- 13 Ağustos 2013
- 730
- 99
- Konu Sahibi kurabiyeler
Fark ettiyseniz sizden başka herkes sorduğum soruya cevap verdi. Alt seviye cevaplar vermiyorum 20 yaşındayım diye de sizden altta değilim. Burda konu açmamın nedeni kimseyle dalga geçmekte değil. Neyse yine de teşekkürler.. Bir de bende sizin konularınıza baktım sizde öğrenciymişsiniz ben iyi derecede ingilizce de almanca da biliyorum.Böyle şeylerin büyüklükle falan alakası yokmuş gördüğümüz gibi.Herkesin hayalleri farklıdır ben öğretmen olup, sevdiğim insanla evlenmek istiyorum o kadar. Bunu da hiç tanımadığım biri eleştiremez..Canım, büyüdüğün zaman daha iyi anlayacaksın bazı şeyleri. Karakterin oturduktan sonra burada konu açıp insanlarla dalga geçmeye çalışmayacaksın nasıl olsa. :) Büyüdüğünde böyle size ne falan gibi çok alt seviye cevaplar vermeyeceğini düşünüyorum. O zaman insanlarla nasıl konuşman gerektiğini, kime ne cevap vermen gerektiğini daha iyi anlayacaksın.
Ben kullanmıştım altın hesabı. Ama unuttum ekstra ücret ödeniyor mu. Şimdi şöyle hesap açtırıyosun bankadan, internet bankacılığından da altın hesabı açabiliyosun. hatta döviz hesabı o ay ne istersen alabilirsin. Dolar, Euro, gram altın, yarım, tam , çeyrek ne istersen yani
Bence tarih kesinse yavaş yavaş almaya başlayabilirsiniz, sonra son zamana sıkışınca çok gereksiz şeyler alınıyor. Bir mağazaya gittiğinizde satış danışmanları her malzemeyi o kadar ihtiyacınız olacakmış gibi anlatıyor ki, zaten zaman az diye panikten bir bakmışsınız hepsini almışsınız. Mesela bizim ailemizde çeyiz biriktirme gibi bir olay yok, kimsede görmedim. Ben evlenmeden önce öğrenci evim vardı ama donanımlı değildi zaten yemek falan yapmazdım. Benim kadar erken evlenen de olmadı o yüzden ben o kadar gereksiz şeyler almışım ki özellikle küçük ev aleti ve mutfak eşyaları konusunda, 4 senelik evliyim hiç açmadıklarımı hala birilerine dağıtıyorum bitmediler
Bunun yanında farazi bir tarihten bahsediyorsanız, aileler falan bilmiyorsa para biriktirmeye bile gerek yok bence. Hele ki ortak hesap gibi durumlara girmeye hiç gerek yok.
Altın hesabında biraz zarar edersin. Altın 100 liraysa sana 102den satıp 98den bozar banka. bende iş bankasının hesabı var oradan biliyorum :)
Teşekkür ederim herkese ailemin haberi var seneye isteme söz olacak. Parayı ayrı ayrı biriktirecek herkes kendi hesabında zaten yukarıda yazmamışım :)şimdi almaya başlasanız ileride belki beğenmeyebilir, modası geçmiş, daha yenileri kullanışlıları çıkmış olabilir...
şimdi almazsanız sadece para biriktirirseniz, ileride zaten o kadar çok hesapta olmayan harcamalar çıkacak ki, iyisini alayım değil ucuzunu alayım mantığına bürüneceksiniz, çoğu şeyi boşvereceksiniz..
biraz düşündürücü.. ve kendinizle alakalı..
öyle çok modayı takip edeyim, en son modeller olsun evimde diyorsanız bekleyin elbette..
ama bornozun ne modası olacak, tabağın hepsi moda olsa neye yarar derseniz alın..
mesela tupperware ürünleri saklama kapları gibi kullanışlı şeyleri şimdiden alabilirsiniz.
mutfağın ıvır zıvırı alınabilir yani..
hoşunuza giden şeyler olduğu zaman kaçırmayın, sonra bulmak zor oluyor..
dengeli, mantıklı şeyleri alın ama tamamen çeyiz odaklı da olmayın parayı da kenara koymayı ihmal etmeyin...
azıcık ondan azıcık bundan :)
Son düzenleme: