çeyizinizde kaç nevresim takımı ve havlu vardır?

selamlar, bende 2013 gelinlerindenim:) allahin izniyle..

böyle almaya düsünüyorum:

1 Gelin yatak örtüsü
4 battaniye
2 günlük yatak örtüsü
6 yorgan
6 yastik
10 cift kisilik nevresim takimi
5 tek kisilik nevresim takimi
20 tane havlu (el havlusu)
5 tane vücud havlusu
1 cift kisilik bornoz takimi (kadin-erkek)
10 carsaf (tek- cift)

Son düzenleme:
6 takım çift kişilik nevresim takımı
2 takım tek kişilik nevresim takımı
1 takım özel dikilmiş çift kişilik nevresim takımı
1 takım özel dikilmiş tek kişilik nevresim takımı
2 battaniye çift kişilik
1 battaniye tek kişilik
3 takım çift kişilik pike takımı
2 adet çift kişilik yorgan
1 adet tek kişilik yorgan
2 adet çift kişilik sade çarşaf
2 adet tek kişilik sade çarşaf
16 adet mutfak havlusu
12 adet el havlusu (daha alacam ama eksik )
12 adet banyo havlusu
benimkilerde bunlar (ben çift kişiliklere daha çok ağırlık verdim ))

bende çift kişiliklere agırlık verdim tek kişilik bna biraz gereksiz gibi gelio sonuçta tek kişi çift kişilik nevresim takımı v.s dede yatabilir ama 2 kişi tek kişilikte yatamaz o yüzden almadım almıcam

cok af edersiniz de agzim acik kaldi ..
100 adet havlu ne yapacaksiniz ? :53: :53: :S
20 takim nevresim :53: :53:

birak okadar almayi, koyacak yer bulamazdim 100 adet havlu :53:
masallah
...

Bende aynı fikirdeyim canım. dün okudum ama yorum yazmayım dedim. Şimdi yorumunu görünce dayanamadım.

Bende ufak ufak çeyiz hazırlıklarına başladım. ancak bu kadar eşya almayı düşünmüyorum. Sonuçta evlendikten sonra ihtiyacım olduğunda yine alırım. Abartılı tek bir eşya istemiyorum. Bu yüzdende nevresim takımı vs. gibi eşyaları en fazla 3 tane alırım. Fazlasına lüzum görmüyorum.

bende çift kişiliklere agırlık verdim tek kişilik bna biraz gereksiz gibi gelio sonuçta tek kişi çift kişilik nevresim takımı v.s dede yatabilir ama 2 kişi tek kişilikte yatamaz o yüzden almadım almıcam

en iyisi bende aynen dediklerine katılıyorum canım sonuçta misafirliğe gelenler genelde çiftlerde yatar diye düşünüyorum.

inşallah 2012 yaz gelini olacağım.

english home'dan üç tane çift kişilik poplin nevresim takımı
yine english home'dan iki tane çift kişilik bambu saten nevresim takımı
sarev'den bir tane üstü ipek saten, iç kısmı pamuk saten çift kişilik nevresim takımı
bir tane days in colourse'dan örgü battaniyeli nevresim takımı

english home'dan 3 tane tek kişilik poplin nevresim takımı

20 tane evim için özdilek ve english home'dan havlular
15 tane yine özdilek kenarı dandellerimi diktiğim hediyelik havlular
15 tane mutfak havlusu
özdilek aile seti
yine özdilek'ten iki takım misafir için havlu takımı
üç tane de özdilekten ayak havlusu

bazıları normal sayıda diyor, bazıları abartmışın diyor.
bence normal :)))

Bende aynı fikirdeyim canım. dün okudum ama yorum yazmayım dedim. Şimdi yorumunu görünce dayanamadım.

Bende ufak ufak çeyiz hazırlıklarına başladım. ancak bu kadar eşya almayı düşünmüyorum. Sonuçta evlendikten sonra ihtiyacım olduğunda yine alırım. Abartılı tek bir eşya istemiyorum. Bu yüzdende nevresim takımı vs. gibi eşyaları en fazla 3 tane alırım. Fazlasına lüzum görmüyorum.

bende dayanamadim yorum yazdim:), evet haklisin 100 adet havlu okuyunca oha dedim .. sormak istedim arkadasa
bende fazla almicam yukariya yazdim zaten nekadar düsündügümü.. gerisini lazim olursa uygu fiyatlarda alinir evlenince:)

Kızlar yazılan adetleri okuyunca ağzım açık kaldı.Bu kadar şeyi evinizde nereye sığdırıosunuz allah aşkına..Ben 1 uyku seti aldım mesela ikincisini asla almam.Günlük yemek takımı günlük çatal bıçak ayrı misafirlik ayrı mantığınada karşı olanlardanım.Bitane alıcam herkesle kullanıcam..
Benki evimde tek bi fazlalık istemiorum annemi durduruorum alma die 100 havlu 20 nevresim yatak örtüleri falan duyunca ağzım açık kaldı...
Demekki bende var bi sorun anladım:):)
Ayrıca evlenincede beğendiklerimi almalıyım..100 havlu alsam ben ölene kadar eskitemem,dışarıda olan herşeydede gözüm kalır heralde:):)

