• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeyize ne zaman başlanmalı

jitta

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2008
1.390
3
116
36
Samsun
merhabalar arkadaşlara.s.
ben malesef daha çok var aah ah diyenlerdenima.s yaklaşık bir 4 senemiz var inşallah hayırlısıyla.ama ben bu konulara çok meraklıyım ilgilenirken çok mutlu oluyorummm:1hug:evlilik hazırlığı o telaşlar çok güzel mutluluklar bunlar.ben şimdiden para biriktirdikçe ufak ufak birşeyler almak istiyorum mesela şimdiye kadar birkaç nevresimle birkaç da şirin havlu aldım yakın zamanda:1rolleyes: ama genelde tavsiyeler şimdi hiçbirşey almamam para biriktirmem üzerine aslında bende düşünüyorum acaba bıkar mıyım yada yeni yeni ciciler çıkarda aklım onlarda kalır mı diye.sorum şu modası kolay kolay geçmiycek ve evde çok yer kaplamayacak neler alabilirmm ablalarım sizin tavsiyeleriniz nelerdir?

canım günaydın öncelikle.
4 sene hazırlıklara başlamak için çok erken diye düşünüyorum.bence bi 2 sene daha geçsin.ne kadar erken alınırsa o kadar ii ama bu 4 sene değil tabiki.yeni şeyler çıkar ve eminim bi öncekileri beğenmezsin..o yüzden şu an bekle derim.şimdiden mutluluklar:nazar:

Bence başlasan iyi olur canım ben nişanlanmadan başlamıştım ve şimdi 2 yıllık nişanlıyım daha da alınacaklarım var ne kadar erken başlarsan o kadar karlı çıkarsın annemin bi lafı vardır ''kız beşikte, çeyiz sandıkta ''diye gerçekten doğru bir söz büyüklerimiz ne söylese doğru söylüyor yavaş yavaş başla derim canım:teselli:

bence ilk iki yıl birikim yap. Bankada hesap açtır kendine. Aynı zamanda altın birikimide yapabilirsin
son iki yılda çeyizliklerini almaya başlarsın

canım bende birikim yapmanı tavsiye ediyorum.Çünkü bugün beğendiğin şeyi yarın beğenmeyebilirsin.Bak ben 8 ay önce nişanlandım.Nişanlanmadan önce 1,5 yıllık bi beraberliğim vardı.Beraberliğimin başında yavas yavas birikim yapmaya başladım.Nişanlandıktan sonra elimde hazır para oldu ve gittim istediğim şeyleri aldım.

canım bence ceyıze ne kadar erken baslarsan o kadar ıyı..tencere tabak canak eskımıoo ılk once onları al derım ama dıgerlerını nevresım vss seylerı sona bırakabılırsın o yuzden sımdıden al derım..yıne bırıkım yap ama dıgerlerınıde al taksıtle öde ben o kadar bırıkım yaptım bı sekılde ucup gıttı..ama ceyız alsaydım daha avantajlı olurdum..

teşekkür ederim hepinizee:1hug: bir yandan altında almaya çalışıyorum olabildiğince bir kaç çeyrek atmaya çalışıyorum kenara.dediğiniz gibi aldıklarımdan sıkılmak da istemiyorum ama yavaş yavaş da olsa birşeyleri tamamlıyıp aklımdan çıkarmak da istiyorum.mesela küçük elektrikli mutfak aletlerini alsam diyorum ama düşününce onların hem garantisi dolar hemde yenileri çıkar.ben en iyisi biriktirdikçe pahalı ama yer kaplamayacak şeyleri alıyım dimi?çatal bıçak takımı falan gibi.ama dayanamıyorum napim bide erkek arkadaşımla beğendiğim zaman çok daha hoşuma gidiyor.bizim bunları kullanacağımız zamanlar hemencik gelsin falan diyo böyle tatlı tatlı:utangac::asigim: Allah hepimize huzurlu yuvalar kurmayı nasip etsin inşallah:Saruboceq:a.s.

bence ne kadar erken başlansa o kadar iyi çünki düşünün alınacak okadar çok şey varki rendesinden sarımsak dövecine kadar..
ben hem para biriktiriyorum hemde çeyiz alıyorumm böylesi daha iyi...

