• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çeyiz ve ev eşyalarınız için yaptığınız harcamalar...

kamelya34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2011
174
1
46
Adana
bir şeyi merak ediyorum...Ewin,yemek masası,salon takımı,oturma grubu,beyaz eşyaları mutfağı tekstili cartı curtu derken ortalama ne kadar gidiyor banyosu hepsi...kaliteye göre değişir tabi ama 40 bin nasıl bir rakamdır..Zaman içerisinde eksiği fln çok çıkıyor mu ufak tefeklr ne bilim işte:( bilen beri gelsinn

açıkçası bende merak edıyorum :44::44:

bende buyukler alınsın küçük eşyalar evın içine gırılınce nasıl olsa alınır dıye düşünüyorum ama bılemıyorum ...

bir şeyi merak ediyorum...Ewin,yemek masası,salon takımı,oturma grubu,beyaz eşyaları mutfağı tekstili cartı curtu derken ortalama ne kadar gidiyor banyosu hepsi...kaliteye göre değişir tabi ama 40 bin nasıl bir rakamdır..Zaman içerisinde eksiği fln çok çıkıyor mu ufak tefeklr ne bilim işte:( bilen beri gelsinn

evli değilim, ceyiz de hazırlamadım, ama her geçen gün ciddiye giden bir ilişkim olduğu için erkek arkadaşımla yavaş yavaş araştırmalara başladık.
son 2 sene içinde evlenen bütün tanıdıklara, tanıdıkların tanıdıklarına sorduk.

tabi ki hem eşyaların kalitesine, hem de insanın alıştığı yaşam tarzına göre değişir ama çevremizde sizin sorduğunuz soruların ortalama bütçesi 40 50 bin arasında değişti.
düğün dahil 120 bine ihtiyacımız olduğunu hesapladık hatta evlenebilmek için :(

bu hazırlığı yapmış arkadaşlarımız cevap yazınca birebir yorumlarla daha iyi fikirler alırız tabi.

çok sevindim bu başlığı görünce, benim de son 1 aydır aklımda olan soruydu :)

evli değilim, ceyiz de hazırlamadım, ama her geçen gün ciddiye giden bir ilişkim olduğu için erkek arkadaşımla yavaş yavaş araştırmalara başladık.
son 2 sene içinde evlenen bütün tanıdıklara, tanıdıkların tanıdıklarına sorduk.

tabi ki hem eşyaların kalitesine, hem de insanın alıştığı yaşam tarzına göre değişir ama çevremizde sizin sorduğunuz soruların ortalama bütçesi 40 50 bin arasında değişti.
düğün dahil 120 bine ihtiyacımız olduğunu hesapladık hatta evlenebilmek için :(
120 binle ev alırsınız ne yaptınız yahuu :1: 20-30 civarı kız tarafı harcasa erkek te yine 20-30 koysak alsana 60 bine dügün

beyaz esyalara 10 bın desen mutfak cartı curtu ıwırı zıwırı örtülerinle newresımlerınle 10 bınde o gitse. salon takımı yemek odan artık alacagn modele göre klasıkmı modernmı alacaksın ona göre deişio.dugunle beraber kesinlikle 50 den fazla gidio.mutfaktakı ıwır zıwırlar en cok para harcanan yer

120 binle ev alırsınız ne yaptınız yahuu :1: 20-30 civarı kız tarafı harcasa erkek te yine 20-30 koysak alsana 60 bine dügün

Canım 1,5 ay sonra düğünüm var ve bu aralar bu hesaplarla fazlasıyla haşır neşirim...Şöyle söyleyim ben yaklaşık 1,5 senedir çeyiz alıyorum ve bu sürede 20.000 tl ye yakın para harcadım..Ailem yatak odamı 7.800'e aldı.Yani kız tarafı olarak 28.000 tl gibi bi rakam harcadık. Daha mutfak ve yatak odasına halı alacağız 1.000 tl de o tutar. Düz hesap 30.000 tl diyelim. Nişanlım da eşyalar ve düğün masrafları için 30.000 tl kredi çekti..ve bu parada inanın başa baş yetecek bize..Bu paraya beyaz eşyalar dahil değil..
Beyaz eşyalara 6.000 tl gibi bi fiyat ödedik..Yani bence kız tarafından rahat bi 30.000 tl, erkek tarafından da rahat 40.000 tl gider..Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Son düzenleme:
eğer düğün yapmayacaksanız ve takı işlerini hesaba katmazsak 40 bin tl ye herşeyinizi rahat rahat ve iyilerinden alabilirsiniz
Ben yaklaşık 1 senedir nişanlıyım şuana kadar 7-8 bin harcadım ama tüm çeyizim markalı şeyler hisar,bernardo,sarev vs.gibi..
Yatak odası takımı + halısı ve perdesi var alıcağım bunlarıda 5-6 bin e bitirmek amacındayım. Yani ayrı ayrıda düşünüceksen eğer kız tarafı olarak 15 bin senin işini rahatça görür.
Tabi herkesin yaşam standardı farklı sadece bi yatak odasına 15 bin verende var Yatak odasını 1.500 alanda Ama ortalama olarak sana 15 bin yeter diye düşünüyorum

