• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çeyiz ve ev eşyalarınız için yaptığınız harcamalar...

Kaliteye tercihe isteğe göre fiyatların değişiceni bizde biliyoruz ortalama fiyatlardan yada harcanılan fiyatlardan bahsediyorum..Memlekette muhalefet çok arkadaş:40:
Neyse biz beyaz eşyada Arçelik ve Bosch da karar werdik...

Arçelik buzdolabı 5847
Çamaşır makinesi in love beyaz we bosch way24540 arasında kararısızm
Fırın Bosch 38u750
Bulaşık Bosch 69u35 we Arçelik arasında kararsızım.Arçelik de baktığım model 6 lt harcıyormuş ama 6lt nasıl temiz olucak bilemiyorum o yüzden kararsızım

Bütün bunlar ortalama 10.000 ı buluyor

Bir de bir şey söylemek istiyorum toplu alıcaklar için...Bayilerden fiyat alın yazılı we kartlarını başka bayiye gidip,aldığımız fiyat bu deyip werebilcekleri fiyatı sorun..Böyle yaparak hatrı sayılır bi fark ettirdik bilginiz olsun

valla herkes kendince hesaplamış söylemiş bu işler tamamen maddi duruma bakıyor bende nişanlınla hesap yaptığımızda düğün masrafı dahil 40000 tl gibi bir rakam çıktı tabi aşağı yukarı biz düğün için zaten yemekli ve lüks birşey yapmayı asla düşünmedik ona verilecek parayla ev almak için iyi bir katkı olur diye düşündük tamamen kişiy bağlı kısaca ayrıca kız tarafı erkek tarafı olayını ben hiç anlamıyorum bizde herkes gönlünden geçen yardımı yapacak şu an kayinvalidem beyaz eşyalarını almak istiyor annmelerde yatak odasını yapmak istedi bizde tamam dedik herkese Allah kolaylık versin valla zor

valla herkes kendince hesaplamış söylemiş bu işler tamamen maddi duruma bakıyor bende nişanlınla hesap yaptığımızda düğün masrafı dahil 40000 tl gibi bir rakam çıktı tabi aşağı yukarı biz düğün için zaten yemekli ve lüks birşey yapmayı asla düşünmedik ona verilecek parayla ev almak için iyi bir katkı olur diye düşündük tamamen kişiy bağlı kısaca ayrıca kız tarafı erkek tarafı olayını ben hiç anlamıyorum bizde herkes gönlünden geçen yardımı yapacak şu an kayinvalidem beyaz eşyalarını almak istiyor annmelerde yatak odasını yapmak istedi bizde tamam dedik herkese Allah kolaylık versin valla zor

kızlar bende hesap yaptım
herşeyi markasıyla yazıyorum ki ürünlerin kalitesini anlayın ..
yani fiyat-kalite değerlendirmesi yapın diye...

BÜYÜK EŞYALAR

SAMSUNG Beyaz eşyalar (çamaşır bulaşık buzdolabı) = 4000,00
DOĞTAŞ Mobilyalar (yatakodası tk.+yatak+baza +başlık+ koltuk takımı ) 8,100 (DAHA ÖDENMEDİ ÖDENECEK)
toplam :12,100

TEKSTİLLERİM

NEVRESİM TAKIMLARIM : 705,00 (daha önce alınanları saymadım 1 yıl içinde aldıklarım)

GELİN ODASI İÇİN

HOME SWEET HOME Yatak örtüm : 1080,00
HOME SWEET HOME NEVRESİMİM : 300,00

TAÇ GÜNLÜK YATAK ÖRTÜM : 140,00
TAÇ KAZ TÜYÜ YORGANIM : 350,00
TAÇ-ENGLİSH HOME-GÖKAY HAVLULARIM : 150,00
TAÇ HAMAM TAKIMIM : 100 ,00
DAYS IN COLORS BORNOZ TAKIMIM (4 YIL ÖNCE ALINDI) 220 ,00
TAÇ 4 TANE SİLİKON YASTIĞIM : 50,00
ECOBELLA DÖRT MEVSİM SETİM : 125,00
TOPLAM : 3220

KÜÇÜK EV ALETLERİM
PHİLİPS ÜTÜM : 350,00
BRAUN BLENDAR SETİ : 130,00
TEFAL ACTİFRY: 290,00
TEFAL ACTİCOOK DÜDÜKLÜ : 400,00
HOMEND ÇAYCIM : 160,00
ARÇELİK TELVE : 150,00
İHLAS AURA TEMİZLİK ROBOTU SÜPÜRGE : 1600
TOPLAM : 1480,00

(BRAUN ekmek kızartma, ARXUM saç kurutma,ARÇELİK dumansız kapaklı ızgara bunlar önceden avon yaptığım için hediye gelmişti fiyata eklemiyorum )

MUTFAK:
TUNA TOMBY ÇELİK TENCERE TAKIMIM : 500,00
TEFAL TEFLON TAVA VE TENCERELERİM : 230,00
KÜTAHYA PORSELEN TAKIMIM : 280,00
BERNARDO GÜNLÜK YEMEK+KAHVALTI TAKIMIM : 550,00
SOLİNGEN ÇATALBIÇAK TAKIMIM : 700,00
TOPLAM : 2260

GENEL TOPLAM : 20.660 TL (unuttuklarımla düz 21.000 eder)

TUPPRE ÜRÜNLERİM : 4000-5000 TL ARASI… HEM SATIŞ YAPTIM HEMDE ALDIM VERDİĞİM TUTARIN HEPSİNİ ÖDEMEDİM TABİKİ ÇOĞU HEDİYE… GENEL TOPLAMA O NEDENLE DAHİL ETMEDİM…

Ama şu varki
Benim daha
3 lü set (fırın+davlumbaz+ocak)
Halı
Perde
Orta sehpa
Yan sehpa
Ufak dekoratif ürünler
Banyo takımı vs alınmış değil
Bunlar alınanların hesabı…

Harcanan 21.000 Birde nişan bohçalarımız için toplamda nişanlım ve ben ortalama 5000 lira harcadık etti 26,000….

Alınacaklarda gelinlik ve damatlık dahil 10.000 eder..
Toplam 36.000 eder… balayı ile biz bu işi 40.000-42,000 e bağlarız çok rahat kınaydı saç tı başdı kıyafetti… zaten düğün yapmıcam nikah olacak...

Kızlar bu topik süper oldu böylelikle harcadığımı ve tahmini harcanağı çıkardım..
Hemen sevdiğiceğime mail atayım….:1::1: :16::16::16:

Son düzenleme:
kızlar bende hesap yaptım
herşeyi markasıyla yazıyorum ki ürünlerin kalitesini anlayın ..
yani fiyat-kalite değerlendirmesi yapın diye...

BÜYÜK EŞYALAR

SAMSUNG Beyaz eşyalar (çamaşır bulaşık buzdolabı) = 4000,00
DOĞTAŞ Mobilyalar (yatakodası tk.+yatak+baza +başlık+ koltuk takımı ) 8,100 (DAHA ÖDENMEDİ ÖDENECEK)
toplam :12,100

TEKSTİLLERİM

NEVRESİM TAKIMLARIM : 705,00 (daha önce alınanları saymadım 1 yıl içinde aldıklarım)

GELİN ODASI İÇİN

HOME SWEET HOME Yatak örtüm : 1080,00
HOME SWEET HOME NEVRESİMİM : 300,00

TAÇ GÜNLÜK YATAK ÖRTÜM : 140,00
TAÇ KAZ TÜYÜ YORGANIM : 350,00
TAÇ-ENGLİSH HOME-GÖKAY HAVLULARIM : 150,00
TAÇ HAMAM TAKIMIM : 100 ,00
DAYS IN COLORS BORNOZ TAKIMIM (4 YIL ÖNCE ALINDI) 220 ,00
TAÇ 4 TANE SİLİKON YASTIĞIM : 50,00
ECOBELLA DÖRT MEVSİM SETİM : 125,00
TOPLAM : 3220

KÜÇÜK EV ALETLERİM
PHİLİPS ÜTÜM : 350,00
BRAUN BLENDAR SETİ : 130,00
TEFAL ACTİFRY: 290,00
TEFAL ACTİCOOK DÜDÜKLÜ : 400,00
HOMEND ÇAYCIM : 160,00
ARÇELİK TELVE : 150,00
İHLAS AURA TEMİZLİK ROBOTU SÜPÜRGE : 1600
TOPLAM : 1480,00

(BRAUN ekmek kızartma, ARXUM saç kurutma,ARÇELİK dumansız kapaklı ızgara bunlar önceden avon yaptığım için hediye gelmişti fiyata eklemiyorum )

MUTFAK:
TUNA TOMBY ÇELİK TENCERE TAKIMIM : 500,00
TEFAL TEFLON TAVA VE TENCERELERİM : 230,00
KÜTAHYA PORSELEN TAKIMIM : 280,00
BERNARDO GÜNLÜK YEMEK+KAHVALTI TAKIMIM : 550,00
SOLİNGEN ÇATALBIÇAK TAKIMIM : 700,00
TOPLAM : 2260

GENEL TOPLAM : 20.660 TL (unuttuklarımla düz 21.000 eder)

TUPPRE ÜRÜNLERİM : 4000-5000 TL ARASI… HEM SATIŞ YAPTIM HEMDE ALDIM VERDİĞİM TUTARIN HEPSİNİ ÖDEMEDİM TABİKİ ÇOĞU HEDİYE… GENEL TOPLAMA O NEDENLE DAHİL ETMEDİM…

Ama şu varki
Benim daha
3 lü set (fırın+davlumbaz+ocak)
Halı
Perde
Orta sehpa
Yan sehpa
Ufak dekoratif ürünler
Banyo takımı vs alınmış değil
Bunlar alınanların hesabı…

Harcanan 21.000 Birde nişan bohçalarımız için toplamda nişanlım ve ben ortalama 5000 lira harcadık etti 26,000….

Alınacaklarda gelinlik ve damatlık dahil 10.000 eder..
Toplam 36.000 eder… balayı ile biz bu işi 40.000-42,000 e bağlarız çok rahat kınaydı saç tı başdı kıyafetti… zaten düğün yapmıcam nikah olacak...

Kızlar bu topik süper oldu böylelikle harcadığımı ve tahmini harcanağı çıkardım..
Hemen sevdiğiceğime mail atayım….:1::1: :16::16::16:
Canım markalar kaliteli de fiyatlar abartılı bence :) Bişeyi merak etdim herşeyi ortak yapıyorsunuz yoksa sadece kız tarafı olarak sen ve ailen mi aldı ? Damada ne kaldı ? Dügünde yapılmıcak zaten

Son düzenleme:
ya bilemiyorum ama bana buradaki fiyatlar çok fazla geldi.. çok daha uyguna ve güzel eşyalarla çıkılabilir işin içinden.. ben de çeyiz yapmaya başladım.. seramik tencere takımım emsan, kahvaltı takımım keramika, battaniyelerm english home, vs. olmasına rağmen aldıklarımı topladığımda çok çok daha uygun bi fiyat çıkıyo ki devamlı araştırıyorum alacaklarım da aynı şekilde bu kadar çıkmıyor... demek istediğim her türlü kişi kendini ayarladığı takdirde az zararla çıkılabilir işin içinden.. mesela bazı mobilya sitelerim var bnm tam hayalimdeki modeller.. ama yatak odaları 2000 civarı keza diğerleri de aynı şekilde.. çünkü imalattan satışları var.. çok iyi araştırıldığı takdirde çok daha rahat yapılabilir hepsi :34:

Son düzenleme:
ya bilemiyorum ama bana buradaki fiyatlar çok fazla geldi.. çok daha uyguna ve güzel eşyalarla çıkılabilir işin içinden.. ben de çeyiz yapmaya başladım.. seramik tencere takımım emsan, kahvaltı takımım keramika, battaniyelerm english home, vs. olmasına rağmen aldıklarımı topladığımda çok çok daha uygun bi fiyat çıkıyo ki devamlı araştırıyorum alacaklarım da aynı şekilde bu kadar çıkmıyor... demek istediğim her türlü kişi kendini ayarladığı takdirde az zararla çıkılabilir işin içinden.. mesela bazı mobilya sitelerim var bnm tam hayalimdeki modeller.. ama yatak odaları 2000 civarı keza diğerleri de aynı şekilde.. çünkü imalattan satışları var.. çok iyi araştırıldığı takdirde çok daha rahat yapılabilir hepsi :34:
Aynen katılıyorum bnm çeyizim çok az kaldı beyaz eşyalarım hariç nerdeyse hepsi bitdi hepsi bitince toplam 5-6000 bulmuş olcak :) 3.000 de yatak odası tutsa 9000 takısı tukusu derken damatlık vs. derken 12 bini bulur yapcagmz masraf :) ki bnm de aldıklarım english home vb güzel markalar :)

Canım markalar kaliteli de fiyatlar abartılı bence :) Bişeyi merak etdim herşeyi ortak yapıyorsunuz yoksa sadece kız tarafı olarak sen ve ailen mi aldı ? Damada ne kaldı ? Dügünde yapılmıcak zaten

cancağızım...
fiyatların hiçbirinde abartı yok markadaları tanıyorsan fiyatları zaten bilirsin ...
örneğin taç ve sarevde 1 saten nevresim zaten 200 tl- philips kazanlı ütüler 350 tl den başlıyor zaten yada home sweet home da adam gibi bir yatak örtüsü 750 den aşağı değil kapişşşş ;)
acticook tur yada actifrydır fiyatlar zaten ortada yada hepsi için nete de bakabilirsin fiyatlar son derece gerçek...

biz beyaz eşyalarımızı sevgiliyken ortak aldık ve ödedik o esnada birkaç küçük ev aletini de ortak alıp ödedik..
bizim aramızda sen ben yok...
nişan bohçasını o bana ben ona şeklinde yaptık hadi hiç değilse bunda adeet yerini bulsun dedik. ama hep kullanılacak kaliteli ürünler aldık boşyere gidip tüylü terlikelre falan para vermedik hepsi hergün kullanılacak şeyler alındı ;););)
aama nişan salonu için onlar 1000 tl para verdiler yani ortak olmak istediler masraflara düğün olmayacağı için .. kendi teklifleri tabi bu..

şimdide mobilyalar alındı ... onlarda ortak ödenecek allah kısmet ederse...

biryandada ortak hesapta para biriktiricez düğüne kadar -- düğüb masrafları için..
tabi daha 1 kuruş koyamadık kenara harcamalardan..

Son düzenleme:
Bende nişanlı değilim inşallah 1 sene sonra... Ama şimdiden ne kadar harcarız ne yaparız ona göre planlı gitmek açıksından o kadar detaylı araştırdık ki inciğinden boncuğuna kadar kocaman 4 sayfa listem var.. Ortalama ne kadar harcayacağımızı tahmin edebiliyoruz.

Elektronik Eşyalar İçin Herşey(Fuzuli olarak bir Tv+ses sistemi + Fotoğraf Makinesi almak istediğimiz için hesapladık) ; 5000 Diye Hesapladık...
Beyaz Eşyalar Siemens Düşünüyoruz 5500...

Mutfak Eşyaları için Ivır Zıvırlar Açacaktan makasa rendeden plastiklerine herşey 2500
Evin genel ihtiyaçları için boyadan avizeye ampula askılığına banyosuna kadar 2500
Tekstil İçin çeyizlerden olduğundan sadece 1000
Perdeler Halılar İçin aşağı yukarı 3000 gibi
Kendimize de giyim kuşam illaki olacak yok ufaak düğün bohçası gibi onada iyi kötü 1500

Buraya kadar 21Bin Tutuyor...

Mobilya herkesin kesinlikle keseye göre. Bizde En fazla aşağı yukarı 11 000 Kadar sınırımız var... Bazası masası vs dahil...

Ortalama 20.000-30.000 arasıda gayet güzel bir ev kurula bilir. İçindeki sağlık huzur devamlı olsun inşallah:16:

Aynen katılıyorum bnm çeyizim çok az kaldı beyaz eşyalarım hariç nerdeyse hepsi bitdi hepsi bitince toplam 5-6000 bulmuş olcak :) 3.000 de yatak odası tutsa 9000 takısı tukusu derken damatlık vs. derken 12 bini bulur yapcagmz masraf :) ki bnm de aldıklarım english home vb güzel markalar :)

aynen öyle canım ;) ki kampanyaları da takip etmek lazım.. ben hep kampayalardan yararlandım.. sen de çok iyi çıkmışsın canım bence hepsinin içinden.. işte benim anlatmak istediğim de buydu... :31:

Kendi düşüncemdir ama erkek tarafı kız tarafı diye ayrımada karşıyım...:50:
Bir ev kurulacak o evde birlikte ömür boyu mutlu yaşanacak ve bunu en güzel şekilde olması için çabalıyoruz hepimiz..
O yüzden bana 15 bin ona 15 bin düşüyor diye yazmadım...

bence biraz hayalperest hesaplar bunlar..
açıkçası bu işlere girmeden bende 10.000 ile birçok şey halledilir diye düşünüyordum ama işin içi öyle değilmiş ..

3000 yatak odası alırsın canım ama bazası başlığı+ yatağını hesaplarsan 4000-4200 e mecbur çıkacaksın ...

yani evdeki hesap uymuyor kahrolasıca mağazalara .... :2:

bide ucuz etin yahnisi pek olur diye bir laf var ...
mobilyadır beyazeşyadır bunlarda çok da ucuza kaçmamakta fayda var... 2 kere alman gerekebiliyor sonra mazallah..

Kendi düşüncemdir ama erkek tarafı kız tarafı diye ayrımada karşıyım...:50:
Bir ev kurulacak o evde birlikte ömür boyu mutlu yaşanacak ve bunu en güzel şekilde olması için çabalıyoruz hepimiz..
O yüzden bana 15 bin ona 15 bin düşüyor diye yazmadım...

biz daha sevgiliyken o hesapları bıraktık izmirperisi...
şuanda evimiz için aldığım birçok şeyi ortak ödüyoruz..
1 kredi kartını ortak hale getirdik. o karta gelen ekstre borcunu 2 ye bölüyoruz ne alınmışsa evimiz için ordan ödüyouz..
yada baze ay ben nakite sıkışık oluyoum o hallediyor...

dediklerin doğru yuva kuruluyor sen-ben hesabı erkek tarafı kıztarafı hesabı çok komik ya

biz daha sevgiliyken o hesapları bıraktık izmirperisi...
şuanda evimiz için aldığım birçok şeyi ortak ödüyoruz..
1 kredi kartını ortak hale getirdik. o karta gelen ekstre borcunu 2 ye bölüyoruz ne alınmışsa evimiz için ordan ödüyouz..
yada baze ay ben nakite sıkışık oluyoum o hallediyor...

dediklerin doğru yuva kuruluyor sen-ben hesabı erkek tarafı kıztarafı hesabı çok komik ya

Kesinlikle canım.
Bizimde kredi kartını bölme gibi bir düşüncemiz var :)
Yada bir mevduat hesap ona atalım sonra ordan çekelim de diyoruz ama para birikmiyor... Nişan işlerine karışınca yok bohça yok ıvır zıvırı illaki gidecek yani...
ya da 20 bin gibi bir rakam çekip kaç aysa geri ödeme ödemeye başlarız para biraz bankada kalır sonra en uygun zamanlarda fiyatlarınn alalım dedik ama bu düşünce biraz uzak gibi.
Herşey yerine oturacak nişandan sonra inşallah...
Önceden araştırmanın faydasını görmüşsünüzdür diymi?

Valla Allah yardımcısı olsun yuva kuran herkesin...

Kesinlikle canım.
Bizimde kredi kartını bölme gibi bir düşüncemiz var :)
Yada bir mevduat hesap ona atalım sonra ordan çekelim de diyoruz ama para birikmiyor... Nişan işlerine karışınca yok bohça yok ıvır zıvırı illaki gidecek yani...
ya da 20 bin gibi bir rakam çekip kaç aysa geri ödeme ödemeye başlarız para biraz bankada kalır sonra en uygun zamanlarda fiyatlarınn alalım dedik ama bu düşünce biraz uzak gibi.
Herşey yerine oturacak nişandan sonra inşallah...
Önceden araştırmanın faydasını görmüşsünüzdür diymi?

Valla Allah yardımcısı olsun yuva kuran herkesin...

ben çok araştırma yaptım almadan önce ....
en basiti aldığım ütü 450 tl isi ben hepsiburadada indrim yakaladım 350 tl ye aldım..
actifry mağazalarda 350 tl ben gittigidiyordan 290 tl ye aldım..
bernardoda 6 kişilik yemek takımı aldım günlük + çatak bıcak+ bardakları dahil 2. ürüne %50 vardı birde kahvaltı takımı aldım+kurabiyelik normalde 700 tl tutan alışveriş 550 tl tuttu..
solingen çatal bıçak takımı 899 tl idi sirkecide kapanmak üzere olan mağazadan 700 tl ye aldım..
yani sürekli kampanya kovalama halindeydim
güzelce araştırırsan kaliteli markaları ucuza alırsın canım...
adı sanı duyulmamış markaları netten toplama derim
nedeni ise ?

bu demek değilki isimli markalar çok kalliteli "hayır değil " ama en azından problem yaşadığında karşında adam gibi muhattab buluorsun gerekirse iadeni vs yapıyorsun yada değişimini kapiş ;;;
yani netten alabilirsin bende alıyorum zaten ama markaları al adı bilinenleri müşteri hizmetleri olan kurumsal firmaları tercih et marka konusunda...

