• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çift ana dal meselesi🤔

Kolay kolay 4binden fazla alan öğretmen bulamazsiniz. Etrafınızdaki öğretmenlere bir sorun bakın bakalım ne kadar maaş alıyorlar. Ancak fizik,mat gibi branşları olacak en az 3-4 yillik öğretmen olacak kendini ispatlamış olacak 40 saat derse girecek ekstra etütler yapacak vs.. Onun da taş çatlasa alacağı 5bindir. Çoğu veli özellikle okul öncesi ve sınıfçıları saat farketmeden arar özel hayati var miymiş demez. Öğretmen mesai saati disinda beni aramayın diyemez. Veli de her saat öğretmene ulaşabileceği,gerekli gereksiz her şeyi sorabileceği için,öğretmenin okul dışı davranışlarını eleştirebileceği,öğretmenden ve idareden sonsuz istekte bulunabileceği için özel okulu tercih eder. Öğretmenler veli öğrenciyi okuldan almadigi sürece alana kadar mesai saatini aşsa bile beklemek zorundadır. Çoğu branşçıya hafta sonu kursu kitlenir. Ekders olayı yoktur. Küçük kademeler de sürekli materyal hazirlamak zorundasin bu epey masraflidir ve bircok okul devlet gibi kirtasiye ödeneği vermez. Yani siz sadece güleryüzlü bir öğretmen görüyorsunuz perde arkasında yaşananlardan haberiniz yok.
Nasil haberim yok? Annem babam ogretmendi benim. Simdi de onlarin tum arkadaslari,stajyerleri ile ben arkadas oldum. Maaslar konusunda cok genis bir skala var acikcasi, en basitini soyleyeyim oglumun okul oncesi ogretmeni o soylediginiz rakamlardan fazla aliyor,cunku transfer ucretiyle alinan bir ogretmen,basarili,yabanci dili var. Ayni sekilde ilkokul ogretmeni olan annemin yetistirdigi pek cok ilkokul ogretmeni var onlar da gercekten guzel rakamlarla is buldular. Ogretmeni arama saatlerine gelince onda okul zaten belirli bir saat araligi veriyor ve afedersiniz terbiyesiz bir insan degilseniz o saatler disinda aramiyorsunuz zaten. Mesai saati asilma durumunda da okulda sinif ogretmenİ degil Nobetci ogretmen veya idareci bekliyor,kac defa sahit olmustum ben. Bunlara uymayan okul illa ki vardir,istisnalar mutlaka bulunur ama ben sizin gibi gormedim acikcasi cocugumu ozel okula verme sebebim de sinif mevcudunun azligi ve ogretmenin basarili bir gecmisinin olmasi. İstedigim saatte ogretmen aramak degil kesinlikle. Boyle manyaklar varsa cocuklarini alip kendileri egitsin zaten ne munasebet. Ogretmene siz ne kadar saygi duyarsaniz o da size o kadar saygi duyar,insanlari ne kadar severseniz onlar da sizi o kadar sever hesabi okullarda kesinlikle cok gecerli. Akli basinda ozel okul idarecisi de az maas verecegi ogretmeni degil isim yapmis ogretmeni seciyor zaten. Yeni mezun alacaksa da not ortalamasina,yuksek lisansina ve bildigi yabanci dillere bakiyor,siz cok yanlis Ornekler gormussunuzdur,cok yanlis kisilerle calismissinizdir ama 4bine calisan tecrubeli ogretmen hic gormedim ben

Bu arada yanlış olmasın hicbir öğretmen öğrencilerinden şikayet etmez. Hepsi çok sever ve mutludur. Ama idare,veli,maddi imkânsızlık,psikolojik baskı özel okul öğretmenlerini yıldırır. Mesela pandemi de devlet özel okullara kısa çalışma ödeneği verdi bazı özel okullar bunu öğretmene vermedi,uzaktan çalışıyorsun diye maaşını yatırmadı.
Bilemedim kotu ornekler illa ki vardir ben isim geregi ve cevrem geregi cok fazla ozel okulla beraber calisiyorum,irtibat halindeyim onlardan ornekler verebilirim sadece.

Nasil haberim yok? Annem babam ogretmendi benim. Simdi de onlarin tum arkadaslari,stajyerleri ile ben arkadas oldum. Maaslar konusunda cok genis bir skala var acikcasi, en basitini soyleyeyim oglumun okul oncesi ogretmeni o soylediginiz rakamlardan fazla aliyor,cunku transfer ucretiyle alinan bir ogretmen,basarili,yabanci dili var. Ayni sekilde ilkokul ogretmeni olan annemin yetistirdigi pek cok ilkokul ogretmeni var onlar da gercekten guzel rakamlarla is buldular. Ogretmeni arama saatlerine gelince onda okul zaten belirli bir saat araligi veriyor ve afedersiniz terbiyesiz bir insan degilseniz o saatler disinda aramiyorsunuz zaten. Mesai saati asilma durumunda da okulda sinif ogretmenİ degil Nobetci ogretmen veya idareci bekliyor,kac defa sahit olmustum ben. Bunlara uymayan okul illa ki vardir,istisnalar mutlaka bulunur ama ben sizin gibi gormedim acikcasi cocugumu ozel okula verme sebebim de sinif mevcudunun azligi ve ogretmenin basarili bir gecmisinin olmasi. İstedigim saatte ogretmen aramak degil kesinlikle. Boyle manyaklar varsa cocuklarini alip kendileri egitsin zaten ne munasebet. Ogretmene siz ne kadar saygi duyarsaniz o da size o kadar saygi duyar,insanlari ne kadar severseniz onlar da sizi o kadar sever hesabi okullarda kesinlikle cok gecerli. Akli basinda ozel okul idarecisi de az maas verecegi ogretmeni degil isim yapmis ogretmeni seciyor zaten. Yeni mezun alacaksa da not ortalamasina,yuksek lisansina ve bildigi yabanci dillere bakiyor,siz cok yanlis Ornekler gormussunuzdur,cok yanlis kisilerle calismissinizdir ama 4bine calisan tecrubeli ogretmen hic gormedim ben
Benim de annem babam öğretmen akrabalarımız öğretmen kendim de öğretmenim 6 aydir farkli farkli şehirlerde sayisiz özel okula başvurdum ama sizin dediğiniz okullar kurumsal okullardır Türkiye'de %30 oranında falandır eğitimcisine değer veren okul.Onlara girmekte cok zordur. Haklı olarak kendini kanıtlamış,tecrübesi olan öğretmenleri istiyorlar ve ciddi mülakat aşanalarından geçiriyorlar. Genç 1-2 yillik öğretmenleri ise sömürgeye dayalı özel okullarimiz. İsim vermeyeceğim türkiye de oldukça kurumsal olan bir okul bana biz marjinal öğretmen istemiyoruz muhafazakar bir okuluz okul dışı davranışlarınız önei dedi,bir başkası haftanin 7 günü okulda olmanizi haftada 1 tüm velileri aramanızı bekleriz dedi,bir baskasi asgari ücret teklif etti,bir başkası 3bin maaş istedim diye okulu da üstünüze yapalım mı dedi,bir başkası ise biz sigortayi asgariden yatiriyoruz üstünü elinize veriyoruz dedi. Bunun givi sayisiz okulla görüştüm. Çocuk eve yırtık çorapla giderse benim suçum olacağını söyleyen okul bile vardı :) Hicbiri de sen üniversitede ne yaptın hangi belgelerin var demedi. Favebookta bile bununla ilgili öğretmenlerin mağduriyetlerini anlatan çokça sayfa varfır.

Sosyal Bilgiler öğretmenliği okuyorum
Okul öncesi öğretmenliği ile çift anadal düşünüyorum
Bir arkadaşıma sınıf öğretmenligi okudu, çift anadal ile de okul öncesini tamamladı. Daha çok ortak dersimiz vardı, sizin daha azdır. Sınıf öğretmenligi ile Doğu'ya atanacakken, o puan ile okul oncesinden Batı'ya atandı. Üniversite de Türkiye'nin en köklü üniversitelerindendi ama ders saatleri dışında zorlanmadı. 1 dönem uzadı tabi ama o ders saatlerinden kaynaklı.

