Bahçe Bakımı ve Çiçekler Çiçek Sevenlerin Buluşma Mekanı

geldim kıslar kaç gündür kv de misafir vardı ordaydım giremedim
ben iyiyim Allaha şükür bildiğiniz gibi malesef telgraf çiçeği alamadım çok istiyordum
ama zaten grapcımınkinden değildi onun için pek almayı istemiyordum zaten :KK23:

canım arkadaşlarım hayırlı cumalar günaydın,
bugün istanbulda hava güneşli ohh içim açıldı inanın şükürler olsun. zeynep, nilay, gazel, rabia, laci, ve bütün arkadaşlarım nerelerdesiniz???? flores nazife ben varız günlerdir kimsecikler yok. hayırdır inşallah. dün tatildim, çiçekçiye gittim, şu zeynebin en beğendiğim dikenler tacı çiçeğinin yavrusunu aldım 4 liraya :) birde 2 adet sukulent cinsi aldım.çünkü mutfaktaki sıklamenim iyi durumda değil, onu arka balkona aldığımda onun yeri boş kalmasın dedim :) resimler akşama :KK66:
güle güle büyüt canım inan bana hemen büyüyüp çiçek veriyo

20150418_174901.jpg
Kv ciğimin bahçesi .
20150418_174936.jpg
20150418_174745.jpg
Evin önü heryer papatya olmuş.

Kızlar ben geldim. Sabahtan aksama kadar dersteydim Karamana geldim yemek yedim diyene kadar saat 9 olmuş bile. Bi arkadasimda diken taci varmış pembe acanlardan fotoğrafını gösterdi çok güzelmiş deyince bi saksisini sana vereyim dedi bi dal olsa yeter dedim ama çok mutlu oldum verdiğinde fotoğrafını atarım insallah

laci ayyy ne güzel cennet bahçesi gibi rengarenk çiçekler, zaten hiçbirşey olmasa sırf papatyalar yeter, en sevdiğim çiçektir.
bu arada karantinaya aldığım menekşelerimin biri çiçek açtı ayyy zavallım haline bakmadan açtı yerim ben onu bak;
20150426_134820.jpg

gazel kuzum benim menekşe çeliğim köklendi diktim bakalım seni geçicem bu gidişle, seninkiler ne alemde sesin soluğun çıkmıyor, taşınma işine mi başladın yoksa Allah yardımcın olsun eğer öyleyse...
laci ben şimdi buna çok mu su verim azmı vereyim ne edeyim :)))
20150426_134840.jpg

Kızlar selam. Bu kardeşinizede bir yardım edin.
Büyükçe bir terasım var. Öğleye kadar güneş alıyor. Ve ben bu sene çiçeklerle doldurmak istiyorum.
Ama daha önce hiç çiçek yetiştiremedim. Hepsi ölmüştü.
Ama cok istiyorum mesela sardunyalarım sümbüllerim olsun. Begonyalarım menekselerim olsun.
Reyhan nane fesleğen maydonoz
Domates biber fln.
Mesela simdi biber ve domates tohumum var. Bilginiz varmı nasıl yetişir.
Yada sardunyayı nasıl yetiştirebilirim? Marketlerdeki saksılardanmı almalıyım yoksa tohumdan yada dalındanmı yetiştirmeliyim?

Kızlar selam. Bu kardeşinizede bir yardım edin.
Büyükçe bir terasım var. Öğleye kadar güneş alıyor. Ve ben bu sene çiçeklerle doldurmak istiyorum.
Ama daha önce hiç çiçek yetiştiremedim. Hepsi ölmüştü.
Ama cok istiyorum mesela sardunyalarım sümbüllerim olsun. Begonyalarım menekselerim olsun.
Reyhan nane fesleğen maydonoz
Domates biber fln.
Mesela simdi biber ve domates tohumum var. Bilginiz varmı nasıl yetişir.
Yada sardunyayı nasıl yetiştirebilirim? Marketlerdeki saksılardanmı almalıyım yoksa tohumdan yada dalındanmı yetiştirmeliyim?
merhaba canım, benim tavsiyem
1- terasa mutlaka limon çamı koy birkaç tane, benim balkonumda var çok güzel duruyor ve dayanıklı. büyümesini istemediğin zaman tepesinden ve kenarlarından makasla kesersin.
2- petunya kesinlikle bol miktarda olsun, hatta her saksının bir kenarına mutlaka dik, yaz boyunca sen üzmeyecek ve sürekli çiçek açıp hafiften bile olsa çokta güzel kokan zahmetsiz ve bir okadar güzel bir çiçektir.
3- sardunya da aynı zahmetsiz çiçeklerden biridir, onunda tüm renklerinden alıp dik, bence şöyle yap eğer uzun saksılara dikeceksen ortaya sardunya dik, kenarlarınada petunya dik çok güzel arajman oluyorlar.
4- bana sorarsan bir köşeyede domates biber çilek salatalık vs gibi fideler dik, onları yetiştirmek çok çok ayrı bir zevk. tohumlarım var demişsin ama keşke 1 ay evvel filan dikseydin onları, belki şimdi de diksen geç değildir, ama yinede bulursan eğer bir çiekçiden fide al dik derim ben.
5- sarmaşık yasemin yada hanımeli çok güzel oluyor.
6- birde begonvil var, çok harika çiçekleri var, görünüşte çok nazik bu yaşatamam dersin ama çok dayanıklı bir çiçekmiş onuda kesinlikle tavsiye ederim.
7- sukulent cinsi bitkiler diye google da aratırsan onunda her türlüsü yaz kış seni üzmez ve yeşil kalır.
8- ben birde buz çiçeği denilen bitkiden diktim yaz kış yeşil kalıyor, yazın pembe çiçekler açıyor çok tatlı hemde dayanıklı.

