- 21 Mayıs 2016
- 1.015
- 3.985
Bu kış balkonundaki Hoya Carnosa ,
Ülkemizde Mum çiçeği olarak biliniyor,
Benim çiçeğimin adı ise Aşk
Bu çiçekten sonra aşk ta geldi gerçekten :))
Tek yaprak iken bi tanıdığım getirdi bana 2014 te
Çok ev değiştirdi ben çalışırken ama yılmadı :)
Şimdi yerinden memnun 3 yıllık hali budur
Hiç çiçek vermedi,çiçek için bi 3/4 yıl kesin lazım ben de ondan hiç çiçek istemedim zaten sen mutlu ol sağlıklı ol ben böyle mutluyum dedim :))
Saksı değişimini sevmez çok zorunlu kalmadıkça değiştirmemek lazım ki zaten geniş büyük saksıya da ihtiyacı yoktur 2 yılda bir ihtiyaç varsa değiştirilebilir
Toprağı (sadece torf kullanıyorum )kurudukça -ev sıcaklığına göre herkeste farklı olabilir ben 3 günde 1 -ortalama 1 su bardağı su veriyorum yapraklarını fısfısla sularım arada çok ta ıslatmadan,
tüylü bir yaprağa sahip olmayan her yeşil canlı bunu seviyor diyebilirim
Yukarı sarmal şekilde büyüyen etli ve üzerinde küçük beyaz noktalar bulunan parlak güzel dayanıklı yaprakları var
Hiçbir hastalık böcek savaşım olmadı kendisiyle 3 yılda
Şubat itibariyle ayda 2 kere bir litreye 1 kapak sıvı besin veriyorum nisandan sonra haftada 1 ,
Aşk ımmm Hoya'mmm seni ablalar görecek şimdii
Ülkemizde Mum çiçeği olarak biliniyor,
Benim çiçeğimin adı ise Aşk
Bu çiçekten sonra aşk ta geldi gerçekten :))
Tek yaprak iken bi tanıdığım getirdi bana 2014 te
Çok ev değiştirdi ben çalışırken ama yılmadı :)
Şimdi yerinden memnun 3 yıllık hali budur
Hiç çiçek vermedi,çiçek için bi 3/4 yıl kesin lazım ben de ondan hiç çiçek istemedim zaten sen mutlu ol sağlıklı ol ben böyle mutluyum dedim :))
Saksı değişimini sevmez çok zorunlu kalmadıkça değiştirmemek lazım ki zaten geniş büyük saksıya da ihtiyacı yoktur 2 yılda bir ihtiyaç varsa değiştirilebilir
Toprağı (sadece torf kullanıyorum )kurudukça -ev sıcaklığına göre herkeste farklı olabilir ben 3 günde 1 -ortalama 1 su bardağı su veriyorum yapraklarını fısfısla sularım arada çok ta ıslatmadan,
tüylü bir yaprağa sahip olmayan her yeşil canlı bunu seviyor diyebilirim
Yukarı sarmal şekilde büyüyen etli ve üzerinde küçük beyaz noktalar bulunan parlak güzel dayanıklı yaprakları var
Hiçbir hastalık böcek savaşım olmadı kendisiyle 3 yılda
Şubat itibariyle ayda 2 kere bir litreye 1 kapak sıvı besin veriyorum nisandan sonra haftada 1 ,
Aşk ımmm Hoya'mmm seni ablalar görecek şimdii