Ciddi ciddi boşanmayı düşünüyorum. oğlumu nasıl etkiler bilemiyorum, yardım eder misiniz?

FloppyDisk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2023
1.802
3.060
53
41
Merhaba ben 40 yaşında ayakları üzerinde duran bir kadınım. 20 yaşımdan beri aktif çalışıyorum. Lise yıllarında yazları hep çalıştım.

Eşim iş kolik Bi adam. Hep eve iş getirir çalışır. Çok kavga ettim olmadı.

Eşimi evde yok kabul ettim. Gelir yemek yer bilgisayar açar. Hafta sonralsrı da uyur yada bilgisayar dadır...

Ama.. Bunun oğluma zarar verdiğini fark etmedim. Oğlum babasını yok saymış. Okulda onunla ilgili bir şey konuşmuyormuş. Oğlumun Bazı sorunları oldu. PDR boşanıyormusunuz deyince, aydınlanma geldi. Kısacası oğlumun yaşadığı sorunlar baba kaynaklı olduğunu Söyledi.

Onu yok saymak işe yaramadı. Boşansam diyorum. Oğlum ona gitmek istemez. Zaten oda babaanneye atar çocuğu, ilgilenmez. Ki babaanne de psikolojik hasta. Unipolar gibi bişi. İntihar girişimleri var. Boşanmada çocuğu psikiyatriste sevk ediyorlar mı? Pdryi ikna edersem mahkeme de konuşursa süre kısıtlaması olur mu? Yaptıran anneler var mı?

Boşanmayı istiyorum, ama acabalar çok.

Bayram sonu avukat ile görüşeceğim.

Beni nasıl bir süreç bekliyor?

Son düzenleme:
Oğlunuz kaç yaşında bilmiyorum ama mahkeme zaten çocukları pedagogla görüştürüyor kimle kalmak istiyorsun diye. Kardeşim 10 yaşındayken pedagogla görüşmüştü.
8 yaşında, benimle yaşar zaten. Çocuklara 1 ay babada kalma veriyorlar. Ve hafta sonu alıyor. Ben o 1 ay yatılı kalmasını, bahsettiğim sebeplerden dolayı istemiyorum

Zaten çocuk gitmiyor ki. Mahkeme yazsa bile kardeşim gitmedi babamın da işine geldi almadı

O baba zaten 1 ay almaz çocuğu hiç dert etme. Mümkün olduğunca Saygı çerçevesinde bitirmeye çalışın evliliği diğer türlü adamlar(!) çocukla intikam almaya çalışıyorlar

Erkekler boşanma olunca çocuk ile ilgili sorumluluk almak istemiyorlar genelde zaten merak etmeyin.
Sizin eşiniz evli iken bile zaten sorumluluk almıyormuş anladığım kadarı ile.
Babanne isteyecek kalsın gelsin gitsin. Yoksa belirttiğiniz gibi çocukta sorumluluğu yok. Sadece eline telefonunu veriyor o kadar

O baba zaten 1 ay almaz çocuğu hiç dert etme. Mümkün olduğunca Saygı çerçevesinde bitirmeye çalışın evliliği diğer türlü adamlar(!) çocukla intikam almaya çalışıyorlar
Haklısınız.

Şöyle bir durum da var. Dışarıya harika insan portresi çiziyor. İlgili mükemmel. Kv bizdeyken ev işi yapıyor. Benim aileme iyi davranır. Onu iyi biri sanıyorlar. Çevrenin kabulu de zor olacak

Bilirim öyle el iyisi ev ayılarını. Hiç önemli değil istemeyen seni suçlu bulsun boşver Hayatın 1 tane kimse için harcama

Aslında dün çocukla ilgilenmeni istiyorum dedim. Gayet sakin. Eve iş getirme vs değil. Sadece ilgilensin. Çok işinin olduğundan bahsedip sinirlendi. Ben Oğlumun yanındayken, bilgisayar kilitlenmiş ve bilgisayara yumruk atmış. Çalışmıyor. Benim yapmamı istedi . Yapamam dedim. Malzeme yok. Kabul etmedi. Saçma sapan konuşup yattı.

Bilgisayara yumruk atma sebebi benmişim. Bana sinirlenmiş. Sinirini çıkarması gerekmiş.

bu durumda yapılabilecek en güzel şey acilen avukatınızı bulup süreç için yönlendirme talep etmek. çocuğun uygun uzmanlar gözetiminde ifadesine başvurulabilir.

Bilgisayara yumruk atma sebebi benmişim. Bana sinirlenmiş. Sinirini çıkarması gerekmiş.
İşkoliklik de bir bağımlılık. Eşinizi terapiye ikna edebilir misiniz? Direkt iş değil de, evlilik terapisi gibi.
Bu arada eğer çift terapisine giderseniz psikolog değil psikiyatriste gitmenizi öneririm naçizane.

Defalarca dedim. Sağlık sorunu da var, psikolojik olduğunu biliyorum. Kendisi de biliyor. Ama evlilik danışmanı düşünmedim. Düşünebilirim teşekkür ederim.

Defalarca dedim. Sağlık sorunu da var, psikolojik olduğunu biliyorum. Kendisi de biliyor. Ama evlilik danışmanı düşünmedim. Düşünebilirim teşekkür ederim.
İkna etmek için önüne iki seçenek sunun. Ya avukat, ya psikiyatri.
Bazı insanlar sorunu olduğunu kabul etmez bireysel görüşmek istemez. Evliliğinizi kurtarmak için çift terapisi almanız gerektiği konusunda ısrarcı olun, ikna olmazsa o zaman düşünün boşanmayı derim.
Çift terapisinde doktor bireysel sorunu da tespit edip koyduğu tanıya göre ilerlemek istiyor bilginiz olsun..

Bu adamın şiddete meyilli var gibi sanki. Daha önce de böyle çevre eşyalara falan vurma kırma fırlatma olayı oldu mu?
15 yıllık evlilikte bu ikinci. Daha önce masanın camını kırmıştı. Bana el kaldırmaz kesinlikle de diyemem tabi. Öyle ortamda büyümüş. Şuan aklımda soru işaretleri var. Öyle birşey olursa Herşey biter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…