Kesinlikle çift anadal yapın zorlansanız bile vazgeçmeyin bundan, alan değiştirme hakkı veriliyor öğretmenlere o işinize yarar keşke bnm Ünv de olsaydı yapsaydım bende alan değiştirirdim

Sosyal bilgiler öğretmeniyim ☝🏽
çift anadal yapmadım ama her sene sınava girmek için başvurup bi türlü giremiyorum okul öncesi yazacağım keşke zamanında yapsaydım . Ha şu anda da branşımı çok seviyorum ama okul öncesi eğitimini alsam bile yeter bana en azından çocuğumu daha iyi anlarım . Sadece eğitim bilimleri ve ortak dersleri tekrar almazsınız zor olur ama yapabilirsiniz bence .

Eğitim fakültesinde çap yapmış biriyim. Anadalımdan bu sene mezun oldum. Çap bölümümden staj derslerim kaldı. Toplam 5 yılda bitirmiş olacağım inşallah. Bütün eğitim dersleri sayıldı. Bazi seçmeli ve alan dersleri de sayıldı. Bu süreçte 2 dönem yaz okulu yaparak üstten ders aldım. Zorlandım mi evet ama geçti.
Mutlaka yapın. Vizyonunuz genisler, uzmanlık alanınız artar. Asla pişman olmazsınız.

Benim de annem babam öğretmen akrabalarımız öğretmen kendim de öğretmenim 6 aydir farkli farkli şehirlerde sayisiz özel okula başvurdum ama sizin dediğiniz okullar kurumsal okullardır Türkiye'de %30 oranında falandır eğitimcisine değer veren okul.Onlara girmekte cok zordur. Haklı olarak kendini kanıtlamış,tecrübesi olan öğretmenleri istiyorlar ve ciddi mülakat aşanalarından geçiriyorlar. Genç 1-2 yillik öğretmenleri ise sömürgeye dayalı özel okullarimiz. İsim vermeyeceğim türkiye de oldukça kurumsal olan bir okul bana biz marjinal öğretmen istemiyoruz muhafazakar bir okuluz okul dışı davranışlarınız önei dedi,bir başkası haftanin 7 günü okulda olmanizi haftada 1 tüm velileri aramanızı bekleriz dedi,bir baskasi asgari ücret teklif etti,bir başkası 3bin maaş istedim diye okulu da üstünüze yapalım mı dedi,bir başkası ise biz sigortayi asgariden yatiriyoruz üstünü elinize veriyoruz dedi. Bunun givi sayisiz okulla görüştüm. Çocuk eve yırtık çorapla giderse benim suçum olacağını söyleyen okul bile vardı :) Hicbiri de sen üniversitede ne yaptın hangi belgelerin var demedi. Favebookta bile bununla ilgili öğretmenlerin mağduriyetlerini anlatan çokça sayfa varfır.
Ben universiteye hazirlanirken ozel sektorde ogretmenlige baslayan ogretmenlerimin cogu su anda inanilmaz yuksek maaslar aliyorlar. Hepsi inanin sukrediyor ozelde calistigina cunku isim yaptilar. Devlette calissalar omur boyu ayni maasi alacaklar,ama ozelde basarili olursan onun acik,annem 35 yil devlet hizmeti yapti sinif ogretmenliginde,su anda aldigi emekli maasi 3500 lira. Ozel okulda calistiginda bunun iki katini aldi. Kadin severek yapti isini,cocuklarini evet ama bugun bir doktora gitmeye kalksa devlet odemiyor bile masrafi. Ameliyatini bile karsilamadilar gozumle gordum. İlk gunden ozelde calissaydi simdi emekli maasi 5binin uzerinde olacakti. Bunun gibi ornekler cok. Bence uzun vadeli dusunen insan ozel sektorde calisir. Bursada yasiyorum,Turkiyede en fazla ozel okul olan ildir zaten Bursa. İsim yapmis ogretmene de guzel paralar veriyorlar ve bunlarin buyuk cogunlugu da kurumsal degil butik okullar. Umarim konu sahibi de hak ettigi degeri gorur ve guzel islere imza atar.

Back
X