Nasil haberim yok? Annem babam ogretmendi benim. Simdi de onlarin tum arkadaslari,stajyerleri ile ben arkadas oldum. Maaslar konusunda cok genis bir skala var acikcasi, en basitini soyleyeyim oglumun okul oncesi ogretmeni o soylediginiz rakamlardan fazla aliyor,cunku transfer ucretiyle alinan bir ogretmen,basarili,yabanci dili var. Ayni sekilde ilkokul ogretmeni olan annemin yetistirdigi pek cok ilkokul ogretmeni var onlar da gercekten guzel rakamlarla is buldular. Ogretmeni arama saatlerine gelince onda okul zaten belirli bir saat araligi veriyor ve afedersiniz terbiyesiz bir insan degilseniz o saatler disinda aramiyorsunuz zaten. Mesai saati asilma durumunda da okulda sinif ogretmenİ degil Nobetci ogretmen veya idareci bekliyor,kac defa sahit olmustum ben. Bunlara uymayan okul illa ki vardir,istisnalar mutlaka bulunur ama ben sizin gibi gormedim acikcasi cocugumu ozel okula verme sebebim de sinif mevcudunun azligi ve ogretmenin basarili bir gecmisinin olmasi. İstedigim saatte ogretmen aramak degil kesinlikle. Boyle manyaklar varsa cocuklarini alip kendileri egitsin zaten ne munasebet. Ogretmene siz ne kadar saygi duyarsaniz o da size o kadar saygi duyar,insanlari ne kadar severseniz onlar da sizi o kadar sever hesabi okullarda kesinlikle cok gecerli. Akli basinda ozel okul idarecisi de az maas verecegi ogretmeni degil isim yapmis ogretmeni seciyor zaten. Yeni mezun alacaksa da not ortalamasina,yuksek lisansina ve bildigi yabanci dillere bakiyor,siz cok yanlis Ornekler gormussunuzdur,cok yanlis kisilerle calismissinizdir ama 4bine calisan tecrubeli ogretmen hic gormedim ben