekleyenlerle..

Back