Son düzenleme:
ben çok araştırma yaptım almadan önce ....
en basiti aldığım ütü 450 tl isi ben hepsiburadada indrim yakaladım 350 tl ye aldım..
actifry mağazalarda 350 tl ben gittigidiyordan 290 tl ye aldım..
bernardoda 6 kişilik yemek takımı aldım günlük + çatak bıcak+ bardakları dahil 2. ürüne %50 vardı birde kahvaltı takımı aldım+kurabiyelik normalde 700 tl tutan alışveriş 550 tl tuttu..
solingen çatal bıçak takımı 899 tl idi sirkecide kapanmak üzere olan mağazadan 700 tl ye aldım..
yani sürekli kampanya kovalama halindeydim
güzelce araştırırsan kaliteli markaları ucuza alırsın canım...
adı sanı duyulmamış markaları netten toplama derim
nedeni ise ?

bu demek değilki isimli markalar çok kalliteli "hayır değil " ama en azından problem yaşadığında karşında adam gibi muhattab buluorsun gerekirse iadeni vs yapıyorsun yada değişimini kapiş ;;;

Ee yani birkaç site dışında yapmam zaten...
Teşekkür Ederim bilgi içinde araştırmanın yararı gerçekten büyük.

Mutluluklar Dilerim... İnşallah Aldığınız ürünleri sağlık, mutlulukla kullanırsınız

Ee yani birkaç site dışında yapmam zaten...
Teşekkür Ederim bilgi içinde araştırmanın yararı gerçekten büyük.

Mutluluklar Dilerim... İnşallah Aldığınız ürünleri sağlık, mutlulukla kullanırsınız

teşekkür ederim sana da mutluluklar ..
kaliteyi ucuza alman dileği ile :):):))::1::1::32::32:

eve eşya alınıyor sonuçta. arkadasların dediği gibi uygun fiyatlısı da var ama bir söz var ki ben cok severim ; " ucuz mal alacak kadar zengin değilim " :31:

mobilya ve beyaz eşyalar sürekli değiştirilebilecek ürünler değil. :31: o yüzden bir çok kaliteli markanın kampanyalarını takip ederek uygun fiyata kaliteli ürünler alabilirsiniz.

bizim hala bitmedi alışverişlerimiz ama ortalama olarak 50-60 bini gözden çıkarmak gerekiyor.

Allah herkese huzurlu aşklı hayat nasip etsin.:16::16:

cancağızım...
fiyatların hiçbirinde abartı yok markadaları tanıyorsan fiyatları zaten bilirsin ...
örneğin taç ve sarevde 1 saten nevresim zaten 200 tl- philips kazanlı ütüler 350 tl den başlıyor zaten yada home sweet home da adam gibi bir yatak örtüsü 750 den aşağı değil kapişşşş ;)
acticook tur yada actifrydır fiyatlar zaten ortada yada hepsi için nete de bakabilirsin fiyatlar son derece gerçek...

biz beyaz eşyalarımızı sevgiliyken ortak aldık ve ödedik o esnada birkaç küçük ev aletini de ortak alıp ödedik..
bizim aramızda sen ben yok...
nişan bohçasını o bana ben ona şeklinde yaptık hadi hiç değilse bunda adeet yerini bulsun dedik. ama hep kullanılacak kaliteli ürünler aldık boşyere gidip tüylü terlikelre falan para vermedik hepsi hergün kullanılacak şeyler alındı ;););)
aama nişan salonu için onlar 1000 tl para verdiler yani ortak olmak istediler masraflara düğün olmayacağı için .. kendi teklifleri tabi bu..

şimdide mobilyalar alındı ... onlarda ortak ödenecek allah kısmet ederse...

biryandada ortak hesapta para biriktiricez düğüne kadar -- düğüb masrafları için..
tabi daha 1 kuruş koyamadık kenara harcamalardan..
Fıstık ben sen atıyosun demedim yanlış anladınn :)) Abartı derken gerek yok o kadar çıkmaya bir ütü için vs. gibisinden söyledim yani piyasada hem kaliteli hem uygun ürünler var üstelik de marka arkadaşın da dedigi gibi indirime girdigi zamanlar var vs. yani madem ortak yaptınız daha uygunada yapabilirdiniz bunu demek istemiştim yahuu :)) Allah taamına erdirsin ne güzell beraber yapıp ödüyosunuz herşeyi bizde alıncaklar bölündü herkesn ne alacağı belli ne kadar masraf yapacağıda belli aşağı yukarı o yüzden bizde hem uygun hem kaliteli bakıyoruz

Back
X