• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeyizinizde Eksik Kalanlar,En Can Alıcı Parçalar Neler?

Morfo

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2009
7.073
67
683
42
İstanbul
Evet hanımlar, uzun bir zaman düşündünüz, kafa yordunuz, bütçe hazırladınız..Listeler yaptınız.
Ama her şeye rağmen unuttuğunuz bir şeyler oldu mu? Bu unutalan parça ya da şey sizi mağdur
edecek kadar önemli oldu mu?Neler tavsiye edersiniz?

Küçük ama...diyerek başladığımız ama o an için çok önemli gelen şeyleri paylaşalım istedim, belki yeni
hazırlık içinde olanlara tedbir olur...:31:

birden fazla kepçe, nihale, süzgeç gerekiyor :9: banyo baskülü gerekiyor.şimdilik aklıma gelenler bunlar. bunlar evlilik sonrası alışverişlerde ilk tedarik ettiklerimizden :9: tabi kışlık pijamaları da unutmamak lazım. ben hiç almamışım.

Son düzenleme:
hanımlar çeyiz alırken ev tekstli ve mutfak eşyası vs. alıyolar hep ama ara ara evlendikten sonra güzel güzel giyinirim denilip kıyafette almaları gerekiyor ben alıyorum şahsen :16:

birden fazla kepçe, nihale, süzgeç gerekiyor :9: banyo baskülü gerekiyor.şimdilik aklıma gelenler bunlar. bunlar evlilik sonrası alışverişlerde ilk tedarik ettiklerimizden :9: tabi kışlık pijamaları da unutmamak lazım. ben hiç almamışım.

krizsavarcım teşekkür ederim..:31:
annemin servis takımı vardı kullanmadığı, onları günlük kullanıcam.bir de takım aldığım zaman içinde olur..ben zaten mutfak eşyası delisiyim.:27:
tahta kaşıklardı şunlar bunlar eksik olmaz sanıyorum.banyo baskülü aklımda.:34: burada ki arkadaşlardan gördüm onu da..

pijama ve diğer özel kıyafetlere hiç bakmadım henüz.:17:

hanımlar çeyiz alırken ev tekstli ve mutfak eşyası vs. alıyolar hep ama ara ara evlendikten sonra güzel güzel giyinirim denilip kıyafette almaları gerekiyor ben alıyorum şahsen :16:

kilo durumumda nasıl bir değişme olur bilmediğimden ben onları sona saklamak istiyorum açıkçası..:31:
ama çok haklısın..bence de çeyizin en önemli parçalarından biri.:37:

bence ilk elımızın altında bulunması gereken şey elbıse askıları:)
ne zamandır askılara taktım kafayı:9:
aklıma geldikçe yazarım:):34:

kilo durumumda nasıl bir değişme olur bilmediğimden ben onları sona saklamak istiyorum açıkçası..:31:
ama çok haklısın..bence de çeyizin en önemli parçalarından biri.:37:

yani yeni evlenenlere özenle bakıyorum normalden daha bakımlı oluyorlar sevdıcegımle ınsallah bızde oyle oluruz tabı dıger her evlılerde :16:
sonrada alsam olurdu denilcek şeyleri sonra almamalarını tavsiye ederim ablam öyle dedi liste çıkardık 1000 tl ye yakın tuttu kızdım tabiki ve beraberce aldık bi kısmını ve almayada devam ediyoruz :1:

arkadaş kılodan bahsetmış ama sanmıyorum dıkkat edınce kılo alınmaz.Sadece şu doğum kontrol ilaçları kullanırsak alınır ben kullanmayacağımdan kılom hep 50 olarak kalacaktır:):68:

bence ilk elımızın altında bulunması gereken şey elbıse askıları:)
ne zamandır askılara taktım kafayı:9:
aklıma geldikçe yazarım:):34:

arkadaş kılodan bahsetmış ama sanmıyorum dıkkat edınce kılo alınmaz.Sadece şu doğum kontrol ilaçları kullanırsak alınır ben kullanmayacağımdan kılom hep 50 olarak kalacaktır:):68:

askı hiç aklıma gelmemişti not almak iyi olacak.teşekkür ederim..:31:

edacım, eğer her hangi bir hastalı9k durumu söz konusu değilse, kişi kendini biliyorsa kilo sorun olmuyor evet..dediğin gibi
belki biraz daha dikkatli olarak o denge sağlanabilir..ama benim bir hormon sorunum var ki yemediğim halde beni kötü etkiliyor.:26:
yani o zamanlar heyecandan çok kilo da verebilirim bilemiyorum.tedavi sonuç verir mi ondan da emin değilim..hap kullanmak istemiyorum.:50:

yani yeni evlenenlere özenle bakıyorum normalden daha bakımlı oluyorlar sevdıcegımle ınsallah bızde oyle oluruz tabı dıger her evlılerde :16:
sonrada alsam olurdu denilcek şeyleri sonra almamalarını tavsiye ederim ablam öyle dedi liste çıkardık 1000 tl ye yakın tuttu kızdım tabiki ve beraberce aldık bi kısmını ve almayada devam ediyoruz :1:

dediğim gibi her daim aynı ölçülerde kalanlar için bu işin çeyiz kısmı sorun olmayacaktır hiç.:31:

