CHP'li Özgün: Gülencilerle ittifak seçimi kaybettirdi

DatluCadu

5 dakkaya hazırım
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
772
Puanlar
413
Artvin'de 3 dönem başkan seçilen CHP'li Emin Özgün, koltuğu AK Parti'ye kaptırdı. Özgün, "Gülencilerle kol kola girince tabanımızı kaybettik" dedi

Solun kalesi olarak görülen Artvin'de 3 dönem oturduğu başkanlık koltuğu AK Parti'ye devreden CHP'li Emin Özgün, yenilginin nedenini 'Gülencilerle ittifak'a bağladı. Seçime tek başına girse kesin kazanacağını belirten Özgün, "Gülen grubuyla ittifak bize yaramadı. Onlarla kol kola girince sosyal demokrat tabanımızı kaybettik. Cemaatin abartıldığı kadar oyu yokmuş, bize bir faydası olmadı" dedi.
KILIÇDAROĞLU'NU YALANLAYAN SÖZLER
"Seçimden önce Gülenciler geldi, anlaştık" diye konuşan Özgün, Kılıçdaroğlu'nun, "Cemaatle herhangi bir ittifak yapmadık" sözlerini de ilk ağızdan yalanlamış oldu.
Solun ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin kalesi olarak bilinen Artvin'in 3 dönemdir koltuğu kimseye kaptırmayan CHP'li başkanı Emin Özgün, son seçimde AK Parti adayı Mehmet Kocabaş'a üstelik 9 puan farkla kaybetti. Artvin'de sürpriz bir şekilde CHP'nin kaybedip, AK Parti'nin kazanması siyasi dengeleri sarstı. Öyle ki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kaybedilmesine en fazla üzüldüğü ilin Artvin olduğunu açıkladı.
Kılıçdaroğlu, seçim değerlendirmesinde ayrıca, "Cemaat ile ittifak yapmadık. Belgesi olan çıkarsın" ifadelerini kullandı. Ancak Gülen grubunun, tüm Türkiye'de CHP'nin güçlü olduğu yerlerde CHP'yi, MHP'nin güçlü olduğu yerlerde de MHP'yi desteklediği, yurtlarında, okullarında ve evlerinde bu yönde propaganda yaptığı seçim boyunca defalarca ortaya çıktı.
"BİN OYUMUZ VAR"
3 dönem sonra koltuğu AK Parti'ye kaptıran CHP'li Emin Özgün, mağlubiyetin ardından Sabah'a yaptığı açıklamada 'ittifak' konusunda çok çarpıcı ifadeler kullandı, Kılıçdaroğlu'nun aksine seçimde ittifak yaptıklarını doğruladı. "Seçimden önce Gülenciler bana geldi. 'Bizim bin oyumuz var. Sizi destekleyeceğiz' dediler. Ben de kabul ettim" diyen Özgün, "Gülenciler bana çalıştılar. Lakin seçim sonuçları açıklandığında o bin oyu hiçbir yerde göremedim. Artvin'in nüfusu artmadı. Buna göre ben geçen seçimde aldığım oyu aldım. Yine de kaybettim. Demek ki böyle bir oyları yokmuş Artvin'de. Buradan şu anlaşılıyor ki, Gülencilerle ittifaka girmekle, onlarla kol kola girmekle büyük yanlış yaptık. Onların oylarından medet umduk. Bu çok büyük hataydı. Çünkü sosyal demokrat tabanımız buna tepki gösterdi. Rahatsız oldu. Biz bu tür hataları yaparak siyasette asla başarılı olamayız" dedi.
"OYLARI HİKÂYEYMİŞ"
Özgün, seçimden önce Gülen grubunun kendisini Artvin Menderes Koleji'ne davet ettiğini de vurgulayarak şöyle konuştu: "Orada da bana söylediler. Bana bir el uzattılar ben de o eli sıktım. Reddetse miydim yani? Ama gördüm ki, öyle bin oyları falan da yokmuş. Hikâyeymiş. Öyle ya, seçim sonuçlarına bakıyorum, nerede bu Gülencilerin oyu? Yok ortalıkta. Sandığa mı gitmediler? Türkiye geneline bakıyorum. MHP'nin oyu düşmüş, CHP'nin oyu da artmamış. O zaman şu ortaya çıkıyor. Gülen grubunun öyle abartıldığı gibi ülke genelinde yüzde 3-4 oyu falan yokmuş. Böyle bir güçlerinin hiç olmadığı görüldü. Bu sonuçlar bizim kadar Gülen grubu için de tam bir hayal kırıklığıdır." Özgün, "Gülencilerle ittifak yapmasaydık, sosyal demokrat tabanımızın doğal oyunu alarak seçimi kazanabilirdik, sonuçta bunu gördük" dedi.

