çift anadal /yandal / yusek lısans/ erasmus

hangisi daha mantıklı

• çift anadal

OY: 3 75,0%
  • yandal

OY: 0 0,0%
  • erasmus

OY: 1 25,0%
  • dert ortalaması kas

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    4

Pdr ile yapın derim.Psikoloji okurken bir yandan da nasıl reklamcılık,mimarlık okuyabilirsiniz bunu pek aklım almıyor doğrusu (nasıl bir üniversite olursa olsun) ama bir alanda uzmanlaşmak varken niye başka bölümler okuyayım ki?Sonuçta okuduğunuz bölüm son derece revaçta olan ve kendini geliştirmeye gayet açık bir bölüm.
Bende kendi bölümümü hiç isteyerek seçmedim (bölümüm işletme) ama şimdi de iyiki seçmişim diyorum.Önümüzdeki yıl içinde imkan elde edebilirsem work and travel'a gitme niyetim var.

fıkrınız için teşekkür ederim,ben severek sectım uzmanlasmakta ıstıyorum . yuksek lısans doktora yapmayı da dusunuyorum .sizekatılıyorum fakat öss de calısmak ıcın cok cabalıyor ınsanlar bu bır fırsat gıbı geldi. bır alanda uzmanlasmak bır cok alana atılmaktan bana göre daha doğru . Ama yuksek lısans ve doktora yapmak zaten hedeflerım arasında olduğu için farklı bır deneyım olur dıye dusundum. İnşallah yaparsınız :)

Yani yapmak için sorduğun tüm seçenekler o kadar birbirinden ayrı ki. Sanki sırf yapmak için yapacak gibisin. Kararını geleceğine Yönelik ver. Meslek mi akademik kariyer mi yurtdışı olanağı mı

Yani yapmak için sorduğun tüm seçenekler o kadar birbirinden ayrı ki. Sanki sırf yapmak için yapacak gibisin. Kararını geleceğine Yönelik ver. Meslek mi akademik kariyer mi yurtdışı olanağı mı
ben turkıye de kalmak ıstıyorum yurt dısını dıl geliştirmek için düşündüm.
yuksek lısans konusunda kararlıyım.

çift anadal mı erasmus mu ? asıl sorum bu. yandal,acım ogretm vs dusunmedıgımı yazdım. erasmus yapmayıp yurt dısında yuksek lısans yapabılcegımı bir de.
yada yapmasam ortalamı 4 e yaklaştırmak mı ? suan çalışmasamd yuksek lısans yaparım .çok ıyı bır dıploma notuyla mezun olmak mı ? gecı özel sırketler dıplamo notuna bakmıyor sonucta

Yok ben çap yapmadım, yani bölümüm iyiydi zaten başka bir bölümde yapsam bir işime yarayacağını pek düşünmedim. Yüksek lisans yapacağım inşallah kazandım bir tek dil problemim kaldı.
İkinci yüksek lisans da yapmak istiyorum, aynı zamanda farklı yabancı dil istiyorum inşallah.
Dil çok çok önemli, erasmusu boşverip çap yapma hevesine düşme bence. Çünkü erasmus gerçekten çok farklı bir deneyim.
Çap yapsan evet farklı bir diploman daha olur aynı zamanda avukat olursun, ama ikisi aynı anda gider mi hiç bilmiyorum. Çünkü zor yani, ama kendin bilirsin.
Bölümün iyi, ben yerinde olsam çap yapmak yerine dil öğrenirim birkaç tane. Hem yurtdışına da gidebilirim diyorsun kendi imkanlarımla, o zaman çok iyi olur..

Erasmus vs şartlarını çok bilmiyorum.sadece psikoloji okuyan biri pdr de çift anadal yapmamali.ikisi birbirine çok yakin bölümler.eğer niyetin çift anadal ise pdr dışında bir bolum olmalı.pdr sana çok az katkı sağlar,çünkü zaten psikoloji okuyorsun.pdr nin sağladığı katkıyı okul bitince kurslar,eğitimler yoluyla sağlayabilirsin.

bende sizin gibi düşüyorum ama 2. dıploma benı cezbediyor,teşekkurler inş verdiğim karar benım ıcın ıyı olur:)

Kendi alanında yüksek lisans dusunuyorsan ya da kendi bolumunle ilgili bir iste calisacaksan çap-yandal yapma. Kendi alanında akademik kariyer düşünüyorsan mutlaka ortalamani 3.50 üstunde tutmanı ve ilgi alanın hakkında makaleler okumani ve araştırmalar yapmani tavsiye ederim. Erasmus çok farklı bir deneyim bence kaçırma. Erasmus stajı da var onu da düşün yazın yaparsın. Bunun dışında ielts ya da toefl a gir puanın bir kenarda dursun. Psikoloji okuyanlar genelde ikinci dil olarak almanca öğreniyorlar. Onun dışında başka bir dil de öğrenebilirsin. Bu da benim nacizane tavsiyem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…