• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cift rahim liler

Aysegul0101

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2019
47
18
8
36
Arkadaşlar merhaba geçen hafta historoskopi ve laparoskopi yaptırdım çift rahim teshisi kondu ama rahimlerden biri hiç gelişmemiş biride %50 gelişmiş bir rahim dedi doktor ve onu %70 esnettigini söyledi suan estrofem kullanıyorum. 2 ay gibi bir süre bu ilaçla devam edecem benim gibi olanlar var mı varsa hamile kalan ve hamilelik süreciniz nasik geçti bilgilendir misiniz çünkü bu tip rahimler düşük ve erken doğum riskini daha fazla taşıyor

Merhaba ben de çift rahimliyim ama laparoskopi falan yaptırmadım gelişip gelişmediği ordan mı belli oluyormuş? Ben bir defa hamile kaldım ama düşükle sonuçlandı. Çift rahimli olup doğum yapan çok kadın varmış. Bana farklı farklı doktorlar farklı şeyler söyledi artık kime neye güveneciğimi bilmiyorum

Merhaba ben de çift rahimliyim ama laparoskopi falan yaptırmadım gelişip gelişmediği ordan mı belli oluyormuş? Ben bir defa hamile kaldım ama düşükle sonuçlandı. Çift rahimli olup doğum yapan çok kadın varmış. Bana farklı farklı doktorlar farklı şeyler söyledi artık kime neye güveneciğimi bilmiyorum
Her çift rahim aynı deil bazi çift rahımlielr ikiz bebek doğuruyör her vaka aynı değil bence gorunmelisin ben hsg çektim hsg den sonra dokorum çift rahim yada perde dedi histreskopi ve laparaskopi gerekli dwsi yoksa sürekli erken doğum ve düşük yaşarsın dedi bende çok düşündüm amelyat oluo olmamayı ama sonra amelyat olaya karar veridm ve amelyatim çok şükür iyi geçti doktor un teşhisi şuydu çift rahimin var biri hiç gelişmemiş diğeri de normal rahimden küçük dedi ve onu esnettigini söyledi ama histereskopi işlemiyle yapildi bu işlemler. Laparaskopi isé tüpler için yapıldı benim tüplerin kapalıydı laparaskopiyle tüplerden birini açtılar diğer tüpüm zaten doğuştan İptal mis küçük olan gelismeyen rahime baglisymis yani sonuç olarak bu amleyat lar lâ benin rahimim den biri esnetildı diğerinede hiç dokunulmadi zatne islevsizdi.
Benim Size tavsiyem iyi bir doktora görünmeniz

Bana birleştirme ameliyatı öneren doktor oldu ama genelde ultrasonla bakıp rahimlerin bebeğin gelişmesi için yeterli dediler

Tanidigim birkadin anlatmisti ilk kez duydum beynkm yandi
Iki rahimli ve ikisids saglam duzeydeymis
Bir kizi bir rahkmde digeri diger rahkmde farkli zamanlarda dollenmms
Seruvenli bir dogum olmus sanirim birini ilk zamanlar sonlandirmislar bir kiziolmustu

Siz nerde yaşıyorsunuz? Ve doktorunuz kim?
Ben Diyarbakırda yaşıyorum doktorum uğur değer. Yani ultrason da cok net görünemeyebiliyor. Size birleştirme yapalım dedikleri olay muhtmelen perde olduğundan şüphelenmis doktorun evet perde olunca onu histereskopi amelyatı yla alıyorlar perde aradan kalkınca dolayısıyle rahim genişlemiş oluyir banada doktor demişti ya perde var ya çift rahim amelyat esnasında bunu net görebilirz demişti nitekim öyle oldu perde değil çift rahim çıktı ama perde olmadı daha avantajlı olabiliyor mus perde ortadan kalkınca rahim direkt büyümüş oluyor mus

Yok benimki perde değil kesin çift rahim, ameliyatı da bu doktor dışında kimse önermedi. Benim tüplerin ikisi de açık. Tabii perde çift rahimden çok daha basit. Ameliyatla alınıyor. Benim hiç kimse perde diye şüphelenmedi ultrasonla bakan her doktor kesin çift rahim perde değil dedi