eylül başakcığım ilaç konusunu nışanlanınca konuşursun .Aranızda çözüm üretirsiniz merak etme canım.:34:

eylül başakcığım ilaç konusunu nışanlanınca konuşursun .Aranızda çözüm üretirsiniz merak etme canım.:34:

aslında henüz be söz ne nişan olmasına rağmen geçende konuştuk bunu..yine de ben o dönemlerde uzman bır dr a danışıcacağım.:31:

canım ben doktorlara güvenmıyorum açıkcası çünkü senı en ıyı sen tanırsın.Başımızdan farklı bır olay geçtığı için böyle konuşuyorum.Doktorlar ilaçların yan etkılerını düşünmeden yazıp gönderıyorlar.Bence kendın karar ver bu işe derim belki bırçok kişi bana karşı çıkacaktır böyle yazıyorum dıye ama kendı doktorun kendın ol her zaman.

Son düzenleme:
canım ben doktorlara güvenmıyorum açıkcası çünkü senı en ıyı sen tanırsın.Başımızdan farklı bır olay geçtığı için böyle konuşuyorum.Doktorlar ilaçların yan etkılerını düşünmeden yazıp gönderıyorlar.Bence kendın karar ver bu işe derim belki bırçok kişi bana karşı çıkacaktır böyle yazıyorum dıye ama kendı doktorun kendın ol her zaman.

yaşım itibariyle de bana söylenen hiç bir koruma yöntemini deneme oldu..tabi ne kadar iyi bir düşünce zamanla netlik kazanacak bu.:31:
teşekkür ederim edacım bilgilerin için.:31:

sana katılıyorum tatlım:46::46:Kıyafet manyağı bir tip olrak:21::21:ama dayanamayıp her aldığımı nişanlım gelince giyorum birde bir kaç bana büyük beden gelen çok şeker kıyafetler aldım hamişlikte giyerim onlara dokunmadım:27::27::27: aldığımm herşeyi giyoyorum geçen ilk kez iç giyim aldım 2 takım ama çeyiz yok piyasada:8::8::8::8:

yaşım itibariyle de bana söylenen hiç bir koruma yöntemini deneme oldu..tabi ne kadar iyi bir düşünce zamanla netlik kazanacak bu.:31:
teşekkür ederim edacım bilgilerin için.:31:

rica ederım canım:)
bende hiçbir yöntemı denemedım daha ama kendımı bıldığım için ondan öyle kendı doktorumuz kendımız olalım dıyorum.Sonuçta bunyemızı en ıyı tanıyan bızlerız doktor 2. sırada gelıyor benım görüşüme göre.
Yıllar önce kız kardeşime doktor depresyon ılacı vermıştı.Vermez olsaydı bırde proföser.:31: kardeşim ilacı kullandıkça 80 kıloya çıktı şaşırdık.Sonra aldığı kiloyu veremedi.Onun için ben pek doktorlara güvenmem.Allah onların elıne düşürmesin .

Son düzenleme:
eylül kuzum hayırlı olsun konun tatlım:emir_bebek::emir_bebek:seni takiptyim biliyon ki eş zamanlı düğünümüz var:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: kuzu şu herşei not aldığın defteri nereye koyuyon çalayım ben:27::27::27::27:

rica ederım canım:)
bende hiçbir yöntemı denemedım daha ama kendımı bıldığım için ondan öyle kendı doktorumuz kendımız olalım dıyorum.Sonuçta bunyemızı en ıyı tanıyan bızlerız doktor 2. sırada gelıyor benım görüşüme göre.
Yıllar önce kız kardeşime doktor depresyon ılacı vermıştı.Vermez olsaydı bırde proföser.:31: kardeşim ilacı kullandıkça 80 kıloya çıktı şaşırdık.Sonra aldığı koloyu veremedi.Onun için ben pek doktorlara güvenmem.Allah onların elıne düşürmesin .

her meslekte işini doğru yapmayan insanlar olabiliyor..genellemek istemiyorum ama gittiğimiz dr.ları araştırmak artık net sayesinde daha kolay..çünkü her konuda net dünyası inanılmaz bir referans..ama iyi ama kötü..evlenmemiş ve evlilik hazırlığı içinde olan kadınların her konuda bir kadın doğum uzmanı edinmelerini uygun görüyorum ben edacım.:31:

çünkü bekar bir genç kadınla , evlendikten sonraki genç kadın arasında farklı sağlık sorunlaı mevcut olmakla birlikte bunların takibi şart oluyor.sadece hamilelik değil.
pek çok şey olabilir, kendimize her anlamda bakmamız gerek bu açıdan..Allah kardeşine ve tüm şifa arayanlara şifa versin bu arada.:16:

eylül kuzum hayırlı olsun konun tatlım:emir_bebek::emir_bebek:seni takiptyim biliyon ki eş zamanlı düğünümüz var:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: kuzu şu herşei not aldığın defteri nereye koyuyon çalayım ben:27::27::27::27:

sağolasın kuzum:16:
ufak bir not defteri edindim elifcim.:31: beyaz eşyadan tut da tabak takımına ya da başka şeylere kadar her şeyi bu defterde topluyorum..özenli bir defter değil ama:1:
hatta balayı için yer seçimleri var.:17: yanımda oluyor genelde..aklıma her an bir şey gelebiliyor çünkü..:6:

Back
X