şimdilik aklıma gelenler bunlar tatlım, dediklerimin hepsini dik bence hiçbiri seni pişman etmez.

merhaba canım, benim tavsiyem
1- terasa mutlaka limon çamı koy birkaç tane, benim balkonumda var çok güzel duruyor ve dayanıklı. büyümesini istemediğin zaman tepesinden ve kenarlarından makasla kesersin.
2- petunya kesinlikle bol miktarda olsun, hatta her saksının bir kenarına mutlaka dik, yaz boyunca sen üzmeyecek ve sürekli çiçek açıp hafiften bile olsa çokta güzel kokan zahmetsiz ve bir okadar güzel bir çiçektir.
3- sardunya da aynı zahmetsiz çiçeklerden biridir, onunda tüm renklerinden alıp dik, bence şöyle yap eğer uzun saksılara dikeceksen ortaya sardunya dik, kenarlarınada petunya dik çok güzel arajman oluyorlar.
4- bana sorarsan bir köşeyede domates biber çilek salatalık vs gibi fideler dik, onları yetiştirmek çok çok ayrı bir zevk. tohumlarım var demişsin ama keşke 1 ay evvel filan dikseydin onları, belki şimdi de diksen geç değildir, ama yinede bulursan eğer bir çiekçiden fide al dik derim ben.
5- sarmaşık yasemin yada hanımeli çok güzel oluyor.
6- birde begonvil var, çok harika çiçekleri var, görünüşte çok nazik bu yaşatamam dersin ama çok dayanıklı bir çiçekmiş onuda kesinlikle tavsiye ederim.
7- sukulent cinsi bitkiler diye google da aratırsan onunda her türlüsü yaz kış seni üzmez ve yeşil kalır.
8- ben birde buz çiçeği denilen bitkiden diktim yaz kış yeşil kalıyor, yazın pembe çiçekler açıyor çok tatlı hemde dayanıklı.

şimdilik aklıma gelenler bunlar tatlım, dediklerimin hepsini dik bence hiçbiri seni pişman etmez.

Yaa cok teşekkür ederim vakit ayırıp bunca sey yazmışsınız cok mutlu oldum.
Hepsini yapmaya calıscam tam demek istediğimi anlamıssınız aynen böyle istiyorum renkrenk çiçekler arada yeşil bitkiler bi tarafta domatesler biberler.
Peki nerden alcam ben butun bunları? Nasıl yapıcam

Yaa cok teşekkür ederim vakit ayırıp bunca sey yazmışsınız cok mutlu oldum.
Hepsini yapmaya calıscam tam demek istediğimi anlamıssınız aynen böyle istiyorum renkrenk çiçekler arada yeşil bitkiler bi tarafta domatesler biberler.
Peki nerden alcam ben butun bunları? Nasıl yapıcam
rica ederim canım benim ne demek, benim için büyük bir zevk.
ben istanbulda oturuyorum buralarda büyük fidanlıklar var, mutlaka sizin yaşadığınız şehirde de vardır, internetten aratın ankaradaki fidanlıklar diye çıkar, oralarda mutlaka hepsinden vardır. hayal ediyorum çokkkk çok güzel olacak terasınız inşallah ...

rica ederim canım benim ne demek, benim için büyük bir zevk.
ben istanbulda oturuyorum buralarda büyük fidanlıklar var, mutlaka sizin yaşadığınız şehirde de vardır, internetten aratın ankaradaki fidanlıklar diye çıkar, oralarda mutlaka hepsinden vardır. hayal ediyorum çokkkk çok güzel olacak terasınız inşallah ...

Aa o fidanlıklar bana verirmi ben daha buyuk peyzaj işleriyle ugrasıyorlar diye biliyordum nerede var onuda bilmiyorum gerçi.
Peki bu yapı marketlerde satılıyorya saksıda çiçeklenmiş halde. Onlardan alsam ölürlermi ?