mesela her markete gittiğimde ufak tefek şeyler alıyorum geçen patates soyacagı aldımsırnaşık şey

onların modasıda geçemez dimi:roflol: senin ne kadar var inşallah esracımyerimseniben

sanırım 2 yıl birikim yapman daha ii olur senin için.ama illa bişeler almak istiyosan çelik tencere,teflon tencere,çatal kaşık seti falan alabilirsin.bunlar klasik alınan şeyler ya sonuçta

canım ben 3yıldır beraberim daha ne söz ne nişan var ortada artık askerden geldikten sonra düşünüyoruz yani 2010 yazına inşallah..:delphin:

inşallah hayırlı zamanda olsunna.s. evet evet bu 2sene birikime ağırlık vermek daha mantıklı ama arada bir de dediğiniz gibi klasik şeyleri alıyım hem içimde kalmaz dimiyerimseniben

inşallah hayırlı zamanda olsunna.s. evet evet bu 2sene birikime ağırlık vermek daha mantıklı ama arada bir de dediğiniz gibi klasik şeyleri alıyım hem içimde kalmaz dimiyerimseniben

sağol canımm..
tabi tabi al ufak tefek şeyleri sonra üstüste gelince hangi birini alıcaksınn..

canım günaydın öncelikle.
4 sene hazırlıklara başlamak için çok erken diye düşünüyorum.bence bi 2 sene daha geçsin.ne kadar erken alınırsa o kadar ii ama bu 4 sene değil tabiki.yeni şeyler çıkar ve eminim bi öncekileri beğenmezsin..o yüzden şu an bekle derim.şimdiden mutluluklar:nazar:

bence de canım 4 sene çok erken. hergün yeni şeyler çıkıyo sonra tüh yaa keşke bunu alsaydım diyosun. benim alıp da pişman olduğum ve anneme verip yenisini aldığım çok şeyim oldu valla yerimseniben ama eğer illa başlamak istiyorum dersen nevresim falan al bence.
ben elektronik ve aksesuar kısmını en sona bırakmaya karar vermiştim öyle de yaptım. önce bi liste yaptım kendime. sonra önceliklerine göre sıraya koydum. iğneden ipliğe herşeyi yazdım. herkes dalga geçmişti benle :roflol: sonra iyiki yapmışsın dediler :utangac:
şimdi sadece buzdolabı çamaşır mak. küçük ev aletlerinden bikaç parça ve aksesuarlarım kaldı. bu liste olayını tavsiye ederim çok işe yarıyo kaydirigubbakcemile3

bence de canım 4 sene çok erken. hergün yeni şeyler çıkıyo sonra tüh yaa keşke bunu alsaydım diyosun. benim alıp da pişman olduğum ve anneme verip yenisini aldığım çok şeyim oldu valla yerimseniben ama eğer illa başlamak istiyorum dersen nevresim falan al bence.
ben elektronik ve aksesuar kısmını en sona bırakmaya karar vermiştim öyle de yaptım. önce bi liste yaptım kendime. sonra önceliklerine göre sıraya koydum. iğneden ipliğe herşeyi yazdım. herkes dalga geçmişti benle :roflol: sonra iyiki yapmışsın dediler :utangac:
şimdi sadece buzdolabı çamaşır mak. küçük ev aletlerinden bikaç parça ve aksesuarlarım kaldı. bu liste olayını tavsiye ederim çok işe yarıyo kaydirigubbakcemile3

Aynı benim gibi kaydirigubbakcemile3 Benimde listemle annem alay etti toplam 2 sayfa tuttu mutfak gereçleri.Ama buzdolabı süsüne kadar yazdım delikafadulden Aldıkça çiziyorum.
Canım sen de sebze soyucu, sarımsak ezici, çatal kaşık takımlarını alabilirsin.Değişik tavalar çıkmış balık tavası felan gibi boy boy.Eline para geçtikçe alırsın.Göze küçük gözüken şeyler bile alındığında bir yük kalkıyor insanın omzundan.Ufaktan ufaktan başla bence.

Aynı benim gibi kaydirigubbakcemile3 Benimde listemle annem alay etti toplam 2 sayfa tuttu mutfak gereçleri.Ama buzdolabı süsüne kadar yazdım delikafadulden Aldıkça çiziyorum.
Canım sen de sebze soyucu, sarımsak ezici, çatal kaşık takımlarını alabilirsin.Değişik tavalar çıkmış balık tavası felan gibi boy boy.Eline para geçtikçe alırsın.Göze küçük gözüken şeyler bile alındığında bir yük kalkıyor insanın omzundan.Ufaktan ufaktan başla bence.

VALLA BENIM 3.5 AYIM KALI İNŞALAAH ÖYLE UFAK TEFEK MUTFAK GERECLERINE HIC GIRMEDIM EV TUTULSUN ONDAN SONRA
O LISTELER BANA COK SACMA GELDI RENDE SUAN NIYEALAYM RENDE MESELA
EVDE YER KAPLIYCAK BÖLESEYLER BENCE GEREK YOK
BENM ALDIGIM CEYIZYEMEK TAKIMI TENCERE TAKIMI NEVRESIMLER CAY SETİ BU KADAR:delikafadulden

Back
X