• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çeyiz ve ev eşyalarınız için yaptığınız harcamalar...

Fıstık ben sen atıyosun demedim yanlış anladınn :)) Abartı derken gerek yok o kadar çıkmaya bir ütü için vs. gibisinden söyledim yani piyasada hem kaliteli hem uygun ürünler var üstelik de marka arkadaşın da dedigi gibi indirime girdigi zamanlar var vs. yani madem ortak yaptınız daha uygunada yapabilirdiniz bunu demek istemiştim yahuu :)) Allah taamına erdirsin ne güzell beraber yapıp ödüyosunuz herşeyi bizde alıncaklar bölündü herkesn ne alacağı belli ne kadar masraf yapacağıda belli aşağı yukarı o yüzden bizde hem uygun hem kaliteli bakıyoruz

demekki ben yanlış anlamışım... neticede kimse kara cahil değil girer bakar fiyatına ki ben normal fiyatlarından indirimli hallerini yazdım çünkü indirimdeyken aldım hepsini :)

bizde alınacaklar bölündü derken.. nişanlınla aranızdamı böldünüz ?

bu arada yukarıdaki cevaplarımdan birini okudunmu yatak odası takımı için .. yatak vs. eklenince istemesende o fiyata çıakcaksın canım bilgine tecrübe konuşuyor aldığım için söylüyorum..
mobilya vs hepsi gösteriş olmasa olur varsın gösterişsiz olsun güzellik görecelidir..
amma ve lakin yatağının kaliteli olması gerekiyor sağlık açısından mecbur kesenin ağzını açacaksınız haberin ola :)

demekki ben yanlış anlamışım... neticede kimse kara cahil değil girer bakar fiyatına ki ben normal fiyatlarından indirimli hallerini yazdım çünkü indirimdeyken aldım hepsini :)

bizde alınacaklar bölündü derken.. nişanlınla aranızdamı böldünüz ?

bu arada yukarıdaki cevaplarımdan birini okudunmu yatak odası takımı için .. yatak vs. eklenince istemesende o fiyata çıakcaksın canım bilgine tecrübe konuşuyor aldığım için söylüyorum..
mobilya vs hepsi gösteriş olmasa olur varsın gösterişsiz olsun güzellik görecelidir..
amma ve lakin yatağının kaliteli olması gerekiyor sağlık açısından mecbur kesenin ağzını açacaksınız haberin ola :)
Evet tabiki öyle , indirimden aldılarını yazmışsın ben görmemiştim onlarıı yeni gördümm :)) Yok annem dedi bizde bunlar alınır sizden tarafta bunlr alıncak şeklinde yatak odası mutfak banyo komple kıza ait bulaşık çamaşır fırın vs. Erkekte ymek odası oturma odası salon komple erkeğin buzdolabı tv aspiratör termosifon ve ayakkabılık erkeğin evet doğru diyosun daha girmedik o işlere internetden baktığım kadarını söylüyorum askerde sonra girecegiz o işlere , şunada katılıyorum beyaz eşyaalr ve mobilyaların çok ucuz olmaması gerektigine tekrar almak istemiyoruz ama bakıcaz hem uygun hmde dandik olmayan bişey çünkü bizde aileler yapıyor nişanlımda uzun dönem askerlik maaşıyla ypcak o yüzden kısıtlıyız

[ı]evet tabiki öyle , indirimden aldılarını yazmışsın ben görmemiştim onlarıı yeni gördümm :)) yok annem dedi bizde bunlar alınır sizden tarafta bunlr alıncak şeklinde yatak odası mutfak banyo komple kıza ait bulaşık çamaşır fırın vs. Erkekte ymek odası oturma odası salon komple erkeğin buzdolabı tv aspiratör termosifon ve ayakkabılık erkeğin evet doğru diyosun daha girmedik o işlere internetden baktığım kadarını söylüyorum askerde sonra girecegiz o işlere , şunada katılıyorum beyaz eşyaalr ve mobilyaların çok ucuz olmaması gerektigine tekrar almak istemiyoruz ama bakıcaz hem uygun hmde dandik olmayan bişey çünkü bizde aileler yapıyor nişanlımda uzun dönem askerlik maaşıyla ypcak o yüzden kısıtlıyız
[/ı]

haklısın canım,
eğer aileler vasıtasıyla yapılıyorsa bişiler maalesef söz hakkınız kısıtlı oluyor ..
Bir yerde ailenide düşünmek durumunda kalıyorsun ....
Inşallah kolaylıkla halledersiniz...
Bizde şuana kadar birçok şeyş nakit paramızla hallettik
ama artık paralar suyunu çekti maaşımıza döndük.. Allaha şükürki çeyizlerim bittti sayılır bunca şeyi aldıktan ve ödendikten sonra nakitimiz tükendi...
Artık bizim içinde kolay olmayacak yani :)
allah hepimizin yardımcısı olsun
güzel cicişleri ucuza alalım ve zorlanmayalım öderken inşşş :):):):)

eğer uygun ve kaliteli istiyorsanız samsunga kesinlikle bakın derim....
Benim aldığım buzdolabı 2400 lira biz ndirimde 1600 tl ye aldık hemde geniş hacimli 500 lt.
Hem kalitesi hem servis ağı hemde fiyatı itibarı ile tercih edebilirsiniz..

haklısın canım,
eğer aileler vasıtasıyla yapılıyorsa bişiler maalesef söz hakkınız kısıtlı oluyor ..
Bir yerde ailenide düşünmek durumunda kalıyorsun ....
Inşallah kolaylıkla halledersiniz...
Bizde şuana kadar birçok şeyş nakit paramızla hallettik
ama artık paralar suyunu çekti maaşımıza döndük.. Allaha şükürki çeyizlerim bittti sayılır bunca şeyi aldıktan ve ödendikten sonra nakitimiz tükendi...
Artık bizim içinde kolay olmayacak yani :)
allah hepimizin yardımcısı olsun
güzel cicişleri ucuza alalım ve zorlanmayalım öderken inşşş :):):):)

eğer uygun ve kaliteli istiyorsanız samsunga kesinlikle bakın derim....
Benim aldığım buzdolabı 2400 lira biz ndirimde 1600 tl ye aldık hemde geniş hacimli 500 lt.
Hem kalitesi hem servis ağı hemde fiyatı itibarı ile tercih edebilirsiniz..
Amin inşallah özlemcim yaa :) Zor valla hayat çok pahalı gerçekten , beyaz eşyalar ve tv bizde samsung olarak düşündük begendik hatta büyük ihtimal samsung alıncak bizimkilerde :) Önerin için çook teşekkürler

walla bende actifry ı 330 lıraya aldım philips kazanlı ütüyü 600 tl ye aldım..bernardo yemek takımı we kasık takımını paris antique aldım we 3.100 lıra tuttu karsılıgında 800 tl cek werdıler butun pasta takımları günlükleri ordan aldım.diğer elektrıklı aletlr fakir elektrık suğpurgesı 300.tefal blender set 140tl .düdüklü tencere altıncıcadde.com dan 230 lıraya aldım.teflonlarımı bernardodan kayınwalıdem aldı tam 600 tl tuttu..Gelin home dan sedef nevresim pike setimi kayınwalıdem aldı.bornoz takımıda sarewden aldı onların ıkısı yaklasık bin lira tuttu.english home newresımler pamuklu satenlerın tanesı 140 lıraydı..englis h home kaz tüyü yorgan indirimde 120 tl ye aldım.kaz tüyü yastıklar 2 tanesı 160 tl tuttu..yani saymakla bitmez..günlük yemek takımları 300 tl tuttu.jumbo günlük catal bıcak takımımı 600 tl ye aldım indirimdeydi.her gün kullanılacagı için kaliteli bişe olsun istedik.bernardo bridal platınıum kadeh takımları bayramda yuzd 30 ındırımdeydı 12 lık seti 550 tl ciwarına aldım..daha saymıorum bile:)

bulasık camasır makinesi bosch 3500 tl tuttu.buzdolabı siyah camlı olandan oda bosch oda 2.900 tl tuttu.daha ankastre almadık..mobilyalar ne kadar tutar allah bilir:(

bu ışler sızın butcenıze göre degısır arkadasım..tutkı 120.000 e dugun bılmıom bence gozunuzde okadar buyutrsenız evlenemezsınız.Sende çalşıosanbu ışler ınan kı daha kolay bı skeılde halledılıo bende 4aydır nısanlıyım 2senedr ceyız hazırlıorum 6.000ı buldu masraflarım.tabı daha yatalkk odası halısı perdesı yok ısın ıcınde çamasr makınemı aldım 1000tlye.bıde onun harıcınde nısanlım da bulasık makınesı fırın ve buzdolabını aldı 6000tl verdık.mobılyaları 7000e alırız dıe hesaplıoruz 10.000de dusugnde harcamayı dusunuoruz(fotografcı,davetıye,kuaför,kına gecesı ıcın vs) yanı oldu bıttı bence 120.000 degıl 25 30 lıraya halledıledebılır.

sevgilim varken 2 sene önce çeyiz almıştım...ayrıldık..halada bekarım..çeyiz almayada tövbeliyim..boşu boşuna masraf yaptım:))