Aa o fidanlıklar bana verirmi ben daha buyuk peyzaj işleriyle ugrasıyorlar diye biliyordum nerede var onuda bilmiyorum gerçi.
Peki bu yapı marketlerde satılıyorya saksıda çiçeklenmiş halde. Onlardan alsam ölürlermi ?
bende çoğu çiçeğimi yapı marketlerden aldım ölmediler, dediğin gibi oralardan da alabilirsin. ama tabiki size yakın bir fidanlık varsa oraya gidersen işte orda aklını kaybedersin çeşitlilikten:)) ve tabi fiyat olarakta daha uygun olur fidanlıklar.

Merhaba kızlar nasılsınız görüşmeyeli ??
Buralara hiç gelemiyorum sizi özledim vallahi :KK61:
Ben evime geçtim bi 5 günlük menekşelerim çok kötü olmuştu onlara bakım uyguladım :KK51: evimi hiç temizleyemedim pis pis duruyor :110:
Bu arada doktora gittim kesem 18 mm sata göre 7 haftam bitti ama embriyoyu göremedik moralim çok bozuk doktor haftaya kürtaja hazırlıklı gel büyük ihtimal boş gebelik dedi dünyam başıma yıkıldı kendimi o kadar hazırlamıştım ki bebeğimin varlığına. çok kötüyüm dualarınıza ihtiyacım var lütfen ismen dua edin. Allah büyüktür.
Kendinize iyi bakın görüşürüz inşallah

Ben evime geçtim bi 5 günlük menekşelerim çok kötü olmuştu onlara bakım uyguladım :KK51: evimi hiç temizleyemedim pis pis duruyor :110:
Bu arada doktora gittim kesem 18 mm sata göre 7 haftam bitti ama embriyoyu göremedik moralim çok bozuk doktor haftaya kürtaja hazırlıklı gel büyük ihtimal boş gebelik dedi dünyam başıma yıkıldı kendimi o kadar hazırlamıştım ki bebeğimin varlığına. çok kötüyüm dualarınıza ihtiyacım var lütfen ismen dua edin. Allah büyüktür.
Canım çok üzüldüm aynı şeyleri yaşadığım i için anlıyorum su an seni inşallah geç döllenme vardır da haftaya bebisin ilk hücrelerini görebilirsiniz. Kürtaj olmak zorunda kalmazsin inşallah. Zor bir süreç ama dirençli olmak lazım

rabiacım hoşgeldin canım benim, sen moralini tamamen bozma kuzum Allahın işi bu hiçkimse bilemez, belkide inşallah nazifenin dediği gibi geç döllenmedir ve haftaya bebek görünür. belki eğer boş gebelik ise kendiliğinden düşer ve kürtaja gerek kalmaz, Allahım herşeyin hayırlısını ve kolayını nasibeder sana inşallah. seninle birlikte hepimiz sevindik burda biliyorsun, ama sağlıklı bir bebek olacaksa ALlah nasibetsin canım benim, diğer türlü ömür boyu bir üzüntü olur, sen dua et Allahım hayırlısı ne ise onu bana kolaylaştır diye. bende sana dua edeceğim mutlaka bu mübarek 3 aylarda..

On parmağında on marifet olan arkadaşım ne güzel çiçekler yetiştiriyorsun sen öyle bayıldım :KK68:
Ben de iş yerime aldım ama benimkiler yapma çiçek
Camın önüne koydum gözüm renkli bişey görsün diye
İş yerinde odamın camı var ama dışarıya bakmıyo merdiven arasına bakıyo
Ben de istiyorum çiçek yeiştirmek ama güneş görmeden hava almadan yetişir mi ki ? :KK12:

On parmağında on marifet olan arkadaşım ne güzel çiçekler yetiştiriyorsun sen öyle bayıldım :KK68:
Ben de iş yerime aldım ama benimkiler yapma çiçek
Camın önüne koydum gözüm renkli bişey görsün diye
İş yerinde odamın camı var ama dışarıya bakmıyo merdiven arasına bakıyo
Ben de istiyorum çiçek yeiştirmek ama güneş görmeden hava almadan yetişir mi ki ? :KK12:
canım arkadaşım benim yerim ben seni yaa bu güzel topiğimize gelmen beni çok mutlu etti. kuzum benimde işyerimde hiç çiçek olmuyor, güneş görüyor burası ama matbaa boyaları ve kullanılan malzemelerin kimyasal kokuları sebebiyle sanırım soluveriyorlar. yalnız birtek sukulent cinsi bitkileri tercih edebilirsin gibime geliyor. kaktüslerde olur. onlar çok dayanıklıdır sana birkaç örnek resim atayım şuraya bak canım;
1.jpg
2.PNG

X