nişanda 3000 gitti evde yaptığımız için ben şimdiye kadar 7000 civarı mutfak ve eşyalarına harcadım (ki daha çok eksiğim var) ve benimde nerden baksanız daha 5000 liralık masrafım daha var 6000 civarı beyaz eşyaya ayıracaz ev eşyasına 10,000 tl ayıracaz kınaya 5000 lira gitse düğün yapmayı düşünmüyoruz büyük ihtimal nikah olacak (ama tam belli değil) ee gelinliktir damatlıktır takıdır vs onları minimum hesaplıyacam 5000de onlar tutsa 41,000 liraya herşeyimizi yapacaz gibi görünüyor:9: ama düğün yaparsak 50,000i bulur heralde:31:

Canım 1,5 ay sonra düğünüm var ve bu aralar bu hesaplarla fazlasıyla haşır neşirim...Şöyle söyleyim ben yaklaşık 1,5 senedir çeyiz alıyorum ve bu sürede 20.000 tl ye yakın para harcadım..Ailem yatak odamı 7.800'e aldı.Yani kız tarafı olarak 28.000 tl gibi bi rakam harcadık. Daha mutfak ve yatak odasına halı alacağız 1.000 tl de o tutar. Düz hesap 30.000 tl diyelim. Nişanlım da eşyalar ve düğün masrafları için 30.000 tl kredi çekti..ve bu parada inanın başa baş yetecek bize..Bu paraya beyaz eşyalar dahil değil..
Beyaz eşyalara 6.000 tl gibi bi fiyat ödedik..Yani bence kız tarafından rahat bi 30.000 tl, erkek tarafından da rahat 40.000 tl gider..Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Bak işte mesela demek istedigim bu 7800 lüx yani herkes herşeyin en lüxünden alma zorunluluğu yok 1.500 lirayada yatak odası takımları var kaliteli kalitesiz ama var sonuçta o yüzden 120.000 rakam çıkaran arkadaşlar üzülmesin dügün çırağanda olmayacaksa ..Beyaz eşyalar 6.000 diyosunuz şuan en uygun 500 den başlıyo en uygunlarndan alırsanız herkes rahat rahat evlenir en azından bikaç sene içinde, yani durumu olanları bikenara koyarak söylüyorum herşeyin en uygunu var yok değil hiçbişey öyle ateş pahası değil neticede 20.000 e de koltuk takımı var sadece koltuk takımı bu içinde hiçbişey yok o yüzden insan sevsin yeter herşeyin en uygunuda bulur dügünüde olur evide tutulur olay bu kadar basit

Ben şimdilik mutfak için gerekli ne varsa hemen hemen hepsini hatta biraz abartarak aldım galiba içinde elektirkli ürünler de yok gerçi sadece tost makinesi ve su ısıtıcısı almayı düşünüyorum sadece 6885 tl gibi bir şey tuttu toplamda. Aldıklarımı ve fiyatları yazmıştım hep baalım toplamda ne kadar tutacak diye. Daha bunun ev tekstili, elektrikli ürünleri filan var ama onları da artık işe girince kendim alacağım kısmetse.

Merhabalar;
Ben evleneli 1 ay oldu ve bütün yazı bu işleri ayarlamakla geçirdim. mutfak salon yatak odası, hazırlanacak bohçalar derken edilen masrafın haddi hesabı yok. 35 bin gitti ki bu rakan sadece evim için düğünü babalar yaptı.ufak tefek şeyler daha çok tutuyor emin ol.ki bunun içinde düğün masrafı takılar kuaför masrafları.. gibi ıvır zıvır yok
Şimdiden kolay gelsin