2009 yılından beri yavaş yavaş çeyiz yapıyorum şuanda aldıklarımı yazıcam

hisar çeyiz seti 2,400 tl
tupperlerm 2,000 tl ( belki bir 200 tl daha ekleybilirz tam hatırlayamyorum ama limon sıkacağıma kadar tamamladım)
çay seti yemek tamımının hisar 500 tl
iç çamarşırı eşofman falan filan 300 tl (yaklaşık olarak )
ıvır kıvır zıvır 100 tl
kendim nevresim almıştım taçanta 130 tl
bimden kütahya kahvaltı takımı 50 tl
yıllar öncesindne bornoz takımı linensin 250 tl annemin aldğı nevresim battanıye havlu felan filan var o tarz şeylere masraf yapmayacağım ama onlarda bı 2.000 tutmuştur yada daha fazla bilemiyorum

benim toplam yapmış olduğum 5,730 tl tül perde damat bohçası yatak odası elektronık eşya gunluk yemek tabagı catalı bıcagı süs eşyasıdır osudur busudur eksik ne kadar tutar bılemıyorum..artık nişanlanınca yaparım kız tarafı olarak masraflar böyle ...:52::52::52:

Merhaba Kızlar;
Hem size fikir olması için hemde nereye ne harcamış görmek için oturdum liste yaptım. Umarım işinize yarar.
Biz nişanda bohça yapmadık, iki tarafında ailelerinin durumu yok şuana kadar herşeyimizi nişanlım ve ben aldık. 1 yılı geçti nişanlıyız. Mümkün oldukça kampanya takip edip en indirimli şekilde almaya çalıştık. Daha alacağımız parçalar elbetteki var. Ama şuana kadar toplamda 9.225 TL Harcadık. Mobilyalarıda aldığımızda 17.430 TL tutacak toplam. Gayet uyguna kaliteli eşyalar aldığımızı düşünüyorum. Fazla ıvır zıvır almadık, evimizin eksiği illaki olaaktır ama onlarıda zamanla hallederiz.

Mobilyalar Beğendik ama henüz almadık.

İder Mobilya

Yatak Odası Takımı 2400 TL

Köşe Koltuk 1950 TL

Yemek Masası + Sandalye 750 TL

Tw Ünitesi 1155 TL

Bellona Baza + Başlık 850 TL

Yataş Yatak 1100 TL

TOPLAM 8.205 TL

Mutfak

Korkmaz Flora Hiper Set + Korkmaz Shadow 89 Parça Çatal Bıçak Seti 945 TL
(4 tencere 1 tava çaydanlık tost makinesi cezve takımı)

Schafer sch 4007 Kare yemek takımı 645 TL

Günlük kare Yemek Takımı 105 TL

Maas Günlük Çatal Bıçak Takımı (89 parça set) 190 TL

Emsan Kare 47 parça Kahvaltı Takımı 235 TL

Emsan Seramik Tencere Seti 155 TL

Teflon Tavalar (Tefal Wok Tava + Cem Tava) 60 TL

Saklama Kapları (Schafer vakumlu kaplar + plastik kaplar) 40 TL

Kavanozlar (Bakliyat Kapları) 50 TL

Mutfak Ivır Zıvır Aletleri 50 TL

TOPLAM 2.475 TL

Elektronik Eşyalar

Bosch Kombi Tibi Buzdolabı 2100 TL

Bosch 4 Programlı Bulaşık Makinası 1100 TL

Bosch 7 kg 1000 Devir Çamaşır Makinası 1050 TL

Simfer Set Üstü Ocak 450 TL

LG Toz Torbasız Elektrik Süpürgesi 360 TL

LG Mikrodalga - Mini Fırın 300 TL

Braun Ütü 300 TL

TOPLAM 5.660 TL

Tekstil Ürünleri

Taç Nevresim Takımları + Taç Bambu Bornoz Seti 700 TL
(1 Saten Deluxe - 1 Percale - 2 Terry Cotton - 1 pike takımı)

Taç Çift Kişilik Mikrofiber Yorgan 2 Adet 110 TL

Markasını hatırlamıyorum uygun fiyatlı 2 Adet Nevresim Takımı 85 TL

Days'in Colours Nevresim Takımı 70 TL

TOPLAM 965 TL

Ivır Zıvır

Vileda Ütü Masası + Çamaşırlık 85 TL

Pijama Takımları 40 TL

TOPLAM 125 TL

üşenmemiş yazmışşsın arkadaşım tebrikler..Benim alışweriş ewde ki hesaba uymadığı için artık nişanlımla not tutmaktan wazgeçtik

bende tebrik ederim bazen hesap yapayım diyorum beynim sulanıyo atıyorum gerçekten aldıkların kaliteli belli yani hepsini güle güle kullanın inşallah:nazar:

Back
X