Haber7

Bence CHP hicbir zaman cemaatle ittifak kurmadı, adam her cıktığında böyle birşey yok dedi ama biz inanmadık. AKP ve amerikanın en güzel oyunuydu maalesef hepimiz yedik.

kendi vekilleri bile bu yakınlıktan rahatsızlık duyduğunu söylemişti
hatta tüm tartışma programlarında o kesime yakın kişiler de inkar etmedi
kılıçdaroğlu yok öyle birşey deyince neden inanayım
ben kendim de gözlemledim çünkü
bence oy toplamak için yakınlaştı ama büyük hata yaptı
bundan sonra nasıl bi politika izleyecek merak ediyorum

Son düzenleme:
Bende inanmıyorum ittifak kurduklarına hem Kemal Kılıçdaroğlu hem de milletvekillerinden biri cemaatle bir görüşme yaptığımıza dair bir kanıt varsa istifa ederim demişti:ssz:

Bence CHP hicbir zaman cemaatle ittifak kurmadı, adam her cıktığında böyle birşey yok dedi ama biz inanmadık. AKP ve amerikanın en güzel oyunuydu maalesef hepimiz yedik.

Son günlerin moda lafı'' ben lafa deyil icraata bakarım '' ...adam her çıktıgında dedi lakin çıktıgı yer saman yolu ekranlarıydı !
onlardan meded umdu ama test tepti .. bu ters tepme işide şeçimlerle bitmiycek . birde kendi tabanına hesap verme zamanı olacak ...

Son günlerin moda lafı'' ben lafa deyil icraata bakarım '' ...adam her çıktıgında dedi lakin çıktıgı yer saman yolu ekranlarıydı !
onlardan meded umdu ama test tepti .. bu ters tepme işide şeçimlerle bitmiycek . birde kendi tabanına hesap verme zamanı olacak ...

Kimden bahsediyorsunuz "dedi" diye?

Ben CHPli ya da AKP li değilim ne görüyorsam onu söylüyorum, tabanına hesap verme niyeti olsaydı Mansur Yavaşı aday göstermezdi değil mi?

Kimden bahsediyorsunuz "dedi" diye?

Ben CHPli ya da AKP li değilim ne görüyorsam onu söylüyorum, tabanına hesap verme niyeti olsaydı Mansur Yavaşı aday göstermezdi değil mi?

Lafı ben şöyledim arkadaşım . son günlerin moda lafı olduğu için tırnak içine aldım ..

..malesefki bu günlerde insanların ağzından başka hareketlerinden başka şeyler anlayabiliyoruz . onu demek istemiştim ...
bence mansur yavaş içinde tabanına hesap verecek .. şu an ankara şeçimi chp başarılı gibi göründügü için bence tabanın bu konuda sesi çıkmıyor ...

.....ilerleyen günlerde chp de neler olur bilinmez .....

Lafı ben şöyledim arkadaşım . son günlerin moda lafı olduğu için tırnak içine aldım ..

..malesefki bu günlerde insanların ağzından başka hareketlerinden başka şeyler anlayabiliyoruz . onu demek istemiştim ...
bence mansur yavaş içinde tabanına hesap verecek .. şu an ankara şeçimi chp başarılı gibi göründügü için bence tabanın bu konuda sesi çıkmıyor ...

.....ilerleyen günlerde chp de neler olur bilinmez .....

keşke CHpnin korkak tabanı Mansur YAVAŞ gibi olabilseydi. Adam hayatında ilk defa CHP icin oy verdi onun su verdiği mücadeleyi partide Muharrem İNCE'den başka veren yok.

keşke CHpnin korkak tabanı Mansur YAVAŞ gibi olabilseydi. Adam hayatında ilk defa CHP icin oy verdi onun su verdiği mücadeleyi partide Muharrem İNCE'den başka veren yok.