Yok benimki perde değil kesin çift rahim, ameliyatı da bu doktor dışında kimse önermedi. Benim tüplerin ikisi de açık. Tabii perde çift rahimden çok daha basit. Ameliyatla alınıyor. Benim hiç kimse perde diye şüphelenmedi ultrasonla bakan her doktor kesin çift rahim perde değil dedi
Siz HSG cektirdinizmi çünkü ultrasom yanıtlabiliyor

meraba kızlar
bende gecen hafta hsg cekıldım. Y rahim yazıyordu, sonuç kısmındada parsiyel bikornuat uterus/ parsiyel septalı uterus yazıyordu. bi dr muayene oldum hem perde var hemde cıft rahım dedı. ama hemen patır kutur amelıyat etmek bana mantıklı gelmıyor. bı deneyelım kendılıgınden gebelık oluscakmı olussa durum ne olcak dedı. Rahım yapısını bozmayalım dedı. bekliycez bakalım.
sizin hsg sonucları nasıldı, neler yazıyordu

Selam canım benim sonuçta uterus bicornius yazıyordu filmdeki görüntüde Y harfine benziyordu. Gittiğim bütün doktorlar kesin çift rahim dedi. 1 doktor dışında da kimse ameliyatı önermedi. Perde olsa öneriyorlar ama çift rahim de önermiyorlar. Ben 1 gebelik geçirdim ama düşükle sonuçlandı 1 yıldan fazla oldu ama sonra tekrar hamile kalamadım :(

Sen nerde yaşıyorsun?
İSTANBULDAYIM CANIM BEN.
AMA y ŞKLİNDEYSE ARADA BI PERDE ZATEN OLMUYOR MU ALTTAN GIRISI TEK USTTE 2 PARCAMI YOKSA GENE GIRISI TEK USTTE ZARLA MI IKIYE AYRILIYOR.
PARSIYEL SEPTALİ UTERUS YAZIYORSA PERDE VAR DEMEKMIŞ BENIMKISINDE HERIKISIDE YAZIYOR DR SUAN ICIN AMELIYATI ONERMEDI.
SEN NERDE YASIYORSUN HANGI DR GIDIYORSUN

Canım bende sadece uterus bicornius yazıyor. Tek giriş sonradan ikiye ayrılıyor. Hatay’da yaşıyorum. Senin gittiğin doktorun adı ne?

Merhaba arkadaşlar ben de geçtiğimiz hafta hsg çektirdim ve hsg yı çeken doktor rahimde perde var dedi. Radyoloji uzmanından rapor almak için gittiğimde o ise bikornuat uterus dedi. Raporda tüpler açık yazıyor bir de. Başka hiçbir ayrıntı yok. İnternetten biraz araştırdığımda herkesin raporu çok daha ayrıntılı (y formunda v formunda yeterli boyutta falan yazıyor) . Sizce çektirdiğim hsg bir işe yaramadı bir daha mı çektirmeliyim.

Merhaba arkadaşlar ben de geçtiğimiz hafta hsg çektirdim ve hsg yı çeken doktor rahimde perde var dedi. Radyoloji uzmanından rapor almak için gittiğimde o ise bikornuat uterus dedi. Raporda tüpler açık yazıyor bir de. Başka hiçbir ayrıntı yok. İnternetten biraz araştırdığımda herkesin raporu çok daha ayrıntılı (y formunda v formunda yeterli boyutta falan yazıyor) . Sizce çektirdiğim hsg bir işe yaramadı bir daha mı çektirmeliyim.
Benimkindede bikornuat uterus/ septali parsıyel Y formunda yazıyor tupler açık bu sekılde yazıyor kendı doktoruna gosster ınternette hersey yazıyor .
benımkınde doktor y formunda dedı gorduk ultrasonda ama arasında perde varmı yok mu bakıcaz dedı
radyolag gordugunu soyluyor, doktorun ne yapılması gerektıgını

Back