• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

CHP kararını verdi gibi! İşte Köşk adayı!

bulca

Gönül almayı bilmeyene ömür emanet edilmez.Mevlana
Pro Üye
28 Ocak 2009
33.828
55.339
1.123
Kemal Kılıçdaroğlu, sanatçıların da görüşünü alacak. Köşk adaylığı için Yılmaz Büyükerşen’in adı öne çıkıyor.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin cumhurbaşkanı adayını belirlemek için sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığıtemaslarına bugün siyasi partiler iledevam edecek. Kılıçdaroğlu, siyasi partilerin ardından ise sanatçılarla bir araya gelerek, cumhurbaşkanı adayını belirlemeçalışmalarını tamamlayacak.
Kılıçdaroğlu’nun bu temaslarının ardından önümüzdeki hafta sonu cumhurbaşkanı adayını ilan etmesi beklenirken kulislerde CHP’nin adayının Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen olmasının enyüksek olasılık olduğu belirtiliyor.
Kılıçdaroğlu, bugün BTP, DSP ve DP’yi ziyaret edecek. Kılıçdaroğlu’nun hafta boyunca MHP, BBP ve SP’nin de içinde olduğu diğer partilerle de temas etmesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu, siyasi partilerle temaslarının ardından cumhurbaşkanı adayı eksenli turunu,sanatçılarla bitirme kararı aldı. Sürpriz bir şekilde Kılıçdaroğlu’nun programına dâhil edilensanatçılarla görüşmenin 13 Haziran Cuma günü İstanbul’da yapılması bekleniyor.
İbre Büyükerşen’de
CHP liderinin temasları doğrultusunda, parti kulislerinde partinin cumhurbaşkanı adayı olarak Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in gösterilmesinin enyüksek olasılık olduğu değerlendirmeleri yapılıyor.
Partinin sol kanadına yakın isimleri eski AİHM yargıcı ve İzmir Milletvekili Rıza Türmen’in ismi üzerinde kulislerini sürdürürken, partiden ulusalcı kanadın da eski Genel Başkan DenizBaykal’ın “çatı aday” olarak gösterilmesi konusunda parti yönetimine görüşlerini sunduğu ifade ediliyor.
Kılıçdaroğlu’nun hafta boyunca yapacağı ziyaretlerin ardından hafta sonu cumhurbaşkanı adayını kamuoyuna sunması öngörülüyor.
Kaynak: Milliyet

Bu adam eğer Türkiye'nin başında olup Eskişehir'e yaptıklarını bu ülkeyede yaparsa bu ülke cennet olur diyorum.Eskişehir'i bilen bilir.Benim memleketim.Yılmaz Hoca'dan önce yüzüne bakılacak yer değildi.Şimdi Avrupa kentlerinden biri gibi.Gelen aşık oluyor gidiyor.Darısı ülkenin başına.
Bunlarda yaptıkları:

• Açıköğretim Fakültesi (İşletme, İktisat ve çeşitli dallarda 4 yıllık lisans ve 2 yıllık Önlisans Programları),
  • Türkiye’nin ilk İletişim Bilimleri Fakültesi,
  • Türkiye’nin ilk Sinema – Televizyon Yüksekokulu (1982’de A.Ö.F’e dönüştürüldü),
  • Edebiyat Fakültesi,
  • Fen Fakültesi,
  • Hukuk Fakültesi,
  • Mühendislik-Mimarlık Fakültesi (yeni mühendislik dalları),
  • Uygulamalı Güzel Sanatlar Yüksekokulu (daha sonra Fakültesi)
  • Eğitim Fakültesi,
  • Devlet Konservatuvarı,
  • Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu,
  • Sivil Havacılık Yüksekokulu,
  • Engelliler Entegre Yüksekokulu,
  • Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu,
  • Eskişehir, Kütahya, Afyon, Bilecik, Bozüyük ve Bolvadin’de Üniversiteye bağlı çeşitli dallarda eğitim veren Meslek Yüksekokulları,
ENSTİTÜLER:

• Televizyonla Eğitim Enstitüsü,
  • Çevre Eğitim Enstitüsü,
  • İletişim Bilimleri Enstitüsü,
  • Uydu ve Uzay Bilimleri Enstitüsü,
  • Sağlık Bilimleri Enstitüsü,
  • Sosyal Bilimler Enstitüsü,
  • Fen Bilimleri Enstitüsü,
  • Eğitim Bilimleri Enstitüsü,
  • Engelliler Araştırma Enstitüsü,
  • Güzel Sanatlar Enstitüsü,
  • Ulaştırma Ekonomisi Araştırma Enstitüsü,
ARAŞTIRMA MERKEZLERİ VE BİRİMLERİ:

• Avrupa Birliği Araştırma ve Dökümantasyon Merkezi,
  • İşitme Engelli Çocuklar Okul Öncesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi,
  • Televizyonla Eğitim Öğretim ve Araştırma Merkezi,
  • Bilgisayar Destekli Eğitim Merkezi,
  • Tıbbi ve Aromatik Bitki İlaç Hammaddeleri Araştırma Merkezi,
  • Kültürel Çalışmalar ve Çevre Eğitim Merkezi,
  • Halk Bilim Araştırmaları Merkezi,
  • Yabancı Diller Araştırma Merkezi,
  • Atatürk Müzik Araştırmaları Merkezi,
  • Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi,
  • Yaygın Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi,
  • Sivil Havacılık Araştırma ve Uygulama Merkezi,
  • Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi,
  • Eskişehir Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi,
  • Arkeoloji ve Sanat Tarihi Araştırma Merkezi,
  • Mediko Sosyal Merkezi ve Öğrenci Hastanesi (Mavi Hastane),
  • Üç milyon kitap kapasiteli ve tüm elektronik bilgi sistemleri ile donatılmış Kütüphane ve Dökümantasyon Merkezi onun açtığı kurumlardır.
VAKIFLAR:

• (İÇEM) İşitme Engelli Çocuklar Okul Öncesi Eğitim ve Araştırma Vakfı (Kurucu ve Başkan),
  • Eğitim Sağlık Bilimsel Araştırma Çalışmaları Vakfı (Kurucu ve Başkan),
  • Anadolu Üniversitesi Güçlendirme Vakfı (Kurucu ve Başkan),
  • Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (Kurucu Mütevelli, bir dönem Başkan),
  • Eğitim Teknolojisi ve Yaygın Eğitim Vakfı (Kurucu),
  • Endüstriyel Kalkınma Vakfı (Kurucu),
  • Kentsel Gelişim Vakfı (Başkan),
  • Ayhan Şahenk Vakfı (Mütevelli ve Yönetim Kurulu Üyesi),
  • Aydın Doğan Vakfı (Mütevelli ve Yönetim Kurulu Üyesi),
  • Ayrıca üniversitenin gelecekteki bilim adamı kadrolarını yetiştiren, yabancı dille eğitim yapan bir vakıf ilk ve orta öğretim okulu (ÇAĞDAŞ Koleji),
  • Üçüncü Sektör Vakfı (Kurucu Mütevelli ve Yönetim Kurulu Üyesi)
REKTÖRLÜĞÜ SIRASINDA ALDIĞI NİŞANLAR VE ÖDÜLLER

• Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterand imzalı Legion D’Honneur Nişanı,
  • Cumhurbaşkanı Kurt Waldheim imzalı Avusturya Hükümeti Bilim, Sanat ve Kültürde Birinci Derece Liyakat Nişanı,
  • The British Open University Onursal Doktorası,
  • Mimar Sinan Üniversitesi Onursal Doktorası,
  • Kıbrıs Uluslararası Üniversitesi Onursal Doktorası,
  • Fransız Ulusal Havacılık ve Uzay Akademisi Ödülü,
  • Lefke Üniversitesi İletişim Ödülü,
  • Paul Harris İnsanlığa Hizmet Ödülü,
  • “Dr.Behçet Uz Son 20 Yılın En Başarılı Eğitim Kurumları Yöneticisi” Ödülü,
TÜRKİYE’DEKİ İLK PROJELER