Son düzenleme:
walla 1 yıldır ceyız alıp duruorum. bulasık we camasır makınesıne 3500 lıra param gıttı.yemek takımı örtüsü pasta takımları gunluk takımlar ıwırı zıwırı 5 e yakın gıttı we hala eksık war..düğünü 400 kısılık yapacaz yemeklı ıckılı kısı bası 60 lıra.sadece dugun 24 bın ekstralar harıc..gelinlik damatlık takısı ayrıntılar cokk bunları smdıden hesaplarsanda yıne tutturamazsın

kızlar beyaz eşyayı kız mı alıyor erkek mi ?
Bizde fırın bulaşık çamaşır bize ait ama ben hala siz biz olayını anlamış çözebilmiş değilim tabi

ssinem85
walla 1 yıldır ceyız alıp duruorum. bulasık we camasır makınesıne 3500 lıra param gıttı.yemek takımı örtüsü pasta takımları gunluk takımlar ıwırı zıwırı 5 e yakın gıttı we hala eksık war..düğünü 400 kısılık yapacaz yemeklı ıckılı kısı bası 60 lıra.sadece dugun 24 bın ekstralar harıc..gelinlik damatlık takısı ayrıntılar cokk bunları smdıden hesaplarsanda yıne tutturamazsın​

Yani paran vardır ikisine 3500 verirsin ama ikisini 1000 lirayada alabilirsin , Sadece düğüne 24 bin gitmeyedebilir 5bine izmirde çok rahat yemeksiz ama şık bir kır dügünü yapabilirsin yada hiltonda 70.000 binede dügünün olur yani hesaplamaları cebine göre yaparsın bir evlilk herşeyiyle şu kadara mal olur demek yanlış ama ortalama bir dügün herşey dahil 40.000 rahat bulur en uygunundan hesaplandığında yaklaşık değeri budur :)

işte benimde söylemek istediğim bu zaten.alacagı modele göre istediği şeylere göre herşeyin rakamı değişio.ama ben beyaz esyada söylediğin gibi bulasıkla camasırı bın lıraya almayı mantıklı bulmorum.ucuz dıe hemen bozulacak şeylere para yatırmam.sonucta esyalar bir kez alınıo her zamanda değiştirilmiceği için kendımızı sıkıp en ıyısını alıoruz.herkesın butcesı durumu neye uygunsa onu alıo tabı.ama bencede alıswerıs yapmadan su rakamla ewlenırsın demek sacma

benim de temmuz başında düğünüm var kısmetse ama daha sadece misafir yemek takımım ve birkaç takım nevresimim var (dantel,havlu gibi el işi çeyizler hariç) çok mu yavaş ilerliyorum sizce?? henüz yaptığım harcama 1000tl keşke hep böyle kalsa :1:

Bizde fırın bulaşık çamaşır bize ait ama ben hala siz biz olayını anlamış çözebilmiş değilim tabi

Yani paran vardır ikisine 3500 verirsin ama ikisini 1000 lirayada alabilirsin , Sadece düğüne 24 bin gitmeyedebilir 5bine izmirde çok rahat yemeksiz ama şık bir kır dügünü yapabilirsin yada hiltonda 70.000 binede dügünün olur yani hesaplamaları cebine göre yaparsın bir evlilk herşeyiyle şu kadara mal olur demek yanlış ama ortalama bir dügün herşey dahil 40.000 rahat bulur en uygunundan hesaplandığında yaklaşık değeri budur :)

ortalama bir düğün bile 40.000 :(

erkek arkadaşım yemekli içkili ve büyük bir düğün istiyormuş, erkek tarafından 300 kişi gelirmiş kısıla kısıla. bizim taraf öyle kalabalık değil, düğüne de masraftan kısmak için herkesi çağırmaya gerek yok diye düşünüyorum. iki taraf toplam 300 yeter bence. ona kalsa 500 kişilik yemekli içkili düğün olacak, bu nedenle de çok para lazım deyip zamanı devamlı ileri atıyor..

ooffff ne zor işler.

herkesin gönlüne göre versin allah inş

ortalama bir düğün bile 40.000 :(

erkek arkadaşım yemekli içkili ve büyük bir düğün istiyormuş, erkek tarafından 300 kişi gelirmiş kısıla kısıla. bizim taraf öyle kalabalık değil, düğüne de masraftan kısmak için herkesi çağırmaya gerek yok diye düşünüyorum. iki taraf toplam 300 yeter bence. ona kalsa 500 kişilik yemekli içkili düğün olacak, bu nedenle de çok para lazım deyip zamanı devamlı ileri atıyor..

ooffff ne zor işler.

herkesin gönlüne göre versin allah inş
O bence olmayasıca iş yapıyor :) Bana öyle geldi yani bizde en kısa zamanda askerden sonra herşeyi uygun bi şekilde alıp hemen evlenmek istiyoruz bu devirde kaç kişi büyük bir dügün yapıyorki ? Hele ki ortada bunun için ayırdığı bütcesi yoksa ..

Back
X