7 adt pamuk saten çift kişilik nevresim tkm
1 adt dört mevsim çft kşlik nevresim tkm
1 adet ranforce '' '' ''
1 adt lohusa mavlüt vb. şeylerde yayılmalık (adettenmiş olurmuş 1 tane illa) dantelli pikeli nevresim seti
5 adt çift kişilik pike takımı
1 tek kişilik 4 adette çift kişilik battaniye
1 adt taş rengi taç yatak örtüsü

bendede bu kadar var ben yeterde artar die düşünüyorum sadece düz siyah sade saten bi nevresim takımı daha almak istiyorum:1: o kadar aslında 4-5 nevresim bile iş görürde işte aman az demesinler bide bizim aç gözlülüğümüz birazda ben görünce hala içim erio nevresimlere napıcaksam nişanlım dalga geçio koleksiyonunda yatırmazsında çok kıymetliler die biz kadınlar bazı şeyleri sırf zevkten alıyoruz ihtiyaçtan deil yani :34:

cok af edersiniz de agzim acik kaldi ..
100 adet havlu ne yapacaksiniz ? :53: :53: :S
20 takim nevresim :53: :53:

birak okadar almayi, koyacak yer bulamazdim 100 adet havlu :53:
masallah
...

neden ki ben buldum yer :) sende bulursun neden bulmayasın hem ben napayım ben üniversitede okurkene annem hazırlamış maşallah hepsini ..hepsini açıp kullanmak zorunda deilsinli bır kısmını kullanırsın bir kısmınıda acmazsın sonra yeri gelince kullanırsın...tabi ben kullanıyorum hepsini..

yerinizde olsam asla 3 takım almazdım cok lazım oluyor nevresım takımları en azından ben bayaa kullanıyorum ıkı gunde bır degısır bızde nevresım takımları tercıh meselesı tabıı bız cok aldık cokta kullanıyoruz tercıh ve zevk meselesi sasırılacak bişey yok...benım ceyızım coktu hem erkek tarafından gelende coktu hemde kız tarafından..

bu arada oha diyen arkadaş amma şaşırmışsın sen oha diyerek kabalaşacak ne var anlayamadım zevk benim tercih benim para benim eşya benim ohalancak bişi yok dolayısıyla sen öle yaparsın biz böyle yaptık kime ne !! 100 adet ceyizimde vardı evlenditen sonrada zevkim olsun diye beğendiğimi alıyorum oldu mu sana iki senede 150
, keyif benim deilmi ala alaaa ne tipler var yaaaaa:1::1::1::1:

100 e yakın havlum var dantelli 60 kusur dantelsiz de bir sürü

şuan kaynanamın aldıkları ile birlikte

hazır
5 nevresim takımım
1 pike takımım

elle yapılmış dantelli
1 pike
4 nevresim

2 takım çarşaf takımı(yastıklı)
2 adet yastıksız çarşaf

4 adet battane

1 uyku setim var:29:

2 adet yatak örtüsü
1 adet çk uyku seti
1 adet çk adet saten nevresim takımı
2 adet çk nevresim takımı
2 adet tk nevresim takımı
2 adet çk battaniye
2 adet çk yorgan
4 adet misafir havlusu
1 bornoz takımı
10 adet yüz havlusu
10 adet mutfak havlusu

Bunların bana yeteceğini düşünüyorum birde şimdi büyüklerle alışverişe çıkınca mutlaka kendi istedikleri oluyor 'o güzel değil bu kullanışlı değil' diyorlar bende kıramıyorum bide üzülmesinler istiyorum sonuçta yaşlılar. Ama evlendikten sonra yeni çıkanlardan alırım zevkime göre o zaman kimse bişey demez :))

1 tane bornoz takımı(2 bornoz,2 büyük havlu.2 küçük havlu)
30 tane dantelli havlu
20 tane dantelsiz havlu(daha tamamlanmadı)
5 tane mutfak havlusu
2 tane battaniye(1 tanede kayınvalidem alıcak)
2 tane yorgan(2 tanede kayınvalidem alıcak)
5 tane nevresim takımı(2 tanesini annem yaptı,2 tanede kayınvalidem alıcak)
1 tane pike takımı
1 tane uyku seti
bu rakamlar daha değişebilirde gözüm doymuyor galba:1::1:

Son düzenleme:
9 nevresim takımı (çift kişilik)
6 pike takımı (çift kişilik)
4 yatak örtüsü
3 battaniye (çift kişilik)
2 yorgan (çift kişilik)
20 el havlusu
15 mutfak havlusu :21:

Benimde