"CHP yarın Meclis'te Erdoğan girerken 'makama saygı' için ayağa kalkacak, çıkarken oturarak 'protest

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Erdoğan'ın konuşmasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu yurtdışında olduğu için yer almayacak

inPaylaşın1
CHP iddiaya göre Meclis’in yarın yapılacak açılışında konuşma yapacak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın salona girişinde ‘makama saygı’ için ayağa kalkacak, çıkarken ise oturarak ‘protesto’ edecek.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, TBMM, ömrü çok kısa süren 25. dönem 2. yasama yılının ilk ve son toplantısını yapmak için yarın açılacak. Ancak Meclis mesai yapmadan tekrar kapanacak. CHP, Meclis’in yarın yapılacak açılışında konuşma yapacak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a karşı ilginç bir protesto geliştirdi. Buna göre CHP’liler Erdoğan’ın salona girişinde “makama saygı” gerekçesiyle ayağa kalkacak, ancak salondan çıkarken, ayağa kalkmayarak “protesto” edecek. HDP ise tavrını grup toplantısında netleştirecek.

7 Haziran seçimleri nedeniyle 4 Nisan 2015’te tatile çıkan TBMM, 7 Haziran seçimleri sonrasında sadece 8 gün toplanabilmişti. 8 günde de sadece milletvekili yemini, başkanlık divanı oluşumu, Lübnan ve Suriye- Irak tezkereleri ile RTÜK’e üye seçimini yapan Meclis, yaklaşık 6 aydır çalışmıyor. Meclis yarın anayasal zorunluluk nedeniyle açılıp 1 Kasım seçimleri için yeniden tatile girecek. Meclis 1 Kasım seçimlerinin ardından tekrar toplanacak. Milletvekillerinin yemin etmelerinin ardından Meclis bir kez daha başkan seçimi ve başkanlık divanı oluşumu için mesaiye başlayacak. Böylece Meclis’in uzun tatili 8-9 aya kadar ulaşacak. Seçimlerden bir kez daha koalisyon zorunluluğu çıkarsa süreç daha da karışık bir hal alacak.

Meclis’in tatile çıkması için yarın Erdoğan’ın konuşmasından sonra bir oylama yapılacak. Muhalefet partilerinin bu konuda farklı bir tutum sergilemesi beklenmiyor. Bu yıl açılış resepsiyonu yapılmayacak.

Girişte ayrı, çıkışta ayrı
Cumhuriyet’in edindiği bilgilere göre Meclis’in açılış günü CHP iki farklı tavır izleyecek. Bu çerçevede parti Erdoğan genel kurul salonuna girerken, “Cumhurbaşkanlığı makamına duyulan saygı” ifadesi olarak ayağa kalkacak.

Erdoğan’ın konuşması süresince CHP grubu konuşmayı dinleyecek. Konuşma sonrasında alkış yapılmayacak. Erdoğan konuşması sırasında CHP’ye yönelik bir ifade kullanırsa, grup tepkisini gösterecek. Cumhurbaşkanı salondan ayrılırken, CHP grubu ayağa kalkmayacak.

Birçok vekil girmeyecek
Erdoğan’ın konuşması sırasında CHP’den çok sayıda vekil de Genel Kurul salonuna girmeyecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Fransa’nın Lyon kentinde Türk sivil toplum örgütleri ve topluluklarıyla buluşacağı için açılış programında yer almayacak. Erdoğan’ı protesto etmesi beklenen HDP’de ise karar yarın verilecek. Yeni yasama yılının açılış töreninden önce saat 10.00’da grup toplantısı yapacak olan HDP’de Genel Kurul’da Erdoğan’a ne şekilde tepki gösterileceği karara bağlanacak.
http://t24.com.tr/haber/chp-yarin-m...acak-cikarken-oturarak-protesto-edecek,311315

iyi halt edecek,aferın chp ye,çatlasın patlasın,Bu ADAM cumhurbaşkanı,onunda çok umrunda,ayyy üzülür yatağa düşer,kıyamam,yapmasınlar ,yalvarıyorum,

Bizim ülkemizde makama saygının bile içi boş.
Ayağa kalkmayı saygı zannediyoruz Halbuki hiç birimizin birimizden üstün bir yanı yok. Kişinin karakterine saygı duyulmalı aya kalkmanın mantığını çözebilmiş değilim doğrusu.

bugun bayağı bi şenlikli olcak meclis, erdoğandan paparayı yiyen yiyene... muhtemelen

mecllis 6 aydır yatışta, ülkenin hali ortada
söylenecek çok şey var da süüppeerrr bir ülkeyiz. Altın çağ.

Erdoğan bile böyle iddialı konuşmuyor bu konuda en fazla yeni Türkiye diyor ona da kimse inanmıyor zaten
Kız ıyımısın ,yenı türkiyedeyı zaten,ne ınanmaması,haa doğru,bur kadar güzel yenı bir türkiye beklemıyordu kımse,inanamıyor tabiki,yahu muhalefet yapta,kımse ınanmıyorda,bu adamın sevdalılarınımı hiçe sayıyorsun,onlar kımse deĞil mi?doğru onlar yanı bızler bu milletın TA KENDISIYIZ...

Karşılıksız bir sevda bu canım valla ben bir sevdadan bir de savaştan çok korkarım.
İkisi içinde her yol mubağ nasılsa.Aşkın gözü kör, kulağı sağırdır o yüzden sana ne yazsam anlamsız.
Kimseyi hiçe saydığım yok benim her gün aynı sabaha, aynı ülkede uyanıp bu günün dünden farklı olmadığını savunuyorum sadece. AKP'ye oy veren hatta senin demenle sevdalılar bile bir fark göremiyorlar o zaman onlarda kendilerini hiçe sayıyorlar.

kım bunlar bende bılemıyorum,benım etrafımdaki sevdalılar musmutlu,akp ılk ıktıdar oldu,sonr yıne,güneri civaoğlu idi yanlış belkı hatırlıyorum,belkı reha muhtar,çok ılgınç dmeişti,hiç kımse akp oy vermıyorum dıyor,ama karşıdan gelen ıkı kişiden bır akplı,yuzde 50 yanı demişti,muhalefet edende aslında gayet memnun,gızlıden verıyor sanırsam,alakasız olcak ama 28 nıckın ilmi,yoksa yaşınmı,

valla hiç bir zaman oy vermedim vermeyeceğim. Memnun filanda değilim.
oy veren %50'ki şu an %41 zaten hiç bir zaman inkar etmiyor. 29 yaşındayım nick eski.

Karşılıksz bir sevda bizimkisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…