ama başörtülü bayanlar önceden cidden eziliyodu toplumda
okula giremiyo askeriye giremiyo falan filan uzar gider işte herkes biliyo
bi de dışlanıyolardı bazı çevrelerce
bu o zaman devlet eliyle yasaklandığı için insanlar daha hassaslaştı heralde bu konuda
yoksa açık bayanlar da benzer şeylere maruz kalabiliyo
çok doğru yazmışsın. üzerimizde hala o ezilmişliğin kalıntıları var. bu psikolojiden hemen kurtulmamız beklenmemeli.. dediğim gibi başı açık olup saldırıya uğrayanların arkasında güçlü bir medya var. mesela geçen gün ak parti mitinginden dönenlere laf atan kadını koca koca adamlar dövmeye kalktı. ne kadar çirkin bir hareket değil mi? bunu medya ekranlara taşıdı, kınadı. ama bu olayı görmemezlikten geliyorlar. yani bizi savunmak yine bize düşüyor.
ayrıca burada saldırıya uğrayan kadın değil, başörtüsüdür. bir şey yapmamışlar ne var bunda diyenlere de "o kadınla saldırganlar arasında cam olmasaydı daha fazlasını yapmaktan çekinmezlerdi" diyorum. halbu ki kadını tanımıyorlar bile. yoldan geçen, kimseye zararı olmayan biri. ve şu günlerde chp için kapı kapı dolaşıp oy toplayan bir cemaatçi olma ihtimali bile var. ama bunların hiç bir önemi yok. o baş örtülü ya, kesin akplidir!
yok haklısın sahne kötüydü. resmen o ellerindeki kağıdı cama bizzat onların olduğu yere yapıştırmışlar. ayıbın ötesi. bu tarz hareketleri kınıyorum. iyikide orda değilim...kendimi kontrol ederim geneldede. ama bazende gözüm kararır.. tutamayabiliyorum bazen kendimi.. kesin dayak yemiştim o sapkınlar tarafından.çok doğru yazmışsın. üzerimizde hala o ezilmişliğin kalıntıları var. bu psikolojiden hemen kurtulmamız beklenmemeli.. dediğim gibi başı açık olup saldırıya uğrayanların arkasında güçlü bir medya var. mesela geçen gün ak parti mitinginden dönenlere laf atan kadını koca koca adamlar dövmeye kalktı. ne kadar çirkin bir hareket değil mi? bunu medya ekranlara taşıdı, kınadı. ama bu olayı görmemezlikten geliyorlar. yani bizi savunmak yine bize düşüyor.
ayrıca burada saldırıya uğrayan kadın değil, başörtüsüdür. bir şey yapmamışlar ne var bunda diyenlere de "o kadınla saldırganlar arasında cam olmasaydı daha fazlasını yapmaktan çekinmezlerdi" diyorum. halbu ki kadını tanımıyorlar bile. yoldan geçen, kimseye zararı olmayan biri. ve şu günlerde chp için kapı kapı dolaşıp oy toplayan bir cemaatçi olma ihtimali bile var. ama bunların hiç bir önemi yok. o baş örtülü ya, kesin akplidir!
çok doğru yazmışsın. üzerimizde hala o ezilmişliğin kalıntıları var. bu psikolojiden hemen kurtulmamız beklenmemeli.. dediğim gibi başı açık olup saldırıya uğrayanların arkasında güçlü bir medya var. mesela geçen gün ak parti mitinginden dönenlere laf atan kadını koca koca adamlar dövmeye kalktı. ne kadar çirkin bir hareket değil mi? bunu medya ekranlara taşıdı, kınadı. ama bu olayı görmemezlikten geliyorlar. yani bizi savunmak yine bize düşüyor.
valla başörtülülerin nasıl hepsi akpli oluyo onu ben de anlamadım
ben bi sürü başka partiye oy verecek başörtülü bayan tanıyorum
özellikle mhpye veren çok kişi biliyorum
nedense böyle algı oluşmuş ülkede
yok haklısın sahne kötüydü. resmen o ellerindeki kağıdı cama bizzat onların olduğu yere yapıştırmışlar. ayıbın ötesi. bu tarz hareketleri kınıyorum. iyikide orda değilim...kendimi kontrol ederim geneldede. ama bazende gözüm kararır.. tutamayabiliyorum bazen kendimi.. kesin dayak yemiştim o sapkınlar tarafından.
ha bende yaşadım bunu.. banada başörtül bazı kişilikler
zamanında hakaret etti. ama işte böyle terbiyesizleri kaale alıp bir düşünceye yada partiye mal etmek yanlış.
çok trajikomik. sanki imanın şartlarından biri akpye oy vermekmiş gibi.. bu algıyı akpnin yarattığı söyleniyor ama bu olay bunun böyle olmadığı gösteriyor. kadının saldırıya uğramasının tek sebebi başındaki örtüsü.. aman Allahım ne korkunç..
evet özellikle mhpnin çok fazla başörtülü partilisi var. neden olmasın ki, ne kimseye saldırdıklarını gördüm ne de savunur gibi yapıp zarar verdiklerini. adamlar neyse o. bu dönemde en çok tavrını beğendiğim parti mhp..
ben işin parti kısmıyla ilgilenmiyorum ama gece gece sinirlerim hopladı. neden her koşulda madur edilen başörtülüler oluyor? bu kızların suçu ne? bu iğrenç saldırıyı görmemezlikten gelemem. artık kimse beni chpnin özgürlükçü olduğuna inandıramaz.. hayır yani sizin için o kadar çırpınan! ablalara da mı saygınız yok.. cık cık çok ayıp..
valla başörtülülerin nasıl hepsi akpli oluyo onu ben de anlamadım
ben bi sürü başka partiye oy verecek başörtülü bayan tanıyorum
özellikle mhpye veren çok kişi biliyorum
nedense böyle algı oluşmuş ülkede
Evet geçmişte başörtülüler bir çok alanda mağdur edilmiş, ezilmiş. İnsanların üzerlerin de hala bu ezilmişliğin kalıntılarının olması da ççok normal aslında.
Şu anda hükümet başartülülerin yanında,hükümete bağlı medya organları da çok fazla aslında medyaya taşınmamış olmasına en azından yanlı organlar tarafından bir anlam veremedim doğrusu.
Aslında başartüsü siyasi değildir ama yıllardır siyasi simge olarak kullanılmaktadır bunuda kabul etmek gerekir.
aklı başında bilinçli birey için zaten kapalı olan herkesi AKP li olarak görmek yanlış.Öyle görüldüğünü de sanmıyorum. biraz önce demiştim CHP mitingde bir sürü kapalı kadın var. AKP de açık.
sadece ülkemizde bir gurup var ki açık kapalı ayrımı yapıp ötekileştiriyor. sen, ben , o kimse rahatsız değil baş örtüden. inaçlarıma da aykırı değil ayrıca.
Ne zaman vazgeçeceğiz birbirimizi kıyafetlerimizle eleştirmekten? O kadınların başörtüsü size ne yaptı? Başörtüsü siyasi simge olarak kullanılıyor evet, ama o örtüyü takan kadınlar tarafından değil, o o örtüyü böyle partizanlık adına hakaret etmek için kullanan sizin gibi provokatörler tarafından.
hangi geçmişten ne kadar kötü muameleden bahsediyorsunuz ki.,
olanlar her ülkenin geçtiği sınavlar, çalkantılar. 20 yıl önce böyle bir kriz var mıydı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?