• Anadolu Üniversitesi Mediko Sosyal Hastanesinde (Mavi Hastane), İşitme sinirine elektrot bağlanarak biyonik kulak yapımı projesi de onun döneminde yürüttüğü proje ve sağladığı teşvik sayesinde gerçekleştirilen Türkiye’de ve orta doğu ülkelerinde bir ilktir.
  • Beyin Özürlü Çocuklar Eğitim Merkezi,
  • Açıköğretim, Ders Araçları Çoğaltım Merkezi,
  • Özürlülerin Eğitimi için uzman yetiştiren Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü,
  • TRT TV-4’üncü kanalının eğitim kanalı durumuna dönüştürülmesi
  • Eskişehir höyüklerinde kazılar başlatan Arkeoloji ve Sanat Tarihi Araştırma Merkezi
  • Sakat çocuk doğumunu önlemek için Genetik Hastalıklar ve Doğum Öncesi Tanı ve Bioteknik Araştırma Merkezi,
  • Anadolu Üniversitesi ISU’nun “Affiliate Kampusü” olarak seçilmesi
  • Uzay teknolojisi konusunda ülkemizde yüksek lisans programlarının başlatılabilmesi için, ISU’nun (Uluslararası Uzay Üniversitesi) proje ve ders malzemelerinin ilk kez Türkiye’de (Eskişehir’de) basılması,
  • Açıköğretim bürolarının ve yüz yüze eğitim olanaklarının 27 il merkezinde ve 6 Avrupa ülkesinde örgütlenmesini sağlaması,
  • İllerde açıköğretim öğrencileri için interaktif bilgisayar destekli eğitim laboratuarlarının kurulması,
  • Özel kuruluşların ve kamu kuruluşlarının araştırma ve geliştirme projelerinin gerçekleştirilebilmesi için Sanayi Odası ile birlikte Tekno Park kurulmasına öncülük etmiştir.
  • Konusunda üniversitenin tüm gereksinimlerini karşılayan, Hollywood film stüdyolarında üretilen her çeşit set malzemelerinin üretildiği yapım atölyelerinin kurulması. (Büyükerşen, TRT’nin Kurtuluş dizisinde kullanılan o dönemin tüm araç-gereçlerinin, o dönemin silahları, otolar, uçaklar, dekorlar, setlerin üretildiği bu atölyelerde üretiminde bizzat çalışmıştır.)
  • Kendisinin yapıp, Anıtkabir Müzesi’ne armağan ettiği Atatürk’ün Balmumu heykeli,
  • Ankara Ulus’taki II.Meclis Binası olan Cumhuriyet Müzesi’ne, Atatürk’ün Onuncu Yıl Nutku’nu okuduğu günkü hükümet üyeleri ile ünlü milletvekillerinin balmumu heykelleri,
  • Kayseri’deki Müze için Atatürk ve Akşehir Batı Cephesi Karargah Müzesi için İsmet İnönü’nün Balmumu Heykellerinin yapımı,
  • Kentte bir kitapevi ve güzel sanatların çeşitli dallarında sergilerin açıldığı galerileri,
  • Üniversite Matbaasının yanısıra Organize Sanayi Bölgesinde, Kurduğu Vakfa ait Büyük kapasiteli basım tesisleri,
  • Bilgisayar teknolojileri ve programları konusunda bilgi veren, eğiten ve kazancını yine üniversitenin desteklenmesi amacına yönlendiren vakıf şirketleri.
PROJELERİNİ HAZIRLAYIP, LİDERLİĞİNİ YAPTIĞI VE YAŞAMA GEÇİRİLEN TOPLUMSAL EĞİTİM ÖĞRETİM PROJELERİ ŞUNLARDIR:

• Avusturya, İsviçre, Fransa, Almanya, Hollanda ve Belçika’da yaşayan Türkler için açıköğretim programı
  • Öğretmenler için Ön lisans Eğitim Programı
  • Akdeniz Bölgesindeki tesislerde nitelikli insan gücü yetiştirmek için Turizm Sertifikası Programları
  • Lise seviyesindeki öğretmen okullarından mezun branş öğretmenleri için Ön lisans ve Lisans Tamamlama Programı
  • Hemşireler ve öteki sağlık personeli için Sağlık İdaresi Ön lisans Programı
  • Bilgisayar Destekli Eğitim Programları Geliştirme ve Üretim Projesi
  • İsteyen, her yaştan kişi için Sosyal Bilimler Ön lisans Programı
  • Ev kadınları için Ev İdaresi Ön lisans Programı
  • Televizyon Programlarından ve Teknolojiden Yararlanarak Avrupa’da göçmen işçiler için Öğrenimi Geliştirmek Projesi. Bu Proje, Avrupa Komisyonu’nun DELTA Projesi içinde yer almıştır. 1989 yılında Anadolu Üniversitesi stüdyolarında İngilizce hazırlanan programlar, uydudan yayın yapan “E-Channel”da sürekli yayınlanmıştır. Proje ile, Avrupa’da işsiz Türk çocuklarına Turizmde Beceri Programı uygulanmıştır. Programı bitiren çocuklar, Avrupa Medya Enstitüsü’nden meslek sertifikaları almışlardır.
Akademi Başkanlığı sırasında başlattığı kültür ve sanat çalışmalarını Rektör olunca "Uygulamalı Güzel Sanatlar Yüksek Okulu" (daha sonra fakülte), "İletişim Bilimleri Fakültesi", "Devlet Konservatuvarı" ve "Edebiyat Fakültesi" adı altında kurumlaştırdı.
PROF.DR.BÜYÜKERŞEN’İN GEREK AKADEMİ BAŞKANLIĞI VE GEREK İSE REKTÖRLÜK GÖREVLERİ SIRASINDA KURDUĞU KURUMLARI ŞÖYLE SIRALAMAK MÜMKÜNDÜR:

