- 17 Eylül 2014
- 8.274
- 12.959
-
- Konu Sahibi graphicdesigner
- #1.661
Uzunca bir süre dibini kurutun .Kurusun .Cicek solunca az az dökün .Fazla nem gidince sineklerde yokolacak .Herkese merhaba. Evde böcek oluyor diye çoğu çiçeğimi balkona koydum. Ama orda da oluyor. Bi çözümü yok mu? Sürekli ince sinek oluyor
Sıklemen sıcaktan hic hoslanmıyor ,ölüyor olabilir .Sıklemenim için üzülüyorum kuruyo mu yoksa dinlenme döneminde mi bilmiyorumtoprağının deştim bugün köküne bakmak için sağlam duruyo anladığıma göre.
Fakat içinde sarı top gibi tomurcuklar vardı ne olabilir acaba
TeşekkürlerUzunca bir süre dibini kurutun .Kurusun .Cicek solunca az az dökün .Fazla nem gidince sineklerde yokolacak .
Hadi ya kurtaramaz mıyım peki ?Sıklemen sıcaktan hic hoslanmıyor ,ölüyor olabilir .
İmkan varsa serin bir yere koyun .Hadi ya kurtaramaz mıyım peki ?
Aldım bugün serin bir yere takipteyim.İmkan varsa serin bir yere koyun .
İnsallah kurtulur .Bu arada dibi kurumadan sulamayın.Aldım bugün serin bir yere takipteyim.
Çok teşekkür ederim zaman ayırıp yardımcı oldunuz :)
İnşallah ölürse gerçekten çok üzülürüm.İnsallah kurtulur .Bu arada dibi kurumadan sulamayın.
Benim sıklemenler yandaki saks8ya tohum atıp cıkmıstı.İnşallah ölürse gerçekten çok üzülürüm.
Çok sağolun.
Bi sorum daha olucak tohumlarını aldım dikimi nasıl ne zaman oluyo bilginiz var mı ?
Teşekkür ederim vermiş olduğunuz cevap için,yaz sonu ekerim inşallah tutarda çıkar.Benim sıklemenler yandaki saks8ya tohum atıp cıkmıstı.
Ama bu mevsim hic iyi gelmiyor onlara ev ortamında yaz sonu gibi dikin tohumları hemen toprak üstüne karıstırıverin .Kışın rahatca büyüyüp serpilirler .Zaten evde yaz kış mı var serin seviyor bu çicek .
Benim cok fazla meneksem var ,asla yeni fidanlar yazı atlatamıyor .
Kışbaşı yaprak dikersem kuvvetlenip yazı kurtarabiliyor .
Merhaba afrika menekşesini kendi saksısı güzel değil diye başka bi saksıya geçirdim biraz toprak ekleyerek geldiğinde zaten pek canlı değildi değiştirince iyice kuruyup döküldü çiçekler yeniden hayata döndürmek için yapabileceğim bir şey var mı tekrar eski küçük saksisina mı almalıyım kökleri saksıya mı değmeliydi bilenler yardımcı olabilir mi
Tamamdır deneyimm bi araştırıp inşallah faydası olur teşekkür ederimmSıvı bitki besini ekleyebilirsiniz belki faydası olur.
Menekşeler hakkinda pek bilgim yok ama annem Koçtaştan Afrika menekşelerine özel sıvı besin alıyordu. İlle o şart değil başka da olabilir tabi.