Özür dilenecek birsey yok, kirilmadim.
Artik nasil konu acalim sasirdim yani.
Daha önce acilan konuya hic yorum katmadan acilmasi icin uyari oldu
Sonra kendi istedigimiz gibi baslik acilinca, haberdeki ayni basligi kullanacaksiniz diye uyari oldu.
Konu actim, videoyu ekledim, haberdeki basligi aynen kopyaladim, birde videoyu izleyemeyen olur diye özellikle arayip haberin yazili metnini buldum ekledim hala insanlari biz halkiz digerleri degil gibi ayristirmakla itham edilince konuyu uzatmak istemedim.
Eminim ki site yönetimide bu önlemleri tartisma, polemik olmasin diye aliyordur ama bu önlemlere sebep yine buradaki üyeler.
Islam inancindakiler halk digeleri halk degil gibi bir düsünce benim aklimin ucundan bile gecmedi.
Zira insanlarin din, dil, irk gibi konularda ayristirilmadan, özgür bir sekilde hangi dine inaniyorsa öyle yasamasi gerektigini, kimsenin dinine, irkina, diline hakaret edilmemesini savundum hep.
Ama burada bir inanca sahip insanlara karsi bir tutum var.
Benim bunu burada dile getirmem aslinda hatadan ders almak isteyen bir parti icin cok önemli.
Zira ancak yapilan hatalar düzeltilirse bir yol katedilir, kaosla, darbeyle, krizle amaca ulasilmaz, ulasilsa bile cok kisa sürer.
Aslolan nerede hata yaptigini bulup düzeltmektir.
Aklınızın ucundan geçmemiştir buna inanırım, çünkü benim de aklımdan geçmeyenlerle suçlandığım çok olmuştur. Siz de "büyük bir kesimin inancina savas acildi" sözünü söylerken aslında biraz da oraya zoraki kondurmuşsunuz gibi göründü bana, benim gibi düşüneceklere bir önlem gibi. Yanılmışımdır, olabilir, hakkınızı helal edin.
Son paragrafınıza da katılıyorum, bunları dile getirmeniz evet hatalardan ders almak isteyen bir parti için kesinlikle çok önemli ve ben CHP'nin oy oranları anlamında bu yükselişini ve kendisine bir çeki düzen verme çabalarını(başarılı olur olmaz bilemiyorum) ya da seçmeninin bu konuda daha talepkar olmasını AKP'ye bağlıyorum. Ama bu demek değil ki AKP süper, AKP hatasız. Bana kalırsa AKP de aynı hataya düşüyor, birilerini ötekileştirme hatasına yani (kabul edersiniz ya da etmezsiniz).
Konunu aslına dönecek olursak Taşdelen'in konuşmasında savaşımız İslam'la diye bir söz geçmiyor yönünde yorumlar gelmiş. İşte burada olay çok farklı boyutlara taşınır. Bu durumda 2 şeye cevap vermem gerekiyor.
1.si haberin başlığı. Bir kere "Bizim savaşımız İslamla" cümlesi ciddi kötü sonuçlar doğurabilir. Bunu başlığı yazanın taraflı olduğu izlenimini ben çok net aldım. Bu başlık kaynağın yorumudur ayrıca hedef göstermektir. İslam'la savaşmak ile İslamiyet kurallarına göre yönetilen bir devleti istemeyip şu anki rejimin devamını istemek arasında ben ciddi fark görüyorum. İslam'la savaşmak ondan tamamen kurtulmayı istemek demektir ki bunu istediğini açık açık söyleyen bir siyasetçinin ben çok acil koruma falan tutması gerektiğini düşünürüm, o kadar tahrik edici bir başlık yani. Ama şu anki rejimin devamlılığının yanında, İslam inancında olan bireylerin de haklarını gözetmek mümkündür. Ha Taşdelen İslam düşmanı da olabilir ona ben bir şey diyemem ama eğer öyle düşünmüyorsa bu başlık ciddi manada haksızlıktır.
2.si de Taşdelen'in belirtilen sözleri.
"Bu seçim İslam cumhuriyeti ile laik Atatürk Mustafa Kemal'in seçimidir"
"Bu seçimde eğer başarılı olursak; ki olacağız Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Başbakanlığa doğru gidişi olacaktır"
"DEVRİMCİ TÜRKÜLER SÖYLEYECEĞİZ"
"O sıkıntıların bitmesi için omuz omuza verip, el ele tutuşup güneşe doğru yürüyeceğiz"
"Solun, devrimin en güzel şarkılarını, türkülerini söyleyeceğiz ve o gün sandıklarda bizim bayrağımız olacak"
Söylediği sözleri düşündürücü buldum. İnsanları ayrışmaya itecek sözler. Bilemiyorum, hitap ettiği kişileri gaza getirmek de istemiş olabilir ama bana kalırsa yanlış. Bu sözlerinden sonra kalkıp da biz her kesime hitap ediyoruz diyemez kendisi, zira kendisiyle çelişmiş olur.