BÜYÜKERŞEN'in tasarısına ve tercihlerine göre şekillenen Anadolu Üniversitesi Kampusü'ndeki tesislerden birisi büyük operalara, gösterilere ve büyük orkestralara, elverişli olan “Atatürk Kültür Merkezi” AKME, değişik büyüklükte 7 adet sahneli salon, 3 adet sergi galerisi bulunmaktadır.

Üniversite kampüsünün peyzaj mimarisine de çok önem veren BÜYÜKERŞEN, aynı zamanda bizzat heykel sanatı ile uğraşmaktadır. Atatürk'ün doğumunun 100. yılının kutlandığı 1981 yılında Eskişehir'in köylerine hediye ettiği büstler ile Mihallıççık, Mahmudiye, Seyitgazi ilçeleri ile Gemlik'in Karacaali ve Kapaklı köylerindeki Atatürk heykelleri BÜYÜKERŞEN'in imzasını taşımaktadır.

Ayrıca, Gaziantep Vilayet Binası önündeki bronz Atatürk heykelini de yapan Prof. Dr. Yılmaz BÜYÜKERŞEN, Türkiye'de "balmumu mumya heykel" yapımında tek isim olup, Anıtkabir Müzesi'nde sergilenen Atatürk Mumya heykeli ile II.TBMM binasındaki mumya heykeller ve Makedonya Manastır Askeri İdadi Müzesi'ndeki "17 yaşında Atatürk" mumyası, İnebolu’daki Balmumu Atatürk Heykeli, Samsun Gazi Müzesindeki Atatürk ve silah arkadaşlarının balmumu heykellerini yapmıştır. Bunların yanı sıra 2008 yılında Londra’daki Madam Tussaud müzesine yeniden yaptırılan Atatürk Heykelinin yapım çalışmalarına da üç hafta süre ile katılmıştır.

Gönlüm MHP nin Meral Akşener i köşk adayı göstermesinden yana idi,ama Bahçelinin talip olduğu söyleniyor üzüldüm.
Sayın Akşener aday gösterilmeyecekse Yılmaz hocaya oy verebilirim,Chp nin adayı mantıklı olmuş...

Buyukersen harika bir aday olmus, yaptiklari hayranlik uyandirici zaten...

Ağlayarak istemeyerek gittiğim şehrin böylesine güzel olacagını bılmezdım.O şehri şehir yapannda kendisidir.Yılmaz Hocanın vizyonu yeter.Çok kaliteli bir insan.Eğer aday olacaksa mecburiyetten değil gönülden oy verebileceğim bir aday olur.

Görevinde kalsa daha iyiydi madem Eskisehir onan memnun zira secilecegini hic zannetmiyorum..

Ayica aday olarak degerlendirirsem, 80 yasina gelmis bir insanin artik enerjisi Cumhurbaskanligi gibi bir görev icin yeterli degildir..

Sahsen Bülent Ecevit vakasina tekrar yasamam istemem..

Gönlüm MHP nin Meral Akşener i köşk adayı göstermesinden yana idi,ama Bahçelinin talip olduğu söyleniyor üzüldüm.
Sayın Akşener aday gösterilmeyecekse Yılmaz hocaya oy verebilirim,Chp nin adayı mantıklı olmuş...

Ya yok artık...:26::ssz:

Abdüllatif Şener, Mansur Yavaş veya Meral Akşener dışındakiler, RTE'Den memnun olmayan muhafazakar seçmenden oy alamaz gibi geliyor bana.

Mansur Yavaş ezer geçer aslında ama nedense MHP ona sıcak bakmıyor.