Muhalefet partilerinde köklü bir degişiklik olmadıkça (başkanları dahil ) halkdan aldıkları destek değişmeyecektir ..

Mansur Yavaş'ın bu saatten sonra tabandan tepki göreceğini düşünmüyorum görürse de seçmende büyük tepkiye yol açar bu:ssz: İhsan Özkeş ve Aylin Kotil de çok mücadele verdiler bu seçim de:ssz:

kesinlikle katılıyorum elmy...

mansur yavaş gibi kim acaba melih gökçeğe kısada olsa kaybetme hissi yaşatabildi..

Mansur Yavaş'ın bu saatten sonra tabandan tepki göreceğini düşünmüyorum görürse de seçmende büyük tepkiye yol açar bu:ssz: İhsan Özkeş ve Aylin Kotil de çok mücadele verdiler bu seçim de:ssz:

İstanbul tarafını bilmiyorum haybeye atmayayım ama taban zaten Mansura tepki gösterirse yazıklar olsun, onun gibi dürüst bir baskan daha gelmez ankaraya

kesinlikle katılıyorum elmy...

:38:

Gürsel Tekini de unutmamak lazım o da Ankara da oyları koruyabilmek için baya savaş verdi:ssz:
$BkE2H2LCMAAHtNF.jpg

Son düzenleme:
ankara sonuçları belli oldu mu ki

Kılıçdaroğlu seçim öncesinde Amerikayı gezi amaçlı ziyaret etmedi heralde. Yakında çıkar mı bilmem ama Kılıçdaroğlu olmasa bile partililerin görüştüklerine dair kaseti maseti bişeyi çıkar. işleri bitti diye karalamaya kalkışmasınlar şimdi cemaati. cemaat bu valla bi kaset atar Chp paramparça olur.
ayrıca ablaların abilerin kapı kapı dolaşıp İstanbulda Chp ye oy istediklerini hepimiz biliyoruz.
seçimden bi hafta gün önce Umut Oran'ın söylediklerini hatırlayın lütfen. Başbakan belkide seçime girmeyecek, yüzü olmayacak dedi. Kaset imasında bulundu. Kuşlar mı söyledi bunu?

Elbette kemik oyla zıtlaşmamak için reddedecek.

Ama bu bi oyunmuydu derseniz. Sürekli komplo teorisi üreten aklıma gelmeyen kalmıyo:ssz:

Kılıçdaroğlu seçim öncesinde Amerikayı gezi amaçlı ziyaret etmedi heralde. Yakında çıkar mı bilmem ama Kılıçdaroğlu olmasa bile partililerin görüştüklerine dair kaseti maseti bişeyi çıkar. işleri bitti diye karalamaya kalkışmasınlar şimdi cemaati. cemaat bu valla bi kaset atar Chp paramparça olur.
ayrıca ablaların abilerin kapı kapı dolaşıp İstanbulda Chp ye oy istediklerini hepimiz biliyoruz.
seçimden bi hafta gün önce Umut Oran'ın söylediklerini hatırlayın lütfen. Başbakan belkide seçime girmeyecek, yüzü olmayacak dedi. Kaset imasında bulundu. Kuşlar mı söyledi bunu?

Elbette kemik oyla zıtlaşmamak için reddedecek.

Ama bu bi oyunmuydu derseniz. Sürekli komplo teorisi üreten aklıma gelmeyen kalmıyo:ssz:

Klıçtaroğlunun ABD dönüşü ropörtaj verirken manalı gülüçükleri çok manidar gelmişti bana ...

Son düzenleme:

Kaybetmeseydi (kazanma ihtimali kaç bilmiuorum) bu hem Kılıçdaroğlu için ciddi bir kazanım olurdu hem de bahsettiğin korkak tabanın da gıkını çıkmazdı. Neticede Kılıçdaroğlu (Mansur Yavaş'ın kökeni itibari ile) riskli bir karar aldı. Sonuç kaybettikleri yönünde netleşirse kaç oyla kaybettik diye bakmaz Yavaş' aforoz ederler Kılıçdaroğlu'nuda bir kaşık suda boğarlar

Back