Politika bu üşlkede çok itici bir iş. :51:

çalmadan çırpmadan devletten destek alamadan şu şehre bile yaptıklarını görünce bazıları tırstı zannımca.Bu adam icraat nedir ne nereyi ileri götürür,insana yönelik yaşam tarzı nasıl oluşturulur biliyor.Arabalara yönelik değil insana yöneliktir çalışmaları.Biz Eskişehir de yol mol çalışması diye ölmüyoruz; at çiftliğimizden, yapay kumsalımıza, bilim merkezlerimizden, üniversitelerimize daha sayamayacağım nice şeylerimizle mutlu mesut yaşıyoruz.ayrıca keşke bazılarıda bu yaşa gelesiye şu yapılanları gerçekleştirebilseydi.Marifet yaşlı ya da genç olmakta değil dürüstçe hakkıyla görevini yerine getirmekte.Bazıları gençte ne oluyor çalıyor bağırıyor da bağırıyor.İcraat mi yol yaptı işte derler şimdi.Birde ülkenin kaçta kaçını sattı onu da yazıversinler.

Son düzenleme:
Cumhurbaşkanlığı pasif bir görev. Madem Belediye Başkanlığında başarılı bir insan bu görevine devam etmeli. Malum Cumhurbaşkanı olunca şehir planlamcılığı yapmayacak. Sezer gibi de köşkte oturacaksa Eskişehir'e yazık yani :50:

Valla bana göre chp Şener'i seçseydi iyiydi hem eşiminde akrabası kendisi :37:

Neysah zannımca fazla oy alamaz gibime geliyor.

Cumhurbaşkanlığının pasif bir görev olduğunu düşünenlerdenim...
Bu yüzden Büyükerşen' in aday olması demek Eskişehir'den feragat etmesi demek ki Eskişehir'i gördükten sonra oraya aşık olmuş bir insan olarak ben istemem...
MHP kimi çıkaracak aday bilemiyorum ama lütfen bu Bahçeli olmasın... :50:

Bahçeliyi severim ama çok pasif bir adam siyasetçi olamaz kendisi ama iyi bir vali olabilirdi :))

Mhp'ye gerçekten bu adam yüzünden oy vermiyorum

şahsiyetine diyecek lafım yok seviyorum kendisini..Umarım c.başkanı adayı olarak kendisini öne sürmez..

Görevinde kalsa daha iyiydi madem Eskisehir onan memnun zira secilecegini hic zannetmiyorum..

Ayica aday olarak degerlendirirsem, 80 yasina gelmis bir insanin artik enerjisi Cumhurbaskanligi gibi bir görev icin yeterli degildir..

Sahsen Bülent Ecevit vakasina tekrar yasamam istemem..

Ne alakası var 78 yaşında olmasıyla kendisi hala gayet dinamik, sağlığı yerinde bir insandır birebir tanıdığım için söylüyorum karşıdan görmekle değil. Hala daha Eskişehir'e yaptıkları tartışılmaz son fotoğraflarına bakın hiç bitmiş tükenmiş bir hali var mı. Bir 5 sene cumhurbaşkanlığını rahat götürür. Abdullah Gül ne yapıyor yurtdışı temasları var yurtdışına gidip geliyor değil mi Yılmaz Hocanın zaten bir ayağı yurtdışında onu tanımayan yok modern, yenilikçi, klasiğin dışına çıkan kafası çok başka işleyen bir adam ve Tüm Türkiye tanıyor gıpta ediyor.

Bahçeliyi severim ama çok pasif bir adam siyasetçi olamaz kendisi ama iyi bir vali olabilirdi :))

Mhp'ye gerçekten bu adam yüzünden oy vermiyorum

şahsiyetine diyecek lafım yok seviyorum kendisini..Umarım c.başkanı adayı olarak kendisini öne sürmez..

Kesinlikle katılıyorum..
İyi bir adam ama asla iyi bir siyasetçi değil..
Cumhurbaşkanlığı adayı olursada zaten alacağı oy yüzde 15 i geçmez.

Kesinlikle katılıyorum..
İyi bir adam ama asla iyi bir siyasetçi değil..
Cumhurbaşkanlığı adayı olursada zaten alacağı oy yüzde 15 i geçmez.

geçemez zaten liderliginden memmun degil kimse :))

zaten pasif c.başkanı da olursa pasifliginden ödün vermeden yolunda ilerler :DD Tam onluk makam aslında he

Back